bölümü hangi süperzeka sayısala koydu eşit ağırlık ya da sözelde olmalıydı
Cevabın nedir?
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü tıp😀
13 Yorumla
Soran+1 yılsen ne okuyosun gızemlı bayan
- +1 yıl
🤨😂
Soran+1 yılne okuyosun
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılSayısalda sadece matematik yok, biyoloji ağırlıklı bir bölümün sözel olması saçmalık olurdu. Matematikle ne alakası var demişsiniz ama tarih ve coğrafya ile asıl hiçbir alakası yok. Ezber var diye düşünüyorsunuz büyük ihtimalle ama tıp ezberi dağ taş ezberlemek gibi olmuyor zaten sayısalda da ezber var ve tıpta yapılana daha yakın çünkü ortada bir sistem var her şey birbirine bağlı. Olaylar arasında bağlantı kurmak gerekiyor yoksa ezberlenemez.
Matematik ile alakasını da olaylar arasında hızlı bağlantı kurma yeteneği olarak düşünebilirsiniz. Matematik Türkçe'deki anlam bilgisi sorularının ileri versiyonudur. Okuduğunu anlayıp bunu formülize etmen gerekir, sonra çözüm kendiliğinden çıkıyor zaten. Felsefede de düşünmek var demişsiniz ama lisede gördüğünüz felsefede düşünmenin D'si yok. O sözlerini ezberlediğiniz filozoflar buna düşünmek dediğiniz için büyük ihtimalle mezarında ters dönüyordur.254 Yorumla- +1 yıl
Bu arada eşit ağırlığa geçse düşük matematik netleriyle kazanılmaz, bugün sayısalcı olan herkes eşit ağırlıkçı olur gene onlar kazanırdı gene ileri seviye matematik gerekirdi hatta esas belirleyici matematik olurdu çünkü edebiyatı herkes yapar.
Soran+1 yıllafı uzatma sayısal değil işte tıp sözel bölüm sözel mantık
- +1 yıl
Sözel mantık dediğiniz şey matematiğin mantık konusunun alt konusu, çoğu sözel öğrencisinin de en çok şikayet ettiği konulardan biri. 80 soruluk sınavın ya 2 ya 3 sorusu bu şekilde geri kalanının mantık yürütmek gereken hiçbir tarafı yok. İstediğiniz puan türüne geçse bile gene aynı öğrenciler kazanır, TYT'de yüksek yapan tıp okur çünkü AYT sözeli çalışan herkes yapabiliyor.
Soran+1 yılyo sayısalcılar iyi yapamaz sözeli
- +1 yıl
Tıp kazanan sayısalcılar gayet iyi yapar.
Soran+1 yılher sayısalcı yapamıyor ama
- +1 yıl
Her sayısalcı zaten tıp kazanmıyor, ben size sözel sayısal eşit ağırlık fark etmez gene aynı insanlar kazanır diyorum çünkü tıp kazanmak için her dersi yapmak gerekiyor.
Soran+1 yılTıp bölümünde matematiksel işlem yapılmıyor ki
- +1 yıl
Divan edebiyatı mı soruluyor?
- +1 yıl
Ayrıca biyoistatistik dersinde hesaplama yapılıyor.
Soran+1 yılsözel sadece edebiyat mı ne alaka mal mısın
- +1 yıl
Edebiyat ve sosyal bunların tam olarak tıpla ne alakası var? Sayısalda biyoloji var, tıp başlı başına biyoloji zaten.
Soran+1 yılya kıt beyinli misin ezber oluyo işte biyoloji de sayısal ders değil birazcık düşünme gerektiriyor diye sayısal olmuyor. boş konuşma bilim adamları bile biyolojiyi sevmiyor sayısal olmadığı için sıkıcı ve karmaşık diyorlar. Biyoloji de ezber sözel bir derstir tıp sayısaldan çok eşit ağırlığa yakındır
- +1 yıl
Ülkemizde biyoloji hangi puan türüne dahil edilmiş sayın zeka küpü?
- +1 yıl
Biyoloji ezberlemek x eserini bu adam yazdı ezberlemeye benzemez. Tıp ezberinin sizin dağ taş, filozof sözleri, bilmem ne eserleri ezberlemenize benzemiyor. Bunu biliyorum çünkü tıp okuyorum, kimse de direkt bu nedir diye sormuyor. Sorular genelde vaka şeklinde, şu şu belirtilerle gelen bilmem kaç yaşında hastaya akciğer grafisi çekilmiştir. Bunlar bunlar gözlenmiştir ayrıcı tanı için hastadan hangi tetkikler istenmelidir diye soruyorlar. Yani sen hem belirtilere göre hangi hastalıklar olabilir diye düşüneceksin, hem bu hastalık hangi hastalıkla karıştırılabilir diye düşüneceksin, hem de hastalıkları birbirinden ayırmak için ne yapılabilir diye düşüneceksin yoksa yapamazsın. Bu da olaylar arasında bağlantı kurma yeteneği ile alakalı ve insana bunu en çok kazandıran ders matematiktir. Eşit ağırlık olmalı demeniz de ayrı komik, orada da matematik var. Ee hani tıpta işlem yoktu? Matematik kısmı aynı olduğuna göre kimya, biyoloji yerine edebiyat tarih coğrafya ile mi tıpa öğrenci alınacak.
Soran+1 yılbişeyden anlamıyosun konuşma canım sözel sözeldir lamı cimi yok sözel dağ taş filozoftan ibaret değil felsefe de o söylediğin gibi bir şey değil felsefe de zor bir ders
- +1 yıl
Sözel ülkemizde onlardan ibaret, sınavda onlar soruluyor öyle olmasa zaten sözelciler yapamıyor. Felsefenin de zerre zorluğu yok ya ezberlediğin şeyi işaretliyorsun ya da Türkçe paragraf sorusu gibi. Dediğim gibi tıp okuyorum sizin ezberlediğiniz şeylerle alakası olmadığını çok iyi biliyorum slaytı kelimesi kelimesine ezberlesen de yapamazsın.
Soran+1 yılavukatlık da mı aynı avukatlar niye eşit ağırlıkta peki
- +1 yıl
Hukukun ezberi sözel derslerin ezberine daha yakın çünkü sistemsel bir kısmı yok, kümülatif ilerlemiyor ama avukatların da olaylar arasında bağlantı kurma yeteneği gelişmiş olmak zorunda sadece kanun ezberleyerek anca dersleri geçer meslek hayatında neyi nerede nasıl kullanacağını düşünmek zorunda. Bu yüzden sözel dersler hukukun ezber kısmı için, sayısal dersler de mantık yürütme kısmı için sonuç olarak hukuk eşit ağırlık bölümü. Tıp ise başlı başına fen bilimleri sadece biyoloji değil kimya da var bu yüzden sayısalda.
Soran+1 yılavrupada tıp sayısal mı değil
- +1 yıl
Avrupa'da fen bilimleri ayrı bir tür olduğu için sayısal değil. Bizde sayısalın içinde olduğu için sayısal olmak zorunda. Bunun tam olarak neresini anlamıyorsunuz? Kaldı ki Avrupa'nın çoğu ülkesinde merkezi bir sınav yok, lise ortalamasıyla falan giriyorlar.
Soran+1 yılbende bunu anlatıyorum niye tıp sayısal sözel blümü ya da eşit ağırlık olsun diyorum puanları düşsün diyorum sanki her doktor olan büyük doktor mu oluyor bir çoğu acilde çalışıyor sende öyle olacaksın acilde çalışacaksın tusa hazırlanacaksın kazanırsan uzman olursun kazanamazsan öyle devam
Soran+1 yılmesela türk eğitim sistemi avrupa v amerikadan daha zor bir doktor arkadaştan dinledim bizimkliler daha çok şey anlatıyormuş avrupadaki tıp eğitim daha kolay diyor
- +1 yıl
Ben de size diyorum ki tıpı al sözele koy gene puanı yüksek olur hatta daha da yüksek olur çünkü puanını öğrencilerin tercihi belirliyor. Tıp isteyen ve kazanacak donanımı olan öğrenci eşit ağırlıkta da olsa kazanır, sözelde de olsa kazanır tıp sözel olsa sınava sözelden girerdim ne işim var sayısalda herkes de aynısını yapar. Fakat bu puan türlerinde yığılma olur, çünkü fen ve matematik zor herkes yapamıyor ama sözel dersler kolay çalışan herkes yapar. 20-30 tane eşit ağırlık birincisi çıkar ortaya sonuç olarak puanı daha da yükselir. Her doktor olan büyük doktor olmuyor ama her doktor olanın nitelikli olması gerekiyor, acile sadece yok midem bulanıyor, yok ishal oldum diye gittiğiniz için kolay zannediyorsunuz. Söylediğim şeyleri özetlemem gerekirse tıpın puanını biri belirlemiyor, kontenjan kadar öğrenci puan sırasına göre alınıyor. Şu an tıp okuyan öğrencilerin hiçbiri de puan türü eşit ağırlık oldu diye tıptan vazgeçmez neticede gene aynı insanlar kazanır. Puan türünün değişmesi size hiçbir şey kazandırmaz. Ben AYT'de edebiyat ve sosyale dokunmadığım hâlde 19 bindeydim, tıp kazanan hemen hemen herkes çözemediği hâlde eşit ağırlıkta ilk 30 binde. Tıpı eşit ağırlığa aldıklarında bu insanlar da eşit ağırlığa geçecek.
Soran+1 yılne biliyosun benim doktora gittiğimi hasta olduğum halde gitmiyorum herkesi kendin gibi sanma
Soran+1 yıldediğimi savunuyorum matematik yapmayan adam mantık kuramıyor mu alakası yok sadece sayılarla yapamıyor bunu
Soran+1 yılgeçen ekşi sözlükte gördüm doktorun biri tıp eğitimi mühendislikten 3.2x daha zormuş gülsem mi bilemedim
- +1 yıl
Felsefe diyip duruyorsunuz matematik ile uğraşmayan filozof var mı? Platon akademisinin kapısına matematik bilmeyen giremez yazmış, ordan matematiğin düşünme sorgulama üzerindeki önemini anlayabilirsiniz. Mühendislik dediğiniz de nerde mühendislik? ODTÜ, Boğaziçi evet zor ama bilmem ne üniversitesine 10 tane bile mat yapmadan giren adamlar sınıf geçebiliyorsa kimse orada zorluktan bahsetmesin. Size daha fazla cevap vermeyeceğim cidden anlayabildiğinizi düşünmüyorum, hastalınınca bile doktora gitmeyen birinin tıpın zorluğu hakkında yorum yapması komik oluyor. Ciddi bir hastalığınız olursa görürsünüz.
Soran+1 yılkendin demedin mi her hastalanınca doktora gelmeyin diye niye lafı kıvırıyorsun şu an bana gizli gizli canım demiş oldun yazık kafana bölümü bitirmeden egon oluşmaya başlamış şimdiden
- +1 yıl
Doktora gitmeyin dediğim sonucunu çıkarmanız zaten öyle olduğunuzu gösteriyor. Ben doktora gitmeyin demedim acilde hastaların çok büyük çoğunluğu yeşil alan hastası yani bir aciliyetleri yok bu yüzden acilde sadece böyle şeyler oluyor zannediliyor ama birkaç saat içinde tanı koyulup tedavi başlanmazsa ölebilecek hastalar da var. Bu yüzden acilin büyük çoğunluğu basit şeyler diye oraya niteliksiz birini koyup gerçekten ciddi durumlar için gelenler de ölsün napalım denemeyeceğini söylüyorum. Doktor dediğiniz insanlar ömründe belki hiç göremeyeceği hastalıkları da bilip ihtimaller arasına almak zorunda onca yıllık eğitim acile gelene serum takmak için verilmiyor.
Soran+1 yılbelki benim hastalığım da küçük ne biliyorsun yanımda mıydın
Soran+1 yılölürsem de öleyim sizin gibi kibir abideleriyle aynı dünyada yaşamamış olurum
- +1 yıl
Egosu olan biri varsa o sizsiniz aklınız sıra eğitimimi küçümsemeye çalışıyorsunuz.
Soran+1 yılküçümseme falan yok çıkar göster nerde küçümsemişim
- +1 yıl
Hâlâ benim hastalığım diyorsunuz, burdan bile cidden matematik yapamayanın herhangi bir mantık kuramadığı görülüyor. Konunun sizin hastalığınızla alakası yok, aciller özel olarak size tahsis edilmedi. Başta açık bir şekilde acil hekimliğini küçümsediğiniz için neden onun da her şeyi bilmesi gerektiğini izah etmeye çalışıyorum. Benim gözümde acili küçümseyen oraya sadece basit hastalıklarla gidiliyor zannediyordur, bu yüzden hastalıkların sadece midem bulanıyordan ibaret olmadığını açıkladım ama anlayan kim.
- +1 yıl
Tıpın puanlarının düşmesi gerektiğini öyle yüksek puan gerektirecek bir iş yapılmadığını söyleyerek gayet küçümsediniz. Ben üstü kapalı canım diyince egoist oluyorum da bana kıt mısın diyen bir şey olmuyor o da ayrı ironi.
Soran+1 yılanca hakaret edin siz tek yaptığınız şey bu sizin senin hastalarına üzüldüm şimdiden hepsini azarlayarak gönderirsin yazık kafana
Soran+1 yılkendi kendine alınganlık yapma burdan kımseyı kucumseme falan yok ortada
Soran+1 yılaynı şeyi sen de yapmış oldun bunu diyerek diğer bölümlere benim yaptığımı sandığın şeyi sende yaptın
- +1 yıl
Şurda saatlerdir söylediğim şeyleri zerre anlamayan ve bana hakaret eden birine bu zamana kadar sabrettiğim için gayet iyi bir doktor olacağım kesin. Biri şu konuşmaları görse bana sabır plaketi verir. İlk kim kime hakeret etmiş, kimin üslubu nasılmış bakın isterseniz. Ayrıca ben onu hakaret olarak söylemedim düşündüğümü söyledim.
Soran+1 yılbende düşündüğümü söyledim az önce kendin diğer bölümleri aşağılamış oldun onlar ezik biz üstünüz onların seviyesine mi inelim diyerek
Soran+1 yılhala hakaret ediyorsun bana
Soran+1 yılben kendimden bahsettim doktorluğu da küçümsemedim bu mantıkla mühendislikte kapatılsın en yüksek puandan alsın onlar alınca sorun yok doktor alınca mu tü kaka
- +1 yıl
Siz bu kadar puan gerektirecek bir meslek değil dediniz ben de gayet öyle bir meslek dedim. Diğer bölümlerin puanının yapılacak mesleğe uygun olduğunu söyleyen oldu mu? Fazla değil birkaç yorum önce 10 matematik neti bile yapmadan mühendislik okunmasına laf ettim. Bana kalsa şu an üniversite okuyanların çoğu üniversiteye geziye bile giremezdi ama bana kalmadığı için çoğu bölümün puanı olması gerekenden çok çok düşük. Ayrıca bütün meslekler aynı seviyede nitelik gerektirmez, bazılarını yapan insanların daha zeki olması gerekir tıp da onlardan biri. Herkes her mesleği yapamaz bunu söylemek ego değil hayatın gerçeği oluyor.
Soran+1 yılneden o zaman çalışan her şeyi yapar diyor? tıp da onemli ama muhendislik daha onemli muhendis de tıptan daha fazla puan olması gerek bana gore
Soran+1 yılvasıfa göre konuşacaksak siyasetçiler asgari ücret almalıydı
- +1 yıl
Evet bence de mühendisliğin puanı daha yüksek olmalı ki iyi üniversitelerde mühendislikler pek çok tıptan daha yüksek kapatıyor. Çalışan her şeyi yapar diyen ben değilim, onu kim dediyse ona sorun.
- +1 yıl
Siyasetçiler asgari ücret almalıydı değil daha vasıflı insanlar siyasetçi olmalıydı bence.
Soran+1 yılyok ıste nerede hanı herkes bozuluyor sıyaset insani kırletir
Soran+1 yılozur dıle sen bende dılerım
- +1 yıl
Tamam özür dilerim
Soran+1 yılbende
- +1 yıl
Gerçekten biraz geç denk geldim ama peygamber sabrı varmıs sizde. Sıkılmadan anlatmaya devam etmişsiniz.
- +1 yıl
@Unknown1135 Hahaha teşekkür ederim 😂
Matmtikte çünkü pratik zeka gerekiyor ama eşit ağılıkta olabilir buna bağlıysa sanırım biyolojiden dolayıda eşit ağırlık olmuyor
044 Yorumla
Soran+1 yılmatematik ne alaka tıpta matematik yapmıyorlar ki
Soran+1 yılalakası yok sözelci adam analitik düşünemiyor mu sözel mantık da var tıp genel olarak ezber işidir
Soran+1 yıledebiyat demedim sözel mantık dersi de var felsefe de düşünme o da sözel
Soran+1 yılfelsefe de düşünmeyi öğretiyor insana yani senin bahsettiğin düşünme değil de problem solving diyelim biz ona
Soran+1 yıldenklem kurma aslında senin dediğin ya da bilgisayar biliminde algoritma
Soran+1 yıle biz ne söyledik
Soran+1 yılkonu nerden nereye geldi sen ne okuyordun
Soran+1 yılben yeni mezunum geç yazıldıgım için
Soran+1 yılyeah
Soran+1 yılama sayısal yapamıyorum nasıl yaparım
Soran+1 yılalakasız olacak belki ama ilginçtir ki çok iyi sayısalcılar tipsiz oluyor
Soran+1 yılhem tipsizim hem de sayısalcı değilim 0+0=0
Soran+1 yılşanslısın seni seven çıkar mutlaka kız olduğun için
Soran+1 yılneden özür diledin
Soran+1 yılevet de özür dilemekle alakasını bağdaştıramadım suçun yok ki burada
Soran+1 yılanlamadım ki kız olmaktan mı bahsediyorsun
Soran+1 yılneden trip attın ki şimdi
Soran+1 yılaptal mı oldum şimdi ):
Soran+1 yılaptalım işte anlamadığım için sende laf soktun gizli gizli
Soran+1 yılşanslı olduğun için mi suçlu hissediyorsun
Soran+1 yılbu yüzden suçlu hissedilmez ki (: suçlu hissetmen için kötülük yapman lazım. ya senin kalbini yirim ben ne tatli bişiysin
Soran+1 yılıcım ısındı sana sımdıden tanısam asık bıle olurdumm
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam