üniversite 2. sınıftayım, işletme okuyorum biraz ailemin zoruyla bu bölümü seçtim aslında bölümden mezun olanlar iş bulamıyor, bulanlar maksimum 5 bin tlye çalışıyorlar o kadar emeğe rağmen. boşuna mı okuyorum acaba şu an
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
O zaman ben de sana farklı bir açıdan yardımcı olayım.
Diyelim ki bir otomobilin var ve herhangi bir arızası ya da bakımı gerektiğinde servis seni memnun etmiyor fakat bir gün tavsiye üzerine sanayi de meşhur bir ustayı duyuyorsun ve denemek için gittiğinde bir kaç dakika içerisinde usta arabanın sıkıntısını nokta atışı gibi çözüyor ve bir daha da asla seni servise muhtaç bırakmıyor.
Şimdi burada sorun servis yetkililerinde mi yoksa usta tamamıyle tesadüfen mi arızayı buldu.
Ya da yine başka bir örnek vereyim..
2 tane yeğenin olduğunu düşün ama farklı kardeşlerden..
Verilerden biri çocuğunu Devlet okuluna diğeri de imkanı olduğu için Kolej'e gönderiyor.
İkisinin de aynı yaşta olduğunu varsayarsak;
Sence koleje gönderilen çocuk tüm sınavlardan ve hayat sınavından her zaman başarılı mı olacak?
Şimdi ilk örnekte de ikinci örnekte de anlatmaya çalıştığım nedir biliyor musun?
Yaşın kaç olursa olsun yaptığın iş veya sorumluluğun her ne olursa olsun ilgilen ve onu en iyisi ile layıkıyla başarıyla yapmaya çalış.
Bu şekilde yaptığın zaman sonuçta kazanacağın paraya değil, elde ettiğin başarıya bakarsın ve o başarı sana süreklilik getirir.
Dolayısıyla elde ettiğin sürekli başarı seni zaten hayatta istediğin seviyede bir yaşam standardına getirir bundan emin ol.
Örneklerimde özellikle;
Okulu seçen ve genç yaşında okuyamayıp iş hayatına atılan iki örnek vermeye çalıştım.
Dilerim işine yarar
Sevgiler
🌼🥂00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu yeni mezunlarda görülen inanılmaz kötü bir konfor alanı bahanesi. Bu hatayı zamanında ben de yapacaktım. Biyoloji bölümünden mezun olduğumda ailemde ki herkes bana işsiz adayı diyordu. Ben de kendimi öyle gördüm ve mezun olduktan sonra iş aramak yerine yüksek lisans yapmaya başladım. Ama bir işe yaramayacağını biliyordum.
Sonra aileme yük olmak ağır geldiği için part-time bir işe girdim. Haftada sadece 2 günlüğüne harçlık için çalıştım. Aynı sektörde devam etmeye karar verdim. Asker sonrası istanbul’a geldim. Şu an Dünya’nın en büyük firmalarından birinde aylık 20 bin civarı kazanıyorum. Her yıl yurt dışına gidiyorum. Yeni iş fırsatları için Dünya’nın her ülkesinde görüşmeler yapıyorum.
Evet başlangıçta yok pahasına çok çalışacaksınız. Ama iş hayatında olmak her zaman yeni kapılar açacaktır. Evde oturup beklemekse silinip yok olmanıza yarayacaktır. O yüzden değil 5000, başlangıçta daha aza bile çalışsan iyi aslında.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen işletme mezunuyum hemde dgs sınavıyla kazanmıştım. şu an elimde 7-8 tane sertifika var. Önemli olan sertifika alman. Yabancı dil, bilgisayar, etkili iletişim, insan kaynakları, is sağlığı ve güvenliği vb... sertifikalar aldım. şu an bir şirkette iky uzmanı olarak çalışıyorum maaşım 7.500 şuanda. Asgari ücret başlamıştım işe. Bu noktaya 5 sene sonra geldim. Önemli olan bölüm değil. Kendini ne kadar geliştirdiğin. Ben yaptığım mülakatlarda kişinin okuluna değil ne kadar gelişmeye ogrenmeye açık, ne kadar gelişmiş diye bakıyorum.
00 Yorumla
Kendine İngilizce kat, sağlam yerlerde tecrübeler kazanırsan, maksimum 5 bin lira değil, 5 bin lira maaş veren bir firma sahibi olabilirsin. Fakat ben okuyayım, hemen mezun olayım bir işte çalışayım dersen bu durumda 5 bin lira bile alamazsın. Hayal dünyasında yaşamayı bırak. Artık üniversite bir çalışma kıstası değil, önemli olan aldığın eğitimler.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
76Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Gelir adaleti yok elbette ama kendini bir alanda öne çıkartman lazım. Yabancı dilinin çok iyi seviyede olması avantaj yaratır. Isletme sıkıntılı bölüm, direk şu işi yaparsın denemiyor. Kpss ye de odaklan, devlette çalışmak özelde çalışmaktan iyi hale geldi.
40 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMaaş konusunda bu kadar kendinizi zorlamayın derim, çünkü ilk işe girişlerde maalesef hüsrana uğrayabilirsiniz. Maaşlar yeteneklerinize ve kendinizi o işte nasıl geliştirip yararlı olduğunuzu gösterince yükseliyor...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAl işte. Benim kardeşimde böyle. ( bu arada 5 bin e başlangıç maaşı bulabileceğini sanmıyorum ).. Sana tek tavsiyem, global firmalarda staj yakalamaya çalış mezun olana kadar. Ve tüm vaktini değerlendir. Ama 1-2 başvuru yapıp aa başvurdum ama olmuyo dememen lazım. Çünkü stajı bile bulman zor olacak. Bütün stratejileri kullanmalısın başvuru sürecinde ve karşına ne çıkıyosa başvurmalısın. Böylece mezun olunca global bir firmada başlama ve en azından asgari ücretin bi tık üstü giriş maaşına sahip olma imkanın var.. Ayrıca mezun olana kadar mutlaka şarıl şarıl ingilizce konuşacak seviyeye gelmelisin. Aksi halde çok zor işin. Çünkü sadece işletme mezunu olunca. Asgari ücrete orta halli ve küçük bir firmada, o da ne zaman bulabileceğin belli değil, belki başlayabilirsin.. Şunu unutma başladığın sektörde ömür boyu kalmak zorunda değilsin. Başladığın maaşta hep sabit kalmayacak. Başarılı ve çok çalışkan olursan belki her 3 ayda bir ama en kötüsü yıllık artış olacak. Sabırlı olman gerekiyor. memnun olmadığın yerde, ya da karşılığını almadığını düşündüğünde işi değiştirirsin. Ama minimum 1 yıl ilk iş yerinden sakın ayrılma, sana eksi point olur... Sadece üni okumak değil, çabalamakta gerekiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen dediğiniz gibi. Ben de ilk işe başlasığımda düşük sayılabilecek bir maaşla başladım. Sık iş değiştirmek de iyi bir izlenim değil ayrıca
Öncelikle boşuna okumuyorsun, üniversite bu hayattaki yaşayacağın en güzel şeylerden biridir, insanı ne almak isterse o yönde geliştirir. İşletme en güzel bölümlerden de bölümlerden de biridir, yanında biraz sosa ihtiyaç vardır sadece. Eğer sen bugün bir ya da iki dil öğrenirsen ki Avrupa dillerinin grameri benzerdir, gelecekte iş bulma kapasiteni artıracak bir şeydir bu! Yanında para ve borsa işlerini öğrenirsen, grafikleri çözersen hem büyük firmalarda broker olarak çalışabilmen için ortam açılacak ya da kendi kendine dahi büyük paralar kazanacak duruma geleceksin. Bugün borsada dahi bazı işlemler robotla yapılıyor olsada insan faktörü her daim önde olacaktır, endüstri 4.0 ı tanıyıp ona göre çalışmalarını geliştirirsende gelecek ellerinde olacaktır. İşletme yani para işinde her daim insan faktörü ön planda kalacaktır. Maliye ya da iktisat (daha iyi) alanında yüksekte yapabilirsin. Kısaca ;dediklerimi yaparsan dünya para kazanırsın ve parayı tatilde telefon başında dahi kazanırsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen sana şu açıdan yaklaşıyim benim 2 tane mesleğim var iç mimarlık ve makine mühendisiyim elimde 4 tane sertifika var. Önemli olan sertifika mesala Rusça ingilizce vs Yabancı dil, bilgisayar, etkili iletişim, . şu an bir şirkette makine mühendisi olarak çalışıyorum maaşım Asgari ücret başlamıştım işe şu an asgari ücretin 5 tık üstünde. Bu noktaya emek vererek geldim okuldu askerlikdi 5 sene sonra geldim. Önemli olan bölüm değil. Kendini ne kadar geliştirdiğin. Ben yaptığım analizlerde kişinin okuluna değil ne kadar gelişmeye ogrenmeye açık, ne kadar gelişmiş diye bakıyorum yani kisacasi kendini ne kadar. gelistirirsen okadar iyi olur
10 Yorumla-Hayır
-İngilizceni geliştir 1 yabancı dil ekle
-Daha istekli ve hevesli ol
-önüne çok fırsat çıkacak emin ol.
-sadece burada değil yurt dışında da koştur.
-kendi Web siteni ve İnterneti doğru kullan
Emin ol daha fazlasını yaparsan daha fazlası olursun.
Boş gezersen
Boş mezun olursun.
O zaman boşa okurmuş olursun.00 Yorumlaİmkanin varsa İngilizce kursuna git. 2 yilda bambaşka biri olursun. Devlet bile muhasebeci gözüyle bakiyor İşletme mezunlarına. Özel sektörde zaten muhasebecilik yaptıracaklar. Aldığın onca egitim boşa gidecek. Kpss girsen cemaat, yandas kim varsa dolduracaklar kamuya. Özelde asgari ücret teklif edecekler, yüzleri kizarmadan. Sonrada diyecekler ki; iş beğenmiyor bunlar efendim.
09 Yorumla- +1 yıl
Ben de Uluslararası Ticaret okuyorum Ingilizce bilenler iyi bir konuma gelir değil mi? Bizim sınıf dil bilmeyenlerle dolu
- +1 yıl
@DiplomatHanim İyi konuna gelmenin garantisini ben veremem. Dil bilmek iyidir. Sadece işletme bölümünü bitirmek yetmiyor. Takviye lazim. İngilizce bilmene gerek olmayan bolumlerde var elbette. Sana gelince uluslararası ticaret okuyorsan ingilizce bilmek zorundasin. Hatta bir cilginlik yapip çince de ogrenmelisin🙂
Mesleginle alakali iş bulamasan bile bildigin dil ile iş bulursun.
- +1 yıl
Arapça öğreniyorum da Çince baya zor 😂
- +1 yıl
Aynen aynen Arapça iyi para edecek. Benim prensim hazır zaten 😂
- +1 yıl
Petrol prensi vs değil ama gönlümün prensi o 😃 Bi de iş bulsam tamamdır
- +1 yıl
Amin inşallah ☺
Işletme bölümü adı üzerinde işletme üzerine tüm teknik bilgilere sahip oluyorsunuz
En rahat iş bulabilen mezunlardır
Ancak iş ararken
Ben işletme mezunu yum
5 bin liranın altında çalışmam diye söze başlarsanız hemen kapıyı gosterirler
Yeni mezunlar 3000 lira ya başlarlar
Kendinizi geliştirir
Isletmeye faydalı olursaniz ki bu durum 5 yılınızı alir 30 lu yaşlarda 5000 ve üzerini kazabilirsiniz00 Yorumla
+1 yılDün akşam güldür güldür bir skeci vardi çocuk doktor olmak için ders çalışıyor annesi babası YouTuber olması için video vb şeyler yaptırmaya çalışıyorlardı düşününce hak veriyorum o kadar ders çalış okul oku 2 canım video çek YouTube ismin duyulsun dünya nin parasını kazan tabi sadece YouTube içinde değil diğer absürt yerlerde de aynı durum var
00 Yorumla
+1 yılişletme bölümü mezunu biri iş yerime gelse birde aynı anda endüstri mühendisi mühendisi kayıtsız şartsız işe alırım işletme bölümü benim için bölüm değil üniversiteyi tutturamayan birinin en son çare olarak seçtiği bir bölüm keza mühendisin hem mühendislik bilgisi var hem de işletme yönetimi bilgisi var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşuna okuyoruz... ben 2019 ocakta otomotiv mühendisliğinden mezun oldum. Belkide 1000-1200 iş başvurısu yaptım hem mesleğim hem sıradan işler için. Bil bakalım noldu. Dönen olmadı... sonra küçük bi torpil vakasıyla bi kargo şirketinde kuryeliğe başladım 2019 kasımda... o tarihten bu yana hala başvuru yapıyorum ama sadece 1 kez görüşmeye çağrıldım ondada meslek lisesi çıkışlı olmadığım için olumsuz sonuçlandı... kargo firmasında ise kuryelikten müşteri hizmetleri sorumlusuna terfi ettim... layık olan bu.. torpil yoksa en basit işe bile alınmıyosun
Maaşa gelince her gün 2-2.5 saat mesai yaptığım halde dediğin maaştan 600 700 aşağısını alıyorum.. kısacası BOŞUNA OKUYORUZ...03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYooo oluyo... nornalde görüşneye çsğırmıcak firma beni torpil vasıtasıyla çağırdı.
+1 yılÜniversiteyi ilerde alacağıb maaştan ziyade kendini geliştirebileceğin bir ortam/alan olarak düşündün mü hiç? Öğrenebileceğin bilgiler, katılabileceğin aktiviteler, edinebileceğin arkadaşlıklar ve tecrübeler..
10 YorumlaOrtaokul mezunuyum 4500 tl maaş alıyorum günde 9 saat kadar çalışıyorum hani aradaki 500 tl farkı da primlerden falan alıyorum yani üniversite okumadım ama hani okumasam da olurmuş yani 500 tl için vakit kaybına değmiyormuş :D
13 Yorumlafarklı olacaksın farklı, bir milyon tane işletme mezunu varsa sen 999.999 un dan farklı olan 1 işletme mezunu olacaksın. Seni onlardan ayıran bir şey olacak ki muhteşem şirketlerde muhteşem yerlerde muhteşem maaşlara çalışabil
10 Yorumla
+1 yılVala okumanin eskiden iş imkan şansı daha fazlaydı şimdi okuyan çok fazla var bı büyük telaransi farkı yok gibi 5 bin maaş senelerce okuyup çabalayan insan için bı değeri yok bu guk meslek sahipleri okumamış aylık 15 20 binlira kazandığına göre
00 YorumlaOkumak gerçekten çok gereksiz. Benim bulamayacağım bir iş için elime bir diploma verecekseniz bu dünyanın en mantıksız yatırımına dönüşüyor üniversiteler girişimciler çıkarmaz ünüversiteler sisteme entegre olucak insanlar yetiştirir.
00 Yorumlaİs bulursan op başına koy. A101 BİM şok falan orada başlarsın. Kurumsal bu marketler en azından. Olmassa da asgari ücretin altında calistirirlar. Yani çok büyük hayaller kurma
10 Yorumla
+1 yılElini sallasan işletme mezunu sana tavsiyem smmm filan ol ama hangi akla hizmet birini işletme yaz diye tutturuyirlar o kadar sıradan bir meslek ki
13 Yorumla- +1 yıl
İşletme okumuş biri olarak katılıyorum ben de smmm adayıyım ve o da o kadar zor ki herkes yapamaz. Okumak bile zor gelen biri için hele daha zor
- +1 yıl
@Ayabasanmaymun ve ayrıca aslında çok alanı olan bir meslek ama bankaya bile artık mühendis aliyorlar
- +1 yıl
Aynen kendini geliştirmezsen pek bir seçeneğin olmuyor ne yazık ki...
Eğitim boşuna değildir bunun illaki insana bir katkısı olacaktır. Fakat ülke koşulları da belli, maalesef bir bölümü umutla okunup bitiriliyor, sonraki zamanlarda düşük ücretlerle çalışılıyor.
00 Yorumla
+1 yılSen 5 bin TL yi bul da öp te başına koy. Arkadaşım 3 sene önce kimya mühendisi oldu. Çok iş aradı ama bulamadı maalesef🤷🏻♀️Şimdi asgari ücretten biraz yüksek alıyo sadece😒
00 Yorumla
+1 yılKendini geliştirmeye bak. O zaman boşa okumuş olmazsın. Zamanını iyi değerlendir, sanat etkinliklerine git, daha da önemlisi kişisel anlamda kendini geliştirip hayatını yaşanabilir kılabilirsin.
00 YorumlaHangi alanda olursan ol, fark yaratmak senin elinde. Bunun için maksimum düzeyde kendini geliştirmeye bak, disiplinli ol ve en verimli olabileceğin alana yönel, bol bol tecrübe edin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılneden kendini sınırlıyorsun illa bir yerde çalışmak zorunda değilsin ya da uzman ol prof ol kendi işletmeni kur illa ki birinin yanında işçi olman gerekmiyor hedeflerini büyük tut büyük çalış
00 Yorumla Boşuna okuyorum, çalışıyorum diye düşünme. Üniversite sana yurt dışının ya da ülkemizde daha iyi inkanların kapısını açabilir. Sadece sevdiğin alandan devam etmeyi düşünebilirsin, sevgiler. :)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 979 cevap paylaştı.
s +1 yılİşletme okuyup kendini geliştirenler dehşet paralar kazanıyor. Ben de işletme mezunuyum. Ama iyi bi fakülte değilse boşuna okuyorsun, kasiyer adayı olursun en fazla
00 Yorumla Üniversite öğrencisi olarak söylüyorum boş okuyorsun hele hevesin yoksa neden 2 sene bir işte çalışsan ustalasir daha fazla alırsın ve 2 sene para yemez kazanırsın
00 Yorumla
+1 yıl5000 mi🤔 bu ücretle çalışabileceğin bir iş bulabileceğiniz de şüpheli beş bin güzel para söz konusu türkiye olduğu için beş para etmiyor. Genede 5000 lira iyi para 3500-3800 bulursan öp başına koy
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle aylık 5 k su şartlarda kabul edilebilir ve az bi miktar para değil. Ikincisiyse bu değişebilir bu miktar her zaman sabit kalacak diye bişey yok.
00 Yorumla
+1 yılBöyle okuldan çıkınca zengin olunacak sananlara kopuyorum ciddi anlamda. Üniversitede 4-5 yıl harcaman seni zengin yapmayacak.
10 Yorumla
+1 yılBu kafayla evet boşuna okuyorsun. Kusura bakma ama öyle, kimse hak ettiği ücreti alamazken sen ortalamanın üzeri bir maaşı beğenmiyorsun gibi.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNerdeyse her bölüm böyle bir maaş sağlıyor senin durumun istisna değil. Buna göre bölümünü yarım bırakma. Unutma, şuanda emek harcayarak iyi para kazananlar ya eğitime ve işe yıllarını vermiş özel sektör çalışanları ya da ticaret yapan insanlar.
00 Yorumla
+1 yılVe yeni mezunsan ve ilk iş deneyimiysen asgari ücrete bile çalışıyorsun 🙄
Ama kendini geliştirdikce 10 bin bile alırsın maas ilerde00 YorumlaYanlış anlama ama nasıl ailenin zoruyla istemediğin bir bölümü okuyorsun anlamıyorum hiç mi söz hakkı tanınmıyor sana?
00 YorumlaEvet bı video izlemiştim, her şey belli bir maaş için olacağına, ticaret yapan bir tesisat ustası bile olun aylık geliriniz daha fazla olsun diyordu
00 Yorumla
+1 yılBak hesap su sen 4 bin eşin 4 bin alacak toplamda 8 bin TL olacak.3 bin TL masraflar geri kalacak 5 bin TL onu da birikim yapacaksiniz.
00 Yorumlaİşletme sıkıntı , para için çalışıyorsan yine sıkıntı , istemediğin mesleği sadece para için yapmak daha büyük sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılbölüm çok kötü. asıl can sıkan lise mezunlarının 5 bin tl alıyor olması. o yüzden üzücü. yoksa eğitimli olmak gerekir.
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteye devam etseydim, işsiz kalacaktım. Bölümü yarıda bıraktım ve şimdi bir işyerinde aylık 7 bin kazanıyorum.
00 Yorumla
+1 yılCiddiyim vakit kaybı, git çilingir ol.
Herkes okumak zorunda değil10 Yorumla
+1 yılValla o parayı yine iyi biz askeri ücrete idare ediyoruz.
10 YorumlaŞu an para miktarı değil de alım gücü düzenlenmesi gelmediği sürece ne kadar alırsan al hep fakir kalacaksın. Ben dediğinin iki katını alıyorum ama yine de hiçbir şey alamıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçıktan bile okunuyor işletme iş hayatına atılıp açıktan okusaydın daha faydalı olurdu en azından işletmeden sonra bir şey yapamazsan bile elde meslegin olurdu
00 Yorumla
+1 yılaraba ev almak hayal oldu resmen babam zengin allahtan kendim çalışarak zor alırdım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyapacak hiçbir şey yok ekonomi böyle en azından düzelene dek idare edicez hepimiz youtuber influencer olamayız bu ülkenin doktora mühendise öğretmene avukata işletmeciye de ihtiyacı var kardeşim
00 Yorumlaİşletme mezunuyum ve maaşım dediğin miktarın 1.6 katı vazgeçme devam
00 Yorumlahahahha :D 5 ooo tl yi bulursan ona dua et benim bölümüm maliye 2800 tl alıyorum :D
02 Yorumla- +1 yıl
Haftada kaç saat çalışıyorsunuz?
- +1 yıl
@YürüyenMantık günde 9 saat çalışıyorum hafta da 2 gün tatilim var
Daha büyük hayallerin varsa o hayale ulaşacağım yolu takip etmelisin 👍
00 Yorumla
+1 yıl5.000 tl ye kötü deme öğretmenler 2.800 çalışıyor özellerde
02 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır mezun olunca 5000 tl maaşla değil. 554 euro maaşla çalışıcaksın. Mezun olana dek 300-400 euro olur o maaşın. euro olur 20 tl senin ücret 250 euroya düşer aylık 👌👌👌✔
00 Yorumla
+1 yılMaksimum 5,000 TL ile işe başlayacaksın ama maaşın o kadar da kalacak mı?
00 Yorumla
+1 yıl5.000 buluyorsan öp basına koy :D bu ülkede yapılacak tek iş döviz kazanabilecek işlerdir :)
00 Yorumla
+1 yılHayır hepsi sana bir şey katacak. Kendi işini kurabilirsin. Bşr dalda daha uzamanlaşarak
00 Yorumla
+1 yılGeliştır kendını ve illaki o işi yapmaya mecbur degılsun
00 Yorumlaİş bulabilirsen dua et sen okul bitince
Kibirli bir eda ile parayi beğenmiyorsun şimdi ama..00 Yorumla
+1 yılYapacak tek şey var okula harcanan parayla bir dil eğitimi alıp birde pasaport alıp yurt dışında kendi düzenini kurmak burada amcan dayin yoksa işte yok mezun olunca da kaç yıl bekletiyorlar yeteneğinin farkına var kendini kurtar
00 Yorumla
+1 yılÖğrendiklerin sana kâr kalıyor neden boşuna olsun evet az alıcaz çünkü ülkede ne okuyanın ne çalışanın değeri var zenginsen yaşabilirsin zengin zenginleşir fakir fakirleşir k*p**t*list bir sistemden bahsediyoruz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence de boşuna okuyorsun. Eğitim çöp. Ben yabancı ülkeye gitmeyi planlıyorum. Bence sen de öyle yap kurtar kendini kankim. :)
00 Yorumla
+1 yılokumak saadece maaş için değildir. insanın kendini geliştirmesi içinde önemlidir.
00 Yorumla
+1 yıl5k ya bile zor iş bulursun bence ilk girişte torpilin yoksa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIşletme mezunu o kadar çok ki. Artık bir yerden sonra işletme okudum demeye bile utaniyorsun. Iş imkanı az.
01 Yorumla- +1 yıl
Sana bagli aslinda bu
- Devamını Gör (64)
Devamını Gör(109)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Mezun olunca maksimum 5 bin TL'ye çalışacağım. Boşuna mı okuyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler