Üniversite hazırlıkta bin bir kriter arasında bir dershane belirleriz, sonra deneyimledikten sonra bir de bakarız ki yanlış tercih yapmışız. Geldi mi başınıza?
Ben final e gitmiştim hocaları çok iyiydi. Yani mecburdum gitmeye okulun eğitimi baya yetersizdi. Sınavı kazandırdığı için de keşke şu dershaneye gitseydim durumum yok😅
Gittiğime pişman olduğum dershane var 😂 bambaşka sorunlar yaşıyorken ailem liseye geçeceğim dönemde o sorunların neler olduğunu öğrenmek ve onları izale etmek yerine beni dershaneye yazdırmışlardı. Tabii hiçbir katkısı da olmadı. Zaten dershanelerin başarıya katkısının %5 olduğu biliniyor. Lüzumsuz görüyorum hâlâ.
Belki de çalışma metodunu bilmeyen ya da gerçekte hayata geçiremeyen kişilere bir kılavuzluk yapar diye düşünüyorum. Tabii sende olduğu gibi zoraki yapılan işlerde etkisi anca o kadar olur. Ben de ortaokulda yazılmıştım, her gün çantamı saklar, Üsküdar'da bilinmedik semtlerde tura çıkar, kurs sonu geri gelirdim. 2 sene böyle yalan uydurdum :D
Keramet okulda, dershanede değil, keramet öğretmende. Referansı güçlü öğretmeni bulan , nerede olursa olsun yapışsın. Geçmişte bir arkadaşım Amerikan kültür İngilizce kursunu çok methetmisti. Denedim b* ok gibi çıktı.
Dershaneler en fazla %35'lik bir katkı sağlar. Önemli olan öğrencinin çabasıdır. İstersen en kaliteli dershaneye git kendinden katkın yoksa derslere biraz zor seviye atlaması insanın.
Elbette her şey kişinin kendinde bitiyor. Ama bazı dershaneler var ki, insanın motivasyonunu da düşürüyor, kalitesiz hocalar ile gelişime katkı vermiyor.
Elbette var fakat kalkıp hiç duyulmamış bir dershane seçmekte olmaz. İyi bir dershane olsa da bir iki hoca da bile pürüz çıkabiliyor. ÖSYM tüm sınavlarında neredeyse matematik ortalamaları rezalet ülkede. Milli eğitimdeki hocalar dahi iyi olmuyor her zaman okullarda.
Zaten sistem her sene sil baştan ele alındığı için ne hoca ne de dershaneler düzgün ayak uydurabiliyor. Hele ki son 2 sene pandemiden dolayı sınav desteği alamayan insanların kayıp zamanına çok üzülüyorum.
Bende üzülüyorum. Bunu gördüğüm için cidden çok zoruma da gidiyor. Bu insanlar kayıplarını nasıl giderecek acaba diye düşünüyorum. Koskoca iki yıl kolay değil yani. Bunlara bir şey öğrenmeden bir de diploma veriliyor. Üniversitede ödevler türedi bir de. Bunları başkalarına yaptıran çok kişi oluyordu. Uzaktan eğitimin sonucu işte. Uzaktan eğitim tamam her zaman kötü değil ama alt yapı yoksa elinizde patlar, kısaca özet.
Bana olmadı. Ben zaten hep iyi bir öğrenci oldum hayatımın her döneminde. Lise, lisans yılları, yüksek lisans vs. Kendime zaman ayırdığım zaman daha verimli çalışıyorum.