DPÜ Rektörü Kazım Uysal, ''Aşı olmadığı için kimse eğitim hakkından mahrum bırakılamaz'' dedi. Sizce diğer üniversiteler nasıl tepki gösterecek, aşılanma zorunlu mu olacak?
DPÜ Rektörü Kazım Uysal gençlere destek çıktı. Sizce diğer üniversiteler nasıl tepki gösterecek?
DPÜ Rektörü Kazım Uysal, ''Aşı olmadığı için kimse eğitim hakkından mahrum bırakılamaz'' dedi. Sizce diğer üniversiteler nasıl tepki gösterecek, aşılanma zorunlu mu olacak?
Askerdeyken çarşıya çıkmamız yasaktı olağan üstü hal bölgesinde olduğumuz için. Fakat ben Açık öğretim öğrencisi olduğum için sınavlara girmem gerekiyordu sınıfta kalmamam adına. Benim okuma hakkımı elimden almayan askeriye vardı. Bunlar mı elimden alacak. S. g azıcık beyinlerini yoklasınlar
Tedbir almak temkinli olmak elbette şart ve gerekli ama bunu zorunlu kılıp baskı veya tehditle yapamazsın. Bazı ülkeler para veya çeşitli elektronik eşya gibi hediyeler sunuyorlar insanlarına aşı olmaları için. Sende bu şekilde teşvik etsene!!! O ülke bu ülke demeyip hibe hibe para dağıtıyosun, uçaklar dolusu maskeler vs. dağıtıyosun, mültecilere tonla paralar harcıyosun... Eeee bu vatandaşı da gör biraz dimi.
Aşı olmadığı için zorlanan yok. Ama o aşı olmadığı için de bulaştıracağı hastalığa kimseyi maruz bırakmaya da kimsenin hakkı yok. Bu sebeple 3 günde bir PCR testi yaptırmak zorunda. Bu gibi düşünceden yoksun provakatif sözleri söyleyen biri rektör olabiliyorsa maalesef ki Sayın Cumhurbaşkanımız da işini eksik yapmıştır.
Bence vakalar ve ölüm sayıları düşünceye kadar uzaktan olsun uygulamalı tıp sağlık gibi bölümler hariç en azından sosyal mesafede olur düşünsenize arkadaşlar sınıfımız zaten yüz kişilik ikinci öğretimiz sınıfa geç gelen merdivendelerde oturuyor. Bence açılmamalı az biraz daha sabretseler kısıtlama gelse ölürler 😏
@aşiretiçocuğu56 sizin gibi bölümlerin açılmasını bende çok istiyorum öyle kitap okuyarak olmuyor sizin bölüm ben böyle okuyarak işini yapabilecek bölümlerin açılmasını istemiyorum. En azından sizin içinde rahat olur ne bileyim sosyal mesafe açısından. Açılacak diye bas bas bağırıyorlar neden açılmaz diyorsun
Arkadaş bu aşının koruyuculuğu bu kadar düşük mü? Aşısını olan dersine girsin keyfine baksın ;) aşı karşıtı değilim aşı olmayan bırakın Ne yaparsa yapsın :) ama aşının koruyuculuğu dendiği gibi değil. Bırakın isteyen aşı olsun istemeyen olmasın :) darlamayın milleti.
@DorukHan_ Evet hafif atlattığımız için gidip test yaptırmıyoruz, test yaptırmadığımız için pozitif çıkıp karantinaya da alınmıyoruz. Kendi içimizde hafif atlatıp geçeceğiz ama aşı olmayanlar aramıza girince onlara bir şey olmasın diye mecbur biz de kısıtlanıyoruz.
DorukHan_ Ben aşı olduğum hâlde bulaştırırım belki diye maskemi takıyorum ve sosyal mesafeme de dikkat ediyorum ama artık ülkede aşı sıkıntısı yok, olmayanların kendi tercihi bu kişiler için eğitim hayatımdan feragat etmek zorunda değilim. Ya sınıfta kaç pozitif çıkarsa çıksın hiçbirimiz karantinaya alınmayalım ölen ölsün ya da aşı olmayanlar gelmesin.
twitter.com/.../1394755079622860801?s=19 Burnu akanın pozitif çıktığı testlere göre yapılan karantinaları sorgulamadığın sürece korkağın biri olarak yaşarsın. Üzgünüm ama böyle. Endişe duyacağına bu saçmalığa karşı mücadele ver!..
@Acılıkoala Aman kalsın ozaman. PCR'ın mucidi Kary Mulllis; "Bir PCR testi ile herkes pratikte herhangi birşey için pozitif olabilir. Bu test size hasta olduğunuzu söylemez. Bu test hiçbir zaman teşhis amaçlı değildi." diyorken senin neyinle tartışacağımki?
Coronadan önce niye yüzlerce enfeksiyon hastalığının tanısında kullanılıyordu? Ben tıp okuyorum PCR ne çok iyi biliyorum bu yüzden komple teorileri sayfalarında okuduğunuz şeyleri söyleyerek bir şey elde edemezsiniz. Size hayatınızda başarılar.
@Acılıkoala Vücudda bir virüs materyali olması o kişiyi hasta yapmaz. Bu 3 sene önce geçirilen grip kalıntısıda olabilir. Burdan testi icat edene kafa atan bir cahille ufacık yol alınmaz. Öğrenci halinle testin mucidine laf atıyorsun. Heryerin cahillik. Sanada başarılar dilemek isterdim ama bu kafayla 3 adım yol yürüyecek kapasiten yok üzgünümki 🙂
Gribin virüsü ile bu virüs aynı aileden bile değil 3 sene önce geçirdiğim grip kalıntısı olma ihtimali yok, her virüsün kendine ait genetik materyali olur ve PCR testi spesifik olarak o virüse ait parçacıkları arar bir başka virüste de olan gen dizilimini aramaz. Testin mucidi yanlış kullanılabileceğini söylüyor ve evet yanlış kullanılabilir ama kullanan kişiler zaten bunun eğitimini aldığı için böyle bir durum söz konusu değil, yıllardır da bir sürü enfeksiyonun tanısında kullanılan en güvenilir yöntemlerden biri. Ben cahil değilim, siz ordan burdan duyduğunuz şeylerle kendinizi bir şey sanıyorsunuz olay bundan ibaret.
Dünyada var olan binlerce hastane de bulunduğu günden beri hastalık tanısında kullanıyor. PCR testi covidle var olmadı, covid bitince de bitmeyecek. Tepkilerinize inanın hiç şaşırmıyorum klasik plandemici, bir şeyler söyler olumlu tepki alamayınca da hakaret eder.
Normal gribi pozitif verdiği sizin uydurmanız. İnfluenza virüsü coronavirus ailesinden bile değil ama ikisi de sırf solunum yolu enfeksiyonuna sebep oluyor diye sürekli saçma bir kıyas içindesiniz. Ben bilmiyorum beyefendi bir sürü mikrobiyolog ve virolog var onlar biliyor ben de onlardan eğitim alıyorum.
Kesinlikle aşı olmayanlar kampüse girmemeli, uzaktan eğitim görmeliler. Üniversite zorunlu bir eğitim değildir bu yüzden istenilen şartları koyulabilir. Örneğin dersteki profesörün senden 1000 liralık kitabı almanı istiyorsa ya alıcaksın ya da dersten kalmayı göze alacaksın. Aşı olmayan bilim adamlarının dırdırını çekmemek için uzaktan eğitimle orta yol bulunması lazım. Uzaktan eğitimle sorunları varsa 2 yıl uzaktan okuduk zaten, 2 yılın hakkını da istesin aşı olmayanlar.
kazım uysal mı sağlıyor insanların can güvenliğini zaten doğru düzgün maske takmadılar sosyal mesefaye uymadılar aşı da olmuyorlar ben mecburmuyum bu sorumsuz bencil insanlarla kendimi riske atıp derse girmeye? onların canı hakları var da benim yok mu? bence aşı olmayan derse girmemeli.. evet uzaktan eğitim alabilir veya ayrı bir sınıfta aşı olmayanları toplasınlar dersi öyle versinler.
Aşı zorunlu olmaz ancak teşvik edici bazı uygulamalar yapılabilir, bu durumda meçbur herkes kendi gibi aşısını olacaktır bence, başka çare bırakmayacaklar gibi görünüyor.
Reisleri bunu görevden alsin millet aşılansın diyoruz biz bu ne yapıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Zorunlu olması yanlış zaten bir kere hani özgür bir ülkeydik? Allah bile karışmıyor sizin iradenize siz kimsiniz zorunlu tutuyorsunuz mk çocukları aşı falan olmuyorum.
@DorukHan_ etiketlemem mi gerekirdi? Sonucta onum görüşüne yorum yapıyorum. Pardon dediysen dedin, bundan sonra dikkatli ol. Baskası benim gibi sakin davranmaz. İyi aksamlar
@Karamel4141 Komşum aşı oldu gene corona kaptı ölmedi ama nefes darlığı çekiyor. Bilginiz yok bir sağlıkçıyla bir araya gelip konuşmuşluğunuz yok ötüyorsunuz. Bu yüzden Türkiye geri kalmaya herzaman mahkum bir ülke.
@azbuka Mal mal konusup benim sinirimi bozma ger zekalı. Benim kuzenim doktor, bilip bilmeden konusmusluğum filan yok. Siz o aptal beyinlerinizin götürdüğü düşünceler içinde boğulun size iyi boğulmalar aptal topluluğu
aynen knk. Bilimadamlarının işi gücü yok. Milleti kısırlaştırcaklar ayn. Gerçi kısırlaştırsalarda iyi olur. Tr gibi kontrolsüz doğum olan 3. dünya ülkeleri yüzünden dünya nüfusu çok fazla.
@Karamel4141 İsrail den o kadar Genetiği değiştirilmiş tohum alıyoruz onları bir güzel yetiştirip yiyoruz asıl korkacaksanız bundan korkun iki üç nesil sonra kısırlık toplumsal sorun haline gelirse GDO lu tohumlardan olur bundan bahseden yok aşıya taktılar kafayı
Asi zorlama ile olmaz senelerdir dış mihraklar die oy toplayan hükümet dış mihraklara içinde ne olduğu bilinmeyen aşısını halkına yaptırıyor beyin ozurlusu bunlar
Çok nadir çünkü manipülasyon var. Otopsinin yasak olmasından uyanın. Bağımsız araştırmayla Almanya'da yapılan otopside bütün organlarda bu zehirin olduğu tespit edildi. Zaten biliniyorda akademik araştırma yapılamıyor. Heryer onların elinde.
@DorukHan_ virüsün öldürme oranları da mı yalan? Tüm dünyada açıklanan veriler? Yoğun bakım oranları? Hastalığın uzun vadedeki beyinde ve çeşitli organlarda yaratacağı hasar?
Tamamen yalan. Basit bir veriyle sana bunu kanıtlayabilrim. Şimdi hersene sadece Türkiye'de Grip ve Zatürre'den 50.000 civarında çoğunluğu yaşlı insan hayatını kaybetmekteydi. Pfizer Fahrettin'in koronanın ilk dönemlerinde yaptığı bir açıklama var diyorki, "Dönemsel gribimiz kovid'tir".. yani normal hersene kışın artışa geçen grip vakalarınıda kovid sayılarına eklediler. Ve tabiki grip ölümlerinide. Yıllık 50k grip ölümü şu an yok gözüküyor. Bir anda kesilmedi öyle değil mi? Bunların üstüne hapşurduğu için test olup pozitif çıkanların Entübe edilmesini ekle. Adamlara günde 16 tablet ilaç dayadilar. Eskiden olsa bu intihar girişimi diye polis çağırırlardı. Haybiye ölen bunlarıda ekle, zaten çıktı sana kovid ölümleri. Medya korku pompalıyor sadece. Anormal bir ölüm olmadı. Tek anormallik hastaneye gidenin birdaha sağ çıkmaması. Şu vidyoya bak, Entübe edilmişin halı. Böyle çok insanı yok ettiler! Ne yemeğini vermişler ne refakatçi alıyorlar... twitter.com/.../1426665939077144577?s=19
@DorukHan_ kötü videoları izlemiyorum haklılık payın olabilir amma ve lakin covid in süründürme ve öldürme oranı sıradan bir gribin çok üstünde. Arkadaşım covid oldu, kalp rahatsızlığı başgösterdi. Hem de birbirinden farklı iki ayrı şehirdeki iki arkadaşımda da kalp sıkıntısı çıktı. Sıradan bir griple alakası yok.
İnsanların çok özel, mahrem görüntüleri Var videoda. Hasta insanları izlemekten kaçınıyorum çünkü çok üzülüyorum. İzledim gördüm. Şikayet edin efendim. Bu virüsün olmadığı anlamına mı gelir? Sağlık politikasının gayri insani koşullarını konuşacaksak o ayrı mesele. Hem hekim hem hasta hakları açısından değerlendirme yaparız. Ama fikrini beğenmedim ve onaylamadım diye etnik köken bakımından bir sataşma yakışmadı. Ermeni değilim. Tut ki ermeni olsam, bunun tartışma ile ilgisi ne? Bir hekim olduğunu sanmıyorum. Hekimler zekidir. Zeki insanlar beğenmedikleri fikirlere karşı bu tarz sataşmalara ihtiyaç duymazlar. Bj tartışma benim için bitmiştir. İyi akşamlar dilerim.
Ya bu git Allah aşkına ya. Belki üslubunun ne kadar boş olduğunu anlarsın diye aynı şekil sana yaklaştım ama hâlâ aynı devam ediyorsun. Dikkat et, biri dava açar bak sonra hakaret davasıyla uğraşir durursun. :)
Devam ettirme değil. Kıssasa kıssas ya da ne ekersen onu biçersin derler bizde buna.. Ayrıca ben herhangi bir hakaret unsuru göremedim. Zira biri dava açacaksa bunun aksini ıspat etmekle yükümlüdür. Edemiyorsa yemez ve dava da açamaz.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > DPÜ Rektörü Kazım Uysal, ''Aşı olmadığı için kimse eğitim hakkından mahrum bırakılamaz'' dedi. Sizce diğer üniversiteler nasıl tepki gösterecek, aşılanma zorunlu mu olacak?