Arkadaslar böyle bir tatil ilçesi olan Didim , Edremit , Ayvalık tarzı bir yerde , yazın tatilcilerin çok olduğu bir yerde avukat çok para kazanabilir mi? Bürosu lüks ve her şeyi varsa aynı zamanda hukuk bilgisi de sağlamsa. Arkadaslar büronun lüks olmasından bahsediyorum çünkü bunların göze çarpması ve güzel olması insanlara ilgi çekici gelebiliyor.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hayır kazanamaz
Neden
Bir avukatın kazanması için orada yılın 365 günü ekonomi , iş hayatı ve sosyal hayatın fazla olması gerekir.
Yani adam boşanacak olsa yazlıkta boşanmaz devamlı oturduğu yerde boşanır, adamın icra işi varsa işinin olduğu yerde dava açılır, adama miras kalsa ailesinin devamlı oturduğu yerde dava açılır, şirketler arası iş olsa şirketlerin merkezinin olduğu yerde dava açılır.
Yani kimse 2 ay kaldığı yerde dava açmaz da açamaz da.
Büyükşehir avukatların yaşayabileceği yerlerdir. Tatil beldeleri artık parayı bulmuş villası , geniş arazisi üzüm bağı zeytinliği ile emekli olmuş avukatların oyalandığı bir yerdir. Senin gibi mesleğe yeni başlamış işe ve paraya ihtiyaç duyanların yeri değil
Yorumunuz için sağ olun peki Kayseri , Gaziantep , Kahramanmaraş tarzı büyükşehirlerde avukatlık nasıl olabilir. Ben Kayseri de avukat olup hatta plazası olan İstanbul’daki şirketlerin , hastanelerin avukatlığını yapan bir avukat görmüştüm. Hatta Kahramanmaraş’ta olup hem Kahramanmaraş taki büyük şirketlerin Avukatlığı hem de Gaziantep, Adana dan büyük kurumları avukatlar da gördüm. Sizce bu saydığım şehirlerde avukatlık hem maddi hem manevi olarak tatmin eder mi , mutlu eder mi sizce küçük ilçelere nazaran?
Kayseride avukatlık zor çünkü çok büyük bir iş hacmi yok ve kodaman avukatlar zaten pastayı kapmış.
Antepi bilmem.
Avukatlık işi çevre işidir. Diyarbakırda olup kirasını ödeyemeyen avukat da var. Ama benim sınıf arkadaşım urfalı bir kürt idi aşiretten fakir bir çocuk. Urfaya gitti ofis açtı, hergün aşiretlerin düğününde sıra gecesinde, kahvesinde vs vs. Onların içinden onların adamı olduğu için kısa sürede çok dava aldı ve daha 3. yılında yanına avukat alıyor işçi avukat maaşlı. Volvo araba almış.
Bu işler çevre işi. Mesela İstanbul'da bir arkadaş işhanında ofis açmış 3 ay beklemiş gelen giden yok, hocayı aramış hocam napıcam diye, demiş ki hoca nerde ofisin, tek tek esnafı komşuları gezip tanıştın mı? Yok demiş. Olmaz öyle git tanış. Gitmiş tek tek oturmaya çaya kahveye. Alt komşusu mali müşavir çıkmış iyi arkadaş olmuşlar o da ona müvekkil göndermeye başlamış. O kadar düzelmiş ki işi 2 aya o da araba almış.
Kimileri derneklere gidiyor kayılıyor, falancalılar derneği filancalılar lokali, falancanın düğünü, filanca açılış... vs vs
Camiden çıkanlara kart dağıtanlar bile var 😂
Evet dediğiniz şeyleri yaparak oluyor zaten dediklerinizin çoğu yaşayanıyor kimse bu çok iyi ceza hukuku biliyor diye gelmiyor maalesef. Büronun göze çarpması , arabanın lüks olması , durmadan insanlarla tanışmak falan lazım bunları yapınca çok büyük paralar kazanılıyor ve iş geliyor sanırım. Sizce büro açarken böyle göze çarpan bir büro açmak mantıklı mı yoksa normal bir yer açıp da insanlarla tanışsam yavaş yavaş büyütsem de olur mu? Dedikleriniz çok doğru başlangıçta işi beklemek degil işe gitmek gerekiyor durum bu
Benim düşünceme göre tabi ki prestij için ofisin lüks görünmeli ama abartıya gerek yok. Yani ofisi paylaşımlı kullanmayı mantıklı buluyorum. Yani 3 odalı bir ofis tutup 3 avukat bir arada gider ortağı şeklinde çalışmak, ofisi iç mimara lüks döşetip, bir de sekreter ile bu iş olabilir. Sekreter maaşı , ofis kirası, döşeme, faturalar çay kahve yemek masrafları bölüşülerek çözülebilir. Mesela sekreter hegün öğlen yemek yapar , böylece yemek masrafınız da azalır. 5 yıllık herhangi bir sigortalı işte çalışma kaydınız varsa arabuluculuk işini de ek olarak yaparsınız ayrıca uzlaştırmacılık işini de yaparsınız, cmk ve adli yardım dosyaları da alırsınız.
Bence ilk etapta çok fazla maddi yüke tek başına girmek hata olur.
Evet doğru diyorsunuz teşekkürler. Önceden beri iyi anlaştığım üç arkadaşımla normal bir yer açabilirim içi güzel olan bir yer hem de masraflar düşer hem de birbirimizin bilgilerinden yararlanırız.
Rica ederim hayırlı olsun
Kazanır
Kanka gözlemledin mi hiç bu durumu
Hayır kazanamaz. Babası kodaman değilse