Bence etik değil. İş yerinde nedense çalışan kız arkadaşlarıma bu şekilde bir düşünceye kapılamıyorum. Yönetici haklı çünkü sevgili olunca işten çok farklı şeyler olduğu için bu yola başvurmaları normal
Aynı iş yerinde eşler çalışamaz kurumsal firma da haklılar, bekar kimsenin aşık olmasına karışmaya hakları yok sözleşmede okudunuz iş yerinde aşık olamazsınız yasaktır diye madde görmedim eğer ki aşkını iş yerinde mesai saatleri içerisin de yakınlaşma varsankovabilir orası ciddiyet ister çünkü, kimse de seviyor aşık fakat normal mesai dışı görüşüyorlar bunları kovalim diyemez hakkı yoktur.✋
Çoğu kurumsal ve büyük firmalarda evli çiftler işe alınmaz, 1 tanesi kabul edilir. Bu da performanstan öte genel durum. Evdeki sorun halinde ikisi de işe gelmez, sorunları dertleri ortak olur vb. mantıkla istenmez...
Mesele aralarında duygusal anlamda bir şeylerin olup olmaması değil. İş hayatıyla, aşk hayatını karıştırmamak gerekiyor. İş ortamına aşkı taşırsan profesyonellikten uzaklaşırsın. İşiyle meşgul olan hiçbir çifti bir işveren kovmaz diye düşünüyorum...
Özel sektörde mantık işlerin yürümesi üzerine kuruludur. Personel arası ilişki olması işi aksatır. Personelin işe olan dikkati dağılır. Bu mantıkla yasak koyuyorlar. Saçma değil o yüzden.
kurumsal firmalar bu durumlara dikkat eder aslında normal bir şeydir fakat iş yeri kural etiklerine aykırıdır bu yüzden kovulmaları da normaldir her iki taraf kendi sebeplerince haklılar..
Tabi ki değil. Ben hiçbir zaman sürekli zorunlu şekilde aynı ortamda bulunduğum kişilerle böyle işlere girişmedim. Sonuç hem hüsran olur hem etik değil.
Benim çalıştığım yerde bir müşteriyle konuşuyorum kızla flört ediyorum sürekli en son şef yanına çağırdı olum sen mal mısın canım mısın molaya gittiğinde çağırsana kızı yanına dedi oturun yan yana öp kızı falan dedi. Kral adam ya
evli olabilirler, beraber de olabilirler tabii ki ama iş yerinde diğer insanların konsantresinş bozmadan dikkat çekmeden ve işleri aksatmadan yapmalılar bence