+1 yılHer fırsatta bencillik yapıp ihtiras dizilerinden başımızı alamıyoruz, nasıl birbirimizin kuyusunu kazarız sorusuna hergün yenilik getirmeye çalışıyoruz. Suriyeliler kadar bile birbirimizin arkasında durmayıp sürekli başka ülkelerin kadınlarını erkeklerini Türk erkek/kadınıyla kıyaslıyoruz. İşimize gelince ise bizim kadar savaşçı birbirini seven yardımlaşan millet yok diyoruz. Savaş kapıya dayanınca yani yumurta ağzına gelince bir araya gelmek marifet değil. Her zaman o adaletin birlik düzenin peşinde olup birazcık bencilliği bıraksak "hıh avrupada kimmiş" dediğin ülkelerin belki 10da biri kadar bi yaşam refahımız olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılKeşke bu yorumu da EİG seçebilseydim. Çok haklısın.
- +1 yıl
Mevkide gözüm yok baksana gönlünde çoktan eig seçmişsin o bana yeter.
En İyi Cevaplar
+1 yılDiger ulkelerdede bu sorunlarla karsilasiliyor.. Biz bu ülkede yasadigimix icin diger ulkelerde yok sanıyoruz.. Herkes okudugu bolumle alakalo isini yapsaydı problem olmazdi baska iste calisiyorum diye.. Fakat artik robotik kodlama , yazılım vb enformasyon 4 cagina uygun meslekler var.. Ogretmenligin taliplisi cok, taliplisi cok olan meslekler doydugu zaman artik yemek istemiyor.. Okullar ayni ogretmenler ayni mesleklerle alakali dersler ayni fakat dönemin şartlarına uygun degisen mesleklerin ayni kalan dersleri yüzünden ilerleme kaydedilemiyor ve kendisini gelistiren degisimin olmasini savunan insanlari sistem kabul etmiyor.. Ben ogretmenim ne asgarisi diyip bulamiyorim diyende var.. Asgariyse asgari yapacak baska birsey var mı evet var ama hep birlikte yapmaliyiz 1 2 3 kisinin isteğiyle dünyadaki sistem degismiyor degisim Turkiyede degil dunyafa olmali.. Kıtalar var yani.. Ingilizce ogren, ve kendini gelistirbilecek her turlu dokumani beynine isle suanki yapay robot degil insanimsi robot ol ne demek istedigimi anla lutfen donemin sartlarina uygun olmak zorundayız cunku sorgulayipta harekete hecmiyoruz somrada elestiriyoruz
10 Yorumla
+1 yılMigrosa basvursan
010 Yorumla- +1 yıl
Migros personeliyim ben yardımcı olabilirim
Soran+1 yılMigrosun şartları neler?
- +1 yıl
Lise mezunu isen kadroya girersen 3600 net maaş veriyor ayrıca yol parası 317 lira. Ve gıda bono var personellere verilen kıdeme kadar ben 5 sene bitirdim 560 lira aliyorum
- +1 yıl
şu an ben 6 seneye giricem net maaşım 5000
Soran+1 yılÜniversite mezunuyum. Bu marketler lisans mezunu istihdam etmiyor mu ya? Bir de buraya eğer alırsa kadrolu olarak girecekmişim. Bundan cevap bekliyorum. 3-5 gün içinde dönmezlerse BİM, migros, şok böyle yerlere gideceğim. Sen nasıl yardımcı olacaksın?
- +1 yıl
Sen direk müdür yardimicisi olarak migrosa baslayabilirsin bizim ika portal diye ordan arkadaş aday Öner diye bir yer var seni ordan onerip girişini yaptirabiliriz a 101de sendika yok calisma saatleri uzun. Migrosta sendika var 8 buçuk saat çalışma bunun içinde 1 buçuk saat mola var yani totalda 6 saat
Soran+1 yılDeneyim istemeyecekler mi benim hiç deneyimim yok ki
Soran+1 yılHiç çalışmadım daha önce
- +1 yıl
Deneyim istemezler ki deneyimli giren çok nadir
- +1 yıl
vallahi 3 senelik memurum maaşım 5000 bin
+1 yılAyıp değil başçalan utansın!
46 Yorumla- +1 yıl
@Cielos cahile cühelya meram anlatamazsın hele ki okumuş cahile
- +1 yıl
@pastacı_meryem ama sakın sen ona padişahım seni en kısa zamanda ana babana kavuştursun de :)
- +1 yıl
@Cielos gel CHP ye kurtuluş sol iktidar da başka çare yok sen hiç zengin bir sosyalist gördün mü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
+1 yılGarip mi? Bunu normal veya garip diye ayırmak bile utanç verici. O zaman "doktor da çöpçülük yapar canım garip mi aaa" deme rezilliğini kadar gider bu. Sorunun başlığı çok yanlış. Soruyu değiştiriyorum: "Bir öğretmenin A101’de iş görüşmesine gitmesi, işe başlamasının rezillik derecesi nedir Türkiyer şartlarında?"
13 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'nin kendisi rezil durumda olduğu için öyle bir rezillik derecesi yok. Çünkü her dakika daha rezil bir şey çıkabiliyor. Mesela ben bir olay görüyorum, daha kötüsü olmaz diyorum. Ertesi gün aa varmış diyorum. Ölmek bile çok kıymetli şu zamanda. Ölelim gitsin anasını satayım
Soran+1 yılÖyle sorarsam soru provokatif soru diye kaldırılırdı. Eig seçiyorum yorumunuzu
Soran+1 yılEig seçemedim kusura bakmayın
Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı. sipariş vermediysen kendin bilirsin öyle bir şey tuzaktır kesinlikle geri dönme o numaraya engelle şikayet et. hiçbir bilgini verme aranırsan.
diğer konu öğretmensin ok ama calısmak ayıp değil. bende muhendisim kargoculuk yaptım. hayatının bi döneminde olur. sonra geride kalır bebiş. şimdi para lazım kpss doneminde 3 5 kazan işte. sonra ise gecersin diğer işe. a101 bence hata yapıyor sen yolcusun kısa süre sonra kacıcaksın seni almamalı:D ülke sartları böyle maalesef. üzülsende realite bu. cok insan var senin gibi mesleğini icra etmeyen. hatta edeni sınırlı yani. asgari ücretin üstünde veriyor bence iyi. gerci yemek yol vs den calmıslar. asgari ücret veriyor desek yeridir. ama yükselebiliyon. o güzel. müdür vs olursun ilerde. belki o zaman atanamazsan elinde durur mis gibi iş. bosta durmaktan iyidir10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kötü olan, devlet madem kadro açamayacak seni neden okuttu da öğretmen olmana izin verdi? Devlet önündeki 5 yıllık 10 yıllık öğretmen ihtiyacını belirleyip ona göre kadrolar açmalı ki, sonra yıllarda eğitim alan bu uğurda para dökenler marketlerde çalışmak zorunda kalmasınlar.
Sen yıllarda eğittiğin gencinden faydalanacağın zamanda ona reyon dizdirirsen, her şey garipleşir böyle.
Bunun dışında ihtiyacın varsa çalış, kötü bir şey değil en azından kurumsal bir yer.40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMarketlerin sartlari agir cepten yiyosun hatta tarihi gececek urunleri almaya zorluyorlar. 2 ay dayanmistim yillar once. Ogretmen olabilirsin calismanda bi sorun yok. Cogu kisi mezun olunca atanamiyor hemen. Kardesimde ayni yoldan gecti. Calis sen kimseyibtakma
16 Yorumla
Soran+1 yılTarihi geçmiş ürünleri satın almaya mı zorluyorlar?
Cevap sahibi+1 yılEvet al demiyorlar ama mesela son gunuyse urunun orada magaza sorumlusu falan alalim ziyan olmasin falan diyo. O alinca sende almak zorunda hissedebikiyosun. Fire dusuk olmak zorunda cunku. Insan gibi calistirmiyorlar maalesef. Bransin neydi
Soran+1 yılBen kuru gıdaysa alırım. Paketli gıdaysa sıvı yağ ise alırım ama süt, yoğurt, peynir, yumurtaysa, et ürünlerini almam. Branşım edebiyat.
Cevap sahibi+1 yılTatlilar yemekler peynirler falan filan. Kuru da olsa ne farkeder baskiyla aldiriyorlar
Soran+1 yılBunları satın aldırıyorlar değil mi öyle parasız al tüket değil yani?
Cevap sahibi+1 yılSatin tabi bedava neden versin. Amac fire vermemek.
- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılÖğretmenler fabrikada vs her yerde çalışıyor çokca var. O senle görüşenin şaşırması biraz anormal. Yaşın 27 görünüyor migros varsa oraya başvur, onlar özellikle üniversite mezunu, öğretmen vs olursa alıyor. Ne kadar ekstra varsa terhicih ediyorlar. Mesela ingilizce biliyorsun avantaj, bilmam ne belgesi, kursu vs avantaj.
21 Yorumla- +1 yıl
Ve olanakları çok daha iyi yol yemek veriliyor
Öğretmenin A101de çalışmasında sıkıntı öğretmenin A101de çalıştığı halde kendini geçindirememesinde sıkıntı var. ülkesinde son 1 ayda dolar yuzde 100 deger kazandı 8.91 ne lan 8.91 ne lan vatan hainleri nerdesiniz elin yahudilerinin parası bizden 9 kat değerli milliyetçiyim diye geçinenler nerdesiniz lan.
21 Yorumla
+1 yılTürkiye 5'li çetelere, 5'li zincir marketlere muhtaç duruma bırakılmış ve bu adamlar da dilediği gibi astığı astık kestiği kestik oyunu içindeler. Az kaldı, bu haramilerden kurtulacağız kardeşlerim. Herkes söylüyorum; asla umudumuzu yitirmeyin: her şey çok güzel olacak...
10 Yorumla
+1 yılbu durumdan utanacak kişi yıllarca okuyup iyi bir mesleğe sahip olma hayali kuran kişilik sahibi emekçi kardeşlerimiz değil onlara, bizlere bu hayatı layık gören ve kendileri zevk, sefa içinde yaşayanlar utansın diyeceğim ama böyle bir şey söz konusu bile olamaz
10 Yorumla
+1 yılBende öğretmenlik mezunuyum. Şu an başka alandan atandım. Burdan tavsiyem okuuğunuz bölümle sınırlandırmayın kendinizi burası Türkiye ne seçenek varsa degerlendirin. Ben öyle yaptım çarem yoktu. Atamalar ortada yani. Dalga geçer gibi sayı veriliyor. Mecbur alanın dışında çalışmak durumunda kalıyorsun. O yüzden her zaman B ve C planlarınız olsun.
10 YorumlaYüksek lisans sahibi kişilerin markette çalıştığına şahit oldum. Arkeolog, mühendis, kimyager, fizyoterapist vs.. Bu şekilde mezun olup markette çalışmak ayıp değil, başarısızlık hiç değil.. Bu ekonomi ve iş olanakları ile alakalı bir durum. Sana kolay gelsin diyorum.
10 Yorumla
+1 yılÜlkenin ekonomik durumu ne yazıkki önceden bir baba çalışır tüm aileye rahatlık ile bakardı şimdi tüm aile fertleri de çalışsa yine yetmiyor.. sizle görüşme yapan kişi ülkenin durumuna şaşırmış size değil çünkü oralara baş vuran ilk ve son kişi siz değilsiniz. Ne mühendis ne öğretmenler var marketlerde çalışan
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle çalışmak atıp degil kimsede yadırgayanaz.. Utanması gerekenler bu kadar ögretmen varken atama yapmayan ama kendi atamalarını ywrkeştirmelerini yapan insanlardır...
Eskiden kipa migros için personeller işe alırdık gelenlerin neredeyse çogu übiv mwzunuydu.. Kimse işini yapamıyor.. Liyakat ya da diplomaya yetmiyor...
O adam senin ögretmen olup orada çalışmana degil.. Seni orada çalışmak zorunda bırakan sisteme şaşırmalı.. ama nerede...10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardım etsin bu kadar az paraya çalışmak zorunda olmak ve Türkiye standartları işte 😦 eğitime bilime sanata ne kadar önem veriliyor ki öğretmen olmak teşvik edilsin. Zengin olanların hepsi ya kısa yoldan parasına para katma ya da inşaat vs katma değer olmayan yatırımlar yapıyor ne yöneticiler ne özel sektör kesinlikle halkı düşünmez sadece ama sadece kendilerini düşünür.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye şartlarında garip değil. Mezun sayısına göre atama az. Atanamayan ne yapsın? Mecbur çalışacak bi yerde.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe demek yol yemek yok, sen asıl bunu kabul etme. Bu şartlara razı olma, bende muhasebeciyim ama garsonluk yapmıştım bir ara ben sen değil de millet bunu dert ediyor ya, patron yamagi adam müşteriye demez mi bu aslında muhasebeci gelmiş garsonluk yapıyor diye ki o işi part diye yapıyodum. Sanki yaptığım iş eskortluk utanılacak birsey mal bunlar ya. Yani bunları yaşarsın ama bosvermeyi bilmezsen çalısamazsin. Bence bir dahaki iş görüşmesine öğretmen konusunu katma, ben öyle karar almıştım. Bu şartları kabul etme ama Hepsi ok bile olsa yoln yemek çıkınca ne kalır geriye sadece hamallık. Başka iş bak
01 Yorumla- +1 yıl
guzel yazi
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiye'nin en iyi üniversitelerinin en iyi bölümlerinden mezunolan insanlar da o pozsiyonlarda çalıştı, çalışıyor. Hepimizin sıkıntılı dönemleri oldu. Bunda gocunacak sıkılacak bir şey yok. Gün gelir daha iyi günler görürsün umarım.
Ayrıca utanması sıkılması gerekenler, yol yapmayı büyük başarı sayanlardır. O zihniyet sayesinde ülkede hafriyat, inşaat dışında kimse yürüyemiyor.30 Yorumla
+1 yılNe diyelim öğretmen. Ne diyelim. Sustum sadece ve yuttum nice sancıyı kendi içime. Yolun bahtın açık olur umarım. O numara işlerine de aldırma, muhtemelen sahtedir.
12 Yorumla- +1 yıl
:)))
Soran+1 yılEyvallah sağ ol 😊
Öğretmenlik dediğin nedir ki atanmadiktan sonra boş yapmış işe alacak adam biton mühendis var ülkede iibf ona keza eğitim okumuş insanın atanması 1950li yıllarda idi artık alanında iyi olan ogretmenlige atanır ben şuna hala gülüyorum öğretmenim deyip ego kasana 😅
01 Yorumla
Soran+1 yılEgo kasmıyoruz. Kasacak hal bırakmadılar. Ülkede doktor, eczacı olan da ego kasamıyor. Çünkü onu da dövüyorlar. Haklarını ellerinden alıyorlar.
Gizli Üye(25-29)+1 yılslave olucam diyosun yani 😆 Zincir marketlerin hepsine yakını köle pozisyonun da alım yapıyolar. Kpss unut. Eve gelebildiğine şükredersin çünkü oturmak vs yasak yeme molası vs yok. Sağlıksız bktan aburcurla + kendi paranla alman gerekiyor.3200 200 gitti baştan... Yol var kaytıp eksik mallar cart maaşından kesiliyor vs. bu fiyatlarla hırsız hırlı da çoğaldı o maaşı yedirmezler 😂
10 Yorumla
+1 yılGonul ister ki herkes okudugu okulun meslegin sahibi olsun isini yapsin. ama unutmamak lazim ki calismak gerektiginde alninin teri ile ne is olsa yapmaktan da utanmamali insan. sonucta herkes ne is yaparsa yapsın yaptigi işin amelesidir. Kimse kimseye oturdugu yerden o kadar para vermiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak şimdi gece 2. Ye 3e kadar maza sayılı yor sonra eve geliyorsun ertesi gün tekrar gündüz 12 de gidiyorsun gece 10 11 kadar maza kapatiyorsun bölge müdürlerinde taciz iddiası olan hatta ve hatta mahkemesi olan bissuru insan olmayan kişiler çalışıyor en azından benim yaşadığım ilde şimdi çalışmak istiyorsan devam et
10 Yorumla
+1 yılMerhaba, neden garip olsun ki, ülkenin şartları ortada, dünya kadar işsiz öğretmen var, birçoğu özel okullarda asgari ücrete talim ediyor,, egitimin ve egitimcinin değer görmediği bir ülke burası,, elbette ki insanlar kendi eğitim durumlarına göre iş bulamiyorsa, farklı is kollarına yonelecek ve para kazanacak,, kendini kötü hissetme, en iyisini en güzelini yapmışsın hocam.
11 Yorumla- +1 yıl
Mühendis işsizim bize de değer yok.
+1 yılmaalesef ülke şartları. bakın sizlere tavsiyem oluyabildiginiz kadar üniversite okuyun açıktan. Ben gıda alanında okudum bitirdim yandan da başka bir bölüm okudum. Bu gün gıda alanında iş yok ama okuduğum o bölümden iş buldum.😅 Daha da başka bölümler okuyorum. bakın illa ki lazım olur burası Türkiye burada 3-4 üniversite okumak lazım ki anca 3 ünde iş olmassa 1 tanesinde çalışırsiniz 😠
10 YorumlaBir öğretmenin a101 ya da herhangi bir markette çalışmak için iş görüşmesine gitmesi bence büyük bir ayıptır... Bu ayıp öğretmende değildir, öğretmenini bu hale getiren düzendedir... Namusu ile para kazanan hiç kimsenin alın terine laf söyleyemem ama öğretmenini bu hale getiren zihniyetlere söyleyecek çok sözüm var. Sadece içimden söylemeye sövmeye devam ediyorum
10 Yorumla
+1 yılArkadaşımın ablası gıda mühendisi A101 de çalışıyordu. Kesinlikle normal değil ama normalleştirdiler saolsunlar. Sizin üzülmenize gerek yok, alın terinizle helal para kazanıyorsunuz sonuçta. İnşAllah atanırsınız da artık A101 de çalışmaya gerek kalmaz diyelim..
10 YorumlaYani biraz utanarak söylüyorum ki artık bu çok normalleşti yani onların şaşırması beni şaşırttı açıkçası bende market sektöründeyim ve o kadar garipsenecek birsey değil seni de anlıyorum branşın mesleğin varken gecim sevebiyle başka işte çalışmak dokunabilir. Birde başladıktan sonra çok da koyacak hareketler görüyorsun insanlardan. Belki semtten semte değişir ama kolay gelsin bebeyim allah sabır versin.
00 Yorumla
+1 yılİlk dediğin için bir şey diyemiyorum açıkçası dediğin gibi Türkiye de yaşıyoruz millet okuduğu alanda iş bulamıyor paraya ihtiyacın varsa mecbur bir şekilde çalışmaya çalışıyorsun güncelleme içinde genelde telefon dolandırıcılıği oluyor geçen benide arayıp kargonuz teslim edilmemiştir diyordu ama teli numarasını hatırlamıyorum
00 Yorumla
+1 yılBir yandan yazık günah öbür yandan ise yapicak bir şey yok insanlar artık hayat mücadelesi veriyor. Ben akp oy verdim takı bu Suriyeli Ler gelene kadar, geçende biri çıkmış kameraya demiş siz Türkler biz Suriyeye gönderemesiniz Tayyip bizi aldı sadece o gönderir. iste benim o an patladigim nokta şimdi oyum CHP gidicek Türkiye'yi satar dediler satsın anasını satım sanki kendileri satmadı. Onun için kendi yasağına göre yasicaksin TR kural budur.
00 YorumlaGarip olan tek şey Türkiye şartları...
Burada tek suçlu öğretmenin markette çalışmak zorunda kalmasına sebep olanlar oy vermeye devam eden halktır.
Gir çalış bir süre, maddi durumu düzelt, az kaldı zaten yolcudur abbas, şartlar düzelince öğretmenlik yaparsın.00 Yorumla
+1 yılPatron milleti şaşırır hayret eder inanmak istemezler neymiş sen ogretmenmisin demiş hakaret dolu bir söz. Kimse A101 gibi sıradan basit ucube işlerde çalışmak istemez ama iş yok torpil siyaseti çok öğretmen alımı düzgün yapılmıyor sorulan soruya bak sen öğretmen misin kim bu soruyu sorduysa çok acınası birisi ve sasirmasi kendisinin ucuz olduğunu net ortaya koyar. Burası eğitimli robot merkezi olan bir ülke öğretmenim sen takma bu boş zihniyetleri
00 Yorumla
+1 yılBimde magaza sorumlusu iken ogretmen calisanim vardi, 2 üniversite ve hatta bir kiz vardi 2 universite okumus 3. Yüde aciktan okuyordu. Nelerle karsilastim calistim. Ulkeyi bu hale getirenler utansin. Ah onu gec su an cay bahcesindeyim. Garson Turk dili ve Edebiyatı ogretmeni. Kpss den 79 aldi atanamadi bana cay servisi yapiyor. Ulke ne hale geldi.
00 Yorumla
+1 yılöğretmen birinin a101 de çalışması sosyal devlet olarak utanası bir durum devlet utasın derim başkada bir şey demem arkadaşım işin yoksa ihtiyacın varsa gir derim belli bir süre 3200 tl fazla bir rakam değil ama idare edilebilir bir rakam
20 Yorumla
+1 yılResepsiyon görevlisi olarak çalışan bir çok öğretmen tanıyorum şaşırılacak bi durum değil.
Asıl şaşırmamız gereken nokta apartman dairelerine üniversitesi yapılması33 Yorumla- +1 yıl
O nasıl oluyor yani
- +1 yıl
Aynen doğru
- +1 yıl
@galaksilibiesma ne nasıl oluyor
Türkiye şartlarında gariplik değil, refaha ulaşmak gibi bir şey A101’de iş bulmak :)
Diğer bir yandan şartlar daha iyi olsa bile gayet normal, ekmeğini kazanmak istemenin “kötü birşeyler olmadığı sürece” bir ayıbı yok.
Nereden, nasıl elde ettiğinin de önemi yok.
Öğretmenliğin ayrıcalığı kutsal bir meslek ancak günümüzde o anlamını yitirdiği için pekte önemsememek gerek.10 Yorumla
+1 yıltaşıdığı telefona bakmak lazım. telefonunu göstersin bi hele...
https://www.youtube.com/embed/qycMFCecTak21 Yorumla
+1 yılBen de İslami İlimler Fakültesini onur derecesiyle bitirdim ama ben de bölümümde iş bulamıyorum ne yapacağım bilmiyorum çıkmazdayım Allah hepimizin yardımcısı olsun seni çok iyi anlıyorum abla!
13 Yorumla- +1 yıl
Dinler ilim değildir olamaz
- +1 yıl
@didiishere92 Ya tamam inanmayabilirsiniz beni ilgilendirmez de niye gelip yorum yapıyorsunuz
- +1 yıl
Yorum yapmak serbest bu sitede hatta amacı yorum yapmak?
+1 yılNe yazık ki öğretmenler kasiyerlik yapmaya ya da başka da slerde çalışmaya mecbur kalıyor çalışmak ayıp veya garip değil ama bunu bize dayatanlar utansın
10 Yorumla
+1 yılA-101 çok kötü ya sistem filan yok, orada iki üç ay çalışan direkt atıyor kendini dışarı. Ama işte bazen insanın elinde olmuyo bazı şeyler çaresizlik vs zor. Bende markette çalışıyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Yani bu tespit şaşmaz.😄Nerde yaşıyosun canakkaledeysen sana yardımcı olabilirim sanırım.
Çok üzücü bir durum bu. Nice mühendisler öğretmenler nice fen edebiyat fakültesi mezunları vs böyle şeylere mecbur kalıyor. Çok üzülüyorum böyle şeylere.
10 Yorumla
+1 yılBence Türkiye şartlarında garip bir şey değil. 17 yaşında Burger king de çalıştım. Müdür adayı olarak başvuran öğretmenlik mezunu kişilerle tanışmıştım. Mesela benim ikinci müdürüm matematik öğretmenliği mezunuydu. Daha önce sözleşmeli öğretmenlik yapmış, sonrada bu işe girmiş. Ben genede size A101, Şok gibi yerlerde çalışmamızı tavsiye etmiyorum. Tabiki siz bilirsiniz. Çalışma hayatında başarılar dilerim.
10 YorumlaEmin olun bir inşaat mühendisinin inşaatta başka bir mühendisin altinda işçi olarak çalışması kadar garip değildir...
21 Yorumla- +1 yıl
benim calıştığım kurumda adamlar mühendiserin başına teknikeri şube müdürü yaptılar... sırf menzilci olduğu icin... hani Teknikeri küçümsediğimden değil tabii (ben de teknikerim) ama memur hiyerarşisinde Mühendis subaysa Tekniker Astsubay oluyor. Ben mesela kadro olarak Teknikerim ama ayrıca fakülte de bitirdim. Ben de şube müdürlüğü fakülte sekreterliği gibi bir görev talep etmiştim... bana "şartların uymuyor" diye red cevabı verdiler... adam iki yıllık mezunu... fakülte mezunu bile değil ama sırf menzilci olunca her kapı açılıyor. bir cemaat gitti başka bir cemaat geldi.
iş görüşmesine gitmen değil bir öğretmenin yaşama mücadelesi veren standartların altında kalan maaşı veren devlet utansın.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence garip değil şimdi istediği gibi algılamak isteyenler gelecek ve beni yargılayacaksınız biliyorum ama bazı derslere çoğu yerde iş yok benim 2 arkadaşım avrupada ögretmen birisi müzik diğeri biyoloji ve onlarda kasiyer olarak çalışıyor çünkü gerek duyulmuyor o derslere. Kimya, fizik matematik olsaydı iş imkanı fazlaydı.
Ayrıca üniversite iş bulma kurumu değildir
üniversite mezunusun diye sadece bir dalda kendini uzmanlaştırmış ve geliştirmiş oluyorsun ama onu işe çevirmek 1. sana bağlı 2. si ülkedeki ihtiyaca
çoğu kişi üniversite okumanın anlamını bilmiyor ondan bu açıklamayı önemli buldum.01 Yorumla
Soran+1 yılBirincisi Türkiye kendi anadilinde okuma anlama konusunda, kendi dilini edebiyatını tanıma konusunda çok geri kalmış bir ülke. Bugün hiçbir devlet okulunda hiçbir özel okulda gerçekten Türkçe öğrenmiyorsunuz. Bilmiyorsunuz. Bunu gönül rahatlığıyla derim. Türkçe bilmek demek test çözmek demek değildir. Biz okullara okul üniversite sınavına hazırlanılan devlet dershanesidir kafasında baktığımız için okula sadece sınava hazırlanmak için gittiğimiz için böyle oluyor. Üniversite de hem bir alanda uzmanlaşmak için gidilen hem de bir meslek edinmek için meslekte uzmanlaşmak için gidilen yerdir. Ve devletler üniversite, okul açıyorlarsa gençleri istihdam etmek zorundadır. Eğitim ve sağlık hizmeti her devletin vatandaşına en iyi şekilde vermek zorunda olduğu bir hizmettir. Devlet, vatandaşlarına bu hizmeti adaletli bir şekilde birbirinin dezavantajını yok edecek şekilde vermelidir. Yani parası olmayan bir insanı sağlık konusunda ölüme terk edemez. Örneğin SMA’lı çocuklar (çok gündem de diye bu örneği verdim.) Yine devlet yoksul ailelerin çocuklarına da tıpkı zengin çocukları gibi eğitim vermek zorundadır. Bugün çoğu genç bunu yapamıyor. Anası babası bir arada çalışanlar veya okumuş olanlar apartmandan bozma özel okullara gidiyorlar iyi eğitim almak umuduyla. Ama boş. O okullar da ticarethane mantığıyla çalıştıkları için çoğunun sınavlarında ders notlarında oynamalar yapılıyor. Yani öğretmenin not stiline, soru stiline, ders stiline bile müdahale ediyorlar. Bizim devletin tıpkı Avrupadaki ülkeler gibi devlet okuluna ve devlet hastanelerine yatırım yapıp, şartlarını iyileştirmesi lazım. Ama devlet halkın vergilerini özel okullara özel hastanelere onlar da toplasanız bir avuçtur bunlara aktarıyor. Onlar da hizmet verirken vatandaşa hiç indirim vs yapmıyorlar aynı kazık ücretlerden çalışıyorlar. Yani neyi istediğimizi iyi bilmemiz lazım.
Gizli Üye(18-24)+1 yılA101 çok zor şu an orada çalışıyorum ama 8 günüm falan kaldı çıkmama gideceğim yeter be kuaförüm bu arada biraz uzaklaşmak istedim sektörden öylesine işte daha koaky olur diye düşündüm daha az yorulurum diye düşündüm tam tersiymiş neyse burun estetik paramı tamamlamak için girdim biriktirdim zaten çıkın hayatta yine işsiz kaldam girmem bu marketlere mağazalar falan var zara bershka koton moton vs oralara girerim daha iyi
02 YorumlaA.101 çalışma şartları çok zor kaç tane arkadaşım çalıştı yapamadılar çalışma şartları Zor işi bırakmak zorunda kaldılar
10 Yorumla
+1 yılNormalde bir öğretmenin farklı bir işte çalışması yasak yani bilgin olsun da soruyu yam okumadım ama kpssyi kazanana kadar çalışacaksın sanırım olabilir çalış ama dediğim gibi öğretmen olduğun zaman ivedilikle bırakman lazım
00 YorumlaHayır hiç garip değil, gayet normal. Her öğretmen atanmak zorunda gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar ama öyle değil. Ayrıca oralarda çalışan üniversite mezunu çok, hala neye şaşırıyorlar anlayamadım..
06 Yorumla- +1 yıl
Yoo normal değil. Ülkede bir şeylerin tersine gittiğini gösterir. Ama dur Avarupa bizi kıskanıyoreee :d
- +1 yıl
Ona bakarsam benim alanıma alandışı atanama yapılamaz ama yaptılar ne olacak? Ee ücretli öğretmen meselesi var bi de ona ne dicez? Öğretmen açığı 140 iken 20 bin atamaya yapılmamasına ne dicez? Bir zamanlar atanma garantisi olan cemaatciler vardı bak o konuda haklısın. Şimdi yerini başkaları aldı :d
- +1 yıl
O halde devletin idari kadrolarına aslına sadece iibfciler atanmalı ama kendi alanından atanmayan her insan rahatlıkla memur oluyor. Atanamayan öğretmenlerle dolu bir çok kamu kurumu. Çok samimiysen buna da tepki ver. Siz öğretmenler neden bunlara ses çıkarmıyorsunuz da sadece öğretmenlerin atanamamasına ya da kendi meslektaşlarınızın üç kuruşla ücretli öğretmenlik yapmasına bir şey diyorsunuz? Size göre mesleki yeterliliğin ispatı atanmış olmak sanırım. O yüzden ücretliye bu kadar tepki.. Ayrıca her okulda 2 3 tane görevlendirme var nasıl öğretmen açığı var diyebiliyorsunuz? Tepkinizi ücretlilere değil yer beğendiremediğiniz atanmış meslektaşlarınıza gösterin.
- +1 yıl
Koyun olduğun 10 km öteden belli :d Aslında hepsine tek tek açıklama yaparım de duvara anlatasam bile anlar sen anlamazsın. Bak o kadar demişsin ama cemaatçilere yer vermemişsin. Neden :D Başkalarının hakkını onlar aldı kim sayesinde? Ha inşallah onların hakkı sizin gibilerin canından çıkacak. Doğruların demek için Allah bilmek lazım. Neyse uzatmayacam engel :d
Eğitim & Kariyer konusunda 614 cevap paylaştı. O kadar haklısın ki. Moral bozucu bir durum ama dram kasması gereken sen değilsin. O yüzden he de geç sonuçta işe ve paraya ihtiyacın var. şartlar şu aşamada senin için çok da önemli değil. yardır git. öğretmen olunca anlatacak anın olur bebelere.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBime başvur BİM A 101 ve Şoktan biraz daha iyidir maaş ve çalışma konusunda
10 Yorumla
+1 yılBizim ülkede garip değil , benim arkadaşımda tarih mezunu popeyes'te çalışıyor.
10 Yorumlakuzenim merve pasaj mimarı yüksek lisans mezunu okulda hademelik yaptık kaç ay normal yani
15 Yorumla
+1 yılburada okullarda öğretmen yok ama öğretmen olan gidip markette pazarda çalışıyor. Üzücü bir durum ama senin utanmanı gerektirecek bir durum yok ataman olmuyorsa elbette başka bir işte çalışacaksın.
10 Yorumla
+1 yılBence daha iyi şartları olan bir iş bulabilirsin. O şartlarda kendini yıpratma derim.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOgretmenlerde. A. Koyarmis ortaligin😅 son cumlende bunu gordum
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDaha once hic bi narkette calismadinmi yani is hayatin olmadimi
Soran+1 yılYok olmadı.
Cevap sahibi+1 yılKıbrıs'a gel🙄
Öğretmen var çevrem de atanamadıkları için mecbur marketler de kafa yoruyor ya ben de BİM de çalıştım kasayı çözemedim diye çıktım açık muhabbetleri varmış a101 ile BİM de yol sorunu yaşanmaz genelde her yerde olduğu için
00 Yorumla
+1 yılHayır Garip değil
Bu hale getiren sistem utansın
Umarım tez zamanda iş bulursunuz10 YorumlaMorelını bozma cok var tanıdıgım oyle işe gıren sadece bazıları bır okul okumamıs ya da daha dusuk bır yer okumus falan ondan oyle sasırıyolar
10 Yorumla
+1 yılNormal.. Bu devlet te hersey normal ama a 101 en son calısılacak yer. Mecbur kalınca iş bulduguna dua edıyosun artık
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye şartlarında diye belirttiğin için garip değil ama Avrupa'da olsaydın bir markete girip çalışsaydın garip olurdu. Çünkü bizim ülke zaten garip🤭
00 Yorumla
+1 yılDershanelerde öğretmenlik yapsan atanana kadar daha mantıklı olurdu bence. En azından kendi işini yapardın.
10 Yorumla- Devamını Gör (100)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat