Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimlerinde en çok tercih edilen ülkelerin başında Amerika İngiltere Fransa İtalya ve İsviçre gelmektedir. Bu meslekte yabancı dil ve kültür bilmenin önemi çok fazladır.
Mutfak kültüründe yemeğe dair her şey kadar yemeğin kültürünü bilmenin ve yabancı dil edinmenin de faydası çok büyüktür. Uluslararası iletişimin çok önemli olduğu mesleklerin başında gelen aşçılık alanında en çok İngilizce Fransızca ve İtalyanca dilleri tercih edilmektedir 💫11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sosyal medyada gözlemlediğim kadarı ile bizim ülkemiz dışındaki ülkelerde neredeyse 5 yaşındaki çocuk bile kendini ifade edebilecek kadar İngilizce biliyor. Hadi yabancı olsan ve bu soruyu sorsan kesin Türkiyeye gideceksen mutlaka Türkçe öğren çünki oradaki insanlar ilkokuldan itiriberen İngilizce dersi görmelerine rağmen halkın çoğunluğu İngilizce bilmiyor derdim. Ama şu an bana kalırsa Fransızca ve İtalyanca öğren. Telefonuna ya da bilgisayarına rosetta stone kur. Ben o program sayesinde İtalyanca almanca ve İspanyolca öğrendim kendimi kurtaracak kadar diyebilirim. Programı kur merak ettiğin dillere bak. Kolay gelene çalış. Ama yabancı dilde zaten birçok kelime birbirine benziyor. Mesela su Almanca'da water İngilizce'de wasser, Almancada und İngilizce'de and, Almancada feuer (fayır diye okunuyor) İngilizce'de fire (fayır), italyanca'da acqua ispanyolca da agua gibi. Yani hangi dili biliyorsan ona yakın dili öğrenmen daha kolay olur.
11 Yorumla
İngilizce zaten şart her yerde işine yarar ileri seviyeye taşı derim
Sonra ispanyolca tavsiye ederim hem kolay hem de aşırı yaygın dil Avrupa Amerika işine yarıyor. İtalyanca Portekizce Fransızca Rumence gibi ogrenmen kolaylaşır
Almanca da öneririm Avrupada Almanya gibi fırsatlar sunan ülke ayrıca Avusturya İsviçre ve Belçika'nın bazı bölgelerinde konuşuluyor ve öğrenince iskandinav dillerini öğrenmen kolaylaşıyor
İlgiye göre Fransızca Rusça Arapça Çince vb. Sscebilirsin
Bu üçünü gerçekten iyi bil baska dillere hiç bulaşma bırak Türkiye'yi dünyada işsiz kalmassın her kapı açılır ama mesleğin de olacak mühendis ve doktor olsan şahane olur
00 Yorumla
Hali hazırda almancayı öğreniyorum (Daha temel olarak), ingilizce iyi derecede zaten ama fransızcayı öğrenmek isterdim. Bir ara heves ettim ama yok. Beceremedim çünkü okuması ayrı, yazması ayrı ve kadın, erkek olayının cümleler içinde bambaşka kalıpları var. Onun için fransızca kursuna gidebilirim ilerde.
20 Yorumla
+1 yılAlmanca İngilizceyi öğrendiğin için çok kolay öğrenebileceğin bir dil olacak, bence cepte tutabilirsin. Ama mesleğine uygun olarak, Çince ve Japonca düşünebilirsin. Ki bu diller çok değerli turizmde bana sorarsan.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
321Cevap
+1 yılÖğrenmek istediğim diller:
Fransızca
İspanyolca
İtalyanca
Rusça
Geliştirmek istediklerim de İngilizce ve Almanca. Almancam daha yeni zaten, hele onu İngilizce seviyesine getireyim sonra ikisi üzerinde çalışıp diğerlerine geçmeyi düşünüyorum bakalım..00 YorumlaDünyanın en iyi mutfağı Fransızlarda diye biliyorum. Bir şef için Fransızca biçilmiş kaftan. Bence Fransızca öğrenmelisin ama önce İngilizceyi iyice öğrenmek daha iyi olur. İkinci dil olarak Fransızca öğrenmelisin.
10 Yorumlaİspanyolca. Ben turist rehberliği okuyorum dillere ilgim var ve gerçekten ispanyolcanın ingilizceden sonra dünya dili olacağının kanaatindeyim. İspanya ve latin amerikada ki bütün ülkeler ispanyolca konuşuyor. Bir bakmanı öneririm.
04 Yorumla- +1 yıl
Evet florida miami de yuzde 38 inde ispanyolca yaygın şaşırmıştım ama avrupada fransızca çok yaygın geldi belçika da falan
- +1 yıl
@mr_nobody_q Evet ama fransızca afrikada da yaygın bir dil.
Gizli Soran+1 yılİspanyollarda ne blym hayatın tatil için yaşayan tipler sanki bizim egeliler gibi
- +1 yıl
Belçika hollanda fransa zaten çok büyük ispanyolcadan daha etkin bence
+1 yıldil ögrenmek sabır ve istikrar gerektirdigi için, ingilizce ögrenmeye başladım sonrasında vaz geçdim, arapça ögrenmeye başladım onuda vazgeçdim, şimdi tek tük korece ögrendim onunlada ugraşmadım. ögrenmek istesem bunlardan birini tamamıyla ögrenirdim
00 Yorumla
+1 yılBugün Çince ve Rusça iyi durumda;çünkü kalabaliklar ve Türkiyeyi tercih ediyorlar gezmem için;ben zaten Ingilizce ogretmeniyim firsatim olsa bu ikisini isterdim
10 YorumlaBence İngilizce dışında dil bilmenin gereği yok..
İşi gereği öğrenenleri hariç tutuyorum, dil bilmenin maddi getirisi olmayacaksa sadece iyi derecede İngilizce iş görür..14 Yorumla- +1 yıl
Herkes ingilizce bilmiyor ama
- +1 yıl
Tamam ama tek başına yetmiyor yani
+1 yılİngilizce şart bikere türkiyede iş olanığını düşünüyorsan almancada işini rahatlatır çok alman ortaklı şirket var
20 Yorumla
+1 yılKendi ata dilimi öğrenmek isterdim
Bir dünya kişi İspanyolca Fransızca İngilizce yazmış
Kendi atanızın dilini öğrenin de
Tarihimizin derinliklerine varın12 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda haklisin 👍👏👏
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🙂🙂
Çin ce öğrenilecek en akıllıca seçenek. Bu adamlar dünyada her geçen gün daha da hüküm sahibi oluyorlar. Bundan 30-40 sene sonra tüm dünyanın kullanacağı uluslararası dil muhtemelen çince olacaktır
00 YorumlaChef im İtalyanca var. Akdeniz mutfaklarını götürürsün italyanca eğlencelidir ama o zahmete az konuşulan dil olurmu ımmm çk. En iyisi Fransızca ve İspanyolca. Fransız mutfağı geniş de hem.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılİspanyolca öğren, Nusret'in izinden git. Güney Amerika'daki mutfaklar sana servet yaptırır döndüğünde. Ben İspanyolca biliyorum, ama aşçılık hayalim yok :) Başka faydalarını görüyorum.
00 Yorumla Bana eski İbranice çok lazım ya, biraz Latince, hafif eski Farsça, biraz hiyeroglif okuyayım, biraz da öz Arapça verirseniz dünyayı fethedecek şeyler çıkartırım ortaya.
00 YorumlaIngilizce ve Fransizca :D az da olsa Ingilizce biliyorum dizileri sacma sapan altyazilardan ve dublajlardan izlemekten biktim :D Fransizca ise cok cekici geliyor degisik bir dil :)
00 Yorumlaİngilizce dersinden hep kaçardım kursa yazıldım gitmedim şimdi pişmanım bazen chatroulette,omegle falan takılıyorum kız denk geliyor konuşmak istiyor bende sadece ingilizce küfür ve bize gelsene var :(
Onu öğrenicem ek olarak çince isterim.01 Yorumla- +1 yıl
ek olarak çince he vay bee:)
- Eğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılİspanyolca
Rusça
Rusçayı bir ara öğrenip unuttum. Buda bir başarı hiçbir şey anımsamıyorum resmen😂20 Yorumla
+1 yılBence Mecburi bir zorunluluk yoksa dil öğrenme. Sevdiğin ve öğrenmek istediğin bil dil olursa öğrenirsin
10 Yorumlakendi içinden ne geçiyorsa onu öğren bence bende gemi aşçılığı okuyorum :D ve bende rusça öğrenmek istiyorum prudan saygılar :D
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHangi dili öğrendiğin elbette önemli Fakat sevgi diliyle konuşmadığın sürece kaç dil öğrenirsen öğren bir önemi kalmıyor.
10 Yorumla ingilizce öğrenmek isterdim.. şöyle kulağa hoş gelen dillerden de fince.. sevdiğim müzik grupları falan alayı finlandiya'da. bir hayranlığım var oraya :)
00 Yorumla
+1 yılArapça.. Hemde tecvidli..
Kur'anı anlamayı ve güzel okumayı çok isterdim..
#Vesselam20 Yorumla
+1 yılSen önce ingilizceyi hakkıyla konuş da ondan sonra ikinci dile bakarsın
012 Yorumla- +1 yıl
Konuşuyorum?
- +1 yıl
Nasil? Konuşuyorum diyenleri biliyorum ben
- +1 yıl
İngilizce öğretmenliği okuyorum
- +1 yıl
So what? If you want we can make some speaking? I * here whenever you want
- +1 yıl
şöyle insanları takma ya herkesi kendi gibi sanıyorlar boşa zaman kaybı
- +1 yıl
@qqPSiCoPaTa öf cidden haklısın
- +1 yıl
Ok no prob baby I m ready for challange with u.
- +1 yıl
Okay so when
- +1 yıl
When or where u want. I just be sure u really know or not.
- +1 yıl
Sen kimsin ya
- +1 yıl
Kimsin de ilah gibi konuşuyorsun haddini bil. Biliyorsam eger biliyorum diyorumdur. Kendini beğenmiş serseri seni
- +1 yıl
Ha ha ha tamam peki testi gectin. Fena degil ingilizcen ttlim
Valla ya rusça olucak ya çince olucak ingilizce mingilizce çok cabuk modası geçti
Ha benim tercihim rusça olsun Türkler acisindan en kolay dillerden bir tanesi00 Yorumlaİngilizce zaten standart. Buna ek olarak ispanyolca (çok fazla ülkede konuşuluyor) ve geleceğin süper gücü Çin'in anadili çince
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle ilk başta inglizce. Dünyanın heryerinde geçerli bir dil.
Ek olarak almanca italyanca falan öğrenebilirsin00 Yorumla
+1 yılNickin Fransızca diye demiyorum,
Fransızca'yı öğrenirdim.
"Herkes"in tercihleri farklı tabii ki... ;)00 YorumlaAlmanca temelim var. Ayrıca üniversitede seçmeli ders olarak Almanca veya İspanyolca'yı seçmeyi düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılAlmanca öğrenmek isterim. Sözde anadolu lisesinde okuduk ama sadece adımı söyleyip sayıları sayabilirim.. Tek numaram bu! :D
00 YorumlaAz biraz ingilizcem
Yunancan ve Rusçam var Ailemden ötürü :)
Ama Latince öğrenmek isterdim
;Just.00 YorumlaJaponca. Seneye okulumdan derslerini alarak + okuldaki çekik gözlü popülasyonla kaynaşarak giriş yapmayı düşünüyorum. İleride Tokyo da çalışma gibi bir durumum olabilir, işime de yarar hem.
10 YorumlaYa bırakın gavur icatlarını. Arapçayı öğrenin 2 faydanız dokunsun okuyp üflersiniz. Bu devirde hacı hoca kırıyor parayı
04 Yorumla
+1 yılispanyolca öğrenmeye başlamıştım ama yoğun olduğum içim yarım bırakmak zorunda kaldım. devam etmek isterim. Eğlenceli bir dil...Konuşması zevkli...
00 YorumlaBence de italyanca ya da fransızca.. Mutfak dediğinde aklına gelecek iki dil.
10 Yorumla
+1 yılBen hemen hemen hepsini ama italyanca falan isterdim
12 Yorumla- +1 yıl
Italyanca da çok güzel bir dil :)
- +1 yıl
Evet çok dikkatimi çekiyor açıkçası benim ve çok nezih duruyor 🤚😊 @CrazyCandy
+1 yılBir değil birçok isterdim.. korece, Japonca, çince..
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇince, Arapça ve Rusçayı anadilim gibi konuşmak isterdim 😊
13 Yorumla- +1 yıl
Arapca bana itici geliyor :) japonja diyorjm
- +1 yıl
Alfabe farklılığından dolayı 😊
- +1 yıl
eig için teşekkürler
+1 yılDünyada en çok konuşulan 3. dil ispanyolca olduğu için. İspanyolca derim
10 Yorumla
+1 yılİngilizceyi ana dil seviyesine getirdikten sonra ispanyolcaya başladım ama zor..
11 Yorumla- +1 yıl
Basarilar dilerim :)
+1 yılıspanyolca dünyada en çok dinlenilen şarkı dilleri arasında, despacito, mi gente, subeme la , bailando
20 Yorumla
+1 yılfransızca, rusça, ispanyolca, italyanca öğrenmek istiyorum ohoo daha ben ingilizce öğrenecem de sonra bunları :/
00 Yorumla
+1 yılÇince , Japonca , Arapça. Çevirmen tanıdıklardan tecrübeyle sabit :D
11 Yorumla- +1 yıl
Gerekli kesinlikle evet
1. Yılanı delikten çıkaracak dil
2. Empati
3. Osmanlıca
4. Arapça
5. İngilizce12 Yorumla- +1 yıl
Waouwww
Uygurca, gokturkce, osmanlica, farsca (yarim), ingilizce biliyorum, turkmence ogreniyorum. Tüm Türk dillerini/lehcelerini ogrenmek isterim.
14 Yorumla- +1 yıl
Meslek nedir?
- +1 yıl
Saygılar :)
İngilizce kesin is yapar gerisi hangi isi yaptiguna bagli
19 Yorumla- +1 yıl
O zaman büyük ekonomi rusça Çince japonca
- +1 yıl
Super ne iş yapıyosun
- +1 yıl
Her şey olursun sen bu gidişle helal
- +1 yıl
Başla onu da oku bitir dursun kenarda
- +1 yıl
Aynen :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılRusça tabi kide .Bu arada Türk kızlarından nefret ediyorum.Büyük çoğunluğu katıksız mal oluyor .Bugünlerde o kadar çok görüyorum ki psikolojim bozuldu artık.Flört , cinsellik de sadece yakışıklıları seçiyorlar .Türk kızı sevmiyorum prensip olarak !
00 Yorumlaokuduğum üni dolayısıyla ingilizce seviyesi baya iyi aynı zamandaa fransızcaya başladım ufaktan ama en çok arapça merak ediyorumda öğrenemem diye uğraşmadım hiç
00 Yorumla
+1 yılRusça ve fransızca istiyorum . Eylülde rusça kursuna başlıyorum zaten. Burda beni rusa benzetenler çok var . Müdürüm falanda arada tanya diye sesleniyor gaza geldim bende :D
12 Yorumla- +1 yıl
Başla tabisi bibiyim
:D
+1 yılHer zaman var o imkan. Ama sozelci degilim. Sevmiyorum dil ezberlemeyin ingilizce yeter.
10 Yorumla
+1 yılBence bu senin mesleğine ilerideki hedeflerine göre değişir
00 Yorumla
+1 yılben İspanyolca öğreniyorum dünyanın yarısı İspanyolca konuşuyor zaten
00 Yorumla
+1 yılSuriyece. Kardeslerimizle konusabilmek anlasabilmek icin şart
00 Yorumlahangi işi yaptığına ve hangi ülkede yaşamak istediğine göre değişir kesin bir şey söylemek mantıksız
00 Yorumlaİngilizce ama yanında iki üç dil daha bilmek lazım bu devirde
03 Yorumla- +1 yıl
Neler mesela
- +1 yıl
Rusça zormuş değer mi
Almanca. Ingilizcen iyiyse çok hızlı öğrenirsin zaten
00 Yorumla
+1 yılItalyanca ogren.. ben öğrendim ama aşçı değilim ahsnsn
02 Yorumla- +1 yıl
Dile aşığım ondan 😍😍😍🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹İtalya'ya gitmek istiyorm hatta gideceğim
Ben Japonyada yaşıyorum.
Japonca öğrenmeni tavsiye edebilirim00 YorumlaÇince.
Daha önce denemiştim ama zorunlu sebeplerden dolayı bırakmıştım kursu.
Çan Çin çon00 Yorumlatabıkı kızların ılahlarının bulundugu yer olan ruscayı ogrenmek ısterdım
00 YorumlaDil okuluna da gittim burada olsaydı İspanyolca veya İtalyanca öğrenmek isterdim.
00 Yorumla
+1 yılCiao 😊 bakalım öğrenebilecek miyim başladım ufaktan 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu an Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca çalışıyorum kendi çabalarımla... Aralarından hangisini seçerdin dersen hiçbirisini ayıramam... :D :D :D
00 Yorumla- Devamını Gör (499)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat