Online eğitim için iki kez tag açıldı. İnsanların dikkat etmediğini, okulların kalabalık olduğunu, hastalığı fazlasıyla yaydığını, bunun birer tehlike olduğunu söylüyorlar. Sizce okullar kapanır mı?
Twitter'da iki kez online eğitim ile ilgili hashtag açıldı. Ne düşünüyorsunuz?
hiçkimse hastalığın yayılmasını bahane etmesin. tamam yayılma riski fazlalaşıyor ama bunun nedeni okullar değildi bunun nedeni tam vakalar azalmışken, biraz daha kapalı kalsak belki de çoğunluğunun biteceği bir hastalığı, her yeri beş kuruş para uğruna açan ve eskisinden daha kötü hale getiren hükümetin suçudur.
online eğitimle geçen seneler çöp senelerdir. daha biz üniversite öğrencileri bir şey anlamazken ilkokul, ortaokul öğrencilerinin anlamasını bekleyemeyiz. lise öğrencilerinin böyle bi tag açması normal ama sonrasında o nesilden bir bok olmayacağını hepimiz biliyoruz. uzun lafın kısası çok fazla vaka varsa, ki var gözüküyor, yine her yer kapanmalı sadece okullar açık kalmalıdır. tabii ülkeyi cahilleştirmek istemiyorsanız...
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Babam ogretmen. Cok riskli diyor. Yani kimse eskisi gibi pandeminin basindaki gibi uymuyor kurallara. Ogrenci soru sormak icin dibime giriyor. Sende ister istemez onu bazen gurultude duymak icin egiliyorsun dip dibe giriyorsunuz dedi. Birkac ogrenci derste bile maskesini cikardigini oglum/kizim maskeni tak diye uyardigini söylüyor. Bir yandan cocuklarda hakli. Zaten 4 duvar. Hava nerden gelecek? 7-8 saat boyunca ben okurken zaten nefes alamazdim. Kafam bir milyon olurdu ozellikle son iki ders. Simdi ogrenci yine o kadar ders görüyor üstüne kendi nefesini soluyup duruyor. Hadi şimdi yaz/bahar aylari diye pencereler açık. Kışın kim acar pencereyi o sogukta? Zaten ogrenci kisin hem tempodan hemde soguktan zaten grip oluyor. Virus varkende bu cok tehlikeli. Ben ogrenciyken kışı hiç grip olmadan gecirmezdim. illa her yil kışın grip/soguk alginligi olurdu. Virüste zaten gribe benzer ozellikler, belirtiler gösteriyor. Yeni varyantlar çıkıyor. Cocuk grip miyim, virüs muyum anlamaz ikilemde kalir. Yetiskin bile anlamıyor. Cok tehlikeli bir donemde açılma karari alındı. Ama geri donulecegini pek sanmiyorum. Suanda kapatmazlar. Ya acik kalir tamamen ya da durumu gozlemlemek istiyorlar. Bir yandan da aşılamanin artmasi icin de yapılıyor bu. Diger yandan okullari açıp vaka artar mi, artarsa aşı kurtarır mı işe yarar mi gibi bir deneme ve sonucta bekliyor olabilirler. Bir de ortaligin gazini almakta bir amac bence. Cok yuklenildi okullar acilmiyor diye. Simdi de aciyorlar alın size okul dediler. Bana gore de tehlikeli ve kapanmasi gerek. Kapanmamasini elbette isterim egitim aksamasin ama sartlar yeterli degil. En azindan madem okullar açılacaktı boyle bir dusunce vardi taa yazın basinda onlem alinmasi gerekirdi. Oyle her yer serbest birakilmayacakti. Vakalar belli seviyede tutulmasini saglayacaklardi. Turistlere bu kadar kali acilmayacakti hadi acildi diyelim elini kolunu sallayarak alinmayacakti. Asi belgesi ve pcr testi sonucuna gore alınmalıydı. Kendi vatandasimiz icinde oyle. Tatil yerlerinin dolup tasmasi onlenmeliydi. Ramazan bayrami zamani bu ulkenin vatandaslari olarak biz kapanmaya girerken yabancilar ulkede rahatca dolastilar. Bunu turistler icin degil ogrencilerimiz icin yapmalıydık. Vakalarin patlamamasi icin yapmaliydik. Madem yeni egitim yilinda okullar açılacaktı, boyle bir dusunce vardi yazin 3 ay boyunca bunlarin onlemleri alinmaliydi. Simdi ölümler ve vakalar surekli artıyor. Hastaneye yatma yaş orani düşmüş durumda. Genclerde risk altinda. Hem okullar hemde universiteler tehlikeli görünüyor. Kaldi ki ben bolumumden mezun olmus olmama ragmen tekrar bir bolum okumak icin yks sinavina girdim. orda bile cok tedbir yoktu. Sinav merkezlerinde mesafe olacak oturma sekli icin demislerdi. Arkamda ve onumde kisiler vardi aramizda bir metre bile yoktu. Cogu kiside maskesini cikarip çözmüştü ama en azinda vakali ogrencileri ayri salonda yapiyorlardi. Normal okulda egitim gormekten daha guvenliydi en azindan. Negatifler bir yerde, pozitifler bir yerdeydi. Ama bu normal okul sartlarinda mumkun degil. Bir arkadasimda aciktan bir bolum okuyor. Yaz okulu sınavına girdi aöfün. Negatiflerle pozitifleri ayirmamislar. Sinifta aksiran, oksuren hapsuran belki vakalai ogrencilerle sinava girdim dedi. Yani bu iş boyle yurumez. Ya ogrenciler rahatca devam etsin diye bazi fedakarliklar, kisitlamalar gelecek ya da tekrar kapatilacak. Arkadaslar denemisler sosyal medyadan. Ama bu tweetler dikkate alinmadi, alinmaz.
@Pumpik aşısını oldu zaten. Hepimiz olduk. Sadece durumdan bahsettim. En azindan yaz aylarinda onlemler alınmalıydı ogrenciler icin. Abi ulkedeki su igrenc seyi sevmiyorum. Asi olsoydu. Okudugum bolumu soyluyorum neden okodon. Baska bolum yokmoydu. Abi size ne? Herkes kendinden sorumlu? Herkesin kendi tercihi. Asi olamayana da saygim var benim. Olana da. Hepimiz olduk ama bilimde bir yerde yanilir. Ki bilimin bugune kadar yanıldığı cok oldu. Aşı olduk ama Allah sonumuzu hayır etsin. Bindik bir alamete gidiyoruz kiyamete. Babam ilk biontech aşısını olanlardan. 2 dozu da tam. Kör degil yani. Ayrica uslubun cok cirkin. Aşı olup olmadigini bilmeden onyargiyla yaklamissin. Kör mü diye cikisiyorsun. Uslup desen yok, saygi desen yok. Bol bol bilip bilmeden konusmak var. Bol bol önyargı var. Insan once babaniz aşı oldu mu diye öğrenir, sorar Hemen bilip bilmeden aşo olson. Ulkede bazi seyler duzelecekte işte bu önyargı olmasa.
Aşı olsun herkes. Hem aşı olmuyorlar hem kurallara dikkat etmiyorlar bir de okul açılsın diye ortalığı velveleye verip açılınca da kapansın diyorlar. Oh valla bu ne perhiz bune lahana turşusu? Ben online eğitim almak istemiyorum. Bütün öğrenciler geriledi zaten. Ya ikinci sınıfa giden kuzenim daha ikişer ikişer saymayı bilmiyor. Gelecek nesilden kim umutlu Allah aşkına
Evet ben de dün gördüm. Vakalar sıkıntılı ama yüz yüze eğitim olmadan da olmuyor. Hiç bu kadar mezuna kalan olmamıştı. Eğitim geriledi. Onlar da canlandırmaya çalışıyorlar kendilerince. Ama ne kadar etkili olur bilemem, araftayım.
Ya biri de mantikli düşünsün Allah aşkına ya Hadi okulu kapattın kaç sene bu okul kapali kalacak ya öğrenciler online eğitimle ne öğrenebiliyorlar hiçbir sey 1.5 yildir bu okullar kapali daha ne kadar kapaticaklar covidin bitmesini beklerseniz hic acilmaz bu okullar artik hastaneye gittiginizde doktorlugu yapamayan doktor ogretmen olmus ama bilgi bilmeyen ogretmenlerle karsilasirsiniz aci ama gercek bu
Anlaşılması zor bir durum var insanlar okullar için uzaktan eğitim kararı verildiğinde twitterda okullaryüzyüze diye hashtag açılıyo şimdi tam tersi ne yapılması gerekiyo tam olarak insanları memnun edebilmek için anlaşılması harbiden güç
Millet yatarak sözde uzaktan eğitimle sınıf atlamaya alıştı. Biraz kıçlarını kaldırıp derslerin başına oturma vakti. Yatarak eğitimin kimseye faydası yok herkes işinin başına..
Onlinedan okuyanlar virüs bittiğinde virüsten önce nerde kaldılarsa baştan alsınlar. Sınıf atlamasınlar. Ben kendimi onlinedan mezun olmuş doktorların ameliyatına emanet etmek istemiyom ok
Avmler tatil yerler cafeler barlar her türlü gezilecek yer açık iş yerleri açık bir tek okullar kapalı. Hayırdır salgın sadece okullardan mı yayılıyor bu ne saçmalık?
Çok saçma ya Twitterla ülke yönetilir boş yapmasınlar bi ac diyorlar bi kapa diyorlar oyun mu bu? Ziya Selçuk gitsin diyorlardı şimdi millet keşke gitmeseydi diyor şaka mı bu?
Kapansin bir zahmet kucucuk cocuklar maskeyle en az 30 40 kisilik siniflarda egitim nasil alabilirler maske de bir işe yaramaz , bunlar adı ustunde cocuk
@Pumpik Dogru bu sekilde okullarda sabun tuvalet kagıdı bulunmadan , tuvalet hijyenine onem gosterilmeden cocukları okullara gönderelim , ha birde kronik rahatsızligi olan da egitim almasın nasıl olsa onlar yuzde 1 lik kisimda ya , acilsa bile meb tüm okullara hijyen konusunda destek vermek zorunda.
sonra niye eğitimimiz kötüymüş. yahu daha öğrenciler okumaya döt yokki. evde online diploma alıcak bir poh bilmicek çıkacak piyasa ben açık iş bulamıuyorum dicek corona bahane okula gitmek işlerine gelmiyor
Eğitimden bihaber olan kopyayla sınıf geçmeyi huy edinmiş derdi öğrenmek değil diploma olan herkes online ister
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Okullar birçok yerden daha temiz. Bundan haberleri var mı? Okuşlar kapansa nolcak öğretmenlerin ve öğrencilerin işine gelir başka kimsenin isine gelmez. Bende bundan para kazanıyorum ve okulların açık olması lazm
Online eğitim olmuyor ki? Maddi zorluk yüzünden o tweetler. Yurt ev fiyatlarından bihabersiniz sanırım. Kimsenin korona şeyinde değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
valla ülkeyi yönetmesi gereknler oturuyor millet kendi kendine bi şeyler yapmaya çalışıyor vallahide billahide tayyoş ve köpeklerinin sonu halk tarafından gebertilmek olacak bu yorumu sabitleyin günü gelince açarsınız görünen köy klavuz istemez
Hastag ülkesi.. Adeleti de sosyal medya üzerinden sağlıyor. En başta ne olursa olsun okulları kapatamayız demişlerdi. Bu dözğn sınır olarak alındığı noktada, hak getire..
Herkes daha dun Boyle, bugun Boyle diye sallamış. Ne zannediyorsunuz? Tek bir kitle mi var? Isteyen de var istemeyen de. Biri olunca digerilerinin sesi çıkar. Onemli olan isteklerinin nedenleri? Buna bakılır.