www.google.com/.../index.html
Kadınların mı sayısal zekâsı daha yüksek yoksa erkeklerin mi 🤔?
www.google.com/.../index.html

Onu bunu bilmem çocuklar zekasını anneden alıyormuş.
Sayısal ve sözel zeka olarak iki çeşit zekâ türü var. Sözel zekâ biraz daha duygusala kaçıyor mesela şiir yazma becerisi gibi. Bunu Anneden alıyor muhtemelen çünkü kadınlar erkeklere göre daha duygusal. Sayısal zekâ baba tarafından geldiği kesin. Benim annem matematikten hiç anlamaz ama babam çok iyi bu konuda. Ama annemde çok duygusal mesela
Evet olabilir.
Erkeklerde daha fazla
Sonunda doğru düşünen biri çıktı. Zaten dünya santraç şampiyonasında bir tane bile kadın yok hep erkekler şampiyon çıkıyor her turnuva sonucunda
Erkek beyni düzdür, kadın beyninde daha fazla sinaps olduğu için daha fazla düşünüp, engebeli yollarsan geçiyoruz.
Matematik de zaten kuralını bilince düz mantıktan geçer
Sabahtan beri bunu kızın biri kabul etmiyor maalesef. Diyorum bak kızlarda sözel zeka daha kuvvetli onlarda sezgi daha güçlü ama sayısal zekâ erkeklerde daha fazla diyorum deney sonuçlarını atıyorum. Hala kadınlar erkeklerle eşit sayısal zekâya sahip diyip duruyor
Ben bilimsel konuşurum. Genellikle erkekler daha iyi oluyor
Cevap
2Cevap
Eğitilenin daha yüksek. Halk seviyesinde tartışılacak konu değil bu.
Neden peki zekilik denilince aklına Einstein geliyor bunu adın gibi biliyorsun. Stephen Hawking geliyor Elon musk geliyor Angelina Jolie gelmiyor ,?
Bilim insanları, iki cinsiyetin beyinlerindeki fiziksel farkların, ‘erkeklerin, haritada yön bulmak ve kas kontrolü gibi konumsal alanlarda neden kadınlardan daha iyi olduğunun; kadınların ise, neden hafıza ve önsezi gibi sözel alanlarda erkeklerden daha iyi olduğunun’ anlaşılabilmesinde önemli rol oynayacağını söylüyor.
Bu yüzden halk seviyesinde tartışmamayı tercih ediyorum. Sırf fiziksel güçleri daha fazla diye erkeklerin kadınlar üstünde bir egemenlik kurduğu kültürün izleri hâlâ beynimizi ele geçirmiş bir durumda. Kadınların eğitim hakkı 200 yıl öncesinde bile yoktu. Bugün kadınların hâlâ tüm sektörlerde erkeklere göre daha çok mobbinge uğradığı ve aynı işi yaparken daha az maaş aldığı bir dünyada yaşıyoruz. Tabii ki aklıma Angelina Jolie gelmez, kadınlara dişilikleri kadar değer verirsen onlar da bunlarla hayatta kalmaya çabalarlar.
Çok istiyorsan basit bir başlangıç olarak Kadın Mücadelesi adlı çizgi romanı okuyabilirsin, 150 yıllık bir kapsamı var oldukça güzel bir özet.
Güncellemedeki linke bir göz at istersen
Bilim insanları pek çok başka şey de söylüyorlar, bunların önemli bir kısmı da birbiriyle çelişen veya yeterince net fikirler vermeyen şeyler. Bunu Steven Pinker ile Elizabeth Spelke'nin falan tartışmasında da dile getirdiler, net bir bulgu yok pek çok anlamda.
IQ eğitimle ve dolaylı olarak eğitime duyulan ilginin teşvik edilmesiyle ekstra gelişebilen bir şey, kızının Disney prensesi olmasını istersen onun zeki olmasını pek teşvik etmezsin. Yetiştirmenin payı unutuluyor.
Peki neden İçinde sayısal olan tüm sınavlarda Birinci olan erkek sayısı birinci olan kız sayısından hâlâ daha fazla 🤔 neden bilim kadını sayısı hâlâ yok denecek kadar az tüm imkânlara sahip oldukları halde 🤔
Sebebini demin açıkladım, ama bunun kapsamını anlamaya çalışamayacak kadar kendi zaferine odaklanmış durumdasın. Tartışmayı kazanmak yerine karşındakinin ne dediğini anlamak istediğinde yalnızca "eğitim ve eğitime teşvik, kültür, beynin ve zekânın sandığın kadar kolay açıklanabilir şeyler olmayışları" gibi şeylerden söz ettiğimi anlayabilirsin.
Ayrıca "I, Robot" (kitabında var mı bilmiyorum) filminde bir sahne vardır, Will Smith'in karakteri "robotlar şöyle şöyle sanat eserleri yapabilir mi" diye insanlığı överken, robot ona "sen yapabilir misin" diye sorar. Şimdi sen müthiş erkek zekân ile KS'de takılmaya devam et.
Soruma hâlâ cevap veremediğinin farkındasın değil mi güzel kardeşim. Soru şu neden kadınlar şu an erkekler gibi doktor olabiliyor tez yazabiliyor yani tüm imkanlar onlara da sunuluyor erkeklerle aynı şartlar altında oldukları halde neden bilim adamı kadar bilim kadını yok? Neden Türkiye birincilerinin 10 kişiden 8 i erkekse sadece ikisi kız? Sorularıma cevap arıyorum eleştiri yap demiyorum
Ya arkadaş sorunun cevabı kadınların sandığın gibi imkânlara sayıca eşit ulaşamadığı bu bir. İkincisi eğitim hayatlarında övgü ve takdir aldıkları şeyler farklı. Deneylenen bir şey bu, en eşitlikçi takılan ailelerde bile erkek çocuk ile kız çocuk farklı meziyetlerine övgüler alıyor ve genellikle erkeklerin daha başarılı olduğu yargısıyla yaklaşılıyor iki cinsiyete de. Bu da kız çocuklarının eğitime ilgisini etkiliyor. Dolayısıyla kimi nasıl ne şekilde eğitirsen öyle gidiyor. Sen insanları çevreden etkilenmeyen makineler sanıyorsun, insan nasıl doğarsa öyle gelişmiyor. Cevap aldın mı?
Avrupa da kadınlar erkeklerle sayıca eşit imkanlara sahip burada yanılıyorsun. Hatta Amerika da kadın sahne de hayranının suratına işeyecek kadar özgür haklara sahip. Yani her ülkeyi Türkiye' gibi sanma. Finlandiya dünyanın en mutlu ülkesi kadın erkek hepsi aynı haklara sahip. Müslüman olmayan tüm ülkelerde hemen hemen durum böyle. Mobing falan aklın Türkiye den öteye çıkmalı. Kadınlar tüm haklara sahipler ama hâlâ bilim adamları gibi bilim kadını çıkmıyor maalesef. Çünkü sayısal zekâdan çok sözel zekâya sezgisel zekâya sahipler. Bugün kız ve erkek çocuğuna ikisine birden aynı eğitimi ver aynı övgüleri diz sonuç değişmez. Kızın duygularıyla hareket eder fıtratında bu var çünkü. Erkek mantığı ile hareket eder. O yüzden kız çocukları aşk gibi konularda daha hassas iken erkekler daha bir vurdum duymaz
Her ülkeyi Türkiye gibi sanmıyorum, senin önce dünyadaki cinsiyetçilik tartışmalarına bakman gerek. Saçma sapan bir konserden genelleme yapan biriyle zaten tartışamam. Sen erkekleri zeki zannetmeyi sürdür, ama şunu unutma zekâ anlama kabiliyetidir her şeyden önce. Anlamak için de anlamak istemek gerekir. Farkındaysan IQ'nun zekâ göstergeliğinin epey geçersiz olmasına değinmedim bile, ama bunu da araştırabilirsin. Fıtrat falan da yemişler sizi, annelik içgüdüsü bile büyük bir tartışma konusu insanlarda.
Londra’daki University College’ta görevli Professor Adrian Furnham tarafından yapılan araştırmada erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğu kanıtlandı. Yetenek testlerinde erkeklerin kadınlardan az da olsa daha başarılı olduğu, aynı zamanda erkeklerin kendilerinin daha zeki olduklarını düşündükleri için kadınlara karşı bir psikolojik avantajları da bulunduğu ortaya çıktı.
İngiliz bilimadamı Rushton da aynı görüşte
İngiliz bilim adamı John Philippe Rushton’dan tartışma yaratacak bir araştırma daha: “Erkekler kadınlardan daha zeki.” Daha önce zekanın ırkla ilgili olduğunu söyleyerek tepki çeken bilim adamı bu kez de erkeklerin IQ’sunun kadınlara göre 4 puan daha yüksek olduğunu söyledi. Kanada’daki Western Ontario Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan Rushton, yaşları 17-18 arasında değişen 100 bin kadın ve erkek gönüllüye zeka testleri uyguladı. Rushton, sözlü ve yazılı ifade, yaratıcılık, problem çözme gibi bölümlerden oluşan testlerin sonuçlarında erkeklerin kadınlara göre ortalama 3,63 puan daha yüksek not aldığını tespit etti
Bilim adamı kadınların iş hayatında yükselememesinin nedenini de buna bağlayarak “Bunun nedeni sosyal adaletsizlik değil. Kadınların erkeklerden daha az akıllı olmasıdır. Satranç şampiyonlarının da erkeklerden çıkması bunu gösteriyor”
Erkeklerin daha zeki olmasının sebeplerinin taş devrine kadar geriye gittiğini söyleyen Rushton, “Kadınlar eş seçerken kendilerinden daha zeki erkekleri tercih ediyor. Bu nedenle de nesiller ilerledikçe erkekler daha zeki oluyor” dedi. Ayrıca erkek beyninin kadınınkinden daha ağır olduğunu belirten Rushton, “Bu da erkek beyninde daha fazla nöron var demektir. Nöronlar da bilgi akışını hızlandırarak daha zeki olmayı sağlar” diye konuştu. Bilim adamı, okullarda kız çocuklarının erkeklerden daha başarılı olduğu yönündeki eleştirilere de cevap vererek “Bu kızların daha erken gelişmesiyle ilgili. Ergenlik tamamlanıp durumlar eşitlendiğinde erkekler daha zeki oluyor” dedi.
Pekâlâ, alt edildim...
Biz kadınların
Cinsiyetle ne alaka?
zekilik denilince aklına Einstein geliyor, Stephen Hawking geliyor Elon musk geliyor Angelina Jolie gelmiyor çünkü o alaka
Bilim insanları, iki cinsiyetin beyinlerindeki fiziksel farkların, ‘erkeklerin, haritada yön bulmak ve kas kontrolü gibi konumsal alanlarda neden kadınlardan daha iyi olduğunun; kadınların ise, neden hafıza ve önsezi gibi sözel alanlarda erkeklerden daha iyi olduğunun’ anlaşılabilmesinde önemli rol oynayacağını söylüyor.
Eyvallah
5ündkl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar