Bir öğretmenin A101’de iş görüşmesine gitmesi, işe başlaması çok mu garip Türkiye şartlarında?

Demin A101’de iş görüşmesinden geldim. Kadrolu olarak alacaklarmış. Maaşı 3200 TL civarı. Bizim de aile ekonomisi biraz sıkıntıya girdi. Eve fazladan bir maaşa ihtiyaç var. Ben de evde kpss çalışıyorum. 3-5 ay neyse çalışırım. Hem epeydir kendime kıyafettir diğer başka ihtiyaçlarımdır alamıyorum. Telefonum eskidi. Yenilemem lazım. Eve para lazım neyse A101’de iş görüşmesine gittim. Daha önce çalışıp çalışmadığımı sordu. Ben de çalışmadım dedim. Ne mezunu olduğumu sordu. Üniversite mezunuyum, öğretmenim dedim. Adam biraz şaşırdı. Böyle şaşırdıklarına kendimi daha da kötü hissediyorum. Esnek çalışma saatleri varmış. Resmi tatiller, bayram tatilleri dışında fazla mesailerini ödemiyorlarmış. Nerede ihtiyaç varsa oraya yolluyorlarmış. Mağazada 4 kişi çalışıyormuşsun ve her işten her şeyden sorumluymuşsun. Yemek yol yokmuş. Verdikleri maaştan kendin ödüyormuşsun. Böyle işte. Öğretmenim deyince şaşırmaları beni çok üzüyor. Kendi kendime triplere giriyorum. Dram kasıyorum. Hayır Türkiyedeyiz a... m... kneden şaşırıyorsunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Millet size de siparişiniz ulaşmamıştır diye 0 212 219 51 92 diye bir telefondan arama alıyor musunuz? Hiçbir yere sipariş vermediğimiz halde cep telefonundan aranıp 51 liralık siparişiniz adresinize ulaşmamıştır diyor. Bilen varsa söylesin. Telefonuma sipariş olduğunu nasıl anlarım?
Güncellemeler
+1 yıl
Size sesli yanıt atabilmek isterdim mülakatı anlatmak isterdim ama xper yetmiyor. Özetle mülakatta 2 sefer mesai saatlerini sorduğum için, şartları dinledikten sonra iyi de işe başlama ve bitiş saatleri çok karışık, belirsiz bir sürü şey söylediniz dediğim için, bir babama danışayım size fikrimi söylerim dediğim için 😂😂😂 deneyimsiz olmam sebebiyle de kabul edilmedim. Bundan önceki iş mülakatında sözleşmeyi okuyup bu sözleşme kanunlara aykırı dediğim için olmamıştı.
Bir öğretmenin A101’de iş görüşmesine gitmesi, işe başlaması çok mu garip Türkiye şartlarında?