Ya da şöyle sorayım.
Size göre EĞİTİM nedir?
Hayır, eğitim sadece okul hayatından ibaret değildir. İnsan bir çok şeyi yaşayarak, görerek, yaparak ve çalışarakta öğreniyor.
Aslına bakarsan yeni mezun bir üniversite mezunu hiçbir şey bilmiyor, her şeyi hayatta yaşayarak ve çalışarak öğreniyor
Teşekkür ederim 🙂
Eğitim ailede başlar. O nedenle okulda öğretilenlerden farklıdır. Eğitim, nasıl biri olduğunu belirleyecek özelliklerin edindirilmesi aşaması diye tanımlanabilir diye düşünüyorum
Teşekkür ederim 😊
Cevap
13Cevap
Herhangi bir meslek dalında usta vardır (öğretmen) ve çırak vardır (öğrenci) al sana bi eğitim. Ayrıca evde anne baba vardır (öğretmen) ve çocuk vardır (öğrenci). Evde ebeveynlerden sofra adabı gibi şeyleri öğreniriz, yıkanmayı öğreniriz, odamızı toplamayı öğreniriz. Eğitim her daim, her yerde.
yaşayarak öğrendiklerin bence yazarak ve duyarak öğrendiklerinden çok daha büyük dersler içeriyor
Ancak anlarsan..
Elbette bazı şeylerin asla kitapta yazmadığı bir yaş aralığına girdiğimizde bazı şeyleri daha farklı yorumlayabiliyoruz diye düşünmekteyim
Eğitim hayatın genelini kapsar ve öğretim yaşanılan hayatta kolaylıklar getirir. Ne kadar öğrendiğimiz değilde ne kadar eğitimle öğrendiklerimizi yaşayabildiğimiz bizi belirler. Eğitim yoksa öğretim dev bir çuvaldan ibaret kalır.
Ailede başlar ve aldığın eğitim insan olarak krakter olarak alabilirsen ölene kadar senle beraber gider
Egitim; Hayatı daha doğru yaşamayı öğrenme sanatıdır.
Bizim gibi Kültür vahşetine ve kıyımına uğramış bir ülkede öyle maalesef...
İnsanın birazda kendini egitmesi önemli yoksa ne kadar okursan oku
Eğitim çok şeydir, her şeydir. Eğitim önemli deyince diploma zannediyorlar. :(
ögrenimde var bu işler karsılıklı yoksa bilgiyi gö. ne soksan ne fayda
Kesinlikle hayır insan her türlü hayatta eğitim almalı gelişmiş olmalı cahil kalmamli yemek yapmak olsun temizlik ahlak her türlü dini açıdan insan en şerefli varlıktır çünkü bu akla sahiptir
Asıl öğretmenler Anne Babalar.
Hayatın her aşaması eğitimden ibaret.
Kişisel eğitim daha önemli
Asla değil.
Yani
Eğitim okuldan ibadet değildir.
İbaret*
Hayat boyu süren.
No no no
Merhaba,
Eğitim dediğimiz kavram aslında ailede başlar.
İnsan dünyaya belirli bir mizaç ile gelir ve bu mizaç değişmez. Ancak kişilik dediğimiz olgu yaşananlarla beraber şekillenir ve zaman içerisinde de değişir. Karakter de kişilik ve mizacın bütünüdür denebilir. Bu bağlamda ailede başlaması gereken eğitim çocukluk döneminden itibaren bireyin değişmesini (olumlu değişime de gelişim diyebiliriz) amaç edinir. Eğitimin temel amacı da bireyin beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkartılması ile toplum içerisindeki davranışlarının da geliştirilmesidir.
İlkokuldan üniversiteye kadar olan süreçte ise öğretim dediğimiz eğitimin planlı ve programlı olarak uzman bir eğitimci ile yapılan bölümü uygulanır.
Sonuç olarak eğitim, öğretimden ibaret olmayıp ailede başlayan sürecin okullarda planlı bir müfredat ile uygulanması ve sosyal hayatta da ilişkide bulunulan çevre ile hayat boyu devam ettiği bir süreçtir denebilir.