Bugün iş yerinde bı arkadaşım moladan neden erken gelip çalışmadım diye beni azarladı ve sabahta zorla erken iş başı yaptırdı, bunu yapmak zorunda mıyım?
(İlk iş deneyimim)
(İlk iş deneyimim)
Hayır tabii ki, kimse mola saatlerine müdahale edemez ve seni gereğinden fazla çalıştıramaz.
Ya bir üstüne söyle ya da insan kaynaklarını arayıp şikayette bulun. Tecrüben olmadığı için böyle davranıyorlar zaten, belli şeyleri bilen insanlara aynı muameleyi yapamıyorlar. İlk önce uyar, baktın olmuyor sonra şikayet edersin…
Öyle yapacağım, bugün uyardım beni azarladı ama pazartesi günü aynısı yine olursa onu şikayet edeceğim.
Azarlayıp, bağırıp, çağırma gibi bir hakkı da yok. Mobinge girer bu da, kendini ezdirme, sesini çıkar.
Şikayet etmek en iyisi o halde fakat önce dediğim gibi bir üstüne söyle, onu ezip direk insan kaynaklarını arama. Sorununu o da halletmezse o zaman yapacağın şey bu.
Peki, öyle yapacağım
Cevap
6Cevap
Mola senin yasal hakkındır. Buna kimse karışamaz. Sonuna kadar kullanabilirsin
mola saatlerinde aksi bir durum yoksa çalışmaman gerek.. eger seni zorluyorsa direkt şikayet ile bildir.
Bir daha aynısını yaparsa şikayet edeceğim
Kesinlikle
İş arkadaşın senin amirin mi?
Molalarda çalışmak zorunda değilsin
Bende öyle diyorum ama tersliyor
Amirine şikayet et onu dinleme
Mola haktır kimse engelleyemez mobbing de yasaktır ayağını denk al diye bilirsin
Değilsin tabiki. Kafana göre takıl. Kimse bişey diyemez sana
Moladan neden erken gelesin ki? arkadaşın mal mı?
Arkadaşım derken lafın gelişi, şu an bana eğitim veriyor ve neden erken iş başı yapmıyorum diye beni azarlayıp duruyor
Neye dayanarak sana kızıyor ki?
Bilmiyorum
Kamuda hayır ama özelde maalesef evet gibi oluyor
Zorunlu değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?