Maaş alıpta sigortan olmasaydı ispat edemezdin geçmiş olsun derdim.
Ama sigortan yatıyorsa ve bankadan maaş yatırmıyorsa iş veren. Hemen zaman kaybetmeden devletin atadığı arabuluculara şikayette bulun. Olay kendiliğinden çözülür. Ama zaman kaybetme fazlasıyla alırsın paranı010 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle soylim ben bir taşeron sirketine ise baslicaktim. Bizi fabrikalaya gonderecekleri eleman olarak. Yaklaşık 200 kisiyiz. Sigortamiz 44 gündür yatıyor. Ama hala iş başı yapmadılar 44 gündür ama maaş ve sigortalariniz yaticak dediler sigorta yatıyor ama maasi vermediler. Vermiyorlar da beni her yerden de engellediler. Ve bugün yanlarına gittim alttan alttan ölümle bile tehdit ettiler beni
Soran+1 yılAra bulucu için param gitmez mi. şu an cidden bitik durumdayim. Yoksa asla hakkımı onlar da bırakmazdim
Soran+1 yılİşte sorun da tam olarak bu. Arabulucu da anlaşma sağlanmaz bundan eminim. Ondan sonra da iş avukata gidicek harç bedeli vs derken bir ton dosya masrafı cikicak. şu an zorlasam bir TL bile. cikmaz üstümden
Soran+1 yılİstiyorum tabi
Soran+1 yılYazdim
En İyi Cevaplar
+1 yılAdliyeye git Dilekçe ver Nitelikli Dolandırıcılıktan dolayı.
Ozaman pıtış pıtış öderler.
ya da Siğorta Ödemenin Yapıldığı belğeyle SGK git orada Siğortanı Şirketin ödediğini belgele.
İlk günden bugüne kadar.
Sonra İçra Dairesine git Dosya aç İcra Takibi için 14. Gün içinde İçra ilhamıma Cevap vermeleri gerekir vermezlerse süre içinde otomatik kabul etmiş sayılır.
Sende Banka Hesaplarının Bulunduğu Bankalara Yazılı Talepte bulunursun İcradan Aldığın evrakla Hesaplarında Para Varsa hemen Banka Ödeme yapmak zorunda İsteselerde istemeselerde15 Yorumla
Soran+1 yılBen üç avukatla da görüştüm ama bana calismadigin için hak talep edemezsin boş yere dava açıp parani boşa harcama dediler. Paramı alamicagimi artık kesin bir şekilde kafama koydum. Ama belki şundan dolayı ceza yiyebilirler herhangi bir iş yerin de çalışmadığımiz halde 200 kişiyi sigortalı gösteriyorlar desem ceza yiyebilirler diye düşünüyorum. Kim bilir belki böyle yaparak devletten teşvik parasi aliyorlardir. Kim bilir bu isveren nasıl dolaplar çeviriyor
- +1 yıl
Savcılığa Dilekçe vererek Nitelikli Dolandırcılıktan Soruşturma başlatılır.
- +1 yıl
İşte böyle Ahlaksızlar yüzünden Ülkeyi terk edip Almanya’ya taşındım Kafam rahat
Soran+1 yılDün bile senin söylediğini düşündüm. Bu yaşadığım olay bile Türkiye'yi terketme sebebim dedim. Ama maalesef öyle bir imkanim olmadığı için sürünmeye devam ediyorum
- +1 yıl
Allah Yardımcın olsun
+1 yılBence paranı almak için adli makamlara başvur. Hakkını yedirme kimseye.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılSigorta yatıyor ve maaşını ödemıyorlarsa sıkayet edebılrısın maaslar banka kanalıyla odenmek zorunda yatmadıgını kolayca ıspatlarsın prımler ıse kanıttır. sadece su var eger asgarı ucretten fazla olan kısmını elden alıyorsan o kısmını alamayabılırsın sgk da odenen prımın netını alırsın orası kesın
03 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle soylim ben bir taşeron sirketine ise baslicaktim. Bizi fabrikalaya gonderecekleri eleman olarak. Yaklaşık 200 kisiyiz. Sigortamiz 44 gündür yatıyor. Ama hala iş başı yapmadılar 44 gündür ama maaş ve sigortalariniz yaticak dediler sigorta yatıyor ama maasi vermediler. Vermiyorlar da beni her yerden de engellediler. Ve bugün yanlarına gittim alttan alttan ölümle bile tehdit ettiler beni
- +1 yıl
Sgk ya git durumu iş müfettişine anlat o çözer
Soran+1 yılİnşallah. Cidden artık dayanacak güç kalmadı bende. Bıktım artık herşeyden sürekli böyle saçma sapan işlerin beni bulmasindan
Sigortan yatirildiysa maasinida yatirnakla yukumluler
Avukata gide bilirsin dava aca bilirsin faizeyle beraber yatirilmayan maasini fazlasiyla alirsin.02 Yorumla
Soran+1 yılAvukata dosya masrafına verecek bir tlm bile yok sorun orada. Keşke. davaya gerek kalmadan halledilseydi
Gizli Üye(36-45)+1 yılMuhtemelen sigorta işkur üzerinden yatıyordur. Maaş konusunda hemen Arabulucuya gitmen lazım.
00 YorumlaDetay vermen gerek böyle anlaşılmıyor
011 Yorumla
Soran+1 yılİşkur ile girmedim.
Soran+1 yılBunu nerden öğrenebilirim
Soran+1 yılKocaeli
Soran+1 yılTamam teşekkürler
Ne isi bu? Anlatsana bir tam olarak
02 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle soylim ben bir taşeron sirketine ise baslicaktim. Bizi fabrikalaya gonderecekleri eleman olarak. Yaklaşık 200 kisiyiz. Sigortamiz 44 gündür yatıyor. Ama hala iş başı yapmadılar 44 gündür ama maaş ve sigortalariniz yaticak dediler sigorta yatıyor ama maasi vermediler. Vermiyorlar da beni her yerden de engellediler
Soran+1 yılVe bugün gittim konuşmaya iki defa beni ofisten çıkarmak için polis çağırdılar. Üstüne. isveren ölümle tehdit etti
+1 yılCimere şikayette bulun.
02 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle soylim ben bir taşeron sirketine ise baslicaktim. Bizi fabrikalaya gonderecekleri eleman olarak. Yaklaşık 200 kisiyiz. Sigortamiz 44 gündür yatıyor. Ama hala iş başı yapmadılar 44 gündür ama maaş ve sigortalariniz yaticak dediler sigorta yatıyor ama maasi vermediler. Vermiyorlar da beni her yerden de engellediler
- +1 yıl
Sen şikayet et başka işe bak
+1 yılO nasıl bir saçmalık?
05 Yorumla
- +1 yıl
İş başı yapılmadı diyorsun, yapılmadı ise sigortan nasıl yatıyor? Beni engellediler diyorsun, iş yeri seni sosyal medyadan, WhatsApp'tan mı engelliyor, zaten iş yerin ile bu mecralardan görüşmemen lazım. Sigortan yatıyor ise maaşın ya bankaya yatırılması lazım ya da bordro imzalaman lazım. Bunlar yok ise anında şikayet edebilirsin ama sorunda zaten tutarsızlıklar mevcut.
Soran+1 yılSoru da tam aciklamadim. Ama bir onceki sana attığım yorum da aynen bu olaylar oldu. İş başı yapmadik ama sigorta yatıyor banka kartı bile çıkarttılar o kadar sağlık raporu çıkardık. Maaşlar yatmadı. Sürekli bugün şu gün derken ertelediler maaşı. En sonunda beni engellediler telefondan
- +1 yıl
Telefondan engellemek nedir ya 🤣🤣
Soran+1 yılBilmiyorum öyle bo kun içine girdim ki. Türkiye de asgari ücretle işçi olmak çok zor. Geçiren gecirene
+1 yılgit sgk ya şikayette bulun
02 Yorumla
- +1 yıl
bana anlatma git derdini sgk ya anlat
+1 yılŞikayet et kesinlikle savciliga ver
06 Yorumla
- +1 yıl
Ozaman polisi alip gideceksin alttan alttan bakalim ölumle tehdit edebilirlermi
- +1 yıl
Ama çalismadin degilmi yani ise baslayip calisip vermedilerse haklisin ama sigortan yatip para almadiysan normal cunku işe baslamamissin
Soran+1 yılEvet hiç işe başlamadim. Ama bize maaslariniz yatacak dediler. Beni ofisten kovmak için iki defa polis çağırdılar. Polisler de anladı bence bunların ne bok olduğunu dışarı çıktığım vakit polisler yanıma gelip sakinleştirdi beni. Bu tehdit olayı da polislerden sonra oldu. maalesef avukata dosya parasına verecek bir kuruş param yok. Yoksa hiç bir şekilde benden kurtulamazlardi. Allah kahretsin. ki parasızlık elimi kolumu bağlıyor. O kadar bizler bu adamları bekledik. İşsiz güçsüz parasız. Ne diyeceğimi bilmiyorum o kadar öfkeliyim ki
- +1 yıl
Ben de buna benzer birsey yasadim tabi orada sigortam yattarken ben baska yerde calisdim sonrada işyeri sikintiliymis cikisimi yaptilar 3 ay karim sigorta olduydu
Soran+1 yılBugün 43 kodundan üstelik çıkışımı vermişler. Ailelerine sahsiyetlerine sereflerine küfür etmişim sözde...
Üstelik şirkette bana saldıranlar onlardı. Ölümle tehdit edenler onlardi
170 i ara yardımcı oluyorlar
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Calismiyo musun ciktin mi
00 Yorumla
+1 yılevet dolandırıldınız..
01 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. bi bidon benzin al iş yerini yak
12 Yorumla
Soran+1 yılYemin ederim düşünüyorum. Yaksa yaksa dünyayı bizim garibanlar yakar. Cidden o kadar ihtiyacim var ki şu paraya. En çok kardeşlerime mahçup oldum onlar için yapacagim çok şey vardı
+1 yılİmza attın mı herhangi bi yere sirkette
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır imza atmadım. Şöyle soylim ben bir taşeron sirketine ise baslicaktim. Bizi fabrikalaya gonderecekleri eleman olarak. Yaklaşık 200 kisiyiz. Sigortamiz 44 gündür yatıyor. Ama hala iş başı yapmadılar 44 gündür ama maaş ve sigortalariniz yaticak dediler sigorta yatıyor ama maasi vermediler. Vermiyorlar da beni her yerden de engellediler. Ve bugün yanlarına gittim alttan alttan ölümle bile tehdit ettiler beni
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılGaliba evet
01 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışıyor musun hala
010 Yorumla
- +1 yıl
Vermek zorundalar. Ama çalışmadan nasıl sigorta yatırıyorlarki snaa? Bir şey vardır bunda
Soran+1 yılEvet tuhaf olan da o zaten. Sadece ben değil 200 kişinin sigortası yatıyor. Amaçları ne bilmiyorum. Umrumda da değil tek istediğim bu 44 günlük paramı almak
- +1 yıl
Alırsın paranı merak etme. Peki sigorta giriş tarihin tam olarak kaç ve e devlette ne gözüküyor? Bende eski maaşçılardanım bir şirket durduk yere 200 kişiye maaş vermez sigorta yatırıp 😃 bir sıkıntı olmadığına emin misin
Soran+1 yılNasıl bir sıkıntı anlamadım? 170 aradım sigortam yatıyor ve daha çıkış da yapılmamış
- +1 yıl
E devletten giriş yaptığında baksana giriş tarihine. Ayrıca hangi ünvanda çalıştırıldığına.
Soran+1 yılGiriş tarihi 10 Ocak. Dün 170 elemani soyledim. Unvan da depo personeli olması lazım
- +1 yıl
Normal prosedüre göre en geç 23 Mart’a kadar hesabına parayı yatırmaları lazım. En kötü o süreyi beklersin
Soran+1 yılOfff yatirmama gibi bir şansları yok değil mi
- +1 yıl
Çok farklı şeyler var. Şirketin ismi görevi, sana yatırılan sigorta primi ve günü onlar önemli şeyler. Bunları tam olarak bilmeden bir şey diyemem
+1 yılDirek dava et uğraşma sen
03 Yorumla
Soran+1 yılDava acicak para yok işte sorun orada.
- +1 yıl
İstersen sana nasıl yapacağını anlatayım
Soran+1 yılDiğer iş yerimi mahkemeye verdim çok param gitti. Bunu da mahkemeye verirdim ama şu an cebim de bir TL bile yok
+1 yılNiye vermediler
03 Yorumla
- +1 yıl
Kurum nasil engeller
Soran+1 yılEngellediler telefondan yani
+1 yılŞikayet et
02 Yorumla
Soran+1 yılMahkemeyle uğraşmak istemiyorum. Param da yok zaten mahkeme için
- +1 yıl
O zaman alamazsın
+1 yıldolandırıldın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılSikayet et
00 Yorumla Geçmiş olsun
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılHaksızlık
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞikayet et
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılssk ya şikayet et
00 Yorumlasgk ya git
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı