Çalışmak daha mantıklı üniversite her bakımdan masraf oldu
Maddi gücüm yerindeyse üniversite tercihim
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Elinde bir diploma veya sertifika yoksa, herhangi konuda başarı sağlayıp adını duyuramadıysan okuyup diploma ile meslek sahibi olmak daha mantıklı.
Fakat düşünecek olursan yıllar süren bir eğitim, o yıllarda eğitime atılan para ve sonrasında okuduğun bölümü meslek edinememek, iş bulamamak da sıkıcı. İş bulsan bu defa yıllarca attığın parayı çalışarak kaç yılda çıkaracağın ayrı tartışma konusu.
Öyle bir devirdeyiz ki, hangisinin daha doğru olduğu bile belli değil. Şu anki doğru yarının en büyük yanlışı olabiliyor.
Bu yüzden imkanı olan hem okusun hem çalışsın. Tıpki sokakta 60 yaşındaki dayı ve teyzelerin “Bizim zamanımızda okul mu vardı, hem okuyun hem çalışın” dedikleri gibi.
Evet çok güzel açıklamışsınız tamamen katılıyorum söylediklerinize...
Sağlam bir bölüm olmadıktan sonra ülkemizde üniversite okumanın bir anlamı yok. Üniversite okuyup da; markette kasiyer olacağına, otoparkçı olacağına, minibüs şoförü olacağına, tütüncü olacağına, çiğköfteci olacağına… okuma daha iyi.
Cevap
36Cevap
Kişi okumak istiyorsa öncelikle okumalı. Zorla okuyorsa okumasın. Çalılması mantıklı.
Merhaba,
Maddi gücüm yerindeyse üniversite tercihim, Elbette belki de AK parti döneminde artık insanlar üniversite okuyor olsa dahi torpil olmadıktan sonra bir anlamı olmadığını her zaman görüyoruz, Ama şu gerçeği hiçbir zaman unutmamak gerekir iyi veya kötü diplomanın kötüsü olmaz bakarsınız iki gün sonra öyle bir fırsat gelir ki insan başını duvardan duvara olabilir bu yüzden her ne olursa olsun bir insanın 2 yıllık dahi olsa üniversite mezunu olmasının faydalı olabileceğini düşünüyorum..
Üniversitenin kazandırdığı tek şey, sosyal farkındalığın ve sorumluluğunun daha aktif hâle gelmesi. Öte yandan işe başlayıp yatırım yapsaydım ve o sırada da kullandığım programları uygulasaydım, şu an kesin köşeyi tamamen dönmüştüm diyorum. Bu ülkede eğitim sadece zaman kaybı oldu artık.
şimdi üniversite ama adı nedir? itü den mezun olmak var ktü den mezun olmak var arasında dağlar kadar fark var biri iş bulamazken öteki rahat iş bulabiliyor yurtdışından bile teklif geliyor eğer yüksek lisans yaparsa. yani ismi meşhur olan üniversite değilse çöp yani mühendis arkadaşım var hepsiburada da depocu.
Hangi üniversite, hangi bölüm? Soru bu olmalı. :D İyi üniversite kazanılabiliyorsa, o temel ve çalışkanlık varsa ve o mesleği yapmayı cidden istiyorsan tabi ki de üniversiteye gitmelisin. Ama bir iş kapısı olsun diye gideceksen, veya zengin olmak gibi hayallerin varsa ticarete atılman daha iyi olacaktır.
Ben okudum 5 sene ve sadece zaman kaybı! Tek bi şekilde faydalı olduğunu söyleyebilirim. Artık neyi nerede aramam gerektiğini biliyorum! Çalışmayı öğrendim! Öğrenmenin kolayını keşfettim! Bilimsel olarak kendimi geliştirdim. Ama iş bulma konusunda bana hicbir şey katmadı 😑
Hem üni okuyup hem çalışmayı düşünüyorum maddi zorluktan dolayı değil kendimi geliştirmek ve mezun olduğumda sektörde deneyimsiz diyip almadılar diye ağlayanlardan olmamak için az ücrete iyi kötü demeden çalışıp iş öğrenmeye bakacağım kendimize acıyarak ya da başkalarını suçlayarak bir yere varamayız çünkü
Kendini geliştireceğin bir yerde çalış okumaktan daha faydalı
Evet katılıyorum...
Okumak büyük fedakarlıklar gerektirir, maddi manevi
Kesinlikle öyle hem de bu devirde...
üni okumak çok masraflı tabi 2.öğretimsen en aşağı 850 lira harç var asgari ücret olmuş 4250 üni mezunu olacan alacagın 5000 5500 bence okumak saçma yani
Gideni de görüyoruz
Kendi dilini bile okuyup yazmaktan aciz...
Kendini ifade etmekten uzak...
Boş ve tetikçi bir beyin...
Eğitilmiş cehalet örneği...
Etrafta bolca var
Artık okusak ya o konuşsak de fark etmiyor asgari ücretin bile aldığında çalıştırmak istiyorlar sigorta yapmak istemiyorlar bu tip tekliflerle çok karşılaştım
Zaman zaman üniversite okumak yerine meslek lisesi mezunu olup bi işe girip çalışsaydım derken buluyorum kendimi
Şartlar uygun değilse; zor ama çalışarak eğitimini tamamlamak. Çalışma hayatına girince ćıkamz, eğitimi kaçırırsan geri dönemezsin. Zor olur..
Üniversite okuduktan sonra hayata atılmak daha mantıklı bence. Aileden bir gelir dükkan vs varsa ticarette yapılabilir neden olmasın
Dil öğrenip yurt dışı yapmak ve YouTube kanalı açıp içerik üretmek
Okumayıp iş hayatına atıldım.. istesem şimdi okurum
Iyi bir bölum okursan ıyıdırde okul bitince asgarı ucretle işe gırceksen calışmak daha ıyıdır
her sekilde ama her sekilde surunerek bile olsa ilk tercihiniz hep okumak olsun
Massi imkanı varsa okumalı iş bulmak kolaymı bıde vasıfsız olarak
Herkes üni okuyacak diye birley yok. Her üni okuyan mutlaka iyi bir iş bulacak diye de bir şey yok
Bence ikisi birlikte de olabiliyorsa olmalı yoksa yine okumsk daha önemli
Gerçekten okuyan insan bir usta kadar kıymet görmüyor ben olsam bir meslekte usta olur devam ederdim
Maddi sıkıntısı olan birisi nasıl üniversite okuyabilir ki...
bu ulke elinde yetenek varsa asla okuma ne bugun ne yarın
3 üniversite mezunuyum, yükseklisans doktora eğitimi aldım. Şimdiki aklım olsa asla okumaz, direk çalışma hayatına atılırdım. Bizim ülkemizde üniversite mezunu olmanın hiçbir önemi ve anlamı yok maalesef.
Hazırda geleceğiniz olan bir iş varsa bir zanaatınız var ise boşverin üniyi
Ne bileyim ya ben de yks giricem herhalde bu sene napıcağıöı bilmiyorum
Aynen çok zor kararlar ya hayırlısı olsun...
arkadaşlar boşuna okumayın çoğu üniversite formalite diploma dağıtıyor resmen çok kallavi okullarda okuyup alanınız ile ilgili bir meslek yapmayacaksanız üniversiteye gitmenin bir anlamı yok
Çok başarılı değilsen çalışmak
Bence de en mantıklısı bu gibi...
Okumadım pişman değilim
Önemli olan pişman olmamak zaten çünkü okumanın sermayesi artık kurtarmıyor gibi...
Hem üniversite okuyup hem çalışma hayatına atılmak her yönden artı bence
Amannn istediğiniz bölümü üniyi seçin ztn yine işsiz kalacaksınız sonrasına bakarsınız ahahahha
şu an yeni mezun işsizim :((
Diyorum ya ztn yine işsiz kalacaksınız en azından ben istediğim bölümü hevesle okudum dersiniz
Iş hayatina atilmak daha makul her zaman okuyabilirsin acikdan vs va
Hem oku hem çalış. Çalışarak okumak en güzeli
Okuduğun mesleği olamadığın için çalış daha iyi
Hem okurum hemde iş bulur çalışırım
Okuyacağın bölüme bağlı...
Maddiyat varsa üni oku
Xper beş nası oldun yA ben 3 hala:(
İkisininde pek mantıklı olmaması :)
Çalışmak daha mantıklı geliyor bana
En güzeli baba parası yemek😂😂😂
Sen kolayını bulmuşsun valla.. :)
Aynen ne yoracam kendimi 😂😂