AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
113Cevap
Okuduğu mesleği yapmayan yapamayan çok insan gördüm her tarafa üniversite açılır ama mezun olan işsiz kalır ya da başka işte çalışmak zorun da kalır. Bunun olmaması için ya mezunları işe alıcak devlet ya da o üniversiteleri kapatacaklar.
maalesef siyasi torpilciliğin hüküm sürdüğü her yerde bu durum normal
Bende avukatım aslında ama mesleğimi yapamıyorum çünkü kurtlar sofrası olmuş, memurluk yapıyorum şu anda, herkes garipsiyor. Ama herkes ne yaşadığını kendisi bilir öyle değil mi?
Düz memurluk mu kpss ile mi atandın?
@DanoneGünlükSut hayır canım kamu avukatlığı yapıyorum yani memurum, serbest avukat değilim o anlamda söyledim
https://pnd.one/Burclar
Neden garip olsun. İş bulduğuna bu zamanda sevinmelisin. Kendini kötü hissetmeni gerektirecek hiç bir durum yok.
Asıl onların şaşırmasına sen neden şaşırıyorsun onlara genelde lise mezunu ya da 2 yıllık üniversite mezunları gider 🤷♂️
Moral bozma sen guzel bir meslek secmissin ve bitirmissin ozel okullara falan basvurdun mu umarim hersey gonlunce olur
Bende fizyoterapistim yeni mezunum LC Waikiki DeFacto gibi mağazalara form bıraktım satış danışmanı olmak için can atıyorum şu an...
Niye garip olsun, bu ortamı yaratmak için oy verenler utansın aynaya bakıp kendilerinden.
onlar da çok dert ediyordu zaten. bırakın bu utansınlar sıçsınlar ölsünler şeylerini. kimsenin utanması yok bu ülkede. arsız, namussuz, şerefsiz dolu. çalan şanslı, çalmayacak kadar onurlu olanlar da öyle aval aval bakıyor. yapacak bir şey yok. ama kimsenin bir şey utanmaya niyeti de yok. sokrım böyle adaletin içine.
Eşimde iki üni mezunu bimde caliyo utancak bişey yok
Niye ayıp olsun ne yapsın bir öğretmeni bu şartlara getirenler utansın.. Çalışmak ayıp değildir
Sizin adınıza üZüldüm umarım çalışmalarınıın karşılığını alır atanırsın. Branş nedir
Öğretmenler şanslıymış, mühendisleri ileride iş bulur yarım bırakır diye almıyorlar.
Oha
garip değilde kadrolu olarak çalışıyorsa öğretmenlikte yasak.
Bu ülke için bir utanç olmalı.
Onca sene bunun için mi okuyup emek ediyor bu insanlar.
Çalışmak hiç bir şekilde ayıp, garip, kötü bİr şey değildir. Helal olsun
okuyanların çoğu ya işsiz ya da okuduğundan farklı bölümde çalışıyor
Yoksa yok diyeceksin de zaten 3200in içinde zaten yol yemek
Bence para kazanmanın nasıl olduğunun önemi yok önemli olan hakkınla kazanmak
Kurumsal kargo firmalarına falan başvuru yapsana temsilci olarak onların imkanları daha iyi
Aslında sanaldan yapıcağın bazı iş modelleriyle çok daha fazlasını kazanman mümkün
Gayet normal. Türkiye de çoğu insan kendi alanında işe giremiyor
Verdikleri her sey iş kanuna aykiri ve sucq coccuu beni alsaya oa gorusmesine bi zikeyim onu orada
offf neden takıyorsun bu kadar bende 101de çalışıyorum bizde de var üniversite mezunu çok yoruvu diye çıkıcam bu arada maaş 3000 yatıyor her ne kadar girişte 3577 tl ye anlaşmış olsakta (3200değil kadrolu çalışan maaşı 3577)
Bu a... k.. ülkesinde kimse istediği mesleği yapamıyor ki zaten
Ne öğretmeni daha üst düzey meslekler bile iş bulamıyor
Aynen bu boş beleş ego sadece ogretmenlerde var arkadaş
Doğru ben mühendisim işsizim mesela
Üzülme bir kaç ay çalış sonra kpss ile atanmak için daha sıkı atılırsın, derslerine daha iyi çalışırsın
Yoo bence hiç de değil. Benim öğretmen bir tanıdık havalimanında kulede çalışıyor. Bir başkası taksici. Normal.
sen peki
Okulları dolaş halen 50 yaşın üstünde öğretmen vardır
Vallahi üzülüyorum ya ülke ne hallere getirdi bizi ahh atam ah
Öfff bıktırdınız be
bende öğretmenim ve işsizim bime girmeyi yapmayı düşünüyorum, yeterki çalışayım para gelsin
A101 e torpil olmadan adam mı alıyorlar 😀😀 günümüz Türkiyesi
Oraya bile torpil değil mi... Ne üzücü...
ne torpili ben 101de çalışıyorum yok öyle bir şey
Gördüğüm şey mi yalan? Senin oyle olmaman oyle olmadığı anlamını taşımıyor
ya çalıştığım yerimi bilmicem orası her zaman işçi arayan bir şirket hiçbir zaman eleman aramıyoruz demez çünkü sürekli işten çıkılıyor devamlı eleman aranıyor
Ben gördüğüm şeye mi inanmayayim yani?
ona torpil denmez tanıdığını işe sokmak denir vasıfsız işe girenler zaten
Evet zaten öyle olur torpil yok akrabaya tanıdığa yardım var 🤣🤣🤣
Bende calisayim diyorum gayet normal ner3den basvurdun aramadilar beni
ne öğretmenisin çocuklara ücretli özel ders verebilirsin
biliyosun
Şaşırmıştır ama mecbur kalmışsın işte herkesin durumu iyi değil ne yapacan çünkü çalışanlar açık lise mezunu filan genelde
Türkiye'de her şey normal işsizlik verilen orandan da fazla. ve hükümetin istediği de bu zaten okumuş insanı da böyle ezmek. A101 den daha iyi marketler var bin ve a101 gerçekten koşul olarak kötü.
Eniştem öğretmen 15 yıldır atanmayı bekliyor kendi marketinde çalışıyor , bizim şokta çalışan bi çocuk geçen sene atandı.. şaşırılacak bi durum değil
O degul de sen geçici yapıyorsun en azından yemek yol bile yok yazık bu işi senelerce yapanlara
Hele aile gecindirenlere
Bende ayni durumdayim markette calisiyorum kpss calisamiyorum yorgunluktan 😏 sadece is degil evdekilerde yoruyor beniii biktim para sıkıntısından
Dolandırıcı onlar inanma onlara.
Evet garip karsilaniyor, ben size emir veremem gibi bir geveleme de yapan var
Anaokulu öğretmeniyim pastanede çalışıyorum 😂 normal durumlar ya alışıyorsun
A101 Türkiye'nin en büyük firmalarından biridir, algı yaratma
Çalışan yorumlarına git bak. Ayrıca adam kendisi işçilerin mesailerini maaşa yansıtmıyoruz dedi. İnsanların hakkını çalarak tabi ki en büyük mağaza olur.
Yok olmaz bence ya hani çalışıyorsun sonucta iş iştir
Çok normal kardeşim mühendislik okuyorum şu an bile işsiz kalma korkusu beynimde😢
Ne mühendisliği okuyorsun
keske herkes kendi meslegini yapabilse ama bu ulkede cok zor
Ankara universitesi muhendislik mezunuydu benim Şok'tan calisan arkadasim
Türkiyeyi beğenmiyorsan Ukraynaya git. Doktor maaşı 200$ Bir öğlen yemeği 50$
Sizin gibilerin yüzünden yakında ukrayna da bizi geçer... Beğenmiyoruz ve biz değil gitmesi gereken el birliğiyle bu ülkenin içine eden sizlersiniz.
Eğitim fakültesi Tarih öğretmenliği mezunu olup taksicilik yapan tanıyoruz
Devlet sana bu bölümü zorla mı okuttu? İşiniz gücünüz boş yapmak
Sana yaşadıklarımı anlatabilirim şimdi buraya yazsam uzun ve yersiz olur ama kısacası ben de aynı şeyleri yaşadım ve şu an iyi durumdayım. sakın yılma ve kimseye kulak asma
Türkiye şartlarında hiç bir seyygarip gelmiyor artık
Calişmasin banane, bizene her okuyan ogretmen olcaksa a101 de kim calışıcak hanm efendi demekki sen ögrenciler icin henüz hazır değilsin var her işte bir hayır
Sırf akpli bir g*tkulu olduğun için böyle diyorsun. Kpssden 97, 85 alıp mülakattan geçemeyenler de hazır değildi değil mi?
Ülkenin durumunu anlatan bir durum yaşamışsın...
Maalesef sadece Türkiye'de normal
ne gibi
A101 sakın calısma sın Baska bısı dıyemem
Vaktin olunca yazarmısın bu konuda Bı kojusalım
İşsizse neden garip olsun
Utanılacak halimize bide ayıpmı diyelim
Bunun sebebi para yetmemesinden...
İşe alınırsa ona şaşırırız biz 🙏