Aile baskısından nasıl kulturabilirim?

Merhaba 18 yaşındayım ailem ders konusunda çok fazla baskı yapıyor derslerim iyi ders olarak sözel derslerim iyi yani edebiyat tarih coğrafya felsefe din kültürü ve ahlak bilgisi gibi sözel derslerim çok iyi ama sayısal derslerim iyi değil sayısalda matematik fizik ve kimya derslerini yapamıyorum sayısalda biyolojim iyi sadece biyoloji yapabiliyorum neyse konuya gelelim ailem sürekli ders konusunda benimle başkalarını kıyaslıyor mesela benim 23 yaşında bir kuzenim var üniversitede siyaset okudu bugün televizyona çıkıp konuştu sonra ailem bana bak sende bunun gibi ol kuzenini örnek al oku sende televizyona çık konuş sen hiçbir şey olamazsın dediler bana bir de benim 11 yaşında bir kuzenim var ortaokul 5. sınıfa gidiyor kuzenim bugün matematik yazılısından 75 aldı diye ailem benimle onu kıyasladı yüzüme vurup bana kızdılar inanın bana artık 11 yaşındaki çocukla kıyaslanmak gerçekten zoruma gidiyor bir de annem bugün benim yanımda teyzemle telefonda konuşuyordu annem teyzeme beni kastederek biz tarıka ders çalış diyemiyoruz çünkü tarık bize köpek gibi saldırıyor dedi bir de annem dün namaz kılarken beni kastederek Allah'ım sen bana hayırlı evlat nasip et dedi ailem sürekli böyle yapıyor kendimden soğudum artık sürekli Allah belamı versin kurtulayım diyorum hayattan soğudum artık şu an odamda ağlıyorum ailem yüzünden artık okula bile gitmek istemiyorum her gün okula mutsuz gidiyorum ağlayarak gidiyorum sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler hepinize size içimi dökmek istedim.
Aile baskısından nasıl kulturabilirim?