Arkadasım öğretmen ve devamlı çok zor bu iş diyor
öğlen 3 e kadar çalışıyor sadece o da hergün değil öğretmenlik mi zor arkadasım mı nankör?
öğlen 3 e kadar çalışıyor sadece o da hergün değil öğretmenlik mi zor arkadasım mı nankör?
bu zamanda inanmam, o eskidendi. bir öğrenciye birşeyi öğretemediğinde, anlatamadığında bunu dert eden ve gerçekten istediği, sevdiği için meslek edinenler vardı. şimdi artık "memur olayım da; ne olursa olsun" hedefi var -belki de günümüz ekonomi durumu şartları bunu gerektirdi, yine de yanlış hareketler-
Evet ama bu kadar da olur mu. ?
Yarım gün işi beğenmiyor
çocuklarla uğraşmak falan diyorlar eyvallah da:
- hasta bakmayı sevmeyen ne diye hekim olur?
- bilişime, elektroniğe zerre ilgisi olmayan neden bilgi sistemci?
- savaşmaktan, kurşundan korkan ne diye asker olur?
gibi gibi örnekler çoğaltılabilir ve gerçekten ciddi sorun var. Öğretmenliği seçmiş insan çocukları sever, öğrencileri sever, kendisine soru sorulmasından bıkmaz; aksine meraklı nesli görmek kendisini heyecanlandırır, mutlu eder. Olması gereken bu. Dedim ya, hep şundan kaynaklanıyor: "memuriyet olsun da; ne olursa olsun" Birçok meslekte o mesleğe uyumlu, yeterli ya da istekli olmayanlar istihdam edilmiş vaziyette. Çok büyük bir sorun, çok çok büyük
Evet maalesef öyle
Zaten kimse neyi sevdiğini de bilmiyor
en başta garanti para, bunu sevmeyen yok
Kesin
Benim teyzem memur 2 senedir evden çalışıyor
Hatta çalışmıyor.
Mesai saatleri 9-14
Bugün iş başladı diye ağlıyor
Halbuki vatandaştan yakıt, anlamsız ÖTV gibi vergilerle toplanan, milyonlarca insanın hakkı olan para olduğu unutulmamalı. O kadar hak geçiyor ki, hakkını vermeden yiyenin Allah katında hesabı kolay olmayacaktır diye tahmin ediyor ve umuyorum
Zaten amaç devlete atanıp hiç iş yapmamak
Tabii ki, hem rahat hem garanti. Akıllılar işini bilir, bizler enayi vatandaş
Ve kesinlikle iş yapmıyormuş devlet dairesinde
zaten ortada bi iş falan yok ki, minicik ilçede minicik bir bilmem ne dairesine en fazla 10 kişi gerekirken 50 kişi koymak da garip zaten. bence memur sayısı çok fazla, bi süre alım yapılmamalı bile
Alım yapılmıyor ki zaten
alınıyordur alınıyordur ohooo o hem de çok, biz bilmiyoruz. işin içinde maalesef eskisinden daha çok siyaset de var
Vardır
Torpilsiz iş kalmamış bu devirde
Adamın yoksa olmuyor o işler
İşte ben de onu diyorum, alıyorlar ama kimleri? Zaten kaliteden eser kalmamasının en temel gizli nedeni bu değil mi? İşe uygun ve yetersiz olanı torpil ile yerleştirmek
İşe uygun olmayan ve yetersiz kişileri
Evet
Onca Ünv mezunu işsiz ilken
Bir de bu Kişiler iş beğenmiyor
aynen öyle, memuriyet artık altın dolu gizli bir hazinenin içinde yüzmek. o eskidenmiş memur olacak insan bulamıyorlarmış, napayım memuriyetini ben onun ömrü boyunca kazandığını bi senede kazanıyorum diyorlarmış -o zaman öyle fırsatlar varmış- şimdi ekmek aslanın ağzında değil, ortada aslan yok; çoktan öldü çürüdü cesedi
Maalesef öyle
Eskiden memura kız verilmezdi
Şimdi memur olmayana verilmiyor.
Güzel az ama sabit gelirin oluyor.
Uzamazsın da kısalmazsın da
Ama işte zor bu ülkede artık
asgari ücretliye bakınca hiç de az değil maaşlar, e emekli sandığı primleri de sağlam yatıyor. emekli oluyor en kötü şimdiki zamanda 5000 TL basıyor aylık, çok iyi. emekli oluncaya kadar da alıyor emekli olunca da araba ev falan. daha ne
Bi de şartları beğenmiyorlar
Hiç utanmadan bana demesin mi
2 senedir işe gitmiyorum şimdi çalışmak çok zor geliyor diye
ne güzel ya, ben böyle diyene o zaman verdiğim vergiler kursağında kalsın diye yapıştırırım. verilebilecek yanıt bu olsa gerek
Valla
Onlardaki ne keyif bilemiyorum
Milllet rahat yani takmıuor
Zor olmayan bir meslek yoktur. Bir mesleğe kolay gözle bakmak, o kişi ve kurumlara saygı duymamaktır.
Ama bu kadar ağlanır mı
15
Doktor olacağım diyor
Cevap
3Cevap
Öğlen 3 e kadar çalışıyor? Şükretmeli bence saat 6 dan 8-9 a kadar çalışan insanlar var üstelik daha zor bir işte
Evet ve üstelik o insanlar genelde asgari ücret alıyor
Yaptıkları işe kıyasla neresi zor acaba? Devlette aldıkları maaş ortada zaten şükretmesini bilsinler söylenmek yerine.
Ve haftada 4 gün işe gidiyor sadece
15 de çıkıyor
Program çok yorucu imiş kendine zaman kalmıyormuş
Zaten ders çalışıp yeniden tıp okuyacakmış
Doktorluk yapsa 2 günde istifa eder
öğretmenlik bamabaşka meslek. öğretme ve çocuk aşkı yoksa zor gelir. zaten maaşları ve diğer şartları çok az. o zaman daha çok külfet gibi gelir.
Haftada 4 gün çalışıyor
Ve de yarım gün
Hangi işte bu kadar tatil var?
tatil önemli değil. hiç yapmayan da mutlu olabiliyor. önemli olan yaptığı işi sevmek
Peki
Çocuk sevmeyene öğretmenlik zor gelir.
Sabır gerektiren bir meslek
sen o 3 saatte 1 tane cıp kurusunun yaptıgı seylerı cekmek ne kaddar zor bılıyormusun
Diğer türlü işte çalışsa
Patronun müdürün yaptığını saatlerce çekecek
İşçi olmaktan kolay
En azından tatili var
Her meslek öyle ki
Diğer bölümlerde de 2 sene okuyup KPSS siz atanmıyorsun
Bazısı bazısından daha kolay
Hangi branş
Meslek lisesi öğretmeni
Eyvah eyvah kötü yere düşmüş
Hem de nasil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?