Önemli olan üniversiteden mezun olmak değil bu süreçte kendinizi ne kadar geliştirdiğinizdir. İş hayatına 0 tecrübe ile atılabilmek istiyorsanız kendinizi geliştirmek zorundasınız. Bol bol sempozyumlara vs. katılarak sertifika , katılım belgesi gibi şeyler toplamaya çalışın mezun olduğunuzda sertifika ve katılım belgeniz olsun. Bol bol eğlenin çünkü farklı bir şehirde üniversite okumak gezmek , yeni yerler keşfetmek , gezerek öğrenmek için çok büyük bir fırsat. Asla akademisyen hocalarınıza karşı çıkmayın yoksa eğer denk geldiğiniz ters bir hocaysa son nefesine kadar sizinle uğraşır ve asla o dersten geçemezsiniz. Kızlara ise tavsiyem üniversitede gerçekten niyeti ciddi olan bir erkek bulmak düşük bir olasılık o yüzden bir erkek için aile evinde yapamadığınız şeyleri yapıpta kendinizi hastanelik etmeyin. Yurtlarda çok görüyoruz sevgilisinden ayrıldı diye ağlama krizine giripte Ambulansla götürülenleri , değer mi? Adamlar 4 sene boyunca özgürlüğü tadıyorlar , o mekandan bu mekana her gün farklı kızlarla takılıyorlar tabiki de ciddi düşünmezler.
@Narsen işte üniversitede kızlar erkeklere çok yakışıyor. Erkeğin niyeti başka oluyor mesela umduğunu bulamayınca o kızda terkediyorlar sonra kız aşk acısı bilmem ne yok beni aldattı falan filan diye ağlama krizlerine giriyorlar yurtta
İlk haftadan herkesle arkadaş olmayın çevrenizi az ve öz tutun bilin ki o ilk tanışıp arkadaş olduklarınızla 4 yıl sonra belki yüzüne bakmaz oluyorsunuz her şeyinizi hemen dökmeyin her bulduğunuz kişi ile yeterince tanımadan sevip güvenmeyin hayatımın adamı sanıp kollarına atlamayın tabi sizin için önemli değilse sorun olmaz. Dersler vs bir şekilde öğrenip yapıyorsunuz zaten önemli olan sosyal ilişkiler ve onun dışında kendinizi geliştirmeniz derslere engel olmazsa ek işte çalışın , yurtta kalıyorsanız yakın ve güvendiğini bir arkadaşınız ile aynı odaya çıkmamız çok eğlenceli olabilir.
Üniversite hayatlarını dilediklerince yaşasınlar. Üniversite çok özel bir dönem. Ne lise toyluğu ve duygu karmaşaları var ne de belirsizlikler. Gelecek hedeflerin için büyük bir adım atmışsın, gençsin ve artık yetişkin bir birey oluyorsun. Kendini kısıtlamanın, ufak sorunları büyütmenin, bu güzel zamanların kıymetini bilmemenin hiç gereği yok. Yoksa ileride çok pişman olunur.
lisedeki durumun aynısını yaşayan özellikle vurdum duymaz bir yapıya bürünen çok az sorumluluk alan bir karaktere bürünen çok fazla kişi var üniversiteye gitmedim ama çok kez üniversitelerde bulundum ve insan tanıdım hepsi aynıydı kız erkek hiç fark etmiyor
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
89
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
tek tavsiye hic yetmez
sigara, alkol, cinsellik gibi seyleri hawli sanmasınlar, dünyada tek kendileri yasamıyo onları, gayet normal, triplere kasıntılara girmesinler ne arkadas ne sevgili olmak icin kimseye cabuk guvenmesinler hele borç sakın vermesinler, bu devirde borcunu odeyecek insan kalmamıstır nerdeyse dersleri sıkı tutsunlar, sınava son gün çalışarak o işler halledilmez ne sınav ne sunum anında heyecana kapılmasınlar gençlik geçicidir, hayvan gibi masraf etmedikleri sürece eglenmeye calıssınlar tabi, ama eglenmeye baslayinca sacmalamayı normal karsılamasınlar, mesela muhabbet guzel gidiyo falan, arkadasi uzerinden espri yapmasınlar pek, cogu belli etmesede alınırlar, bi sure aklından cıkmaz o an, uyuz olurlar hocalarla araları iyi olsun ama yalakalık gibisinden sacma davranıslara girmesinler "arkadasa imza attırırım, derse gitmeye gerek olmaz" diye dusunmesinler hocalarin cogu bu numaraları yemiyor, yersede olan ogrencinin kendisine oluyor zaten ders kacırmamalı olabildigince
özellikle hicbi zaman kusursuz ortam/hayat olmaz hem universite hem genel hayat için yani aşırı umut olmasın ama aşırı üzüntüde olmasın hepsinin fazlası zarar psikolijiye
Sırf üniversite okudum demek için üniversite okuma. Kendini bir alanda geliştir ve o alanda uzman olmaya bak. Bizim geçmişte bildiğimiz diploma alıp atanma devri artık son buldu. İş bulmak istiyorsan kendini geliştir ve muhakkak birden fazla dil öğren iş verenler için vazgeçilmez ol. Hayatından sadece dört veya beş sene gidecek belki ama geri kalan hayatında rahat edersin, belki yurt dışına gidersin...
Özgürlük sarhoşluğuna dikkat et. Kendini dağıtma. Bunlar hayatının en güzel yılları bunu unutma. Akademik kariyer düşünüyorsan daha 1. sınıftan planlamanı yap. Dil öğrenme şansın varsa kullan. Üniversitenin yurtdışı programları varsa kullan. Belediye , Ticaret Odası , Valilik , Devlet ne kadar burs veren yer varsa , başvur. İyi düşün iyi yaşa Mutlu ol genç arkadaşım :)
Derslerine asilirsan mezuniyetten sonra rahat edersin. Birçok arkadaşım var laylaylom için okula gelirlerdi hepsi mezun olunca pişman oldu. Ben hep derslerime çalıştım çok şükür onur öğrencisi olarak mezun oldum, şimdi iyi bir üniversite de yüksek lisans okuyacağım hedeflerim büyük.
Üniversite de kötü çevrelere kolaylıkla katılabilmek mümkündür. Kötü arkadaş, kötü etki eder bir insanın hayatına.
Bu yüzden yeni insanlarla tanışırken, bin kere düşünün derim öncesinden.
Üniversite, sevgili edinme kurumu değildir. Eğitim kurumudur. Önceliğiniz sevgili, partner ya da arkadaş edinmek değil, eğitim görmektir. Tavsiyem, konstantrasyonunuzu dağıtacak kişilerden ve şeylerden uzak durmanız.
Üçüncüsü de, üniversite okuyor olmanız, ileri de kolaylıkla iş bulacağınız anlamına gelmiyor. Kendinizi geliştirecek aktiviteler yapmanızda fayda var.
@Narsen Bu kişilerin kendilerine "kötü" olarak algıladığı şeylere bağlı. Bana göre üniversite de kötü olan arkadaşlar, dersten, ve öncelik verdiğim şeylerden beni uzaklaştıran, kafa bulandıran insanlar. Sürekli eğlence peşinde olan, sürekli sevgili derdinde olan insanlar. Yani bana göre bu tip insanlarla arkadaş olunulmaz.
Bunun ortasi yok xaten ya surekli dersle ilgilenirler ki bu insanlar surekli kiskanclik pesindedir. Ya da sosyal tipler bunlar da rahat sosyallesirsin ama isinden gucunden olursun.
Cok fazla gezmeye tozmaya zaman ayirlnasinlar. Genelde yogun bir universiteye hazirlik doneminden sonra nasil olsa kazandim deyip kendilerini saliyorlar sonra 4 senelik univeristeyi 6 senede zor bitiriyorlar. 4 seneyi staj, kendi bolumuyle ilgili saglam teorik bilgi ve yabanci dil ogrenerek tamamlasinlar. Bir de baglanti. Ne kadar cok baglanti o kadar iyi is bulma imkani
Nereden geldiğinizi unutmayın. Meslek sahibi olduğunuzda lütfen ama lütfen insaniyetinizi ve merhametinizi kaybetmeyin. Lütfen insanlara hor davranmayın. Yıllarca okuyup beyni sulananlar gibi saygınızı asla yitirmeyin.
Üniversite çok güzel bir dönemdir. Yaşayabilirsen tabi. Kendi paranı kazanmak güzeldir ama seni her şeyden de mahrum etmesin. Gezilere katıl, arkadaşlarınla vakit geçir, sosyalleş, yapabilirsen bir dönem mutlaka Erasmus veya farklı bir değişim programı ile yurt dışına git. Girişken ol kulüplere, sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katıl. Benim gibi olma yani. Herkese öyle hemen güvenme, insanları tanımak zaman ister. Not cimrisi olma, paylaş onları bir şey olmaz. Başkalarının meselelerine de karışma arada kalır sen kötü olursun sonra. En yakın arkadaşının arası bozuk diye kötü olma insanlarla. O başka sen başka bunu unutma. Ve en önemlisi, hocalarla asla ama asla ters düşme, gözlerine batma. Demedi deme, Pişman olursun sonra.
karıyerınıze odaklanın yenı yerler yenı ınsanlar gorun , dil bılgınızı gelıstırın . ingılızce bılhassa.
ne olursa olsun part time garsonda olsa calısın sgk gırıs kaydınız olsun.
iyi cevre edınmeye calısın farklı fakultelerde arkadas edının yarın obur gun iş acısından etkısı olur.
imkan varsa eve cıkın yoksa ozel yurtta ılk donem ya da 1 yıl kalıp sızınle aynı paralelde buyuksehırdensen o kısıde ordan olan bırı ıle eve cıkın . kyk yurtları tavsıye etmem.
Dolu dolu eğlen. Sana zarar vermemek kaydı ile her şeyi dene, tecrübe et çünkü o yıllar bir daha asla ama ve yine ama asla geri gelmeyecek. Ğıığ diye nefessiz kalıp yaşlanıp ölüp gidene kadar bir daha geri gelemeyecek. Korkma, dene. Yap. Yaşa. Özgürlüğün zirvesidir üniversite..
1 tane sağlam hobi edinin ve gezebildiğiniz kadar gezin ülkeyi dünyayı ortalamanız iyi olursa erasmusa veya sosyal projelerle yurtdışına gidin ilgi duyduğunuz farklı bölümlerdeki derslere de kayıt olmadan gidin kendinizden farklı düşünen farklı bölümlerde okuyan arkadaşlar edinin öğrenci kulüplerinden kütüphaneden sonuna kadar faydalanın
Hangi şehirde başladığına göre değişir. Dersler kadar eğlenceye de önem verin çünkü bir daha bu hayatı yaşayamayacaksınız. Tatillerinizde bölümünüzle alakalı işlerde çalışın bu sizi epey öne geçirecektir. Arkadaşlıklarınızın kalıcılığı 2. Sene belli olur. Erkekler halı saha maçını sakın ihmal etmeyin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doya doya eğlenin. Eğlence demek gece barlara git alkol al veya evde alkol al demek degil. He alan alsin kendileri bilir ama eglence anlayisiniz cesitli olsun. Farkli sehirlere de gidin (lükse gerek yok, en kötü sartlar bile arkadas ortaminda eglenceli oluyor zaten). Kültürel geziler de yapin, konsere de gidin (onumuzdeki yildan itibaren rahatlariz umarim) anilar biriktirin. Firsat buldugunuz her aktiviteye atlayin. Sacma meselelerden küsmeyin. Is hayatinda cevre önemli. Kafa dengi olacagi kadar akli basinda gerekirse ilerde ortak iş yapabileceginiz dostlar edinin. Dersleri çok boslamayin, donanimli insan olun iş işten gectiginde o okul siralarindaki bilgileri cok ararsiniz. Is basvurularinda cv nizin begenilmemesi cok zordur bunu bilin... Mutlaka 2.3. sinif sonlarinda staj yapin zorunlu olmasa bile... o sizi hayata hazırlayacak. Tek derdiniz ask mesk veya cinsellikmis gibi takilmayin. Harbiden hayatin farkinda olup kendi gelisiminize yatirim yapin.
sadece ve sadece eğitiminize odaklanın sadece kendinizi mesleğinizde yetiştirin hiç birsey dersinizden önemli olmasın eğlenecek cok zaman olur ama okuyacak cok zaman yok
Okudukları bölümü iyi kavrasınlar kendilerine uygun olup olmadığını iyi hesaplasınlar o işi yaparken enerjisini vermek istiyormu istemiyor mu bilsinler özellikle üniversitede öğrenci klüplerine katılsınlar bir hobi oluştursunlar kendilerine çünkü bu hobiler çok farklı bakış açısı kazandıracaktır stajlarına özen göstersinler hatta yapabiliyorlarsa fazladan yapsınlar çünkü iş hayatında bir basamak öne atacaktır kendisini öğrenciyken öğrendin öğrendin işe girdikten sonra zaman sıkıntısı yaşanıyor herkese başarılar hayatında
Fazla kasmayin. Eglenmeye bakin. Cevre edinin, okulun yarisi arkadasiniz olsun ilerde is ortaminda buna ihtiyac var. Zaman cabuk geciyor sadece derse odaklanmak yerine gezip tozun. Dengeleyin.
üniversitede ne kadar iyi arkadaşlıklar edinsende üni bitince arkadaşlıklar sona erecektir. herkes üniversitede istediği hayatı yaşamıyor. sınıfındakilerin kafa dengi çıkması zor çıksa bile samimi olacaksınız oda zor
Üniversiteye gitmedim ama tavsiyem, bol bol eglensinler özgur olsunlar ne istiyorlarsa yapsinlar, sonrasinda pişman olacaklari seyleri yapmasinlar herkese guvenmesinler Doya doya yasasinlar bir daha o hayati yasamicaklar sonucta
Üniversite çok dolu dolu geçilmesi gereken bir zaman. Gözünüz açık olsun. Öncelikle vereceğim ilk tavsiye SAKIN İLK YILDAN SEVGİLİ YAPMAYIN! Sonrasında eğer imkanınız varsa yurtdışı yapın Erasmus gibi. Mezun olduktan sonra iş derdinden bunlara fırsat kalmıyor. Ve en önemlisi artık hedefinizi belirleyin ve o yönde kendinizi geliştirin, işe girin çalışın ve o alanda uzmanlaşın, yeri geldiğinde her yeri gezin dolaşın yapmadığın şey kalmasın. Gerçekten üniversite çok özel bir dönem. Dolu dolu yaşamış olmama rağmen hala keşke şunu yapsaydım derim. Bence istediğin ne varsa yap... TOKSİK İLİŞKİLERDEN UZAK DURUN, SİZİ DARLAYAN KISITLAYAN İNSANLARLA MUHATTAP BİLE OLMAYIN!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
%95 torpilsiz olanlarınız ünüversite sonrası 100 bin tl borçla çıkıcaksınız + nitelikli pas pasçı olucaksınız. Çocuklarınızın çocukları da pas pasçı olmaya devam edicek 👌👌👌✔✔✔
Yanımızda 2 tane 2 ünü bitirmiş askeri maaşlı eleman var. ✔
Bir tanesi hala kyk borcçlarını vs. ödüyor 😴 25 yaşına kadar oku sonra 30 yaşına kadar borç öde...
@selenatorsari Okumuş olsan da gene pas pasçısın tatlım. Türkiyede 2-3 ünüversite ve bölüm dışında okul okumak zaman kaybı. Çünkü hiç bir iyi para edicek nitelik kazandırılmaz. Keza para edicek iyi niteliğin olsa bile bile... o niteliğe para ödeyecek firma yoktur türkiyede 👌🤙🤙
Denemekten vazgeçmeyin. Günün sonunda rezil de olsanız, vezir de olsanız aklınızdakini denemekten asla vazgeçmeyin. Hayatınızın ilerleyen dönemlerinde deneyecek vaktiniz veya durumunuz olmayabilir.
üniversitesinin de içi boş. üniversiteye giden içini doşdurmadıktan sonra. bölümü ile ilgili bulabildiğim her fırsatı değerlendirp sahada aktif olmazlar ise boş boşuna okumasınlar. Eğitim sadece sınıftaki, sınavdaki. dersler, sonuçlar değildir. sahada girişken başarılı olan ölçüsünds sosyal olan, çevresi ile insanlar ile toplum ile ilgilenen, sürekli yeni şeyler öğrenen insan başarılı olur.
Ben 30 yaşındayım ve üniversite okumak nasip olmadı. Bu yüzden de asla pes etmeyin. Hayallerinize inatla daha da sarılın. Üniversiteyi en güzel sekil de bitimeye calısın. Tek dileğim hayallerinizi ertelemeyin. Ne kadar erken o kadar iyi. Pismanım hayata karşı savasmadığım icin. Sizler savaşacak güçtesiniz. Başarılı olacağınızdan asla süphem yok. Haddimi aştıysam özür dilerim.
Gerçekten meslek sahibi olmak istiyorlarsa kendilerini alanında geliştirsinler. En önemlisi de kesinlikle bir Batı dilini çok iyi öğrensinler. Derslerine iyi çalışsınlan. Saçma sapan siyasal aktivitelerde gençliklerini harcamasınlar. Unutmayalım; diploma hiçbir işe yaramaz.
iki yıl kendin için oku 4 yıl da devlet için üniversitenin tadını çıkarmaya bak o günler bir daha gelmeyecek! ilk gün çöm olduğunu belli etme ilk kayıt ve dersten önce zorlanmamak için bir fizibilite çıkar. hocalara asla güvenme hele hemcinslerine hiç güvenme
EĞLEN ! Çünkü üniversite bir şekilde bitiyor tabii başarını göz ardı etme ama hayatının en güzel zamanları kesinlikle üniversite zamanları yaşarken sefalet atlatınca bir sürü güzel anı çoğu da eğlenceli ve parasızlıkla ilgili oluyor.
Sadece derslerine bak. Gerisini boşver. Kimseye acıma. Çünkü onlarda umursamayacaklar. Üniversite de herkes çıkarı yoksa yanına gelmez. Hem derslerine bak hem diğer yandan para kazanmaya çalış. Gerisini boşver.
Boş Amfilerde bol bol sevisin, sonra sevgilinizden ayrılınca psikolojik sorun yaşayın, akıllı olun, hata lüksumuz yok,2 üniversite okudum 8 yıl, ve MBA yaptım çok insan tanıdım akıllı olun sadece akıllı olun
Aslolan bilgidir, olabildiğince bilgi ile donanmalısınız. Kimse diplomanıza veya notunuza bakmayacak sektör ile alakalı sorular sorulduğunda çatır çatır cevap veren direk işi kapar. Mühendislik okumayı düşünenler varsa bu sorulardan bahsedebilirim :)
Sosyal faaliyetlere yer verin, kütüphaneyi sık kullanın ve mesleğiniz dair en geç 4 5 ay içerisinde plan oluşturup ona göre 2. Senede Bi kurumda çalışmaya başlanabilir. Özel sektör düşünülüyorsa
Bölümüne göre değişir bide zaten para ile girmiceksin gönüllü ama tabi dediğim gibi hangi bölüme göre olduğu değişir mesela ben eğitim fskültesiyim 2. Sınıfta kurumda gönüllü çalıştım ve cv me de yazdırdım devlet düşünmeme rağmen
Mühendislikte biraz daha farklı olabilir ama en azından 3. Sınıftan itibaren Bi arayışa girebilir bence. Benim arkadaşım da mühendislik okuyor 3. Sınıfın yazında staja girdi zaten bölümde zorunlu diye biliyorum okuldan ayrı staj yapmak
@Narsen çalıştığın yere göre değişiyor benim arkadaşım kazanmıyordu Bi başka arkadaşım cüzi Bi miktar alıyordu ama genel olarak herhangi Bi meslekte stajda kazanılmıyor diye biliyorum
@Narsen yani pek de boşuna değil aslında mesleğine dair şeyler öğreniyorsun ve ne yazıkki ezilmeden gelişmek de zor bence hele ki mühendislik de şartlar çok daha çetin diye biliyorum
Dersleri kaçırmayın konular birikince vize finalde pata küte düşersiniz sosyallesmeye bakın universitede dolu dolu yaşayın üniversite lise gibi değil rahat takılın rahat olun
Dersleri geçecek kadar çalışın yeter not ortalamaniz ise girerken hiçbir halta yaramıyor Onun yerine ise girin çalışın bir yandan, erasmus yapın, dil öğrenin, network oluşturun, seminerlere eğitimlere katılın , gitmediğimiz şehirlere gidin gezin tarihi kültürel yapılarını öğrenin... Ailemden uzak kaldım nasıl geçecek 4 yıl ühüüğğü diye ağlamayın hızlıca geçiyor bu sefer diyorsunuz ki nerden geri döndüm aile evine 🙄🙄
Eğer dayınız yoksa veya ağzınızda gümüş kaşıkla doğmadıysanız bu ülkede belli üniversiteler ve bölümler haricinde hepsi hava civa ;) bir mesleğe başlayıp açık öğretimden okumak en güzeli..
Üniversite yi sevgili yapmak için araç olarak gördükçe boşuna gidersiniz okumak için gidin şu üniversiteye yıllarca dirsek çürütün üniversiteye gelince okun yaydan çıkması gibi yoldan çıkmayın
Çalışmalarına odaklan, iyi öğren, mezun olduktan sonra ne yapacağını düşünerek kendini geliştir. Sosyalleş, iyi arkadaşlar edin çok olmasın az ve öz olsun arkadaşların.