İşin tabii kişisel boyutu da var, çalışma motivasyonunu da doğrudan etkileyebilir. :D Ne düşünüyorsunuz, iş yerinden sevgili yapmanın avantajı var mıdır?
İş yerinden sevgili yapmak etik bir davranış mıdır sizce?
Karşılıklı ; '' Esas '' ısınma, hoşlanma, sevgi, güven, saygı, empati var ise neden olmasın?
Az çok bir birini tanıman ve görmen vede benzer bir uğraş ve ortamda bulunmak vede muhattaplık kurmak vb. karşındaki insan ve insanlar hakkında ön izleme fikrinin olması adına iyi olabilir.
Artık sevgili bulmak bir çok ortamda bulunulsada,'' genellemesiz '' zor. Ayrıca evlensen bile ömür boyu boşanmadan huzur içinde yaşama garantin'de yok. Boşansan işin çok daha zor'ki bir daha evlilik ihtimali nerde?
Aslında Türkiye'deki çalışma koşullarına karşı aldığın karşılığı düşünür isek. herhangi bir etik davranışı hak eden işletme oldukça azdır. Haricinde ikili ilişkiler gözünden bakar isen duruma olası ayrılma durumlarında saplantılı bir insan isen hayatına devam edemeyen tiplerden birisiysen hiç bulaşmaman durum.. Çünkü genelde biter ve o insan her zaman gözünün önünde olur.
Bence olmaması gerekiyor. Çalışanlar genç olunca aklı bir karış havada olup kabul edebilirler. O yüzden şirketin böyle bir şeyi yasaklaması lazım diye düşünüyorum. Evlenirlerse ne ala ama ayrılırlarsa tatsız oluyor, performansı olumsuz etkileyebilir. İlişkinin ilk başlarında bile performansı olumsuz etkileyebilir çünkü bu sefer de sürekli onu düşünecek. Hatta işle ilgili bazı kararları sevgilisine göre falan bile verebilir..
Bu gönül olduğu için kimi seveceğimize karar veremiyoruz. kavga ettiğimiz zaman birbirimize küstüğünüz zaman birbirimizi göreceğiz bu yönden kötü ancak sevdiğin kişinin yanında olması da güzel. Yarın bir gün anlaşamayıp ayrılsalar birbirlerini görmek zorundalar bu yönden de kötü ancak genel olarak güzel bir durum diyebilirim.
Etik olmadığını düşünüyorum. Objektifliğin ve iş ahlakının korunamayacağını düşünüyorum. İş ahlakıyla kastettiğim tarafsızlık, efektif çalışmak ve benzeri gibi unsurlar.
Etiklik açısından bir sorun yok bence tabii güzel yanları kadar zordurda. Kıskançlıklar , kavgalar iş hayatına yansıyabilir. Ciddi bir ilişki olmadığı sürece iş yerinde pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum 🤦🏽♀️🙏🏼
İş yerinde sevgili yapmayın. neresinden tutarsan tut sıkıntılı bir durum. Sürekli gözler üzerinizde olur, dedikodunuz yapılır, üstleriniz tarafindan sürekli gözlem altında tutulursunuz, kıskançlık durumlarıda cabası
Niye olmasin yani insanlar bir şekilde bir birleriyle tanişmasi lazim dimi, ha öyle ha böyle, herşey normal ama burdan sevgili yapma gibi durum yok çünkü herkes türkiyeden
Aynı birimde olunmadıgı surece sorun olmaz. Ama sureklı aynı yerde iseniz en ufak bir sebepten kavga edecek hale gelirsiniz ve ozlem duygusu zamanla yok olur.
Sevgide güven olduğu sürece bir beklenti içine girmeden iki tarafta kendinden emin olacağı için kafaya bişe takmadan hatta motivasyon bularak çalışabilinir. Keşke yaşasam valla bunu...
f*ck buddy ile aynı yerde çalışınca çok güzel oluyo. Kıskançlık yok kontrol yok hesap verme yok ve birbirinize yakınsınız.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aga Mc Donald's çalışanları bu dramı çokça yaşıyor.. Adamların dışarıda bir hayatları yok.. Yediği yemek, aldığı maaş, arkadaşlık ortamı ve sevgilisi hep Mc Donald'stan.. Bazıları izin günün de bile Mc Donalds'a geliyor.. Ne kadar ilginç dimi?
Etiktir değildir herkesin kendi ahlaki değerleri ile alakalı ama ben karşıyım şahsen çalışırken rahat olamam, adil eve eşit davranışım bozulabilir vs. Diyelim çalışırken aramızda hoşlantı oluştu sevgili olduk iş değiştirirdim.
Ne yapalım yani globalleşen dünyada iş ev arası mekik dokuyup yalnız mı ölelim , zamanımızın çoğu işyerinde geçiyor dışarı çıkıp yeni birini bulmaya vakit mi var
Peki bigun sen birinden hoşlanırsan yok etik değil mi diyeceksin , aşkını kalbine mi gomeceksin, hiii hergun düğüne gidelim di mi , diyelim gittik ilk gördüğünde aşık mı olacaksın, iş yerinde hergun görüyorsun daha fazla tanıma şansın var