Sevgilim asgari ücret alıyor işi garanti değil diye ayrıl diyor. Ben üniversite okuyorum. Sevgilim jandarma olmaya çalışacak. Saçma değil mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. türkiye'de herkes için işler kötü gidiyor.
iyi gideni varsa aileden hep.
o yüzden iyi bir insan ise bende bekleyin, tr de durumlar düzelince onun da işleri düzelecektir. yani demem odur ki, 4k alması ile 6 k alması , ya da 10k alması arasında hiçbir fark yok. konu evlilikse bu saydığım maaşların hiçbirisi yetmeyecek. çünkü asgari ücret açlık sınırının altında, yoksulluk sınırı ise 15k. yani 15k dan aşağı kazanıyorsan yoksulsun. mecbur 2 kişi çalışmak zorundasınız. o zaman bir nebze de olsa idare edebilirsiniz. ülkede ekonomi düzelmeden de çocuk yapmazsınız. çünkü bez 100 liranın üstünde, mama 100 liranın üstünde. 1 haftada bunları bitiriyor olsa ayda 1000 TL ye yakın bir masraf çıkartacak demektir. 1500 lira kira olsa, 2500 kaldı. elektrik doğalgaz telefon faturası cart curt bunlara da sayarsan 1000 lira en aşağı bunlara gidecek. 1500 kaldı. işe gidiyorsa yol masrafı verecek ayda en aşağı 200 lira. 1300. bak daha hiçbir şey yemedin içmedin elde kalan para bu. ekmek 3 lira olsa, günde ikişer tane yeseniz, ayda 360 lira yapar. yanına hiçbir şey almadın 900 küsür lira kaldı. günde iki bardak süt içelim deseniz, ayda 450 TL süt masrafı çıkar :D hadi idare ederiz bir bardakla, sağlıklı yaşam için gerekli deseniz, 225 TL. 600 küsür bir paranız kaldı. bir tane ayçiçeği alsanız 150 TL. ayçiçeği olmadan yemek yapamazsınız. 450 TL kaldı. her gün yumurta yiyecek olsanız, 30 lu yumurta 50 lira falan şu an. 15 günde biter, bi 15 gün daha idare etmeniz lazım. ne kaldı 350 TL. yanına da peynir zeytin salatalık domates koyarsınız oda o şekilde biter. geçmiş olsun bir ay yaşamayı becerdiniz.25 Yorumla
Soran+1 yılBen de calisicam ayarlarız kanka ya
Soran+1 yılOkuyorum direkt evlenmiycez zaten
- +1 yıl
@Tutku97 çünkü ayrı eve çıktım bir süre. 1 yıl sonunda tekrar geri döndüm.
tabi 2020 temmuz-2021 Temmuz arasındaydı. tabi bunlar daha ucuzdu o zaman.
ev geçindirmek kolay bir şey değil anlayacağın. ben bu fiyatlarda şey yapmadım tabi, evli kişileri düşünerek böyle bir fiyatlandırma yaptım. tek başına olunca, öğrenci evinde bile kalırsın yani bir tane odan olur kirayı suyu elektriği her şeyi paylaşırsın. ama iş iki kişinin aile kurmasına gelince, orada işler değişiyor. ben asgari ücretli çoğu kimsenin bu hesaplarını işittiğim için hesap dahi yapmadan bunları kafamda yer edinmiş sözlerden söylüyorum. çünkü bunlar ana kalemler. kaldı ki hastane masraflarını saymıyorum. benim arkadaşım eşi hamileyken sürekli eşini kontrollere götürüyordu. özel hastanelerde 150-200 tl veriyordu. ayda bir kaç kez götürüyordu sanırsam. durmadan başını kaşıyordu çocuk stresten. ha bak şimdi aklıma geldi, yeriniz varsa tavuk alırsınız 5-10 tane. yumurta masrafından kurtulmuş olursunuz :D bizim bahçemiz var, yaz kış meyve sebzemizi oradan alıyoruz. yumurtamız aynı şekilde. daha öncesinde ineklerimiz vardı sütümüz oradan geliyordu. kurbanda zaten ondan çıkan et sene boyu yetiyor da artıyordu bile. yeme içmeye hiç masraf yapmıyorduk desem inanmazsın belki. o kadar çok mahsul alıyorduk. hatta bir de üstüne satıyorduk yani.
En İyi Cevaplar
düdklerim parasını abi seviyorsanız sarılın kenetlenin birbirinize yahuu para dediğin kazanılıyor koskoca dünya da aşkı bulursanız kaçırmayın kaybetmeye değmeyecek tek şey sizi seven birinin olması cidden yeter her konuyu para bağlıyoruz ev araba yaşantı herşeyi para ile kazanın diyorsunuz kaç kişi burada evli durumu iyi olan var da aldatanlardan tut boşananlara kadar insanlar var para ile huzur alınmıyor şartları iyi yapan insanlar bizleriz biz başkası değil ev alırsın neden bu evi aldın derler araba alırsın neden üstüne su kadar koyup su modeli almadın derler eş alırken allah ayırmasın diyorlar neden gidite zengin koca bulun demiyorlar herkes biliyor para sadece aracı olduğunu herkes hesap yapmış yorumda mama şu kadar ev şu kadar para şu kadar abicim aileniz için dağları yerinden oynatır gerekirse ölürsünüz denerken bişiler için hiç bir şeyiniz olmasın hayatınız da yanınız da duracak bir eşiniz olsun yeter ben cidden sıkıldım bu umutsuzluk karamsarlık düşünen insanları başaramazsınız edemezsiniz olmaz etmez eee ozaman yaşamayalım arkadaşlar topluca girek bir odaya gazı basalım içeri hitler gibi bekleyelim ölümümüzü bıhtım valla bu sitede öldürücü yorum yapanlardan eleştiriye katlanamayanlardan meslek ayrımı yapanlardan kalbe değilk tipe önem verenlerden ahlakı yoka sayıp kötü ahlakı sevenlerden cidden yeter yaa az elinize geçecek maddi yata değil maneviyata yatırım yapın bu gün milyonlarınız olur yarın batarsınız etten soğan ekmeğe düşersiniz ama ozaman para ile yanında olanlar parasızken arkanda bile olmazlar.
21 Yorumla
Soran+1 yılÖyle güzel yazdın ki çok teşekkür ederim. İçimi ferahlattin
Üniversite okuyorsun diye hemen iş bulacak değilsin. Karşındaki insanın geliri elbette önemli olur ama zaten çalışan bir insanmış. Belki bir iş kuracak, ticarete atılacak ya da yazdığın gibi jandarma olacak gelir düzeyi artacak. Karşındaki insana annem böyle dedi diye ayrılmak istiyorum deme sakın.
Yarın ne olacağını bilemeyiz sonuçta. Önemli olan birbirinize olan saygınızı kaybetmemeniz ve birlikteyken mutlu olabilmeniz.21 Yorumla
Soran+1 yılAynı şeyleri düşünüyorum. Yarının ne getireceğini bilemeyiz umarım en iyisi olur
+1 yılannenin düşüncesi aşırı saçma yani ne olmuş askeri ücret alıyosa bir kişide karaktere baksın bu çocuk evine bakabilir mi iyi baba olabilir mi aç açıkta bırakır mı helal mi yedirir vs vs
24 Yorumla
Soran+1 yılAçıkta bırakmaz geciniriz inşallah. Güzel bir iş bulur da annem utanır umarım
- +1 yıl
ALLAH büyüktür yer yüzünde yürüyen her canlının rıskını o verir zaten
sen karşında ki adamdan eğer eminsen adam gibi adam ise kendini emanet edebileceğin karakterde biri ise vazgeçme..
para kazanılır ikiniz el ele verip kazanırsınız netice de
her neyse her şey gönlünce olsun inşaAllah :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim çok iyi konuştun
- +1 yıl
rica ederim ;)
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
61Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılİnşallah sevgilin JÖH olur. Anneni de 2000m'den balkonda çamaşır asarken bununla kafadan alır.
14 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka aoyledigin şeylere dikkat et senin ananin kafasından alır
- +1 yıl
Valla kız anasını senden iyi tanırım. Yılan gibi sokar adamı. Beni de az harcamadılar. Sonunda lanet ettim alayına gittim Ukraynadan evlendim. İyi ki de öyle yapmışım. Düşün evlendiğimde daha bir mesleğim bile yoktu. Sonra sonra okulu bitirip kaptan oldum.
Eşim benden ne düğün istedi ne de gelinlik, ne ayrı ev ne araba vs...
İşte bu gerçek sevgidir. Seninkisi YALAN!
Soran+1 yılBen sevgilimden ayrıldım sanki. İnşallah biz de böyle olueuz
- +1 yıl
İnşallah...
Allah tamamına erdirsin.
aslında annende haklı sende.
yani meslek yüzünden ayrılılmaması gerekiyor.
bende bi çocukla konuşuyodum sırf asker olacak diye konuşmayı kestim.
tüm hayatın ona göre şekillenecek ona göre karar ver.
çok aşırı seviyosanda meslek için ayrılma
ama aşırı sevmiyosan bi düşün01 Yorumla
Soran+1 yılBen seviyorum o da haklı evet ama ben de calisicam
Eğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı. Para hayatımız için gerekli fakat sevdiğimizi para ile kıyaslamak akıl fakiri bir durum.
Sevgi değil bu, birini gerçekten sevdiğinde para mal mülk hiç bir önemi yok.
Fakat sen önce okulu bitir çalışmaya başla sonra hayatının geri kalanını düşünürsün.11 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim var ve okuyorum ondan ayrilamam
Ebeveynler çocuklarının sıkıntı çekmesini istemediğinden böyle diyor... Ancak ben kendi sulalemde bile çok gördüm evlenirken multi zenginlerdi şimdi ayakta zor duruyolar. Hiçbir şeyin garantisi yok kardeşim. Sen işsiz bir mezun olabilirsin, erkek arkadaşın memur olabilir... Olmayabilir de ! İnsaniyetine bakacaksın kardeşim, kafa yapısına bakacaksın bu adam olur diyosan eyvallah... Acele etmeyin yine de
15 Yorumla
Soran+1 yılOkulumun bitmesine var. Geliştirir kendini bunu söylüyorum zaten. Annem ayrıl yol yakınken dedi ayrılmam. İkimiz de çalışabiliriz neden gecinmeyelim
- +1 yıl
Maddi yetersizlik insanları bunalıma sokabiliyor. Bu hal içindeyken sağlıklı kararlar verilemez, haliyle ilişki ciddi şekilde yıpranabilir ve artık bir aile olma konumunda olduğun için yuva bozulması denen şey gerçeklesebilir. Annenin tek derdi budur diye düşünüyorum. Hayat senin kardeşim seçim de senin... Dediğim gibi hiçbir şeyin garantisi yok..
Soran+1 yılDaha önümde çok yıl var. Sevgilim de kendini geliştirebilir garanti yok biliyorum ama neden ayrilayim
Soran+1 yılBen de öyle olucam umarım güzel olur. Teşekkür ederim
+1 yılŞu an herkes hemen hemen asgari ücret alıyor😀 kimle evlencen? Annenin piyasadan haberi yok sanırım😀
13 Yorumla
Soran+1 yılO memur istiyor
- +1 yıl
tamam işte memur asgari ücret oldu ya son zamla birlikte 😃
Soran+1 yılMemur kolay işten çıkmaz diğer isler belli olmaz diye birde
Senin calisacaginin garantisi yok. Sevgilinin jandarma olacağının garantisi yok. Adamı oyalamayıp ayrıl. Annen de kendine göre haklı olabilir. Ama oyalayıp 1 2 yıl sonra sen asgari ücretlisin olmaz demen benim için ahlaksızca bir davranış
47 Yorumla
Soran+1 yılBöyle bisey diyeceğimi kim uydurdu. Ben takmıyorum bunu
Soran+1 yılAnnem moralimi bozuyor. Ayrılmak aklıma yok. Onu da yalnız bırakmam.
Soran+1 yılAnlattım biri olduğunu burnumdan geldi. Artık soylemem
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum ayrılmam ve seviyorum inşallah güzel olur teşekkür ederim
+1 yılTartışılan kişi neden sadece erkek? Senin işin garanti mi? Belki de o seni istemeyecek. Bu devirde tek maaşla ev geçimi mümkün değil. Kendisi asgari ücretli ise çalışan kadın isteyecektir muhtemelen asgari iki kişiye yetmez.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen okuyorum isim garanti değil ama calisicam o da bunu bilerek seviyor
+1 yılO kisiye jandarma ol gel dersen eger. Tamir edemeyecegin bir hasar birakirsin. Eger seviyorsan yaninda dur sadece. Seninle yaşamak için boyle zor bir meslegi bile goze alabilecek birini hak ediyor musun bunu sorgulamalisin.
01 Yorumla
Soran+1 yılBunu göze aliyordum evet. Söylemiyorum ol diye aklında var zaten.
+1 yılBenim annem de öyle ama umursamıyorum hiç. Eğer adam çalışmayı seviyorsa taşı sıkar suyunu çıkarır. O seni aç bırakmaz. Aldığı maaştan önce karakterini önemsemelisin
22 Yorumla
Soran+1 yılAynı sözleri bana söylemişti. Haklısın
- +1 yıl
@aptalsaptalmevzular çok fena hatunsun varya
+1 yılYa pardonda üniversite okuduktan sonra senin asgari ücretle çalışmıycağını kim söyledi? Ben üniversite okumadım mesleki olarak kendimi geliştirdim ikitane üniversite bitirmiş asgrai ücretle çalışan iş arkadaşlarım var. Sadece erkek arkadaşınla bir kaç yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz onu bir düşün bırak imzayı atıp evlenmeyi , belediye beş dakikada evlendiriyor. Ama hayat?
17 Yorumla
Soran+1 yılBana neden kizdin ya ben de senin gibi düşünüyorum. Ben sevgilimi seviyorum. Mutlu olacağıma inanıyorum annem korkmuş düşünüyor. Sağlam bir işi olmadığı için
- +1 yıl
Hayır kızmadım, gerçekleri söylüyorum. Anneler korkar normal, birazcık rahatlatabilirsin aklını kullan.. kimsede senin adına karar almasın, alıcaksada nefes almayı bırakmalısın
Soran+1 yılRahatlasa. Kac saat konuştum kızdı bana. Okuyorum bir kaç yıl var jandarma olur dedim falan. İyi bir iş bulur falan anlamıyor
- +1 yıl
Annene neden anlattın ki, bence gizle ilişkini ayrıldım kavga ettim de gitsin
Soran+1 yılİlerleyen zamanda yaparım belki buluşmaya da sıkıntı yapıyor zaten
- +1 yıl
Kaç yaşındasın?
Soran+1 yıl20
+1 yıl“Allah küçük gördüğü şeyle yargılar insanı”
Ben buna inanırım keşke annen o kdr cüretkar olmasaymş 😏37 Yorumla- +1 yıl
Küçük görmek tabiri biraz daha ezmek gibi bence burada geçim için yeterli görmüyor sadece ki asgari ücretle geçimin zor olduğu devlet sırrı değil
Soran+1 yılYaşamış zorluk yaşamamı istemiyor.
- +1 yıl
Eğer sen çalışmayacaksan ve asgarinin üstünü alması zorsa geçim için aileden destek almanız gerekir bence ama sen de çalışırsan normal
- +1 yıl
Tek sebebi buysa bence küçük görmek başka nedenleri de olur çocuğunu korumak adına söyler o ayrı ki ahlaksz, huysz, yetersiz değl ve çalşkan biriyde rızkı veren hüda’dır istedğine isteği miktar verir.. hakkınzda güzel koly ve hayrlısıni dilyorm…
- +1 yıl
@nebilimismi Tek sebebi buysa bence küçük görmek başka nedenleri de olur çocuğunu korumak adına söyler o ayrı ki ahlaksz, huysz, yetersiz değl ve çalşkan biriyde rızkı veren hüda’dır istedğine isteği miktar verir.. hakkınzda güzel koly ve hayrlısıni dilyorm…
Soran+1 yıl@nebilimismi calisicam inşallah okul bitince sorun aslında çıkabilir olmasi
- +1 yıl
Bence güveniyorsan ve çalışıyorsa sen de çalışırsan evlilik ayrı eve çıkma olayını yaparsınız maaşı artarsa da çocuk vs düşünürsünüz
+1 yılöyle bir şey yok dünya hayati ne olacak belli olmaz kendinizi sağlama alın okuyun bi bakarsınız asgari ücrete minnet eylemişsiniz. Çocuğa da bunu şöylemeyin yetersiz psikolojisine girer efendim.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ne olacak belli değil her şey nasip. Söylemedim seviyorum onu
+1 yılSana şöyle söyleyeyim, eğer sevgilinle arandaki şey gerçek sevgi aşk değilse paranın yetmediği anlarda yuvanızın dağılma durumuna gelmesi olası. Ama eğer asgari ücretle kiramızı öderiz faturalarımızı öderiz kendimiz tatile gitmesek te olur bi aktivite yapmasak ta olur ben onla mutluyum diyosan hiç bir sıkıntı yok. Çünkü ekonomi batık durumda zor Hele ki kiraya gideceksen herşeyi göze almalısın. Mutlu olmanı annende ister :)
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de çalışırım ikimiz hallederiz neden olmasın
- +1 yıl
E o zaman kararını vermişsin mutluluklar :)
Benom mesala Durum ıyı asgarıden fazla harcıyorum. Babamın durum iyi yanı. Annem bunu bildiği İcin sevgılımsın meslegı olsun istiyor. Ben ogretmenlık bitirdim sevgılımde oyle. Sımdi atanamaz isek evlenmem izin vermezler. Gecınemezsınız o yuzden hayat standartına uyumalı cocuk anne oyle dusunuyor
03 Yorumla
Soran+1 yılSevgiline izin vermemesi saçma. Bir şekilde geciniriz
Soran+1 yılÖyle büyüdüm ama yokluk zamaninda ısrar etmedim ayak uydurdum
İnsan hayatinin esini kendi secmeli. Buna yalniz sen karar verirsin.. bi bak insanligina onem ver.. yarin aile olursaniz, ne yapib eder evine ekmek getire bilecek bi karakterde mi?
Diger tarafdan sen cokta luks olmayan bi hayatta o insan sonuna kadar yasarmi sin?
Sorumluluklara karsi beraber gogus gele bilirmi siniz?
Yarin aile olursaniz annenin herhangi bi fikri yiniden zihnini karistirir mi?
Ve. s ve. s04 Yorumla
Soran+1 yılBen yaşarım. Ben de calisicam sevgilime güveniyorum. Ama ileride haklı olur diye korktun
Soran+1 yılGüveniyorum inşallah haksız çıkar annem. Der ki ben demiştim yardımcı olur da belki
üniversitede ne okuyorsun? sen mezun olup direk 7-8 bin alıcaksan veya kariyer imkanın varsa ve yükselebileceksen annen haklı, davul dengi dengine olmalı sözüne katılıyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılMemur olabilirim
Soran+1 yılSeviyorum şu an ben. 2 3 bin için değmez
Annenize aldırış etmeyin uzun süre konuşacakmışsınız ayrılmak için başka sebepler çıkar belki nasip bu işler çok zorlarsa evet ayrıldık deyin önünüzde uzun zaman var hayırlısı diyin
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet ne olacağı belli değil inşallah mutlu oluruz bakalim ama o şu an ayrıl yol yakınken diyor
Soran+1 yılEvet hak vermeye çalışıyorum ama abartı baya anlamadim. Açıklıyorum anlamıyor
Soran+1 yılYok ona söylemem teşekkür ederim çok sag ol
+1 yılbencede sacma asgari ücretle bugün calsıır yarın iyi bi meslek sahibi olur onda calısır güzel para alır mutluluk huzur önemli para pul önemli degil yanlış düsünüyo annen
06 Yorumla
Soran+1 yılAnlatamıyorum. Yol yakınken vazgeç dedi ayrılmam ben. Seviyorum ama korktum ya gecinemwzsek
- +1 yıl
sacmalama ikinizde calsırsınız niye dert ediyosunuz cok maaş alınca ahatmı ediyo insanlar sanıyo annen fakirik gördüuyse seninde görmeni istemiyodur ama yanlış
Soran+1 yılEvet kötü olmamı istemiyor. Calisicam inşallah okuyorum. Umarım duygusal yaklaşmiyorumdur annem haklı cikmaz
- +1 yıl
haklı cıkcak biseyi yok calıskan biriyse sürekli işi olursa ve asgari bile alsa elaleme muhtac etmesin yeter ha hangi evde hersey tamki illaki eksik olcak cok her gün et yemesenizde ayda 2 kez yersiniz iki kisi calsıırsınız 10 yılda evinizini alırsınız arabanızı alırsınız yaşoınız genc
Soran+1 yılEvet çok güzel konuştun teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim ama erkegin ickisi var mı aldatması var mı siddete meyillimi sana kötü söz sölüyomu ona bak mutluysan düzgün biriyse bide merhametliyse dinleme kımseyi insan olması önemli zengin olması degil
+1 yılKızların yorumlarını sonra erkeklerin yorumlarını okuyun, erkeklerin nasıl mantıklı kadınların ise nasıl duygusal varlıklar olduğunu görün. Seviyorum leyn sizleri erkekler
06 Yorumla
Soran+1 yılHangileri haklı sence. Herkes ister iyi bir yaşam. Benim sevgilim çalışır ne olursa olsun. Ben de okuyorum çalışma şansım yüksek. Ama annem kurutuntu yapıyor şu an devlette olmadığı için. Ama seneye jandarmalik sınavına giricej
- +1 yıl
Sen üniversiteyi bitirince asgari ücretle çalışmayacağın garanti mi, şu an bir sürü mühendis marketlerde asgari ücretle kasiyerlik yapıyor, ya da bir sürü üniversite mezunu asgari ücret kadar para alacağı işi bile bulamıyor
Soran+1 yılBiliyorum farkındayım. Ams konu benim çalışmam değil Sevgilimin devlette çalışmaması annemin laf etmesi
- +1 yıl
Peki devlette çalışan bir sürü insan tanıyorum iddiaya, borsaya girmiş batmış, sonra krediler çekip oradan zararı çıkarırım demiş, o parayla da oynamış. oradan da darbe yiyince şu an tüm maaşı haciz edilmiş. Yarının garantisi yok. Annen senin geleceğin ile oynuyor bence. Hayat intikam almayı sever sen dünyanın en zenginiyle evlen yine de hayat annenin o sözünü yutturur ona
- +1 yıl
Annen hayatın tam intikam alacağı şekilde düşünüyor
Soran+1 yılSöyledim zengin olup mutsuz olabecegimi. Sevgilimi gerçekten seviyorum. Umarım hayırlısı olur teşekkür ederim
- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılAnnenin yaptığı "saf zalimlikten" başka bir şey değil. Ailelerin ilişkilere burnunu sokması bazen cidden cinnet sebebi.
01 Yorumla
Soran+1 yılKac gündür olay oldu. Umarım gelişir
- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılasgari ücret 4.250 c'tesileri de çalışırsa 5.000₺ eder az para mı bu zamanda yanlış düşünüyorsunuz jandarma kaç alıyor 7.000₺ ne yani 2 bin için mi
01 Yorumla
Soran+1 yılSorun onun düzgün bir işinin olmaması her an çıkabilir olması
Bence haklı kadın. İlerleyen yıllarda asgari ücretliler sefalet içinde yaşayacakları için kızının sefalet çekmesini istemiyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılNerden biliyorsun. İyi bir iş de bulabilir iyi oku sorumu
Soran+1 yılDeme çok önemli değil
Eğitim & Kariyer konusunda 442 cevap paylaştı. Yaşadığınız yer Türkiye ise hiçbirşeyin garantisi yok. Böyle meselelerde düz mantık yerine toplumsal ve ekonomik normlara göre karar vermek gerekir.
05 Yorumla
Soran+1 yılYa ben mutluyum sevgilimle annem ayrıl falan dedi. İleride koruyor iyi bir hayat yaşamayı jstiyor
Soran+1 yılİleride bulursun denk birimi diyor yani. Zaten sevgilimle baya konusucaz okuyorum. O da iyi bir is bulabilir belki
Soran+1 yılİnşallah olur bakalım
Sadece sevgi ile bu gemi yürümez yeterli düzeyde refah da sağlanması gerekir hem kadın hem erkek için geçerli bu durum
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de calisicam güzel bir gelecek olur inşallah
İnsan olsun ya vicdanlı olsun maaş neki yüksek maaş alsa vicdansız olsa nolcak allah korusun.
11 Yorumla
Soran+1 yılSağlam bir iş cikabilme ihtimali. Vs vs
+1 yılparalıyı bulursunda sadakat bileni bi daha bulamazsın
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum teşekkür ederim
Bastan neden sevgili oldun madem milletin duyguları ile oynamayın
01 Yorumla
Soran+1 yılBen degil annem. Ayrilmiyorum zaten
+1 yılOlacak ile öleceğe çare yok.
Karar sadece kişinin kendisinin...02 Yorumla
Soran+1 yılYani benim
- +1 yıl
Elbette... ☘
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim ailemde istemiyor adam akıllı işi yok onu ve ailesini ailemize yakıştırmıyorlar ayrılmam için çok dil döktüler ses etmedim hala görüştüğümu bilmiyorlar valla işimiz zor
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim annem o kadar değil de iyi bi iş istiyor tanii ki
+1 yılBu zamanda o para ile tek kişi geçinemez annende haklı bir yerde
014 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Ayrıca asgari ücret şu an 4250 değil ocak sonunda olacak her şey yerinde kalacak bir tek asgari ücret artacak değil ya
- +1 yıl
@doğaxd Sen evlen tarlabaşında yaşarsın o para ile hayatını ailesinin eline bakarak yaşayan insanlar çok kolay görüyor asgari ücretle evlenemezsin bile ne yaşaması bir evin eşyasını düğünü falan en kötü 150 bin boş yapma bence onda kredi çeker öderler diyecek şimdi bekle ödersin asgari ücret ile hem kredi hem kira falan
- +1 yıl
- +1 yıl
Dolar o olur bu olur diyorsunuz. Meslek sahibi bir insan bile dolardan etkileniyor. Siz diyorsunuz iyi birini bulur ülke de herkes aynı durumda zenginler hariç orta düzeyleri saymıyorum. Zenginlerde paraci insanları beklemiyor kusura bakmayın. Zaten bu devirde düğün yapmak kolay değil. Kredi çeker mi evet çeker belki 2 katını öder ama öder onca geçinen insan nasıl geçiniyor? Açlıktan, susuzluktan ölüyor mu?
Soran+1 yıl@doğaxd annem haksiz demiyorum. Herkesi cildirtmissiniz. İkimiz de calisicaz. Düğüne kadar para biriktiricek zaten
+1 yılBu hayatta para önemli ama asgari ücret yetmez sende çalış Allah'a emanet olunuz
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de calisicam zaten inşallah. Ama annem onun isi garanti olsun istiyor. Sağ ol
Annen mutluluğunu düşünmüyor maalesef , zengin mutsuz olmanı istiyor sanırım
06 Yorumla
Soran+1 yılHayır o zorluk görmüş bunu yaşamamış istemiyorum
Soran+1 yılİleride durumu iyi olan birini seversin diyor. Kabullenemiyor Sevgilimi uğraşıyorum
Soran+1 yılİleride karşı çıkmaz umarım alisir gibi geliyor ama
+1 yılInsaları ancak toprak kabul eder bazılarınıda oda etmez
01 Yorumla
Soran+1 yılYanj
Senin gibi materyalistler sonunda yalnız kalıyor haklı olaraktan o gün anneni suçlama da
01 Yorumla
Soran+1 yılBunu nerden çıkardın. Ben ayrılmam seviyorum
+1 yılAnnen istemiyorsa ayrıl bende aynı durumdaydım annem haklı çıktı
05 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah annem haklı çıkmaz seviyorum ben sevgilimi iyiyiz
- +1 yıl
Bence çıkacak bak adı üstünde sevgili diyosun bugün var yarın olmayabilir heleki konu işsizlikse aşk bitiyor annen haklı çıkacak üzgünüm
Soran+1 yılBakalim inşallah çıkmaz. Ayrilmazsak neden evlenmeuelim
- +1 yıl
Yani isi garanti degilse sanada sorun yaratir her zaman mutlu olmayacaksiniz yarin bir gun evlenince o is problem olur seninde isin yoksa evlenme onunla kendini garantiye al isi olmayan biriyle evlenme ask her sey degil ilerde anlarsin
Soran+1 yılCalisicam inşallah bakalım
+1 yılZengin koca bul kendine.. Mesela mahalledeki kuyumcuya kırıt.
08 Yorumla- +1 yıl
Haha... bunu hic duymadim...
Soran+1 yılSen öyle mi yapyon
- +1 yıl
Senin gercek yaş kac? Soru sorana diyom...
Bence senin hayatin...
Eyer oglan sevdign erkeyin.. huyu güzelse sadiksa.. evlen bence... caljskan olsun yeter...
Illerde cocugnu kaynanaya ya da annene verirsin sende calisirsinmm..
Bide ya pişman olursan bu sevdigni rededdign icin...
Bide annene de ya zengin bulamassan..
ya da zengin ama kötu huyluysa tada cirkin...
Ayni yatagda gircen omur bu
Soran+1 yıl@kartalaslanmavi 20 yaşındayım seviyorum ayrılmam zaten inşallah sevgilim iyi olur evleniriz
- +1 yıl
Gercekden seviyosan aileler uygunsa evlen...
Caliskansa sevgilin... sorun olmaz...
AMA sen bilirsin... hayat senin
Bu dunyada sevdigni bulmakda cok zor... inshallah oda seni seviyodur..
Ama maddi durumun evlenince kotu olursa... nasil diyim idare edmek zorunda kalirsin kiyafet alamasin fazla.. az cesit yemek yersin...
Oglanda seni sever inshallh
Soran+1 yıl@kartalaslanmavi seviyo o da iyiyiz şükür. Ben de calisinca inşallah hallederiz
- +1 yıl
Senin hayat..
O zaman yolunuz acik olsun... allah birbirinize bagislasin
Soran+1 yıl@kartalaslanmavi teşekkür ederim çok sag ol
+1 yılSen ne okuyorsun? Annen asgari ücretten fazla alıyor galiba
01 Yorumla
Soran+1 yılYok annem fazla almıyor. Sıkıntı cekmemi istemiyor korkusu bundan
+1 yılAranızda o güveni o sevgiyi hissediyorsan annen haksız
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet seviyorum hissediyorum da. Annem istemiyorum dedi zamanla bisey demiycegini düşünüyorum
Annen ayrıl dedi diye sakın öyle bir hata yapma seviyorsan sevgine sahip çıkmalısın şu zamanda en azından çalışıyor evde boş boş yatmıyor uzman olmak eskiden kolaydı şuanda zorlaştı. Ama asker olursa hayatın zorlaşır bilgin olsun.
05 Yorumla
Soran+1 yılYanında olup fazlası ile savundum. Annem sevdiğimi fark etti. İnşallah iyi bir meslek bulur bakalim
Soran+1 yılKac ayda bir izine geliyor. Allah yardımcın olsun
Soran+1 yılJandarmaljk şartları da zorlaştı sanırım. Umarım benim sevgilim de böyle olur da ben de beklerim onu
+1 yılAh şu ebeveyinler yok mu hor görmeleri sinirimi bozuyor.
Ailenden gizli gizli okunşmalara devam edin o sürede oda hedefine ulaşsın.
Sonra ailenle gene konuşursunuz. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin01 Yorumla
Soran+1 yılAmin teşekkür ederim umarım hallederiz
Gizli Üye(36-45)+1 yılsevgilimde ben atanamadığım için ayrıldı gitti çalışan maaşı olan biriyle evlendi
karar senin hayatına sen karar ver01 Yorumla
Soran+1 yılBen ayrilmam. Annem ayril diyor seviyorum ben sevgilimi mutluyum. Annem ilerisi için korkuyor ve ayril dedi
Ayrılma tabiki bir insanı hayatına alırken o insanın maddi durumu değil nasıl bir karakterde olduğu önemli eğer sen güveniyorsan sevgisine ve kendine bunu düşünme bile
16 Yorumla
Soran+1 yılGüveniyorum ama ya ileride sıkıntı cekersek korktum
Soran+1 yılEvet yok annem anlar umarım. Ben sevgilimi seviyorum. Umarım güzel olur
Soran+1 yılşu an eminim inşallah sorun çıkmaz. Ben söyledim falan dedi
Eğitim & Kariyer konusunda 12,2b cevap paylaştı. Halkın %71 i 5 bin tl altı alıyor %29 şansın var evli ve okuyan hariç annene bunu de belki hak verir sana
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim şansım yok olsa dogmazd8m
Gizli Üye(25-29)+1 yılsevgilin asgari alıyor ama senin bir gelirin var mı ona layık mısın bakalım :p
01 Yorumla
Soran+1 yılLayık gibi bi kelime kullanmadım. Seviyorum zaten ayrılmayi düşünmüyorum ama ileride gecinemeyiz diye korktum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnen çok haklı. 10 yıl sonra kafanı duvara vurursun
01 Yorumla
Soran+1 yılBunu bilemeyiz. Sevdiğim adamı bırakamam
+1 yılÜcretiyle evlenmeyi düşünüyorsan ayrıl başka bi ücretle evlenirsin. Ama bi adamla evlenmek istiyorsan kişiliğine önem vermelisin
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim için sorun yok. annem iyi bir hayat istiyor zorluk çekmemi istemiyor
- +1 yıl
Öyle tatlımda aylık 15 bin alıyor ama seninle ilgilenmiyor diyelim annen mutlumu olucak acaba. Sen gönlünden geçen neyse onu yap. Eğer çok iyi anlaştığın çok iyi biriyse ondan vazgeçemezsin zaten kim ne derse desin maaşıda umrunda olmaz
Okumuş asgari ücretin altında maaş alanlar var seviyorsan vazgeçme derim evlenecek olan annen degil tabi o da haklı senin iyiliğini düşünüyor
11 Yorumla
Soran+1 yılSeviyorum ayrılmam o dese bile ama haksız olmaktan korktum
+1 yılAnnen senin mutluluğunu istiyor sanırım ama acun ılıcalı muhabirlik yapıyordu kimseyi hor görmeyin
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet inşallah grlisiriz
Anen düşüncelerınden ayrılsın sevgı parayla bicilmez utansın
03 Yorumla
Soran+1 yılAhahah o da iyi bi yaşantım olsun istiyor zorluk çekmemi istemiyor
Soran+1 yılHaklısın ben de sevmiyorum
+1 yılsevgi paradan önemli mi gerekirse ikiniz calısırsınız huzur olduktan sonra paranın ne önemi var
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de calisicam umarım güzel olur
+1 yılNe yapsın hırsızlık mı yapsın helal para kazanıyor diye evlendirmiyor mu ailen
01 Yorumla
Soran+1 yılAyrıca diyor yol yakindayken ileride zorlanirsin diye
Ailene sorsana acaba merak ettimde onlar parayla felan mı dogdular acaba
010 Yorumla
Soran+1 yılYoo yokluk görmüş bazen yaşamamı jstemiyor
Soran+1 yılAynen öyle haklısın
Soran+1 yılTek başına mı kalıyorsun evli misin
Soran+1 yılİnşallah o da öyle yapar bakalim
Soran+1 yılAynen öyle bakalım inşallah
Annenin sözünü kulak ardı etme. Geleceğini düşün ve ona göre bi karar ver.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen mutluyum seviyorum Sevgilimi. Geciniriz ikimiz çalışır bisey yaparız. Annem işini sağlama almasını istiyormus
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnnen senin mutluluğunu istiyo ama yanlış yoldan istiyo insan sevdiğinin yanında mutlu olur para gerçek sevgi getirmez bence Benim düşüncem böyle
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ona da anlattım fark wttigi kadar anladı. Umarım iyi oluruz
Gizli Üye(30-35)+1 yılZengin koca mutlu etmiyor para mutlu olmak icin yetmiyor
Evinde huzur olsun paran olmasin. Ne dedigimi evlenip evinde huzur olmadiginda anlarsin04 Yorumla
Soran+1 yılBen de aynısını söylüyorum. İnşallah mutlu olurum neden mutsuz olmamı istedin anlamqdim
Cevap sahibi+1 yılYok mutsuz olman icin söylemedim yani zengin kocayla evlenip huzurun olmafiginda diyorum Insallah mutlu olursun tabiki
Soran+1 yılİnşallah hepimiz mutlu olalım. Ama korktum yani ileride ya parasız kalırsak
Cevap sahibi+1 yılKorkuyla yasanmaz postiv düsün
Basarirsiniz oda basarir onu motive et yaparsin de hep
+1 yılÖyleyse annenden ayrıl..
13 Yorumla
Soran+1 yılAyrılmam
- +1 yıl
Öyleyse sevgilinden ayrıl..
Soran+1 yılOndan da ayrılmam
Her anne evladının iyiliğini düşünür
11 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama sevgilime seviyorum
+1 yılBu zamanda o ücretle evmi kurulur anneni dinle
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de calisicam
ne alakası var ya insnalık bu kadar mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılİyi bir yasantim olsun istiyor. Ve kabullenmiyor
+1 yılTabi ki hayir. Hayat annenin degil senin
04 Yorumla
Soran+1 yılBen seviyorum o da iyi bir yaşantım olsun istiyor
- +1 yıl
Evet annedir bunu istemek hakki ama ayrilmak nedir ! Evlilik bu , iyi gunde kotu gunde bir olmalisin. Gerekirse kuru sogan ekmek gerekirse yag bal.. aksi halde bu tamam olmak demek degildir. Muhim olan evine helal ekmek getiriyor mu? Cevabin evetse kocana simsiki saril.
Soran+1 yılSevgilim. Ki çalışıyor iyi veya kötü eve ekmek de getirir
- +1 yıl
Ha evli degilsin pardon. Yine de bu olcu degil. Kalbine bak cebine degil ve bu konuda kimseyi de dinleme yuregini dinle. Seni baskasina muhtac eder mi etmez mi? Sen olumsuzluklari yansitirsan o da kendini kotu hisseder. Ki bu yuzden intihar eden arkadasim oldu. Sirf maddiyat yuzunden kendini asti. . Elini tut birakma gerisi teferruat 3 gunluk dunya
- Devamını Gör (50)
Devamını Gör(95)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Sevgilim asgari ücret aldığı için annem ayrılmamı istiyor. Sizce ayrılmalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler