Bakanlığın yazılımla alakalı çalışmalar yapması ve her sektörden insanı davet etmesi gerekiyor sizce?

Bakanlığın yazılımla alakalı çalışmalar yapması ve her sektörden insanı davet etmesi gerekiyor sizce?
Bakın yazılımcılar için dünya işlenmemiş maden gibidir.

İşleyecek olanlarsa yazılımcılar , her sektörde ve her alanda işleri çok daha hızlı hale getirebilecek , insan ihtiyacını minimize edebilecek yazılımlara ve çip üreticilerine ihtiyaç var.

Benim kendi sektörüm mobilya sektörü

Yaklaşık 6 aydır yazılım geliştirmesi yapıyorum, farklı fikirlerle ve sıkı bir çalışmayla ihtiyaçları pratik ve hızlı hale getiriyorum. Çok fazla işçi ve ücret tasarrufu yaptım ayrıca yüksek hız ve kaliteyi getirdiği için müşterilerim de memnun oldu daha fazla kazandım.
Şu bir gerçek ki dünyanın en iyi yazılımcısı da olsanız, bir alanı tecrübe etmeden alandaki eksikleri göremez ve yorumlayamazsınız.

Dolayısıyla yazılımı bir meslek olarak görmemeli ve her yaştan/meslekten insanlar bunu bir vazife ayrıca hobi olarak ilerletmeli, kendi sektörlerini hızlandırmalı/mükemmelleştirmeliler.

Ancak bu şekilde önce işiniz sonra ülkeniz ve daha sonra da dünya daha iyi bir yer haline getir.
Tercüman ihtiyaçları yazılımla neredeyse minimize edildi, bir çok firma ve insan kaynağı tercüme için tercümanlara olan ihtiyacı azaltma yoluna gitti.
Bu iyi bir haber olsa da hala daha çok sektörün hızlanmaya ihtiyacı var.
Dünyada sağlık/hukuk/inşaat/gıda sektörlerinde artan insan kaynağı ve refahı için hıza ihtiyaç var ve bunun tek çaresi bu sektörlerdeki insan faktörü ihtiyacını olabildiğince azaltmak.
Bununda tek yolu bu alanlardaki tecrübeli insanların yazılım ile uğraşması gerek.