Ben: Korece diye başladığım dil öğrenme yoluna
japoncayla devam ediyorum.🤎
japoncayla devam ediyorum.🤎
Kullanılmasa da latince öğrenmek istiyorum kulağa çok hoş geliyor Japonca'ya da bir zamanlar heves edip ufaktan başlamıştım sonra bıraktım tekrar düşünüyorum ciddi şekilde tabii anime izlemekte buna etken oluyor :D altyazısız izlemek için kfiffmfidmkd
Düzenli bir kurs/ders yanisira internetten video ve ses kaydi izleyin/dinleyin.
Günde en az 2 saatinizi böyle doldurursaniz bir kaç ayda hizla ileri gidersiniz. Cep telefonunuzu bu is için kullanabilirsiniz. Bir de telefona kurulan dil ögrenme programlari var. Bazisi parali, bazisi degil. En azindan yeni kelimeler ögrenmek için çok kullanisli.
Ayni seyleri tekrar tekrar sorarak size alistirma yaptiriyor. Eger bu yolla mesela bes yüz veya 1000 yeni kelime ögrenirseniz
bilmediginiz dilbilgisi kurallarini tahmin yoluyla da halledersiniz. 6 -7 ay ciddi gayret, günde en az 2 saat :)
Önemli olan dinleme ve yazma diye düşünüyorum
Sonra unutmamak için bol okuma, + video ve mp3
-İngilizce-Türkçe tercümanlık okuyorum.
-Rusça öğreniyorum.
-Fransızca, Almanca ve Latince dersleri alacağım.
-Erasmus'a Polonya'ya gidebilirsem, çat pat da olsa Lehçe öğrenirim sanırım.
-Onun dışında Norveççe ve Yunanca öğrenmek isterim. Bir de çok yaygın olması bakımından İspanyolca.
-Gecen bol olsun.-
Fransız dili çünkü edebiyatları harika. Eserleri muhteşem. Hiç bir çeviri orjinalligin yerini ve verdiği hissi veremez. O yüzden bol bol onların edebi eserlerini okurdum
Cevap
181Cevap
İspanyolca.
Çünkü, İngilizceden çok daha fazla hoşuma giden bir dil.
İngilizce.
Çünkü, öyle veya böyle bir gereksinim.
İngilizce ve İspanyolca biliyorum. İspanyolcaya yakın dilleri anlıyorum. Arapça bilmek isterdim felaket iş imkanlarından dolayı çince bilmek isterdim ama dilin kendisini sevmiyorum. Fransızcayı sevmiyorum, British accenttan nefret ediyorum. Eyyorlamam bu kadar
Arapça neden bilmiyorum bana çok estetik geliyor böyle hebüle büle konuşmaları değil çok hoş nüansları da var. Amerikan ingilizcesi güzel. İtalyanca cümle kuramam ama anlar ve okuduğumu birebir telaffuz edebilirim. Britanya ingilizcesi zaten fransızca aksanı gibi. Lö mua vua bööö :D cidden komik
ingilizce, yidiş ve ibranice biliyorum. dizi izleyecek makale yazcak kadar. rus kızlarla takıla takıla çat pat rusçayıda çözdüm öğrencem inş bir sınavdan sonra tam olarak. öğrenmek istediğim dil olarak ibranicem gelişsin diye arapça öğrenmek istiyorum ve hatta ibranice bildiğim için arapça da anlayabiliyorum :D çok soruluyor hiç sorulmasın ekliyim. ibraniceyi musevi bir din adamından öğrendim. bedavamı sandın para verip aldım:D dizi izledikçe de kavramaya başladım ama çatlaklarım çok.
Gerçekten hayran kaldım.. Tebrik ederim
Annemler yunanistanlı o şekilde yunanca biliyorum
Almanya da bir sene yaşadım Almanca da öğrendim
Ve ingilizce zorunlu olarak öğrenmiştim
3 dil oluyor
Gerçi türkçeyi saysam mı bilemedim.
Şimdi korece veya çince öğrenmek istiyorum ama alfabeyi öğrenirken bile zorlsndım o yüzden öğrenmiyorum😊
Maşallah :)
Valla hiç bir dili kendi isteğimle öğrenmedim
O yüzden maşallah değil bence😀
Almanya da dura dura öğrenmek zorunda kaldım
Annem yunanca konuşuyor öğrenmek zorundasın
İngilizce de eğitimde zorunluydu bizim okulun öğrenim dili öyleydi.
Umarım kendim bir şeyler öğrenirim
ach so
Bu korece, japonca meraki nereden başladı, 😊 gözlerin de koreliye benziyor aslında ☺️
Bende İspanyolca öğrenmek isterdim, aksanı hoşuma gidiyor diye 😉
Sanırım çok küçük yaşlarda başladı lakaplarım; çinli, japon, koreli olunca
Kendimi bu dillerin içinde buldum bir anda 🙃
Gözlerin çekik, ondandır ☺️
İspanyolcaya biraz baktım. Konuşmayı çok istediğim bir dildi. Basit kelimeler, cümleler öğrendim. Muy bien çok hoştu bunlar içerisinden. Sonra dedim ki Türkçe çok güzel bir dilmiş, kendimi Türkçe ifade etmeliyim :)
Bu aralar latin kökenli dillerle uğraşıyorum, Ispanyolcayı zaten öğrenmem gerek, sonrasında da fransızca olabilir belki, bir ara baktım çok da zor gelmedi... Dilleri hızlı öğrenirim, sadece doğru kaynak bulmak gerek...
Lise de İngilizce ve Fransızca eğitimi aldık.
Üniversitede de sadece İngilizce eğitimi aldık.
Ben bir arkadaş için bir ara Portekizce ögrenmeye çalıştım ama çok zor bir dil ilerleme kaydedemedim. 😂
İngilizce harika değil ama iyi seviyede geliştirmeye çalışıyoruz hafif ispanyolca öğrenmeye başladım en azından basit düzeyde sonrada İtalyanca veya Rusça öğrenmeyi düşünüyorum ama var bir 5 6 yılı
Çok şükür Türkçem bana özel çok değişik bana yetiyor yabancılar ile de anlaşıyorum Cat pat İngilizce el kol hareketleri ile
İngilizce, Türkçe var. Almanca, Flemenkçe de yarım. Yarımları tamamlayıp başka kıtalara geçebilirim🤣🤣
3 ay ingilizce kursuna gittim 1. turu bitirdim diğerlerine gerek kalmadı texas ta kaybolsam sora sora semtime dönerim o derece :D
İngilizce, temeli sağlamlaştırıp ingiltere veya amerikaya gitmeyi düşünüyorum. Ancak orada geliştirebilirim türkiyedeki eğitim sisteminde mümkün bile değil.
4 dil biliyorum , 1 yıl'da master yaptım diyenler hiç gelmesin. Diğer sorularda yardım amaçlı göremedik sizi.
Ingilizce biliyorum bana yeterli 😊 çokta işimi görüyor. Ama ekstra ne öğrenmek istersin dersen japonca ve ya almanca olabilir!
Ingilizce biliyor sayılırım. Almanca dersi alıyorum. Japonca da öğrenmek istiyorum. Ama birden fazla alfabesi olması beni baya korkutuyor
ingilizce tabiki ki iyi şekilde de ögrendiğimi düşünüyorum - nedenine gelecek olursak ;
dünyanın main dili artık ingilizce - değil mi?
Rusça anadilim. Türkçe üst düzey. İngilizce orta düzey. Arapça orta düzey. Japonca dert dinleyebilecek kadar. Öğrenmek istediğim dil Italyanca
Severim ama öğrenmeye çalışmıyom sadece iş yerinde gelen yapancılardan üç beş kelime öğrendim okuldan da ingillizcem vardı ama rusça ve fransızca öğrenmek isterim
İleri derecede ingilizce ve japonya bilmek isterdim. Birkaç yıl sonra ingilizce dersi almayı düşünüyorum ama japonca için hayat o kadar uzun değil :D
Teşekkür ederim :))
5 dil biliyorum meydan okuyan varsa yiyorsa gelsin yarışalım
Senin olmadığın bir meydan
Reis tamam meydan senin olsun işim var sal beni
şu an korece öğreniyorum, ispanyolca ve rusça bilmek isterim, arapçaya da hayır demem.
herhangi bir iskandinav dili bilsem yeter. o ulkelerde yasamak isterdim çünkü. tercihen fince. ingilizcemi gelistirmek isterdim. ispanyolca calisiyorum zaten
Mitolojileri severim, o yüzden iskandinav mitolojisi de çok ilgimi çeker.
Birkaç dil biliyorum zaten ama kafam kaldırabilse çince ve japoncayı da öğrenmek isterdim.
Japonca olabilir, çünkü onların kültürünü de çok merak ediyorum...
Aslında tüm dilleri öğrenmek istiyorum ama onceliklerim
İngilizce, Fince, Almanca , fransizca
Almanca, ispanyolca ve rusça. Vaktim olsa hepsini öğrenirdim..
Bir şekilde vakit ayırmalısın, yoksa kalıyor öyle...
Yabancı dillerden ziyade kitabe yazılarını öğrenmek isterdim
Mısır antik alfabesini öğrenmek isterdim. Zaten mısır tarihindeki firavunları filan merak etmişimdir hep :)
Hiçbir zaman yabancı dillere bir merakım ilgim olmadı.
Senin gibi marvel hayranı biri hiç yoksa bir dil merakı olurdu, üzdü :(
En güzeli :D
Malesef...
Öğretilmeyen ana dilim 🇧🇬, 🇷🇸, ek olarak İngilizce ve ibranice
Türkçeyi guzel konusarak tatli dillilikle kullanalımda yabancı dilde orda kalsin😃
İngilizce yazma, okuma, anlama orta seviye.
Rusça ve İspanyolca istiyorum.
Benim bildiğim dilin sana bir faydası olacak mı? Türkçe biliyorum.
orta düzey türkçe, başka dil bilmiyorum.
Dil bilmiyoeum diye eksi bile almışım, nedir bu elit tabakadan çektiğim benim :(
Teşekkür ettim
Hintçe öğrenmek isterdim birde çok akıcı bir ingilizce.
Şu an İngilizce öğreniyorum. İspanyolca öğrenmeyi de isterdim.
İngilizce bil yeter. Çinliler bile İngilizce konuşuyor. Bu kadar diyeceğim.
Almanca Dilini Öğrenmek İstiyorum Benim Rahmetli Dedem Almancı
İngilizce bitti sayılır. Ardından Rusça sonrasına da İspanyolca var.
Azerbaycan Türkçesi ni anlıyorum biraz izle dinle öğrenirsin
İngilizcemi daha çok geliştirmek istiyorum ve fransızca öğrenmek istiyorum.
İngilizce, Rusça, Almanca ve Çince öğrenmek istiyorum
almanca, ingilizcenin üstüne iyi gider diye düşünüyorum ve ileride almanyada yaşama planım var.
turkceyi guzel kulanmak istiyorum. Ama maalesef kelime hazinem genis degil.
Kelime dağarcığını geliştirmek istiyorsan kitap okuyacaksın. 2ci bir hal çaresi yok.
Öğrenmek istesem Almanca ve İngilizce öğrenmek isterdim
İngilizce,, rusca,, kürtçe 😁😁 türkçeyide sayıyımm mı😁😁
İng biliyorum, bana yetiyor. Diğer diller bana garip ve kaba geliyor. O yüzden öğrenmek istemiyorum
b1 seviyesinde var ingilizcem ama pratik önemli tabi
Az biraz inglizce (anlıyor ama konuşamıyor😅) liseden kalma az biraz fransızca.
Afrikaans
İngilizce
İbranice
Türkçe
biraz da fransızca biliyorum
ve öğrenmek istediğim bir çok dil var
rumence , rusça , judeo-tat , yunanca , macarca uzar gider
Açıkcası ben de İspanyolca ve Korece öğrenmek istiyorum ya güzel olabilirdi
İngilizcemi anadil seviyesine getirdikten sonra İspanyolca öğrenmek istiyorum.
uzak doğu dillerinden biri olabilirdi azizim.. kesinlikle.
Java ve Phyton 😀😀😁😁 görünce aklıma hemen bunlar geldi yargılama hemen 😀
Ben almanca ve türkçe biliyorum. İngilizce italyanca Bulgarca ve Rusça öğrenmeyi çok isterim😊 bu arada "Utibya Krassivaya Kaş" ne demek😀😀
İngilizce biliyorum. Japonca çok az biliyorum ama öğrenmek istiyorum. ;_;
çinceyi öğrenmek isterdim adamlar dünya pazarının altını üstüne getirdi.
planım hazır ingilizceyi biliyorum japoncaya başladım bu yıl fransızca 2 yıl sonra portekizce ya da italyanca arada japoncayı da tamamen öğrenirsem bu kadar dil yeter bana
:) sadece kanji yazılışı karmaşık ama hocam çokta öğrenmek zorunda olmadığımı ve romaji yazılışıyla anlaşabileceğimi söyledi hem diyene bak korece de çok kolay bir dil değil :)
Rusça bilsem şu an maaşım iki katına çıkar o derece
Fransızcaya bayılıyorum çok kibar bir dil ama bilmiyorum
yurtdışına gitmediğin sürece öğrenemeyeceğimiz için hiç biri kız ayool
Öğreniriz be
konuşman gerekiyor kız ayool
İleri düzeyde Türkçe ve İngilizce eğer zaman bulabilirsen İspanyolca öğrenmeyi isterdim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?