Ne farkedecek? O çocuk, Üniversiteye girince ne değişecek? Bilgisi artacak mı? Daha da önemlisi Z kuşağı makarna, kömür mevzusu giib bunu da yiyecek kadar aptal mı?
Özel üniversitelerin varlığını sürdürebilmesi için ücretli okuyan öğrencilere ihtiyacı var. Barajı geçen öğrenci sayısı az olunca, ücretli okuyabilecek öğrenci sayısı da azalıyor ve özel üniversitelerin kontenjanları dolmuyor. Baraj herkes sonucunu görüp ona göre tercih listesi yaptıktan sonra değişse ben çok sinirlenirdim ama bu haliyle diğer öğrencilere zarar verilmeden, özel üniversite sorunu kısmen çözülmüş olacak.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
İş yok ülkede iş. Okusan ne olacak? Maksat paranı alsınlar, başka bir şey değil. Sen okusan ne okumasan ne? Paradan haber ver.
Özel üniversitelerin materyalleri daha iyi ve burslu öğrenci de aldıkları için başarılı öğrencilere güzel imkanlar sağlanmış oluyor. Parası alınıp işsiz kalacak olanların da kendi sorunu, kontenjan var tercih yapabiliyorlar diye okumak zorunda değiller.
İnsanlar iş imkanı hangisinde ise ona saldırıyorlar. Bu kadar öğretmen atanamıyorken halen öğretmenlik okuyanlar var. Bu sadece bir örnekti. İç Mimarlık okumaz mesela kimse.. Halbuki deli gibi iş var.
Hemşireler 60 puanlarla atanıyor, fizyoterapistler 90 küsür puanla atama bekliyor ama millet hâlâ FTR yazıyor. Ben bunlara üzülmeyi bırakalı çok oldu, herkes tercihini mantık çerçevesinde yapmalı.
En İyi Cevaplar