Hocam ders anlatmıyor, şikayetçi olsam işe yarar mı?

Şimdi bu öğretmen Olacak kadın sene başından belli tek bir kelime bile anlatmadı tek bir!
Ders anlatmak dışında her türlü lanet huyu var. Öğrencilere bağırma, çağırma, hakaret etme. .. Hatta ve hatta bakın dikkatinizi çekerim bu yaratık sene başında sınıf listesini alıp tek tek herkesin anne ve babasının ne iş yaptığını sordu ve onu not aldı! (Not aldığına göre ona göre mi muamele yapacak ne?) En son 4. sınıfta yapılan saçma sapan, düşüncesizce yapılan eylemi lise 3 düzeyindeki kişilere ne hakla yaparsın?
Anne babası ölmüş olanlar olabilir, onları tekrar üzmeye ne hakkın var? Işsiz olanlar olabilir onları zor durumda bırakmaya ve büyük ihtimalle yalan söyletmeye ne hakkın var?
Yaptığı tek iş buydu bir de herkese konu verip tahtada sunum yapılmasını istemesi.
Sunum yaptırırsın anlarım da, ben hiç konu anlatmayacağım sınavda bunlardan sorumlusunuz diye kestirip atarsan işte orada sorun var demektir!
Öğretmenin görevi sınıfta oturup milletin ders anlatışını tüm yıl boyunca dinlemek midir? O halde niye maaş alıyor bunlar?
Benim zoruma giden şey maden ocağında gece gündüz eşek gibi çalışıp asgari ücreti zor gören binlerce kişi varken bunların böyle yattığı yerden para kazanması...
Yazılıda çıkacak konular hakkında hiçbir bilgimiz yok, öğrencinin tahtaya çıkıp anlattığı konular da pekala anlaşılır değil hiçkimse hiçkimse yi anlamıyor sonuçta öğrencinin işi milleti sınava mı hazırlamak?
Sınıf birincisi olan ve öğretmenlerle Şuana kadar hiçbir sorunu olmayan ve en sakin öğrenci sayılacak beni sinir hastası ettiler. Hiç yokken öğretmenlerden nefret etmeye başladım tek bir hoca yüzünden. Nefret bildiğiniz nefret. Hitler'in resim hocalarına duyduğu düzeyde.
Özet: şikayet etmeye hakkım var mı ve nasıl edebilirim? Işe yarar mı yoksa sinir hastası olmaya devam mı?
Hocam ders anlatmıyor, şikayetçi olsam işe yarar mı?