Avrupa ülkelerinde, yaz tatili farklı sürelerdedir yaklaşık olarak yaz tatili süresi Avusturya, Belçika, Finlandiya ve Lüksemburg'da iki ay, Hollanda ve İngiltere'de altı hafta, İtalya'da dokuz haftadır Türkiye'de ise bu süre 3 aydır. Birde şimdi ara tatil diye ilk dönem 1 hafta ikinci dönem ise yine 1 hafta daha tatil veriliyor yani eğitimden bir 15 gün daha çalınıyor. Birde yarı yıl tatili ile toplam 30 gün yani 1 ay daha da böyle gidiyor. Yani bir eğitim öğretim yılında 4 ay bir süre bunun yanında resmi tatilleri saymıyoruz bile. Ders yılında kazanılan bilgilerin, yaz tatili dönüşünde öğrenme kaybına uğraması şüphesiz bütün dünya çocuklarının problemidir. Birçok ülke yaz tatili öğrenme kayıplarını en aza indirme çabası içinde iken, bizde bu konuda yapılan ciddi manada bir çalışmanın olmadığını üzülerek görüyoruz. Yani eğitim sistemimiz hep tatiller üstüne kurulmuş vaziyette bu durumda öğrencilerden fazla bir başarı beklemek çok yanlış olacaktır...
Sizce Türkiye'de eğitime çok fazla ara verilmiyor mu?
Ülkede eğitime 3 ay değil 12 ay ara veriliyor. Senelerce şu aptal ezber sistemi içinde beyinlerimizi yaktık. Her sene ezberledik her sene unuttuk. Ya çok ciddiyim şu tarihten antlaşma maddelerini ezberleteceklerine edebiyattan şair eser isimleri ezberleteceklerine sınıfa getirsin öğretmen süt ve maya.Çocuklara nasıl peynir ve yoğurt yapılacağını öğretsin yemin ediyorum çok daha iyi hem akılda kalır hem yenir. d
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
abi allah askina lutfen ya surada 9 ay boyunca sunu ezberle bunu ezberle diye beynimize bin tane sacma sey sokuyorlar zaten egitim de asiri yararli seyler mi ogretiyorlar da aman cocuklar unutmasin diye telas yapiyorsunuz butun sistem sinavda cikacak sorulara bagli bize bu gunluk hayatinizda cok isinize yarar diye ogretmiyorlar ki cocuk 13 yasina girdi mi bu lgsde cikar diye baski yapmaya basliyorlar zaten oradan lise hayati boyunca yillarca oyle egitim goruyor cocuk her ay yazili haftasi yapiyorlar bak sinavlarimiz daha yeni bitti simdi mayista yine var simdi okul acilir acilmaz 1 ay gectigi gibi aninda yazili haftalari basliyor her ay her ay beynimizi yiyorlar resmen anksiyetesi kaygisi olmayan bir tane ogrenci kalmadi su dersler yuzunden surada 1-2 haftalik tatillerimiz var (hocalar her ne kadar bir suru odev ve proje veriyor olsa da) ona da laf etmeyin allah icin butun kis 9 ay boyunca soguk kar demeden okula gidiyoruz zaten 10 hafta tatil var zaten dusurduler 1-2 yil once daha da laf etmeyin allah icin laf anlatmaktan bunaldim artik
Sende haklısın hepimiz geçtik o sıralardan inan, ezber eğitim sistemi olmamalı zaten bunu anlatmaya çalışıyorum daha kaliteli bir eğitim olsun bak özel okullarda ara tatil bile yok...
Bahsettiğiniz ülkelerin hepsinde bir kaç hafta Noel tatili ve bir kaç gün de Paskalya tatilleri var. Ayrıca bir de Şükran Günü tarzı kutlamaları var ama onun tatili ve sayısını pek bilmiyorum.
Evet, Türkiye'de de öğrenci tatilleri 2 aya indirilebilir. Nasılsa artık 1'er haftalık ara tatiller var ve nasılsa öğretmenler Haziran sonuna kadar okulda, Eylül başından itibaren iş başında oluyorlar.
Kesinlikle yaz tatillerinin 2 aya indirilmesi gerekiyor bu konuda hem fikiriz, çocuklara bir önceki verilen bilgilerin unutulmaması gerekiyor ama dediğim gibi çok uzun bir tatil dönemi var bu şekilde eğitim sistemi istenilen seviyeye gelmez mesela devlet okullarında yabancı dil eğitimi çok düşük düzeyde yes no ile mezun oluyor çocukların bir çoğu...
Zaten Türkiye de Devlet Okulların da Doğru düzgün eğitim sistemi yok ki Özel Okullar da Oluyor Çok İyi ama devlet okulu takmıyor pek öğrencileri Okullar desen pislik Rezalet içinde Bu öğrencilerin suçu tabiki Tuvalet de dışkı İdrar Duruyor Taa kokusu sınıfa kadar geliyor Devlet okulunda okuyanlar çok iyi bilirler bunu zaten bu pislikten dolayı derse odak veremiyorsun Birde bazı öğretmen kafası sorunlu Öğrenci sanki hayvan hayvana bile yapılmaz bağırmak Bazen şiddet Oluyor Kör şeytan öyle kişinin ağzını burnunu dağıt diyor Şimdi serseri birine bağırır o normal ama durup dururken azarlanmaz ki bir insan En İyisi paran olacak ki özel de okucan
Evet özel okullar sistemlerini oturtmuşlar aldıkları paraya göre de hakkını veriyorlar benim asıl isteğim devlet okullarımızda aynı sistemi yakalasın gelecek nesil, ülkemizi daha iyi yerlere taşısın hepsi iyi yerlere iyi makamlara gelsin anne ve babalarının gurur kaynağı olsun...
Biz de şimdi Avrupa modeli uygulamaya kalksak emin olun en başta veliler karşı çıkar. Yok efenim tatil yapacağız da falan da. Çocuklarının eğitimi umurlarında olmaz. Eğitim her seviyedeki insana şarttır. Yanlış bir sistem uygulaması eğitim ve öğretimde. Durmadan değişiyor ama düzelen bir şey yok. Böyle gelmiş böyle gider.
Maalesef üzücü olan durumda bu ya zaten, kar yağsın tatil, pandemi olsun tatil diye çocuklar sosyal medyadan tatil istiyoruz diyorlar böyle bir duruma geldik...
Dönem aralarında verilen birer haftalık tatiller yaz tatilinden alınıyor. Normalde yaz tatili 12 hafta sömestr iken artık yaz tatili 10 hafta, dönem aralarında birer hafta ve sömestr yani yeni tatil sisteminde okul daha da kısalmıyor.
Yani Ekay yeterli diye düşünüyorum üç ay birazcık fazla oluyor mesela iki ay yeterli onun yerini 15 tatili birazcık daha uzatabilir ya da araya tatiller koyabilirler üç ay gerçekten çok uzun oluyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynen ya öğrenciler iyice tembelleşti. Zaten verdikleri eğitim eğitim değil iyice mayıştılar zavallı öğrenciler.
Eğitim sisteminde fazla tatil öğrencileri isteksizleştirir ayrıca maalesef bir çok velide çocuğunun eğitiminden, başarı durumundan bi haber acı ama gerçek bu...
Ama burada çocukların lakaytsızlığı da önemli bir rol oynuyor, çocukların çoğu sosyal medya denen özgüven zedeleyen, özendirme görevi yapan, insanı tembelleştiren, insanın enerjisini sömüren sanal ortamlarda hapsolmuş durumda. Kim ne yapmış, ne etmiş her şeyi ezbere bilirken, ilgiyle takip ederken; karda, yağmurda, güneş açtığında, en ufak bir hava olumsuzluğunda ilgili kişileri etiketleyip/post olarak paylaşıp tatil talep etmeyi öğrenmiş. İlgili kişilerin tatil haberi vermelerini ise büyük bir şeymiş gibi gururla paylaşıp öz abim, öz dayım, öz amcam, öz babam gibi garip bir şekilde sevinmeye başlıyorlar. Yazık gerçekten, yeni nesil eğer buysa, sonumuz cidden hiç iyi değil.
Zaten o sosyal medya bağımlılığı yüzünden çoğu şey yaşanıyor maalesef yani bir denge kurulamadığı için ne zaman ve nerede kullanacaklarını bilemedikleri için artı ebeveyn kontrolü de olmuyorsa maalesef ders zamanları sosyal medyada geçiyor...
Tatil çok normal çocuklarında dinlenmeye farklı etkinlikler yapmaya hakkı var sürekli çocukları okula göndermek okuldan soğutur araya tatil girecek ki çocuklar okulu özleyecek
Tabi ki tatil çok normal dinlenme süresi olacak ama verilen bilgileri soğutmamakta gerekiyor, şu an bir çok özel okul ara tatil yapmıyor eğitime devam ediyor mesela...
Özel okullar aldığı paraya bakar bilgi soğutmamak konusunda da farklı sistemler denenebilir ama 1 hafta tatil yaptılar diye de kimsenin hafızasından bilgiler silinmez
Yok bir şey istemiyorum tatiliniz olacak tabi ki bu en doğal hakkınız sadece gerçek güzel bir eğitim alın iyi yerlere ve iyi makamlara gelin istiyorum güzel işler yapın istiyorum..:)
Hem merak etme ben dedim diye tatiller kesilmez tatiller hep olacaktır buda eğitimin bir gereği yoğun derslerden sonra elbette dinlenmek tatil yapmak hakkınız...