Makine mühendisiyim askerden yeni geldim. Askerden önce 4-5 aylık iş deneyimim oldu. 2 haftadır bir iş buldum ofiste teknik çizim yapıyorum. Fakat kasıntı insanlarla dolu. Ofiste benimle birlikte 4 kişi var ikisi kadın. Öyle rahatsız oluyorum ki artık işimden keyif alamaz oldum. Rahat bir şekilde işimi yapamıyorum. İş yerine alışamadım ve bırakmaya karar verdim. Fakat çevremdeki insanlar “iki hafta duramadı hemen ayrıldı işten” demelerinden korkuyorum. Çok mutsuzum gerçekten. Maaş olarak 5000 başlangıç olarak başladım. Sizce ne yapmalıyım? Yarın istifa etmeyi düşünüyorum ne diyebilirim birim amirime
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İş bulmadan işten çıkma. İş bulunca da aynı para olsa bile daha fazla aldığını söyleyerek hayırlısı olsun demelerini sağla
Yeni iş buldum deyip ayrılmak etik olur mu. Sonuçta daha gireli bir ay bile olmadı. Bana masraf ettiler.
Tabiki etik olur. Onlar senin ailen değil. Fiyat olarak 6.500 den başlayacağını söylersin. Eğer sana kal derlerse hakkında kötü düşünmüş olurlar
Peki belirttiğim şekilde o işe hiç girmeyecek olsam yine de girdiğimi söyleyerek ayrılsam nasıl olur. Açıkçası büyük bir firma sayılır ve ilerde kariyerime bir engel olmasından korkuyorum.
Sigorta girişine bakabilirler. Olmadığından yalan söylediğin ortaya çıkabilir
Ne tavsiye edersin peki. İşe alışamadığımı devam etmek istemediğimi söylesem ne der acaba müdür. Geçerli bir sebep mi sence
Böyle konuşursan işten çıkamazsın
Ne demeliyim nasıl konuşmalıyım yardım eder misin. Yarın bu işi bitirmeliyim
İşi bitirdin diyelim şu an parasız olacaksın. Bak ben bilgisayar mühendisiyim. Ve şu an 800 TL borcum var birisine onu odeyemedim. Ve baba bugün yazdığında cevap veremedim. Sen askerden yeni gelmişsin. Bir iş bulmadan ordan çıkman seni etkilemez mi
Elbet bulurum 1-2 haftaya
1 - 2 haftaya bulursan dediğimi de ve ayrıl.
iş arkadaşlarinla sorunun ne anlamadim mutsuz olduğun yerde kalman da anlamli değil
Aslında bir sorunum yok görüntü olarak. Fakat davranışları o kadar kasıntı ki bana çok absürt geliyor. Herkes birbirine siz diye hitap ediyor. Benim öyle bir yapım yok ki. Ve bir de utangaç bir yapım var işyerinde çok pasif kalıyorum. Bu beni çok üzüyor. Benden önceki mühendisi pasif kaldığı için çıkarmışlar 10 gün falan çalışmış. Bunu duydum daha çok üzüldüm. Beni de çıkarırlar mı diye düşünüp duruyorum kafamda kuruyorum
her is aynı. ve siz saygidandir. cok absurt geldi bana sebeplerin. biraz özgüven ve işe odaklanman lazim
Evet aslında işle ilgili bir durum değil tamamen benimle alakalı bunu kabul ediyorum. Bunu aşamıyorum keşke özgüven aşısı satılsa.
aşısı şu, korkularinin üzerine gitmek kaçmamak
Çalıştığım firmada herkes öylesine özgüvenli kişiler ki. Çok ama çok pasif kalıyorum ve bu benim içim içimi yediriyor. Kendimi eksik hissediyorum her saniye. Bu da başarımı etkiliyor
ben hep korkum neyse onun uzerine gittim kalabalık ortamda konusmak mi korkutuyo en once ben kaldirdim elimi hep uzerine gittim ve bi sure sonra asiyosun bunu
İş bulmadan çıkma hem belki zamanla alışırsın yani bu zamanda kimse kolay iş bulmuyor 2 hafta çalışıp ayrılman girmek isteyeceğin diğer firmalarda kötü bir izlenim bırakabilir çabuk pes ediyor gibisinden yani benim düşümcem tabi bu