İş imkanının fazla olması..
Maaşının yüksek olduğu için mesleğin seçilmesi doğru/yanlış karar mı?
Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
Maaşı güzel diye ilk işim beyaz eşyacılıktı. O zaman gerçekten güzel para alıyorduk. Ama severek yapmadığımı fark ettim sonra yine demire şekiller verme olayı ilgimi çektiği için demir işine girdim. Sıcak ve soğuk demir işlemesi yaptım 4 yıl boyunca gerçekten işimi seviyordum ama bir kaza sonucu meslekten soğudum. Şimdi ise 5 yıldır vinç operatörüyüm hem kazancım çok şükür iyi hem de işimin ehliyim diyebilirim. Sırf bu işi öğrenmek adına yaklaşık 6 ay 600 lira gibi bir paraya çalıştım. Farklı farklı araçlar, makinalar, yaptığımız işler olsun hepsi ayrı ayrı beni kendine çekiyor. Arıza oluyor yapabiliyorsak elimizden geliyorsa kendimiz yapıyoruz mekanizmaları öğreniyoruz ilk başta çünkü. Tecrübem çok fazla olmasına rağmen bazen hiç görmediğim şeyler geliyor onları incelemek, neresinden nasıl bağlanır, ağırlık merkezi nerededir, hangi tonajlı halatlar zincirler kullanılır onları o an düşünmek tespit etmek bana çok haz veriyor. Bu yüzden yaptığım işi seviyorum.
Bence en doğru olan seçimlerden biri bu. Milyonlarca meslek liseli elektrik bölümü mezunu insanların kaçı elektrik işi yapıyor? Kaçı fabrikada bakımcı olarak çalışıyor? Hiç biri..
Maaşa aslında hemen öyle endekslenmemek lazım zaten pat diye yüksek bir meblağı yı kimse kimseye vermez! Fakat iş imkanının fazla olduğu bir alanın seçilmesi en mantıklı ve doğru olan bir karar..
Görüş
11Görüş
Ben seçimimi huzurlu bir hayat yönünden ve sakin bir iş olarak seçtim son dönemimde. Daha önceki işlerim maddi getirisi çok ama hayatıma anlık zaman ayıramadığım şekildeydi.
İş imkanı çok olan veya maaşı çok oaln işi seçmek mantıklı ancak bunun yanında o işi yaparken bunun yanısıra özel hayatıma ne kadar devam edebilirim bunuda göz önüne almalılar.
valla günümüzde insanlar mesleklerini iş imkanına göre seçerek doğru yapıyorlar
aksi takdirde işşizlik zor ve mutsuzluk demek
Para önemli bu yüzden meslek seçerken dikkat etmek lazım ama nefret ettiğiniz işi de yapmayın
Parası çok çalışma saatleri az olan bi iş bulun tavsiyem.
Bugünkü Türkiye şartlarında maalesef sevdiği işi değil maaşı iyi olan iş seçiliyor
Bence severek yapacağın iş, mesleğin olmalı. Para ikinci olanda olmalı, mutlu olmadıktan sonra istemediğin işle hayatına ızdırap etmiş olursun, kendi kendine
Geçim zor insanlar fazla kazanmak istiyor doğal olarak
Ben de şu sıralar bu ikilemdeyim. Bu devirde diye başlarsak maaşı iyi olana yönelmek gerekiyor diyorlar ama bence sevdiğin mesleği yapmak daha önemli. En azından işini yaptığında mutlu hissedebilirsin
günün sonunda herkes para için çalışıyor yanlış değil
Değil bence insan sevdiği mesleği yapmalı hayatın boyunca sırf para kazanmak için sıkıntı çekmek çok saçma
Ben dogru buluyorum ama az da olsa sevmek lazim simdi yalan yok
Önce seveceksin sonra paraya dönüyor zaten olay öğrendikçe
Başarılı olunacak meslek seçilmeli.
Yapabileceğini düşünüyorsan belki olabilir
Önemli ama her şey değildir.
insan sevdiği işi yapr sevmediği işi zoraki yapar
Bence yanlış
doğru karar
En İyi Görüş