Ay gerçekten babama kalp krizi geçirtmeden, annemi dövündürmeden söylemenin bir yolu var mı bunun? Ağlayarak görüntülü arıyorum birkaç gündür ısınsınlar diye ama du bakalım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇok makul fikirlerin, diğer görüşlerden baktım da. Ancak bitirmen senin için de iyi olur gibi. Bitirir bitirmez işe girmek zorunda değilsin. Keza bu durumlar her zaman böyle gitmez. Umudunu kaybetme, aşırı realist bakış açını anlıyorum. Ama güçlü dur, ideali olan bir şeyler yapmak isteyen insanlar başarır hep. Hayat her iş alanında bir şekilde engel çıkaracak elbet, sen olduğun yoldan çıkma. İnan bana sonra başkaları için vazgeçtiğin hayalden olursun. Üzülürsün. Anlıyorum makul görünen sebeplerin var. Ancak inan bana üniversite bittiğinde bu şekilde düşünmüyor olacaksın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Henüz 22 yaşındasın. Çok gençsin.
Hiçbir şey için geç değil. Tekrardan hazırlanmak ya da yeni bir bölüme başlamak sana iyi gelecekse ne ailen ne de çevren çok da umurunda olmasın. Umursama derecen onlara göre yön alacak kadar olmasın yani.
Ailene neden, niçin istemediğini, gelecekte senin için nasıl olumsuzluklar doğuracağını anlatırsan, yeni bir hedef belirlediğini ve gelecekteki planlarından bahsedersen bence ikna olurlar.
Kızacaklar, bağıracaklar bunlar elbette olacak fakat seni dinleyeceklerdir. Dinlemek zorundalar.
Ailen uzakta galiba. Mümkünse yüz yüze söylemek daha uygun ve ikna edici olur.01 Yorumla
+1 yılEn iyi üniversiteden bile mezun olmanın kaldı ki Türkiye'de iyi bir üniversite yok ama mezun olduktan sonra emeğinin karşılığını alamayacağını, bir kuaförün doktordan iki kat daha fazla para kazandığını söyle. Şimdiki kafam bende olsa küçük yaşta bir zanaat işine girerdim. Kültürlü birisi olmak için üniversite okumana da gerek yok zaten. Üniversite insana da çok bir şey katmıyor. Kültürlü bir marangoz olacağım ben, doktora yapmış bir marangoz. Hem daha çok kazanırım hem daha çok mutlu olurum. Erkenden başladım kolları sıvamaya :D Bunları anlat ikna olurlar
10 Yorumla
+1 yılYüz yüze ve alıştırarak söylemek de fayda var ama okulu bitirip, istediğin branşta başka bir okul okuyabilirsin. Hem ailenin istediği olur, hemde senin istediğin olur diye düşünüyorum. Okulu bırakmak ciddi bir karar, bırakacağına dondurabilirsinde.
Her şeyin en güzeli olsun hakkında00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
30Cevap
Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. Öncelikle ailene malpraktis nedir ne şekilde zorlukları yaşamsal tehlikeleri dışarıdan gelecek otorite baskısı kendini açıklamaktaki zorluk ve bir bilgisizin kararı ile alacağın ceza ya da meslekten men edilebileceğini açıklamak çok daha etkili olacaktır zaten bu konuşmanın sonucunda ailen sana farklı bir dal ya da neslege geçiş yapsan nasıl olur gibi gibi konuşmalar başlayacak o arada sen ailene
Haklısınız hem okuyup uğraşacağım hemde tabiri caizse diken üstünde mesleğimi icra etmeye çalışırken sizleri de endişe içinde bırakmak yerine ben fwrkki bir dal/ bölüm/ meslek için uzaklaşayim zihnen zaten yordu beni biraz sağlıklı karar vermek için ara vermek doğru olacak gibisinden bir konuşma yaparsan
Kimse kalp krizi geçirmez gergin bir ortamda oluşmaz.10 Yorumla
+1 yılAşağıda kendini çok güzel açıklamışsın. Bak ailene de açıkla. Evet zor olacaktır, ama kendini net şekilde ifade ettiğinde ailen senin arkanda yine duracaktır. Geç kalmadan, uzaklaşmadan, bir adım at. Gidebiliyorsan yanlarına git yüz yüze söyle derim. Kızarlarsa da en fazla 3 gün kızarlar. Aileni elbette en iyi sen tanırsın. Ancak ne olursa olsun hayatını bir süre sonra onlarsız devam ettirmek zorunda kalacaksın. Yine onları gururlandıracak bir hedefin olacaktır. Hadi hayırlısı olsun bakalım.
21 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkürler 💖
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNeden okulu bırakmak istiyorsun? Önce bunu tespit etmek lazım. Günümüz siyasi durumlarından ötürü böyle pişman olacağın kararları alma, o kadar okudun, okuyorsun emeklerini boşa çıkartma. Devam et.
16 Yorumla- +1 yıl
Ne yazık ki her şey hayatımı bu uğurda mahvetmek istemeyeceğim kadar kötü. Siyasetle ilgisi yok kararın
- +1 yıl
Mesela bir anda böyle düşünmeye sevk eden şey nedir?
- +1 yıl
Bir anda böyle düşündüğümü nereden çıkardın ki öncelikle?
Okulu bitirmekten sonra yapmak istediğim tek bir branş vardı zaten. Bu da malpraktis davalarının en yoğun olduğu branş ne yazık ki. Ayrıca bu mesleği 5 dakikada bir hasta bakarak yapmam mümkün olmayacak. 6 saat ayakta durup her şeyi doğru yaptığım bir ameliyat yüzünden adliye koridorlarına gidip gelmek istemiyorum, kendimi olgunlaşmamış bir hakim kararı ile ne zaman mesleğin dışında bulacağım diye düşünmek istemiyorum.
Her gün tehdit edilmek, her dakika diken üzerinde olmak istemiyorum - +1 yıl
Ve her ne kadar günlük siyasetten politikadan etkilenmedim desen de şu an son açıklamalar vs derken onların etkisinde kalmışsın biraz, normaldir anlarım da.
Ama sen yine de her zaman umutla şartların daha iyi olacağını düşünerek hayata tutunmalısın. Evet belki beş dakikada bir hasta bakmak sıkıntılı bir durum, kaliteyi de hasta sağlığını da azaltan bir durum, evet. Ama belki ileride her şey daha iyi olabilir. Anlık ruh hali ile hareket etmek biraz sıkıntı oluşturabilir.
Sonuçta maddi boyutundan da öte bir kişiyi dahi iyi etsek kardır mantığını da taşımamız gerekiyor diye düşünüyorum insani olarak. Kısaca üzüntünü ve moral bozukluğunu anlasam da biraz daha sakinleşmeye çalış ve böyle şeyleri düşünme, okulunu bitir. Ondan sonra olmazsa özelde çalışırsın ama yine de emeklerini heba etme derim ben. - +1 yıl
Gayet sakinim zaten. Bir anda verilmiş bi karar olduğuna nasıl bu kadar inandın bilmiyorum ama öyle değil. Teşekkürler
- +1 yıl
Daha önceden oldukça bu bölümü sevdiğini ve böyle düşüncelerin olduğunu da görmemiştim o yüzden. Rica ederim. :)
- Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılSen zaten ilk başkadığında pek benimseyememiştin KS'den paylaşımlarından anladığım kadarıyla. Keşke eczacılık falan seçseydin. Bu soruda yazdığın yoruma baktımda. En mantıklısı aslında bitirip zorunlu hizmet yılını da tamamlayıp kenara çekilmek. Öyle yapan oldu bir kaç doktor bizim burada.
03 Yorumla- +1 yıl
Malpraktisten dolayı hiç ciddi sıkıntı yaşayan bir doktor görmedim, anca dava açıldıkça az biraz baş ağrıtır o kadar, hiç kafaya takanı da görmedim, aksine riskli operasyonlara saldıran çok. Zaten kafaya takılırsa o iş yapılmaz. Bu arada uzaktan eğitimden bir sürü eğitim aldım geçen sene bir hukuk portalı var, üye oldum ücretli ne kadar sağlıkla ilgili olan varsa izledim, malpraktis de vardı. Biraz bombacı Mülayim gibi olacaksın bu hayatta, gül geç kafaya takma. Bu arada bitir sonra istediğin bölümü yine oku, yaşın daha çok genç ve okumanın yaşı yok.
- +1 yıl
Olmaz ya, velev ki, hapse girdin trafik kazası gibi düşün. Anca tazminat olur olursa ki o bile düşük ihtimal. Tazminat kararı çıkarsa bir şekilde ödersin. Ha vicdan kısmı açısından diyorsan belli süre vicdan yaparsın, unutulur gider, neleri unutmuyor insan? Unutulmasa zaten erken yaşta demans hatta beyin vb tümörü olur çoğu insan.
- +1 yıl
Nerelerdesin sen? 5 ay geçti hala yoksun KS'de.
Hayır ya. şu an moralim bozuldu. Şu sitede gördüğüm en aklı başında ve pozitif enerji aldığım önceki hesaplarımda bir iki defa konuştuğum ender insanlardan birisin. Bırakamazsın. Bu ülkenin senin gibi vicdanlı hekimlere ihtiyacı var. Lütfen.. Bak iyice düşündun mu?
00 Yorumla
+1 yılBen de bırakmayı çok istedim ama aileme hiç bir şekilde söyleyemedim en son bir kaç gün önce annemi söyledim fazla kizmadi ne yaparsan yap dedi bir iki gün babama da söyledim yani tam söyleyemedim üstten söyledim o kızdı. İlerde pişman olmak istemiyorum bu yüzden okumaya devam edeceğim.
00 YorumlaOkulun tamamen vakit kaybı olduğunu anladım mesela passata binenler var onlara ne mezunusun diye sormazlar direk yakasına yapışırlar okumamış olsalar bile bende aileme açıktan devaö etmek istediğimi söyledim ama babam liseyi sii. eeee siii. eeee bitireceksin dedi
00 Yorumla
+1 yılHayat senin hayatın. Kararlarına saygı duymaları lazım. Önemli olan senin mutluluğun ve huzurun. Başta tepki gösterseler de sonradan mecbur kabul edecekler. Şimdiden sinyallerini vermişsin. Çok da fazla uzatmadan en kısa sürede direkt söyle bence. Ne kadar erken o kadar iyi.
00 YorumlaBir konuda uzmanlaşman lazım. Bir konuda yeteneğinin olması lazım. Bunlar tamamsa, aileni buna inandırman ve onlara kanıtlaman lazım.
Başarılı olursan, okulu bırakmak istediğini ailene gönül rahatlığıyla açıklayabilirsin ve bırakabilirsin.
Gözlerinde okulun değeri düşecek ve senin uzmanlığının değeri artacak. Çok takmayacaklar yani. Haliyle tepkileri de olmayacak. Sadece biraz zaman ver ve kendini geliştir.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. Neden bırakmak istiyorsun gerçekten merak ediyorum? Bölümünü mü sevmiyorsun, ailenden uzak kalmak mı istemiyorsun, okulun ve ortamın mı kötü, başka bir iş mi var aklında, ders çalışmak sınav maratonu mu seni yoruyor?
03 Yorumla- +1 yıl
Aşağıda erkek bi fenomene yazdım, oradan bakabilirsin. Kısaca bu mesleğin bana sağlayacağı hayatı istemiyorum
- +1 yıl
Aslında kendince haklısın bu karar bir günde alınacak bir karar da değil.. Eminsen kararından açık açık söylemende fayda var. İlk olarak telefonda konuyu aç istersen daha sonra yüz yüze daha rahat iletişim kurabilirsin.. Ne söyleyeceğini nasıl bir dil kullanarak söyleyeceğini daha doğrusu kafanda tasarla..
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOkulu bırakmanız karşısında büyük bir tepki verecek. Ancak, bu korkularınızı onlara anlatın. Okulu bırakma kararınıza şahsen bende üzüldüm. Bunu düşünün ve okulunuz bitince özel olarak kendi büronuzda çalışabileceğinizide düşünün derim.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle sebeplerini uygun bir dille anlatmanı öneririm, istediğin farklı bir bölüm varsa ondan da bahsedebilirsin artılarından eksilerinden. Onlar da senin mutlu olacağın mesleği yapmanı isterler bence.
00 YorumlaO halde babana selamlar. 😂
https://music.youtube.com/watch?v=pnBB8LxfnA8&feature=share00 YorumlaBen de hemşirelik okuyorum. Sadece bu kadar zaman okudum diye devam ediyorum. Ben söyledim bana bari bitir de sonra nasıl istersen dediler. Ne hissettiğini anlat, nasıl nefret ettiğini - şahsen ben bıktırmıştım-bence bir noktadan sonra evladımız daha önemli diyorlar.
10 Yorumla
+1 yılBunca yıllık emeğin var bari diplomanı al mesleği icra etme. Geçerli haklı sebeplerin olabilir ama sonradan pişmanlık yaşama diye söylüyorum. Ben kaydımı sildirdim hayatımda ki en büyük "keşkem" oldu.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılşaka yapıon dimi? benim tanıdığım kadarıyla annen seni oklavayla dövmeye şehrine gelir de
22 Yorumla- +1 yıl
No hiç yapmıyorum, ben gitcem ayağına bakalım ne yapcak cidden
- +1 yıl
kanka valla döver, noluyor sana? özeline geliom du
+1 yılÇok abartarak artık psikolojinin bozulduğuna ikna etmeye çalışabilirsin. Biraz hafifletebilirsin, örneğin başka bir bölüme geçmeyi düşündüğünü, vs.
10 Yorumla
+1 yılSen bitirmek uzeresin yıllarını verdin. Hayırdır neden bırakmak istiyorsun?
02 Yorumla- +1 yıl
O da bende kalsın, herkese tek tek açıklamayacak kadar kapsamlı sebeplerim var. Sorum nedeniyle ilgili değil zaten
- +1 yıl
Maddiyat ise destek olurduk
+1 yılsen tıp okuyodun demi? türkiyede tıp okumazsan hiç bir şey olunmuyo inan çok pişman olursun ileride
10 Yorumla
+1 yılKorkarak bi yere varamazsın söyle kurtul yorumlarıda neden bırakmak istediğinide okudum.
10 Yorumlavalla nasıl denir ben zamanında bulamamıştım. okudum ama hep bıraksam, bıraksam diye diye.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılEn doğru kararı yine sen vereceksin ve hayat senin hayatın zorla hiç birsey olmaz
00 Yorumla
+1 yılYavaş yavaş alistirarak söyle. Bizimkilerde okula göndersin diye yalvarıyoz 😂
00 Yorumlaİş yeri hekimi olarak ta çalışabilirsin ya da medikal ilaç sektöründe falan yönetici olarak çalışırsın yanlış anlamış olabilirim ama dikkat çekmeye çalışıyor gibisin
04 Yorumla- +1 yıl
Evet yanlış anlamışsın, diplomamı almak için bile zorunlu yapmak zorundayım çünkü
- +1 yıl
O ne alaka ya HJajsks şiddet falan diyorum allah aşkına sen en diyosun. Doktorların yanında olmaktı evet rahatsızlığım, nerden bildinnn
- +1 yıl
Yahu stajyeri hastayla bir odaya kapatiyorlarda ben mi bilmiyorim anladım şiddet ten korktugunuda yanında doktoru hemşiresi var uzmanlar gibi değil yani diyorum o dönem bırak diyene yok diyon bırakma diyene yok diyon ailen işsiz kalmadan bir bölüme geçiş yaptığın sürece bir şey demeyeceklerdir zaten demekle de olmaz hicbirsey
- https://youtu.be/RzSaW18BSdM
Buna benzer şekilde anlatabilirsin 😂😂01 Yorumla
+1 yılAnneme boyle bir sey desem agzima sicardi buyuk ihtimal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılNiye bırakmak istiyorsunuz?
02 Yorumla- +1 yıl
Biraz uzun nedenleri, aşağıda bi erkek fenomene açıkladım bakabilirsin
- +1 yıl
👍
+1 yılHangi üni hangi bölüm yazarmisin rica etsem
01 Yorumla- +1 yıl
Pamukkale tıp
+1 yılBen evlenmek istiyorum de.
02 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka?
- +1 yıl
En azından torun tombalak görürler sevinirler
- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılBaşka bır bölüm mü istiyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Söyle bence ailen anlayışla karşılar bende gittim yapamadim bıraktım geldim ama ailem her zaman destek oldu gelmeme sevindiler hatta zaten annen baban ses tonundan bile anlar mutsuz olduğunu onlarda senin üzulmene dayanamaz soyle bence. Ben soylemeden anlamislardi durumu geldim ve mutluyum iyi ki geldim yani okul kaydini sildirme oyle dursun ben oyle yaptım istersen devam edersin
Ailene neden söylüyorsun söylemeden bırak
06 Yorumla- +1 yıl
Bu zamana kadar beni onlar okuttuğundan en azından bilmeye hakları var galiba ya
- +1 yıl
Hayır bu mesleği yapmak istemediğime karar verdim sadece
- +1 yıl
Hayır 5. sınıfım
Anne zengin koca buldum
01 Yorumla- +1 yıl
Ama bulamadım 😔😔
Neden bırakıyorsunuz ki sağlık bir de
04 Yorumla- +1 yıl
Aşağıda bi erkek fenomene açıkladım, bakabilirsin
- +1 yıl
Pes etmenin ne alaka olduğunu anlayamadım açıkçası. Hayatım boyunca çalışmak hiç gocunduğum bir şey olmadı. Ama bunun karşılığında ölüm tehditleri alıp tüm hayatımda kazandığımdan çok tazminatlar ile yargılanacağım davalara maruz kalmak istemiyorum :))
+1 yılOkuldaki tüm öğretmenlerin tayini çıkmış derim
00 Yorumla
+1 yılNeden bırakıyorsun ki?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Aynen bize dediğin gibi düm dük söyle gitsin.
00 YorumlaDirek söyle kaç fjdkdkdk
00 Yorumla
+1 yılOkulu bırakınca ne yapacaksın önce bunu düşün
00 Yorumla
+1 yılBirakma pismqn olursun
00 YorumlaMesele nedir, bölüm mü, kampüs hayatı mı?
00 Yorumla
+1 yılNeden bırakmak istiyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Aşağıda bi erkek fenomene yazdım birkaç nedeni, oradan bakabilirsin
+1 yılOkulu niye bırakıyorsun? Bitirmeye bak.
00 Yorumla
+1 yılNe okuyorsun?
04 Yorumla- +1 yıl
Tıp
- +1 yıl
Kaçıncı sınıf?
- +1 yıl
5
- +1 yıl
Bu saaten sonra bırakmak zor olur ya ama en azından dil falan öğren alternatifin olsun bu gidişle bu ülkede doktorluk falan yapılmaz hale gelecek
Korkma bişey olmaz
00 Yorumla
+1 yılBen okumucam.
00 Yorumla
+1 yılAğzınla
00 YorumlaNeden bırakmak istiyorsun?
00 Yorumla
+1 yıl‘Okulu bırakmak istiyorum’
Şeklinde olabilir00 YorumlaAilem okulu biraknak istiyorum diye soylenir
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında