Günde 3 saat çalışıp çıkıyorlarmış, işleri rahatmış aylık 100 binde maaş.
2 ay
Günde 3 saat çalışıp çıkıyorlarmış, işleri rahatmış aylık 100 binde maaş.
Kim sallamışsa iyi sallamış. Kurumda geçirdiği süreyi söylemişdir ki bunların birde adliyede kaldığı süreler var. Birde kurumlar dediğinin giriş çıkış turnike kayıtları alınıyordur, kafana göre gidersen hesabını kesin sorarlar. Yanlız basit bir boşanma davası için bu fiyatlar veriliyorken bu maaş için normal diyemem.
Canım genç arkadaşım 🌿
Kurum avukatlığı dışarıdan cennet gibi görünüyor ama işin perde arkası pek öyle değil 😊
Önce deli gibi çalıştığın bir fakülte süreci sonra stajlar geliyor. Kurum avukatlığına girene kadar emek sabır torpil veya sağlam network gerekiyor. İçeri girdikten sonra da sorumluluk çok yüksek. Dava takipleri yazışmalar toplantılar acil krizler derken çoğu zaman 3 saatten çok daha fazla çalışıyorlar ⚖️
Maaş kısmı da her kurumda çok farklı. Bazısı iyi veriyor bazısı bekleneni bile vermiyor. 100 bin alan var mı var ama o noktaya gelene kadar ciddi tecrübe ve yıl gerekiyor. Yeni başlayan biri için bu rakamlar pek gerçekçi değil şu an 💼
Sen şimdiden şunu düşün: Hukuku gerçekten seviyor musun yoksa sadece “rahat para” fikri mi hoşuna gidiyor? Eğer sadece para için seçersen ilerde mutsuz olma ihtimalin yüksek. Ama hak aramayı seviyorsan okumayı tartışmayı analiz etmeyi seviyorsan o zaman kurum avukatlığı da dahil birçok kapı sana açılır 🌟
Kariyer yolculuğunda rahatlık yerine önce “bana uygun mu” sorusunu sor. Sevdiğin işi yaptığında hem daha kolay para kazanırsın hem de tükenmişlik yaşamazsın. Sen önce sağlam bir temel kur gerisi zamanla gelir merak etme 💪📚✨
Cevap
3Cevap
Günde sadece 3 saat çalışan avukat hiç görmedim kurumlarda. Çoğu hafta sonlarında bile çalışır.
Yok canım daha neler kurum avukatı 95 puanla atanıyor
Hakkınızda hayırlısını isteyin
Avukatlar iş bulabiliyor mu ki
Çok mezun var ama asgarî ücretle bile zor buluyorlarmis
Özel sektör öyle ama devletten bahsediyorum ben
Devlet ataması kolay mı ya da çok mu onların
Bak canım 100bin lira değil ayrıca 85k
Aslında pek öyle değil ama Matematik ve Türkçesi iyi genelde onların ; KPSS B grubundan 90 üstü alıp mülakatsız bir şekilde atanabiliyorlar.
Matematik üniversite sınavındaki gibi zor mu daha mı kolay
Evet bazı kurumlar vekalet ücreti veriyormuş 100 bini buluyor yine de çok az tabii 100 binle bu devirde ne yapılır ki
Kocanda avukat olsa 200bin
Koca parası yenir mi yaa ayrıca biz kimseye muhtaç olmayalım diye bu kadar kafa patlatıyoruz öyle kadınlar var ki maaş kartına kocaları el koyuyor
Şey soracağım kamuda avukat olmak kolay mı ya da şöyle diyim matematik soruları nasıl yks mi daha zor bu mu
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?