Siyaset ağzıyla konuşmak?

Bugün iş görüşmesine gittim. Arada bi tanış vardı bende yeni mezunum çok istemedim ama ailem illaki git dediler. Gittim ve tam 4 saat bekletildim. Bunu söylediğimde ise söylemem bile yanlışmış bu bir test olabilirmiş. Artık sinir oldum ama gerginlik yaratmak istemedim. Sonra görüşmeye alındım. Laboratuvar biriminde çalışıcam kadın bana ikna kabiliyetin var mı dedi bende 4 sene okudum ama laboratuvar da kimseyi ikna etme durumumuz olmadı kimi ikna etmem lazım dedim makina operatörünü dedi. Eğer hata varsa kapatmalı dedim deneyimim yok o yüzden bilmiyorum ne diyeyim dedim. Daha sonra amirin lise mezunu dedi bende olabilir benim deneyim yok bilgi var ama Her zaman yükselirim dedim yükselemezsin dedi bende o işime bağlıdır dedim. İşten ne bekliyosun dedi zaten başvurduğum birim laboratuvar o yüzden iş benden bişeyler bekliyor dedim ne iş olsa yaparsın o zaman dedi. Bende eğer öyle bir mantığım olsaydı bu bölüme 5 senemi vermezdim dedim. Doğru dedi. Yan tarafa geç bekle dedi. Bende tekrar bir teste tabi mi tutuluyorum deyip güldüm artık sinirden. 5 dakika sonra görüşmedeki diğer adam geldi az önceki senin amirinde sen onunla nasıl konuşabiliyosun dedi. Çok hamsın dedi bende pişmek için burdayım dedim. Çok siyaset ağzıyla konuşuyosun politiksin dedi. Ne demek istediğini anlamadım. Ben masamda 3 telefonla çalışıyorum dedi çalışmak insanı yormaz sonunu bilmeden beklemek yoruyor dedim. Üniversiteli gibi konuşuyosun dedi üniversiteliyim zaten dedim. Kpss den umudun var sana tuzak soru sorduk düştün dedi. Biz seni sen memur ol diyemi işe alalım dedi. Sen çok sivrisin idarede görüyorum senin geleceğini dedi. İdare istesem işletme, kamu yönetimi okurdum dedim. Karakterin dik dedi. Çıkarkende sınavdan tamamen ümidin kesildiğinde seni idare birimi için görmek istiyorum dedi. Bende inşallah tekrar yolum buraya düşmez deyip gülümseyip çıktım. Sizce saygısızmı davranmışım ses tonum hiç yükselmedi ve gergin bir ifadem yoktu. Ayrıca siyaset ağzıyla konuşmak tabiri nedir?
Siyaset ağzıyla konuşmak?