İktisadi idari bilimler fakültesinde psikoloji okuyorum. Formasyon alıp öğretmenlik yapmayı da düşünüyordum ancak formasyonlar kalkmıştı bildiğiniz gibi.
Formasyon eğitimi geri mi geldi?
Formasyon eğitimi geri mi geldi?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba, eğitim fakültesi mezunu olmayanların aldığı pedagojik formasyon kaldırıldı. Onun yerine öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı getirildi. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Web Sitesi'nde konuyla ilgili tam olarak şöyle bir açıklama yer alıyor: "Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 9 sayılı kararında 12 sayılı karar doğrultusunda değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişiklik gereği; Pedagojik Formasyon: Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı'nı ifade eder. Bu nedenle pedagojik formasyon eğitimi yerine Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı getirilmiştir. 1 Ocak 2021 tarihinden önce pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını tamamladıysanız haklarınız korunur." Dolayısıyla böyle bir eğitimin geldiği gündemde fakat uygulamada halen bunun yürürlüğe konmadığını, yakın bir zamanda geleceğini umuyoruz. Haberlerden de okuduğum kadarıyla sadece açılımı genişletmişler. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Merhaba, peki iibf'den mezun bir psikolog da başvurabilir mi?
Yani tam olarak nasıl yapacaklarını bilmiyoruz. Eğer açılırsa bildiğim kadarıyla size de oluyor. Ben de tam formasyon eğtimii alacaktım ama kaldırdılar. Öğretmenlikle ilgili tezsiz yüksek lisans açılacak ve bakan da atanana vereceğiz demişti. Uygulamada hiçbir şey yok yani henüz.
Anladım, haberlerde gördüm ben de sabah. Formasyon almak hedefimdi ama kaldırınca o da suya düşmüştü. Şimdi gelirse tekrar çok güzel olacak.
Evet, ben de bekliyorum. Umarım gelir :)
Umarım
Cevap
0Cevap
Sosyal Bilimler Fakültesi ya da Fen ve Edebiyat Fakültesi olmasi gerekmiyor mu?
Hayır, İİBF'den mezun olanlar da alabiliyor.
Psikoloji bolumu icin soruyorum. Psikoloji bolumunun Sosyal Bilimler Fakültesinde ya da Fen ve Edebiyat Fakültesinde olmasi gerekmiyor mu?
Alınıyor diye biliyorum.
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?