Herkes zevk alarak çalışacağı ortam arıyor ve çalışma hayatıyla birlikte artık maddi kaygıları son bulsun istiyor. Bu şıkların hepsi çok önemli, biliyorum ama sizden en en en önemlisini işaretlemenizi istiyorum.
İş değiştirmeniz için bunlardan hangisi en önemli?
Daha iyi maaş/yan haklar.
Üst pozisyon / terfi sisteminde şeffaflık.
Çalışma saatleri ve iş tanımında netlik.
Çalışma ortamı, ekip uyumu ve ekipmanlarla ilgili beklentiler.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İş değiştirmeye karar vermenizde en büyük etken hangisi olur?
Son zamanlarda yaşadığım bir durum ve iş değiştirmeme sebep olan bir gelişmedir benim için. Ben çalışma ortamı şıkkını işaretledim. Nedeni ise bir insanın iş performansına en çok yükselten ya da düşüren etkenlerin başında iş ortamı ve çalışma arkadaşları geliyor.
Özellikle birlikte çalıştığınız yöneticiniz çalışanlara karşı olan tutumu aslında çok büyük etken yaratıyor. Ben de buna 3 sene tahammül edebildim ve başka bir iş bulup işimi değiştirmeye karar verdim. Maddiyat elbette çok önemli ama bana göre huzur daha çok önemli.
Çok haklısın. Yöneticilerin kişisel hırs ve beğenilerine göre çalışanların konumlandırılması kadar şirkete zarar veren bir şey olamaz. Ben de en çok buna önem veririm. Çok şükür öyle bir kişisel sevgiyle ilgili kayrılan yerde çalışmadım herkes işini yürütmek için akıllıca davranıyor ve işi bilene işi yaptırıyor. Çok katılıyorum söylediklerine.
Uzun yıllar kurumsal firmalarda çalıştım. Hepsi de uzun süreli çalışmalardı. Bir iş yerinden ayrılma kararımda ilk etken yönetici egosu, sonra çalışma ortamındaki düzensizlikler, en son da para yer aldı. Benim için en iyi iş yerinin tanımı huzurlu bir ortamdır. Hiç bir zaman biraz daha fazla paraya işimi değiştirmedim. Hafta sonu çalışma olan bir iş yerini de asla tercih etmedim. Elbette ki para için çalışıyoruz ama pazartesi sendromu olmadan gidebildiğim işyeri benim için ideal işyeridir.
Seçeneklerden sadece bir tanesini seçmek mümkün olamadı. Ama benim için birinci öncelik çok yipranmadan, o işte uzun soluklu çalışabilmeliyim. Haftalık çalışma saatleri kısa ve yıllık izin bol olmalı Çalışma ortamı huzurlu ve kaliteli yöneticiler olmalı Şirket az kazanırken az kazanıp, çok kazandığında ise üst bir sınır olmadan, ben de çok kazanabilmeliyim Yaratıcılığımı ortaya koyup, kararlarda benim de söz söyleme hakkim olmalı.
Sadece iki tane kriterim var bir tanesi çalışma koşulları yani gerçekten insanların uyandığı saatlerde uyanmak ve insanların işten çıktığı saatlerde işten çıkmak istiyorum aşırı derecede zamansız çalışmak istemiyorum ikinci kriter çalışma ortamı severek işi yapmak istiyorum yani ortamdaki insanlar beni germemeli bana huzursuzluk vermemeli sonradan şunu farkettim ortaya bir de üçüncü kriter çıktı maaş iyi olmalı yani çalışıp çalışıp da 0,02 TL para almak istemiyorum
Tabii ki de ama bir de ben çok aşırı zorbalık çektiğim için kesinlikle çalışma ortamının iyi olması lazım yani hepsiyle arkadaş olmalıyım demiyorum ama bana karışmasını istemem açıkçası kimsenin
Seçeneğim A şıkkı, nedenine gelince işimde çok iyiysem, başka bir şirket hem iyi maaş hem de iyi bir pozisyon veriyorsa her yerde başarılı olacağıma inanırım...
aslında şıklarda buna benzeyen şık D, o halde sen D dedin. Ben buna katılıyorum ekipte huzurlu olmazsan, sürekli bir gerginlik bir hor görme varsa ne kazandığının ne harcadığının tadı olmaz.
Ben şıklarda olduğu için "Çalışma ortamı, ekip uyumu ve ekipmanlarla ilgili beklentiler" dedim kesinlikle bir etken benim için. Ama benim en önemli kriterim gelişim. Yerimde saydığım veya bir şeyler katamadığım veya bana bir şeyler katmayan bir iş yerinde olmamayı tercih ettim her zaman, böyle de devam etmeyi düşünüyorum.
İş degiştirmeye karar verdiysem benim için öncelik huzur geliyor.
eğerki işimde mutluysam 3 kuruş fazla alıcam diye işimi degiştirmem bu sebeplerden dolayı çok hatalarım oldu gittiğim yerlerde tutunamadın huzurlu olan işimdende oldum zamanında o yüzden benim için huzurlu bir çalışma ortamı önemli.
Ben part time bı yerde antrenörluj yapıyordum asgari ücretler artmasına rağmen 1500 alıyordum ve fazla fazla iş yapıyordum üstüne azar ısırıyordum onun yapmadığı bir çok sorumluluğu da yapıyordum o yüzden maaş önemli her zaman ve çalışan olabiliriz ama bizimde bir çok hakkımız var sonuct emek ve zaman veriyoruz
Ben iş yerindeki huzur, çalışma ortamı, birlikte çalışacağım insanlar ve uyumu en büyük etken görüyorum. Maaşım iyi olan bir yerde olsam ama ortamı huzursuz olsa sanırım duramam. Tabi şu an dışarıdaki güncel fiyatlara bakılırsa maaş da baya önemli hale geldi 😅
Kesinlikle maas ve yan haklar. Ortam da onemli tabi ki ama calisanin yasal haklarını yemeyen ve hakki hak sahibine veren delikanli bir patron icin 1 calisiyorsam 3 çalışırım. İnanin oyle cok şey gördüm ki kime ve neye isyan edecegimi sasirdim. Gemileri yakmama ramak kaldi.
Para bir yere kadar, çalışma ortamı ve iş arkadaşların, hayatından bezdirirlerse, sinir stres yapıp hasta olacaksam ne para gözümde olur nede terfi. Eskiden Mobbing bilerek kasıtlı yapılırdı, sözlükte ona göre bir tanım vardır. Artık kurumsal diyeceğimiz kimi firmalarda (eskiden çalıştığım bankada mesela) mobbing bir çeşit çalıştırma türü olmuş. Yöneticilerden beklenti elemanlarını azarlamaları, bağırıp çağırmaları hatta kimi zaman hakaret etmeleri. Daha neler neler, insanlar sağlıklarını kaybediyor, o her sene ödül alan "kurumsal firmalarda" ...
Bugüne kadar tam tamına 3 meslek değiştirdim. Beyaz eşya tamiri Araç egzost tamiri Demir Çelik ferforje
Bu 3 meslekte de hak ettiğim değeri görmedim. Ve hepsini de ilk başta severek yaptım. Şükürler olsun hak ettiğim değeri gördüğüm bir meslek edindim riskli ama değiyor.
Şu an iş değiştirmeyi düşünüyorum ve ilk sebeplerim çalışma ortamı,çalışma arkadaşlarım ayrıca yöneticilerin yaptığı baskı. O kadar can sıkıcı bir hale geldi ki işe gitmek dahi istemiyorum.
Çalıştığım yerde iş arkadaşlarımın ve ortamın büyük bir önemi var. İş yerinde huzur olursam o işte daha verimli olurum. Vicdan sahibi bir işverenim olduktan sonra sorun olmaz
Daha iyi maaş ve yan haklar. Memuriyette kimse pek iş değiştirme düşüncesinde olmuyor. Ancak kendisine bir alternatif belirlemişse elbette çizdiği yoldan gidecektir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Adam Tofaşta çalışiyo kuru maaşı 8500 bunun yanında bı sürü avantajı var, biz kendimixi yirtalim en fazla 6 bin
Bence, bir şirkette çalışmak için maaşın, terfi sisteminin aşırı derecede önemi yok. En en en en önemlisi o şirketin kültürüne olan uyum. Bu sadece senin/benim için de geçerli değil, tüm şirket çalışanları için geçerli. Şirketin kültürüne olan uyum çalışanlarda varsa, zaten o şirket bugün olmazsa yarın başarılı olacaktır :)