Ülkenin internet altyapısı rezil, ki bunu senelerdir söylüyordum. Şehirlerde, İstanbul'un çoğunluğunda bile daha doğru dürüst internet yok.
Anadolu'daki çocukların internetten düzgün eğitim alma şansı yok, ondan geçemiyorlar dijitale falan. Koca bir nesil bunların o Katarlı firmaya internet altyapısını teslim edip, sonra da işi yaptıramamasının bedelini ödüyor herifler safi zarar resmen.
Bir de şanssızlar bütün beceriksizliklerinin üstüne, pandeminin en ağır vurduğu ülkelerden biriyiz aslında ama öyle bir kafadayız ki sanki her şey çok iyi idare ediliyormuş gibi bir hava var herkeste.
ilkogretim ve uygulamali egitim kurumlari disinda hepsi online egitim olmali.. bosuna kaynak bosuna para... bos okullara verilen kaynakla Turkiye silikon transistor ureten çip fabrikalari kurar.. icten yanmali gaz turbinli ve elektronik itkili motorlar uretecek tesisler kurar.. arge ve inasyon yazilim tesisleir kurar.. Turkiye de zaten genel kultur ve bazi sosyal bilim adi altinda sozde universitelerde zaten egitim yok... Turkceye cevrilmis dersleri veriyorlar hicbir ozgun akademik birim zaten yok Turkiye de.. bu ezberci egitimle iste Turkiye ekonomi ortada 1930larda uretilen icten yanmali motorlari yil 2021 hala uretemiyır 60 tane muhendislik fakultesi oldugu halde..1971 de uretilen ustelik 60 nanometre olmasina ragmen bugun hala uretemiyr Turkiye.. bu tur endustri 4.0 yatirimlair yapmali.. bosa kaynak bosa kurulmus sozde lise ustu egitim veren cakma universitelerle dolu Turkiye... ilk 100 de zaten 1 tane universitesi yok son 100 yildir..
Ya her türlü verilen eğitim kalitesiz eskiden okulunda bir anlamı vardı şimdi bakıyorum da okuyorsun ama bir halt öğrenemeden mezun oluyorsun. Ha online olsun ha yüz yüze olsun değişen bir şey yok. Irzına geçtikleri eğitim sistemini düzeltsinler sonrası gerisi gelir. Online zaten çocukların bir şey öğrenmediği fiyasko idi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık böyle bi durumdayız bir taraftan açık kalsın diyorum ama geçen gün yeğenimi hastaneye goturdugumuzde acil çocuk kaynıyordu yeni yeni salgınlar var okullar açıldığından beri abartmıyorum yeğenim en az 20 kez hasta olmuştur 10 tanesi de hastaneye gidecek kadar ağır geçirdi cevremdekilerden de duyuyorum herkes torunum çocuğum hasta diye dolaşıyor, önceden böyle olmazdı ya şimdiki cocukların bağışıklık sistemi mi çok dirençsiz yoksa başka bir şey mi var, kapansa da çocuklar eğitimlerinden geri kalıyorlar çok karışık bir durum çokk
Bir eğitimci olarak söylüyorum. Doğru bir karar. Uzaktan eğitim çocukları resmen bitirdi. 1.5 yılın açığını yeni toparlamaya başladık. Okullar tekrar kapanırsa eğitim tamamen biter.
Dogru...1 sene daha cocuklari eve tikamayiz... ya okullari hic acmiyacaklardi online egitimi iyilestirip devam ediceklerdi ya da aşılamayı 13 yasina kadar indirip onlem alicaklardi... bunu da asi da cip var diye ortaligi yikan asi karsitlarina anlatamazsin...
Etsin tabi, ekonominin canlı kalması, öğrencilerin yolunması gerek. Yüz yüze eğitimde esnaf, okul kazanıyor, uzaktan eğitim şanslıların çocuklarının işine yarıyor. Gariban diploma, iyi bir gelecek peşinde olan kişiler ne yapacak bu sistemde bilemiyorum.
Doğru karar.. geçen sene 1. sinifta online eğitim alan çocuklar şu an 2. sinifta neredeyse kalem tutmayı bilmiyor..1. siniftakilerin yazısı ve okuması onlardan bariz ilerde... önce biz yetiskinler düzgün izole olalım... çocuklar bizden daha bilinçli davranıyor...
Okul öncesi ve ilk okul için uzaktan eğitim tırt çıktı bu 1 🙄 2. Si bızım emeklılıgını erteleyen muhteşem öğretmenlerımız var hani bilgisayarı acmayı bılmıyor eğitimi nasıl verıcek😭 zor yanii olmuyor alt yapı boşş yüzyüze eğitim şart şart🙄
Bence çok çok doğru bir karar… Virüsün sonu yok ki artık onla beraber yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Ayrıca çocuklar o kadar zaman okuldan uzak kaldı. Bir sürü öğrenilecek şey kaçırdılar. Bu karar şimdilik en iyisi.
Evet doğru bir karar. Online eğitimde hiçbir şey anlamıyorlar ve kaybedilen sürenin telafisi yok. Çocuklar online eğitimde yeni bir şey öğrenememenin yanında bildikleri şeyleri de unuttular.
Türkiyede herkesin online eğitime ulaşacak imkanı olmuyor ondan okulların full kapanması yanlış yalnız opsiyonel olmalı elinde imkanı olan ve isteyen online olarak eğitim alabilmeli
Ülkesini düşünmüyor diyenler, çocuklar okumazsa ilerde ne bk yicek bu ülke? Eğitim biterse ne olacak peki? Aşı çıktı artık aşı, illa son bir vatandaşa kadar okullar kapali mı kalsın.
Valla bende aşı olmadım bilemiyorum artık, katarlılara sattıkları hiç bir şeyden memnun değilim. Hala internet desen sıkıntı. Hali ile internet yapısı olmayan bir ülkede interneti olmayan ya da çekmeyen çocuklara yanıyorum ben verimsiz gidecekler öylece.
Istiyorlarki daha fazla yaşli emekli hastalanip yoğun bakimda vefat etsin boylelikle maaşlarida hazineye kalsin bence amac tamamen bu baska bir açiklaması olamaz
''verin yetkiyi dolarla, faizle nasıl başedilir görürsünüz'' diyordu
Bugün çıkmış ''Vatandaşlarımız adına üzgünüz, ama bak enflasyonu zamanında biz çok düşürmüştük'' demiş.
Ulan sanki benim inatla dünya piyasa kaideleriyle inatlaşıp yandaş müteahhitlerin inşaat çarkı kesilmesin diye risk priminin aşağısında faiz verip, dövizi patlatıp, sonra üstüne sınırsız döviz getirip vatandaşının cebindeki paraya el uzatan.
bence yuz yuze daha iyi ogretmenin verdigi notlari defterimize rahatca kocurebiliyoruz (bize gerekli derslerde) ama online olunca internette sorun oluyor ogretmeni iyi dinleyemiyiyoruz anlamiyoruzda o yuzden bence yuz yuze daha iyi