+1 yılÜniversitedeyim şu an, yaşım 19
Bi ara bıraktım, şimdi devam ediyorum, 2. sınfım son senem olacak.
Ben fabrikada da 1 hafta falan çalıştım. İnanın o kadar ölmeye verdikleri üç kuruş maaş. İnsanlara soruyordum ne hedefiniz var, hayaliniz ne falan. %90'ı, buna gençlerde dahil, rahat emekli olmak diyordu.
1 hafta sorna bıraktım işi tekrar üniversiteye döndüm. Öyle çekilmez bir ortamdı ki anlatamam. Hep negatif enerji hep.
Şimdi en azından üniyi okuyup, burada da 4-5 yıl çalışıp doğru yurt dışı. Arkama bile bakmam.
11 Yorumla- +1 yıl
En iyisi knk
En İyi Cevaplar
+1 yılNe için okuduğuna ve kişinin kendisine bağlı ben kariyer için okuyorum. Yapacağım meslek de patron yok. Kendi alan bilgime dayalı, tatilim var. Eğer okumasaydım yapabileceğim meslekler sınırlı olacaktı. Masa başı bir işim olacak hem asgari ücretle çalışmak zorunda kalmayacağım. Hemde insanların sp. tal algılarına daha az maruz kalacağım. En basitinden kendini daha fazla geliştirmiş arkadaş edinmem daha kolay olacak. Öbür türlü sisteme baş kaldırmış olacaktım denedim ama sonum Refik Halit'in Zincir hikayesinden ileri gitmedi. Hayatım kaos içine battı ve düzeltmeye çalışıyorum herkese her şey harika gibi davranıyorum onun stresi bile yetiyor. Bu tür üni boş mevzuları, şunu kazanmak zor, anarşi iyidir gibi düşünceler cidden küçük yaşlardaki insanları çok etkiliyor ve hayatlarını mahvediyor. yurt dışı içinde herkesin o tarz imkanları olmuyor çoğu bir hayal. Eğer bir reform olacaksa çoğunun katılması gerek ki evlilik mevzusunda da evlilik yaşı zaten çalışan için 30 u gördü. Hiçbir şey için artık aceleye gerek yok. Yapılması gereken hayattaki öncelikleri belirlemek. Ona göre ilerlemek
31 Yorumla- +1 yıl
Herkes ekmek parası için okuyor
+1 yılEvet. Amerika da endüstri mühendisliği okudum ve 4 ay önce mezun olup bir şirkette işe başladım ve verdikeri maaş 5bin dolar. Aynı arkadaşım türkiyeden mezun 1 yıldır yeni iş buldu verdikleri maaş 12bin tl
11 Yorumla- +1 yıl
Seni tebrik ediyorum
+1 yılya torpilin varsa oku ya da hayalin varsa , işinin garantisi varsa oku ya da meslek lisesinden mezun ol teknisyen ol :D
111 Yorumla- +1 yıl
Haklısın biraz mantıklı bu devirde Türkiye de okuyup yükselmek yok
- +1 yıl
Yurt dışında okusa ayrı
- +1 yıl
bizim sanayi şirketinde lise mezunu teknisyenler var makine oporetörü , mühendisten çok kazanıyolar :D
- +1 yıl
babam öyle diyodu , müdür o şirkette
- +1 yıl
Haklısın cidden öyle hal aldı ülke
- +1 yıl
😂😂 olsun be üzülme , ben babamın sırtından geçinmeyeceğim asla mimarlık veya peysaj istiyorum. Kendi mesleğimi yapmak istiyorum
- +1 yıl
hayaller varsa okunur ya
- +1 yıl
Ne diyelim senin için hayırlısı küçük hanım
- +1 yıl
teşşekür ederim sağol
- +1 yıl
iyi Bakalım
- +1 yıl
@seyda028
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılMaalesef bazı bölümler hariç öyle
10 Yorumla
+1 yılBu bir universiteden ne beklediğine ve sonrasında ne istediğine bağlı olarak değişiyor. Eğer yalnızca maddi kaygılarla ilerliyorsan ve önceliğin para kazanmaksa kişisel gelişim noktasında tıkanıp, kısır bir döngüde dolanabiliyorsun. Bu da şuanki gündem için insanı fazlasiyla çaresizliğe götürüyor.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBie kac bölüm dışında evet tıp hukuk gibi onun haricinde dısardan okursun kendini bir seylerde gelistirir calisirsin daha karlidir haa okul zaten kalmadi egitimden degil üniversiteler fuhus yerine döndü artık okumaya defil fuhus yapmaya gidiyor büyük çogunlugu okuyanlar zaten bir sey oluyor bir sey olamayanlar fuhus icin gidenler zaten kız erkek parasi yerim erkek de kızı yatakta yerim hesabı
10 Yorumla
+1 yılDeğil çabalamak lazım sen 4 sene okuyorsan 2 sene bölümü yükseltmen lazım okuduğun üniversitesi bölüm seni etkiler her zaman 2 senelik bölüm kazandıysanda yükseltip 4 sene yapabilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
Türkiye de ısterse 20 sene oku gene olmazsa olmuyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla ben okudum pişmanım. Hem de iki sene özel bir okulda sivil havacılık okudum. Dediler ki gir bak havaalanı iyidir. Ama gerisini kimse söylemedi. Benim de aklım başıma sonradan geldi.
Pişmanım ama kendimi yiyip bitirmeme gerek duymuyorum.
Ticaret yapacağım. Ticaretle ilgili elime ne geçerse okuyorum. Satış teknikleri vs vs.
10 Yorumla
+1 yılokunulan bölüme bağlı benim bölümüm yurtdışında da geçerli bi bölüm, kendini geliştrimedikten sonra yurtdışında okusan da işsiz kalabilirsin
15 Yorumla- +1 yıl
Hayır alakası yok yurt dışında imkan bize göre çok iş bulma orada bulmazsın belki ama Türkiye gelsen bütün herkes seni işe alır
- +1 yıl
yurtdışında okusam türkiyeye dönmezdm, imkan çok onun da farkındayım ama dediğim gibi bölümüne göre değişir
- +1 yıl
Valla bölüm fark etmiyot artık knk
- +1 yıl
kendini geliştirmiş mühendis ve hemşireler yurtdışında gayet kolay iş bulabilir
- +1 yıl
Ben yurt dışında 2 sene okusan bizim buranin 10 senesine bedel eğitim sistemi bizde yok
Ülkede bir marka oluşturabiliyorsan mercedes gibi o zaman okumanın bir anlamı ortaya çıkıyor ama halkın emeğini kullanıp sermaye sahiplerini ülkeye çekmek için gelin emek gücü bizde ucuz diyen bir ülkeysen okumanın bir karşılığı yok.
10 Yorumlaİşverenler üniversite mezunu aradg icn boşa olmuyor maalesf
116 Yorumla- +1 yıl
Yo alakasız Referans ile giriyorsun örnek birisi 4 5 sene okusun boşa benim tanıdık olsun referans ile o işe 5 dakkaya girerim anladın mı
- +1 yıl
Yo olursa mis düşün yani birisi eşşek gibi 4 5 sene terler uyumaz çalışır ben 5 dakkaya girerim
- +1 yıl
Valla emin ol 4 5 sene bi kişi okumasın iyi iş arasın 1 seneye mis gibi iş bulur emin ol
- +1 yıl
Nasıl olcak Öyle insanlar varki üni mezunu olmuş ama o işi yapamıyor düzgün lise mezunu yapıyor çok örneği var
- +1 yıl
Yo iş yerlerine bak çoğusu üni mezunu olmayanda çok hatta kademesi daha üste genelde
- +1 yıl
Haklısın ama nasip bu iş bulma işleri bazen cidden üni mezunu ol bulamıyorsun
- +1 yıl
Şans diye bişey yoktur nasip vardır
- +1 yıl
Hayır şans diye bişey onun gerçeği nasiptir Aynı tesadüf diye bişey yoktur tevafuk vardır batıdan aldığımız şeyler bunlar
+1 yılBen 23 yaşındayım daha yeni üniversite okuyacağım, haklısın, günümüzde hayatımız okumakla geçiyor, ömür okulu bitirmekle geçiyor insanlar kendilerini yetenekli olduğu alanda geliştirmeli ama maalesef Türkiye şartlarında yetenekten çok okuyalım da bir şey olalım diye düşünüyoruz aslında çocukluktan itibaren çocukları sanata, yeteneği olan birşeye yönlendirmek daha doğru olur okumak bana göre birşeyler öğrenmekten ibaret ama asıl dünyaya katan şey bilim, sanat, vb
20 Yorumla
+1 yılherkes için geçerli değil, eğer okumayıp bir meslek yapabiliyorsan okumazsın. ama elinden iş gelmiyorsa mecbur okuyup bir alanda uzmanlaşacaksın.
10 Yorumla
+1 yılAga iktir gitte nasıl gidiyosan git. Kpss o kadar kolay bi sınav değil her yıl giren sayısı artıyor. İhtimaller düşüyor. Greencarda basvur. Ünideysen erasmus wot yap kalabiliyosan kal oralarda milfin biriyle anlasmalı evlilik yap gerekirse.
13 Yorumla- +1 yıl
Yurt dışında değilim görüşümü belirttim soru sordum işte
- +1 yıl
Valla knka benim yurtdısında 2 tane arkadaşım var adamlar köle gibi çalışıyorlar krallar gibi yaşıyolar. Biri hollandada lale tarlasında çalışıyor. Sabah 06.00 - 14.00 mesaisi var ve fazla fazla yetiyor diyor. Amerikada arkadaşım var o günlük 10 saat falan çalışıyor bazen ekstradanda çalıştığı oluyor. Aylık 12bin dolar yapıyor. Yani hollandadaki arkadaşım 5 ay sonra araba aldı mesela abddedekide 4 yıl sonra ev alacağını söylüyor hesabı sen yap. Türkiyede kaç yıla araba kac yıla ev alırlardı trde emeklilik yası 65 lan 65 e kadar çalış sonra öl diyor devlet kalınırmı burada imkanın varsa git aga.
- +1 yıl
Haklısın knk
- Eğitim & Kariyer konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılŞöyleki bölüm önemli iyi bir bölüm mezunu iş buluyor tabi birde tecrübeliyse ama gerçekten iş bulunmayacak bölüm okumak zaman kaybı oluyor
10 Yorumla Okumamak ta bosa vakıt harcamak degılmı turkıyedeki sıkıntı üniversite okuyup okumamak degıl dayın var mı yok mu o onemli
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyani aslında değildir ama sonuç olarak öyle işsiz kalcan
11 Yorumla- +1 yıl
Değildiri bırakalım türkiye de %90 işsiz üni mezunu yani kendi işini yapmıyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnü açık bir bölüm değilsen evet öyle. Boşa masraf boşa giden zaman
11 Yorumla- +1 yıl
%99 önü açık bölüm yok denecek kadar az
Gizli Üye(36-45)+1 yılGenel olarak evet gibi görünse de üniversiteden mezun olup iş fırsatlarını arttırabilirsiniz.
12 Yorumla- +1 yıl
Türkiye de o zor knk
Cevap sahibi+1 yılÜniversite mezunu olmadan ticarete atılacak para varsa evet zaman kaybı. Ama okumaktan başka çaresi olmayan insanlar var. Onların arasında değerlendirirsek okumak kişisel gelişim ve diğer faktörlerle yine de bireyi diğerlerine kıyasla öne çıkarır. Örneğin, okumazsan bekçi olursun ama okursan polis olabilirsin.
Her mahallede bir üniversite açtılar. Saçma sapan bölümler uydurdular. Geçmişi sağlam köklü bir üniversiteye gitmiyorsan, üniversite okumak vakit kaybı bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel görüş
Gizli Üye(25-29)+1 yılGarson ise alırken bile en az onlisans diploması olması şartı koyuyorlar garip bir ülkeyiz
11 Yorumla- +1 yıl
Sistem yokki ülkede
+1 yılAynen öyle boş Zengin olupta tahsili olmayan adamların %30 zengin
10 Yorumlatürkiyede çoğu şey geç yaşanıyor yaşanabilir fakat geç gerçekleşiyor bu anlamda sıkıntılı
10 Yorumlaokumayıp ne yapacan kasiyer olacan okusan em azından iş bulabilme ihtimalin var ki çevremdeki herkesin iyi kötü kendi mesleğiyle alakalı bir işi var
11 Yorumla- +1 yıl
Benimde var A Planı B planı iki tane mesleğim var
Eğitim & Kariyer konusunda 566 cevap paylaştı. Ben ticaret olarak görüyorum diplomalı işsiz ordusu ve borçlu bir gençlik var ortada
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 431 cevap paylaştı. değil bu olaya nasıl baktığınla alakalı üniversite okuyan her zaman öndedir yok işsiz kalırım yok torpil var falan filan kendini avutmaktan öteye gitmez üsulsuzluk olabilir ama bu bahane değil etraf bunu diyen berduşlarla dolu zaten bence sen onlardan biri olma
02 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok Türkiye de okuyan saftır çoğusu
Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Üniversite okudum, hukuk kazanmama rağmen bilerek ve istiyerek konservatuvar okuyup ortamın dibine vurmuştum.
03 Yorumla- +1 yıl
Değişik garip
- +1 yıl
iyi güzel
+1 yılBana göre gereksiz ama şu an işverenler hep üni mezunu arıyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Referans bul üniversiteye gerek yok
+1 yılHiçte bile bana muazzam fırsatlar sundu mezun olduktan sonra tabii benim de kendimi geliştirmiş olmam önemli diploma ve okul beni bir adım ön plana çıkardı.
00 Yorumla
+1 yılOkunan bölüme bagli
14 Yorumla- +1 yıl
Bence bölüm değil Ülke içi dışı diye ayrılır
- +1 yıl
Her bölüm ayrı ayrı dediğinde aklıma gelmedi oda olabilir
- +1 yıl
Öyle yani
- +1 yıl
Benim dedigimle ole
Eğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. şimdilik öyle ileride ne olur bilinmez.
13 Yorumla- +1 yıl
ilerde de değişmez
- +1 yıl
Olmaz üni öğretmenlerin çoğusu emeklilik gelmiş çalışıyor
+1 yılİyi bir üniversite bölüm değilse okumaj mantıksız
13 Yorumla- +1 yıl
Zaten yani millet okumak ile kafayı bozmuş onun yerine yukselebileceği işe girsin daha iyi
- +1 yıl
İyi bir eğitim olmadan yükselmek kolay değil. Asgari ücretli vasıfsız işlerde çalışırsın anca
- +1 yıl
Yo yükselir sin zengin olan insanların çoğusu üni mezunu olmayan çok
Bazı bölümler hariç evet, helede mühendislik konusunda hiç değer görmüyorlar
12 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'de mühendisler değer görmüyorlar o yüzden değerli bir çok muhendis giidp yurt dışında mesleğine devam ediyorlar çünkü orada onlara fırsat veriyorlar ama burada aynı şekilde değil devletde eğer adamın varsa okey özel şirketlerdede aynı muamele tanıdıklarını alırlar ya da herhangi gibi birini ama tabi eğer muhendisen o herhangi gibi biri olman için şanslı olman lazım
Yani Türkiye'de mühendisler ya şanslı olmalısın ya da adamın olmalı (yanlış anlasılamsın ülkemi severim ama bazı durumlarda karşıda olmalısınki o durum düzelsin)
Gizli Üye(36-45)+1 yılboşa vakit + boşa para + boşa giden mental sağlık
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle kardeşim
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle evet hepsi pişman çünkü okuyanların
20 Yorumla olsa olmuyor olmasada olmuyor
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılİyi bir bölüm değilse boşa zaman harcamak
10 Yorumla Bu aralar öyle sanırım bir 5_10 yılda öyle olacak
10 Yorumla
+1 yılOraya doğru gidiyor galiba iş
10 Yorumla
+1 yılBir kaç bölüm dışında , evet
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Hayir iyi eğitim veren üniversite var
11 Yorumla- +1 yıl
Sizin demenizde var ama yurt dışında var
Okuduğun üniversiteye bölüme göre değişir
14 Yorumla- +1 yıl
Bence Türkiye ve yurt dışı diye değişir
- +1 yıl
Bu normal mi yani? Uniden mezun olan herkes alanında is bulabilmelidir. Sadece maas ve konum mesun olduğun uniye bölüme ve şahsi kaabiliyetlerine göre değişmelidir. Madem is bulamayacak neden uni ve bölüm açıyorsun. Is hayatına katilmayan her genc topluma da yüktür. Kendine de zulümdür.
- +1 yıl
Anladım görüşünüz için sağolun
+1 yılGitmicem
13 Yorumla- +1 yıl
En iyisi git iş bul kendine göre çalış direk işe atıl kurtar kendini
- +1 yıl
Öylesine yaşıyorum
- +1 yıl
Öyle deme knk
+1 yıliyi bir üni ise sorun yok
11 Yorumla- +1 yıl
Türkiye de o yok
Önce işe girin sonra okuyun en güzeli bu
10 YorumlaAvrupa'da kriz başladı. Bir iki seneye Avrupa Türkiye'nin eline bakacak. O zaman ben gorecem siz cahilleri. ileriye dönük birşeyleri görmüyorsunuz. Tek düşündüğünüz kendi cebiniz ve kendi rahatınız.
14 Yorumla- +1 yıl
tamam bi tek sen haklısın
- +1 yıl
Avrupa medeni diyen yok ama insan gibi yaşıyor herkesin saygısı birbirine çok
- Eğitim & Kariyer konusunda 986 cevap paylaştı.
+1 yıladam akıllı bir bölüm değil ise evet
10 Yorumla
+1 yılTabiki boşa zaman harcamak net
10 Yorumla
+1 yılAptallık en büyük aptallık da benim
10 Yorumla
+1 yılDeğildir
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 628 cevap paylaştı.
+1 yılOkumanim nosu yoktur
10 Yorumla
+1 yılHaklısın
11 Yorumla- +1 yıl
Ben kimyager olcam hedef yurt dışı
+1 yılYoooo
10 Yorumla
+1 yılimkanı neyse kişi onu olur takılmaaa
10 Yorumla
+1 yılBazen evet
10 Yorumla
+1 yılNe alaka okuyup da işsiz kalanlari gordugun kadar duzgun bir hayat kuranlari da gormek lazim
03 Yorumla- +1 yıl
Buna inandın mi cidden
- +1 yıl
Kör müsünüz etrafiniza bakin. Em basitinden iki memur krallar gibi yasiyor
- +1 yıl
Memurluk torpile bakıyor okuyup olan kesim az nokta
Bencede işe atıl
11 Yorumla- +1 yıl
En iyisi
Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Evet boşa
10 Yorumla
+1 yılne alaka olm.