• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Tıp bölümü neden sayısaldır?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
10
Yapay Zekaya Sor
bölümü hangi süperzeka sayısala koydu eşit ağırlık ya da sözelde olmalıydı
Tıp bölümü neden sayısaldır?
Sayısal Soruları Sözel Soruları Bölüm Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    Mentor Yaş: 22 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.

Çünkü tıp😀

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

sen ne okuyosun gızemlı bayan

Yorumla
    • Redamancy-4
      Redamancy-4
      +1 yıl

🤨😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ne okuyosun

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

0

Cevap

• Acılıkoala
    Acılıkoala Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 27
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.

Sayısalda sadece matematik yok, biyoloji ağırlıklı bir bölümün sözel olması saçmalık olurdu. Matematikle ne alakası var demişsiniz ama tarih ve coğrafya ile asıl hiçbir alakası yok. Ezber var diye düşünüyorsunuz büyük ihtimalle ama tıp ezberi dağ taş ezberlemek gibi olmuyor zaten sayısalda da ezber var ve tıpta yapılana daha yakın çünkü ortada bir sistem var her şey birbirine bağlı. Olaylar arasında bağlantı kurmak gerekiyor yoksa ezberlenemez.

Matematik ile alakasını da olaylar arasında hızlı bağlantı kurma yeteneği olarak düşünebilirsiniz. Matematik Türkçe'deki anlam bilgisi sorularının ileri versiyonudur. Okuduğunu anlayıp bunu formülize etmen gerekir, sonra çözüm kendiliğinden çıkıyor zaten. Felsefede de düşünmek var demişsiniz ama lisede gördüğünüz felsefede düşünmenin D'si yok. O sözlerini ezberlediğiniz filozoflar buna düşünmek dediğiniz için büyük ihtimalle mezarında ters dönüyordur.

2
    54 Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Bu arada eşit ağırlığa geçse düşük matematik netleriyle kazanılmaz, bugün sayısalcı olan herkes eşit ağırlıkçı olur gene onlar kazanırdı gene ileri seviye matematik gerekirdi hatta esas belirleyici matematik olurdu çünkü edebiyatı herkes yapar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

lafı uzatma sayısal değil işte tıp sözel bölüm sözel mantık

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Sözel mantık dediğiniz şey matematiğin mantık konusunun alt konusu, çoğu sözel öğrencisinin de en çok şikayet ettiği konulardan biri. 80 soruluk sınavın ya 2 ya 3 sorusu bu şekilde geri kalanının mantık yürütmek gereken hiçbir tarafı yok. İstediğiniz puan türüne geçse bile gene aynı öğrenciler kazanır, TYT'de yüksek yapan tıp okur çünkü AYT sözeli çalışan herkes yapabiliyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

yo sayısalcılar iyi yapamaz sözeli

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Tıp kazanan sayısalcılar gayet iyi yapar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

her sayısalcı yapamıyor ama

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Her sayısalcı zaten tıp kazanmıyor, ben size sözel sayısal eşit ağırlık fark etmez gene aynı insanlar kazanır diyorum çünkü tıp kazanmak için her dersi yapmak gerekiyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Tıp bölümünde matematiksel işlem yapılmıyor ki

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Divan edebiyatı mı soruluyor?

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Ayrıca biyoistatistik dersinde hesaplama yapılıyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

sözel sadece edebiyat mı ne alaka mal mısın

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Edebiyat ve sosyal bunların tam olarak tıpla ne alakası var? Sayısalda biyoloji var, tıp başlı başına biyoloji zaten.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ya kıt beyinli misin ezber oluyo işte biyoloji de sayısal ders değil birazcık düşünme gerektiriyor diye sayısal olmuyor. boş konuşma bilim adamları bile biyolojiyi sevmiyor sayısal olmadığı için sıkıcı ve karmaşık diyorlar. Biyoloji de ezber sözel bir derstir tıp sayısaldan çok eşit ağırlığa yakındır

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Ülkemizde biyoloji hangi puan türüne dahil edilmiş sayın zeka küpü?

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Biyoloji ezberlemek x eserini bu adam yazdı ezberlemeye benzemez. Tıp ezberinin sizin dağ taş, filozof sözleri, bilmem ne eserleri ezberlemenize benzemiyor. Bunu biliyorum çünkü tıp okuyorum, kimse de direkt bu nedir diye sormuyor. Sorular genelde vaka şeklinde, şu şu belirtilerle gelen bilmem kaç yaşında hastaya akciğer grafisi çekilmiştir. Bunlar bunlar gözlenmiştir ayrıcı tanı için hastadan hangi tetkikler istenmelidir diye soruyorlar. Yani sen hem belirtilere göre hangi hastalıklar olabilir diye düşüneceksin, hem bu hastalık hangi hastalıkla karıştırılabilir diye düşüneceksin, hem de hastalıkları birbirinden ayırmak için ne yapılabilir diye düşüneceksin yoksa yapamazsın. Bu da olaylar arasında bağlantı kurma yeteneği ile alakalı ve insana bunu en çok kazandıran ders matematiktir. Eşit ağırlık olmalı demeniz de ayrı komik, orada da matematik var. Ee hani tıpta işlem yoktu? Matematik kısmı aynı olduğuna göre kimya, biyoloji yerine edebiyat tarih coğrafya ile mi tıpa öğrenci alınacak.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

bişeyden anlamıyosun konuşma canım sözel sözeldir lamı cimi yok sözel dağ taş filozoftan ibaret değil felsefe de o söylediğin gibi bir şey değil felsefe de zor bir ders

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Sözel ülkemizde onlardan ibaret, sınavda onlar soruluyor öyle olmasa zaten sözelciler yapamıyor. Felsefenin de zerre zorluğu yok ya ezberlediğin şeyi işaretliyorsun ya da Türkçe paragraf sorusu gibi. Dediğim gibi tıp okuyorum sizin ezberlediğiniz şeylerle alakası olmadığını çok iyi biliyorum slaytı kelimesi kelimesine ezberlesen de yapamazsın.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

avukatlık da mı aynı avukatlar niye eşit ağırlıkta peki

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Hukukun ezberi sözel derslerin ezberine daha yakın çünkü sistemsel bir kısmı yok, kümülatif ilerlemiyor ama avukatların da olaylar arasında bağlantı kurma yeteneği gelişmiş olmak zorunda sadece kanun ezberleyerek anca dersleri geçer meslek hayatında neyi nerede nasıl kullanacağını düşünmek zorunda. Bu yüzden sözel dersler hukukun ezber kısmı için, sayısal dersler de mantık yürütme kısmı için sonuç olarak hukuk eşit ağırlık bölümü. Tıp ise başlı başına fen bilimleri sadece biyoloji değil kimya da var bu yüzden sayısalda.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

avrupada tıp sayısal mı değil

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Avrupa'da fen bilimleri ayrı bir tür olduğu için sayısal değil. Bizde sayısalın içinde olduğu için sayısal olmak zorunda. Bunun tam olarak neresini anlamıyorsunuz? Kaldı ki Avrupa'nın çoğu ülkesinde merkezi bir sınav yok, lise ortalamasıyla falan giriyorlar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

bende bunu anlatıyorum niye tıp sayısal sözel blümü ya da eşit ağırlık olsun diyorum puanları düşsün diyorum sanki her doktor olan büyük doktor mu oluyor bir çoğu acilde çalışıyor sende öyle olacaksın acilde çalışacaksın tusa hazırlanacaksın kazanırsan uzman olursun kazanamazsan öyle devam

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

mesela türk eğitim sistemi avrupa v amerikadan daha zor bir doktor arkadaştan dinledim bizimkliler daha çok şey anlatıyormuş avrupadaki tıp eğitim daha kolay diyor

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Ben de size diyorum ki tıpı al sözele koy gene puanı yüksek olur hatta daha da yüksek olur çünkü puanını öğrencilerin tercihi belirliyor. Tıp isteyen ve kazanacak donanımı olan öğrenci eşit ağırlıkta da olsa kazanır, sözelde de olsa kazanır tıp sözel olsa sınava sözelden girerdim ne işim var sayısalda herkes de aynısını yapar. Fakat bu puan türlerinde yığılma olur, çünkü fen ve matematik zor herkes yapamıyor ama sözel dersler kolay çalışan herkes yapar. 20-30 tane eşit ağırlık birincisi çıkar ortaya sonuç olarak puanı daha da yükselir. Her doktor olan büyük doktor olmuyor ama her doktor olanın nitelikli olması gerekiyor, acile sadece yok midem bulanıyor, yok ishal oldum diye gittiğiniz için kolay zannediyorsunuz. Söylediğim şeyleri özetlemem gerekirse tıpın puanını biri belirlemiyor, kontenjan kadar öğrenci puan sırasına göre alınıyor. Şu an tıp okuyan öğrencilerin hiçbiri de puan türü eşit ağırlık oldu diye tıptan vazgeçmez neticede gene aynı insanlar kazanır. Puan türünün değişmesi size hiçbir şey kazandırmaz. Ben AYT'de edebiyat ve sosyale dokunmadığım hâlde 19 bindeydim, tıp kazanan hemen hemen herkes çözemediği hâlde eşit ağırlıkta ilk 30 binde. Tıpı eşit ağırlığa aldıklarında bu insanlar da eşit ağırlığa geçecek.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ne biliyosun benim doktora gittiğimi hasta olduğum halde gitmiyorum herkesi kendin gibi sanma

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

dediğimi savunuyorum matematik yapmayan adam mantık kuramıyor mu alakası yok sadece sayılarla yapamıyor bunu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

geçen ekşi sözlükte gördüm doktorun biri tıp eğitimi mühendislikten 3.2x daha zormuş gülsem mi bilemedim

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Felsefe diyip duruyorsunuz matematik ile uğraşmayan filozof var mı? Platon akademisinin kapısına matematik bilmeyen giremez yazmış, ordan matematiğin düşünme sorgulama üzerindeki önemini anlayabilirsiniz. Mühendislik dediğiniz de nerde mühendislik? ODTÜ, Boğaziçi evet zor ama bilmem ne üniversitesine 10 tane bile mat yapmadan giren adamlar sınıf geçebiliyorsa kimse orada zorluktan bahsetmesin. Size daha fazla cevap vermeyeceğim cidden anlayabildiğinizi düşünmüyorum, hastalınınca bile doktora gitmeyen birinin tıpın zorluğu hakkında yorum yapması komik oluyor. Ciddi bir hastalığınız olursa görürsünüz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kendin demedin mi her hastalanınca doktora gelmeyin diye niye lafı kıvırıyorsun şu an bana gizli gizli canım demiş oldun yazık kafana bölümü bitirmeden egon oluşmaya başlamış şimdiden

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Doktora gitmeyin dediğim sonucunu çıkarmanız zaten öyle olduğunuzu gösteriyor. Ben doktora gitmeyin demedim acilde hastaların çok büyük çoğunluğu yeşil alan hastası yani bir aciliyetleri yok bu yüzden acilde sadece böyle şeyler oluyor zannediliyor ama birkaç saat içinde tanı koyulup tedavi başlanmazsa ölebilecek hastalar da var. Bu yüzden acilin büyük çoğunluğu basit şeyler diye oraya niteliksiz birini koyup gerçekten ciddi durumlar için gelenler de ölsün napalım denemeyeceğini söylüyorum. Doktor dediğiniz insanlar ömründe belki hiç göremeyeceği hastalıkları da bilip ihtimaller arasına almak zorunda onca yıllık eğitim acile gelene serum takmak için verilmiyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

belki benim hastalığım da küçük ne biliyorsun yanımda mıydın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ölürsem de öleyim sizin gibi kibir abideleriyle aynı dünyada yaşamamış olurum

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Egosu olan biri varsa o sizsiniz aklınız sıra eğitimimi küçümsemeye çalışıyorsunuz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

küçümseme falan yok çıkar göster nerde küçümsemişim

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Hâlâ benim hastalığım diyorsunuz, burdan bile cidden matematik yapamayanın herhangi bir mantık kuramadığı görülüyor. Konunun sizin hastalığınızla alakası yok, aciller özel olarak size tahsis edilmedi. Başta açık bir şekilde acil hekimliğini küçümsediğiniz için neden onun da her şeyi bilmesi gerektiğini izah etmeye çalışıyorum. Benim gözümde acili küçümseyen oraya sadece basit hastalıklarla gidiliyor zannediyordur, bu yüzden hastalıkların sadece midem bulanıyordan ibaret olmadığını açıkladım ama anlayan kim.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Tıpın puanlarının düşmesi gerektiğini öyle yüksek puan gerektirecek bir iş yapılmadığını söyleyerek gayet küçümsediniz. Ben üstü kapalı canım diyince egoist oluyorum da bana kıt mısın diyen bir şey olmuyor o da ayrı ironi.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

anca hakaret edin siz tek yaptığınız şey bu sizin senin hastalarına üzüldüm şimdiden hepsini azarlayarak gönderirsin yazık kafana

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

kendi kendine alınganlık yapma burdan kımseyı kucumseme falan yok ortada

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

aynı şeyi sen de yapmış oldun bunu diyerek diğer bölümlere benim yaptığımı sandığın şeyi sende yaptın

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Şurda saatlerdir söylediğim şeyleri zerre anlamayan ve bana hakaret eden birine bu zamana kadar sabrettiğim için gayet iyi bir doktor olacağım kesin. Biri şu konuşmaları görse bana sabır plaketi verir. İlk kim kime hakeret etmiş, kimin üslubu nasılmış bakın isterseniz. Ayrıca ben onu hakaret olarak söylemedim düşündüğümü söyledim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

bende düşündüğümü söyledim az önce kendin diğer bölümleri aşağılamış oldun onlar ezik biz üstünüz onların seviyesine mi inelim diyerek

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

hala hakaret ediyorsun bana

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ben kendimden bahsettim doktorluğu da küçümsemedim bu mantıkla mühendislikte kapatılsın en yüksek puandan alsın onlar alınca sorun yok doktor alınca mu tü kaka

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Siz bu kadar puan gerektirecek bir meslek değil dediniz ben de gayet öyle bir meslek dedim. Diğer bölümlerin puanının yapılacak mesleğe uygun olduğunu söyleyen oldu mu? Fazla değil birkaç yorum önce 10 matematik neti bile yapmadan mühendislik okunmasına laf ettim. Bana kalsa şu an üniversite okuyanların çoğu üniversiteye geziye bile giremezdi ama bana kalmadığı için çoğu bölümün puanı olması gerekenden çok çok düşük. Ayrıca bütün meslekler aynı seviyede nitelik gerektirmez, bazılarını yapan insanların daha zeki olması gerekir tıp da onlardan biri. Herkes her mesleği yapamaz bunu söylemek ego değil hayatın gerçeği oluyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

neden o zaman çalışan her şeyi yapar diyor? tıp da onemli ama muhendislik daha onemli muhendis de tıptan daha fazla puan olması gerek bana gore

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

vasıfa göre konuşacaksak siyasetçiler asgari ücret almalıydı

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Evet bence de mühendisliğin puanı daha yüksek olmalı ki iyi üniversitelerde mühendislikler pek çok tıptan daha yüksek kapatıyor. Çalışan her şeyi yapar diyen ben değilim, onu kim dediyse ona sorun.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Siyasetçiler asgari ücret almalıydı değil daha vasıflı insanlar siyasetçi olmalıydı bence.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

yok ıste nerede hanı herkes bozuluyor sıyaset insani kırletir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ozur dıle sen bende dılerım

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

Tamam özür dilerim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

bende

Yorumla
    • Unknown1135
      Unknown1135
      +1 yıl

Gerçekten biraz geç denk geldim ama peygamber sabrı varmıs sizde. Sıkılmadan anlatmaya devam etmişsiniz.

Yorumla
    • Acılıkoala
      Acılıkoala
      +1 yıl

@Unknown1135 Hahaha teşekkür ederim 😂

Yorumla
  • molanikan
    molanikan Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

Matmtikte çünkü pratik zeka gerekiyor ama eşit ağılıkta olabilir buna bağlıysa sanırım biyolojiden dolayıda eşit ağırlık olmuyor

0
    44 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

matematik ne alaka tıpta matematik yapmıyorlar ki

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Analitik zeka deniliyor buan matematikteki bir geometri ya da integral sorusuna yaklaşırken düşünürsün bu zihni geliştirir doktorlarda hızlı düşünmeli zaten tıp okuyup hatırlamayanda yoktur o kadar sınava giriyorlar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

alakası yok sözelci adam analitik düşünemiyor mu sözel mantık da var tıp genel olarak ezber işidir

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Evet tıp ezber ama düşünmesi gerekiyor hastaya müdahale etmeden mayematikteki soruyu verilen süre içinde yapmak gibi ama edeniyatta böyle değil

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

edebiyat demedim sözel mantık dersi de var felsefe de düşünme o da sözel

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Felsefede ben binyarım saat düşünürüm sen?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

felsefe de düşünmeyi öğretiyor insana yani senin bahsettiğin düşünme değil de problem solving diyelim biz ona

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Refleks gibi aynen

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

denklem kurma aslında senin dediğin ya da bilgisayar biliminde algoritma

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

İnsanlarda da analitik zeka oluyor

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Neyse boş yapıyoruz iyi geceler

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

e biz ne söyledik

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

konu nerden nereye geldi sen ne okuyordun

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Mühendislik sen

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ben yeni mezunum geç yazıldıgım için

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

18 sin o zaman

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

yeah

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ama sayısal yapamıyorum nasıl yaparım

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Ben matematiğe hep çalıştım netlerimde harbiden iyi geldi acil çözdüm tunç kurt izledim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

alakasız olacak belki ama ilginçtir ki çok iyi sayısalcılar tipsiz oluyor

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Yani hangisisin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

hem tipsizim hem de sayısalcı değilim 0+0=0

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Ben senin hakkını yemiim niraz ben kemdimi hoş bulmuyorum ama çevremdekiler düşünmüyor sayısaldan da anlarım 1+0.5= 1.5

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

şanslısın seni seven çıkar mutlaka kız olduğun için

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Haklısın biliyor musun sırf kız olduğum için senden de özür dilerim ama doğru dediğin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

neden özür diledin

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Çünkü geröekten haklısın bunun için

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

evet de özür dilemekle alakasını bağdaştıramadım suçun yok ki burada

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Evet kendim seçmedim bunu ama insan yine de suçlu hissediyor böyle okuyınca

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

anlamadım ki kız olmaktan mı bahsediyorsun

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Evet ama boş ver dilemedim varsay

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Hadi görüşürüz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

neden trip attın ki şimdi

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Yok yani sadece açıkladım ama anlamadın ya onun için anlamak zorunda da değilsin zaten🙃🙃

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

aptal mı oldum şimdi ):

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Hayır sadece gece oldu belkide uykun gelmiştir inan bir şeyleri anlamada benden kötü olmazsın annem beni" Benim canım kızım " diye dalga geçerek sever bazen😅

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

kanka

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

G*eri*zeka*lı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

aptalım işte anlamadığım için sende laf soktun gizli gizli

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Kızım diye sever

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

şanslı olduğun için mi suçlu hissediyorsun

Yorumla
    • molanikan
      molanikan
      +1 yıl

Evet bak bemden daha kıvrak zekan

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

bu yüzden suçlu hissedilmez ki (: suçlu hissetmen için kötülük yapman lazım. ya senin kalbini yirim ben ne tatli bişiysin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

ıcım ısındı sana sımdıden tanısam asık bıle olurdumm

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Tıp bölümü neden sayısaldır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Tıp bölümünde neden matematik vardır? 17 cevap verildi
Tıp okumak için sayısal şart mı? 2 cevap verildi
Diyetisyen sayısal mi sözel bölüm mü? 5 cevap verildi
Tıp isteyen birisi sadece tyt, ayt'de ise sadece sayısal mı yapmalı? 7 cevap verildi
Tıpta matematiksel işlem var mı? Yoksa sadece ezber mii? 5 cevap verildi
Sadece matematikle tıp kazanılır mı? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • ChatGPT'nin Dünya Kupası tahminleri için ne diyorsunuz? Sizce Kupayı hangi takım alır?
  • Evli bir kadın iş hayatına atılırsa değişir mi?
  • Fazla kilolu olmama rağmen kadınlar neden bana ilgi gösteriyor?
  • En sevdiğiniz çorba nedir?
  • Senin için dürüstlük mü, sadakat mi daha önemli?
  • Bebekler selam 💅💗 en sevdiğiniz rengi tahmin edeyim mi?
  • Sıcak havalarda araba mı yoksa motor mu en iyi tercihtir?
  • Dağa çıkınca her tarafım kelebek oluyor, siz de doğada böyle huzur buluyor musunuz?
  • Terbiye ne zaman verilir?
  • Sevdiceğin sana bu şekilde bir kahvaltı hazırlamış ne düşünürsün?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨