+1 yılBen 19 yaşımda girdim. 3 sene okudum. Bu sene mezun oldum. Bu sene uluslararası ilişkilere kayıt yaptırıp askere gitmeyi düşünüyorum. Sonrasında ise tekrardan okumaya devam etmeyi ve akademik yönde ilerlemeyi düşünüyorum. Tıp okuyacağını söylüyorsun. Bence pes etme. Olmazsa tekrar git sınava. Okumanın yaşı yoktur. Hele kaliteli bölüm okumanın hiç yaşı yoktur. Aynı kıyafet giyme konusuna gelirsek üniversite tuhaf insanlarla doludur. Bende bir dönem hep aynı kıyafetler ile gittim. Kimse bir şey demedi, dışlayan olmadı. Zaten ben insanlarla fazla konuşan birisi değildim okulda. Sende kendine bir çizgi belirlersin kimse geçemez seni. İçin rahat olsun. Düzgün bir kafayla çalış derslerine. Bu konu üzerine sormak istediğin bir şey olursa da yazabilirsin. Başarılar...
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBak kardeşim ben eğitim sevdalısı bir insanım. 3 tane üniversite bitirdim. Bir fiil 21 yıl öğrenim hayatım oldu. Yani senin yaşından daha fazla. Mesajını okumaya başlayınca ek kaynak ihtiyacını karşılamayı düşündüm ama bir sonraki cümlede kaynak aldığını gördüm. Eger hedefin varsa ve samimiysen yardımcı olurum. Kaynak olarak da hedefine nasıl ulaşacağının konusunda da. Esim dahil birçok kişiye hedefine ulaşma konusunda yardımcı oldum. Cunku her işte olduğu gibi bu işin de bir yöntemi var. Hedefin yüksek 1 yıl yeterli olmayabilir. Soruna gelirsek 35 yaşında mühendisliğe kayit oldum ve geçen sene mezun oldum. 35 yaşın yanında 20 yaşın lafı mı olur? Hiç de geç değil.
60 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta hiç bir şey için geç kalmayız. Hatat yaşı geçince evlat sahibi olamazsın denilirya, onun için bile ailesi olmayan bir çocukla annelik/babalık sevgisini yaşayabiliriz. Bu süreçten bakarsanız değil 210, 200 yaş bile yaşayan için geç değildir.
Babanıza Allahtan rahmet, anennize şifalar ve size başarılar diliyorum. Geç değil, hatta erken bile. Sadece çalışın ve motivasyonunuz yüksek olsun.12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim.
Asla geç değil kaç yaşında insanlar hala okuyacağım diye uğraşıyor bunları kendi gözünle görünce anlayacaksın hayallerinden vazgeçme ve bizlere çalışkan azimli bir hekim olacağını göster. Burs alırsın zaten bu yüzden de aynı kıyafet sorununu çözersin ki kimseyi ilgilendirmez oraya moda için gitmiyorsun. Şimdiden başarılar çok iyi yerlere gelmen umuduyla.🙏🏼🙏🏼
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana kalpten dua ediyorum inşallah kazanırsın kendi ayaklarının üzerinde durursun. Hiç geç değil merak etme hatta tam yaşı, kimse dışlayamaz öyle bir hakları yok sen okumaya gidiyorsun oraya diğerleri süslenip püslensin boşver sen derslerine odaklan. seni tanımıyorum ama sana sıkıca sarıldım hiç üzülme umarım hep mutlu olursun 😊
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılRica ederim 😊
+1 yılKaç tane üniversite öğrencisi gördüm 26 27 yaşlarında başlamışlar hep. Yani yaşım geçti deme imkanın varsa oku. Birsürü kız var ailesi okumasını istemiyor engel oluyor. Ailesi okutmak istese akrabalar kız çocuk üniversiteye mi gider diye vaz geçiriyor. Böyle cahil bir ortamda değilsin gibi gördüm bu durumda okuman en hayırlısı
20 YorumlaÜniversite için 20 yaş geç değil hatta gayet erken. Bir çok kişi 2 3 yıl mezuna kalarak iyi üniversitelere gidiyor. Kafana takma. Hangi bölüme gidersen git mutlaka senin yaşında 5 10 ve 40 50 yaşlarında 2 3 kişi mutlaka olacaktır. Sen sadece ortalama olacaksın. Kıyafet konusunda ise her yerde olduğu gibi en iyi üniversitede bile seni eleştiren mallar olacaktır. Bunları kafana takma. Üniversitenin en güzel yanı kendi arkadaş ortamını kendin seçebilmendir. Sana zorbalık yapan tiplere katlanmak zorunda olmamandır. Tıp fakültesinde ise bu tipler minimuma inecektir. Çünkü sıkı bir çalışma gerektiriyor. Zaman yönetimi yapabilen, çalışkan ve sabırlı insanlar arasında bu durumlara daha az maruz kalırsın. Anne ve babanın durumları içinde çok üzüldüm. Umarım istediğin bölümü kazanırsın. İyi çalışmalar.
10 YorumlaHiçbir şey için geç değil 70 yaşında adamlar okuyor hukukta ama doktorluğu kazanacaksan çalış. Çünkü şu an üniversite okumak maharet değil diş ya da tıp bitirirsen istisna. O ortama girdiğinde de kimseyi önemsememeyi öğren hiçbir zaman seni tam olarak beğenmezler sen her zaman kendinle bağdaşmayı öğren
10 Yorumla
+1 yılYani aslında milletin ne diyeceğine , ne yapacağına çok takıyorsun gibi.. dışlarlar ise dışlasınlar yani ne olacak. son oraya öğrenime gidiyorsun.. İşin bu yani.. takılmak değil.. Bu yüzden otur çalış okulunu bitir 20 yaşındasın daha ne geç kalması.. çıkar aklından bu düşünceleri.
10 Yorumla
+1 yılbence oku...
millet 30 yaşından sonra okuyo...
1,2 seneyle birşey olmaz...
hedefini yüksek tutman cok güzel., insallah doktor olursun22 Yorumla- +1 yıl
yolun açık olsun kardeşim <3
Gizli Üye(18-24)+1 yılinstagram.com/birdamlayazilim?utm_medium=copy_link
Birçok örnek var tabi ama ben bu kişiyi yeni keşfettim yazılım mühendisliği okumuş 20 yaşında ve şu an 27 yaşında türk telekomda çalışıyor eğer ilgini çekerse bak bi derim 20 asla geç değil @birdamlayazılım diye instagramda sayfası var 🥰😌10 Yorumla25 yaşında mezun olur 2 yıl KPSS sürünür 28 yaşında evlenirsin. Yaş uygun
15 Yorumla
+1 yılHerkes farklı kıyafet giymek zorunda değil kanka sıkma canını küçük şeylere
Ayrıca tıp içinde geç falan değil hayallerin peşinden git kendine inan10 Yorumla
+1 yılsaçmalama kendine güven ve yap çok çalış yaşın geç değil güçlü biri olduğunu düşünüyorum başarılı olmaya bak sadece
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKardeş 50 yaşında tıp okumaya başlayan insanlar tanıyorum. Neyin gecinden bahsediyorsun?
20 Yorumla
+1 yılGeç derken ben üniversite sınavına gireceğim daha yaş 28 :) :) okumanın yaşı yoktur relax
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBizim memur abi var 49 yasında 3. Sınıf tıp öğrencisi
10 Yorumla
+1 yıl24 yasinda arkadasim edebiyat ögretmenligine basladi ne geci
10 YorumlaNeden geç olsun ki kazandığın yaş üniversite yaşındır senin
10 Yorumla
+1 yılya benim tekrar okuyasım var. hiç bir şey için geç değil bence.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılKuzum hayallerinin peşinden git. Hiç geç değil. Allah bahtını açık etsin. Sevgiler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl19 yaşındayım acaba diğerleri 18 yaşında mıdır 1 sene geçmi kaldım diyordum, geç kalmamıştım 21 yaşında olan çoktu. 22 yaşında olan bile var, endişelenme.
10 Yorumla
+1 yılAsla geç değil her gün aynı kıyafeti giyme arada değiştir ve annen seni okutabilecek mi? Tıp çok yüksek para istiyor
14 Yorumla- +1 yıl
Okursun ya annen bin lirayı direk sana mı verecek 2 tane kıyafet al 2 günde bir değiş
- +1 yıl
Alırsın da nasıl ödeyeceksin yurt paran yemek paran kitap paran terlik ayakkabı önlük steteskop vs vs
+1 yılMaaşallah. Yaşında sorun yok. senden daha yaşlılar var
11 Yorumla- +1 yıl
Sen tıp pa gir , söz veriyorum elbiselerin benden olsun. dert etme öyle şeyleri
+1 yıl20 yaşında ve geç mi? ne alakası var 20 yaşında hiç bir şey için geç değil
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 601 cevap paylaştı.
+1 yılBen 31 yaşındayım ikinci üniversite için tercih vercem hiçbir şey için geç değil
113 Yorumla- +1 yıl
bende 31 yasinda mezun olucam Şu an okuyorum...
- +1 yıl
@kartalaslanmavi ne okuyısnz
- +1 yıl
saglik sektörü
bir diplomam var.., ama mesleğimde beyenmedigm seyler var..., bende kendi dalımda durup yükselticem
hastane ürünü üzerine firmada olabilir ya da hastanelerde
sen ne okuyosun? - +1 yıl
@kartalaslanmavi ben mezunuym istemediğim bölüm okuadm kamu yönetimi bölümü nü bitirdim çoktan istediğim ise öğretmenlik
- +1 yıl
kamu yönetimi devlet isi herhalde tam anlamadım...
ben sağlık zaten istiyordum.., masa bası büro muhasebe bana göre deyil.. çabuk sikilan birisiyim.. hastanede bir sürü hasta var hergün çeşitler çeşitler.. rutin bile olsa rutin ölmüyor
ama kendini beyenmis müdürler cok - +1 yıl
@kartalaslanmavi evet devlet ama devlet alım yapmıyor özelde de banka vs bi çok iş dışarıdan göründüğü gibi değil içine girince daha iyi anlıyor insan
- +1 yıl
benim üniversiteden arkadaşlarım bazıları okudum bölümden mezun oldular ama is bulamadılar bu sefer dilini deyistirdiler cop baska bölüm okudular...
- +1 yıl
@kartalaslanmavi bir çok bölüm önemsz. Mezuniyet şartı olmayıp senin işi yapan çok var. İnsan seçtiği mesleği ayrıcalıklı olacak herkese her işi yapıyor bu dönemde ama bazı işler vardır sadece bi takım yeterliler olduğu sürece yapılabiliyor. Hemşire doktor vss yoksa bi önemin olmuyır
- +1 yıl
benim yasadigm yerde diploman olmadinmi ise almiyorlar., önce cv gönderdinmi konuşmada direk diyo diplomanın orjinalini görmek istiyorum,.. ben mesela cv gönderdim sonra postiş cevap gelmişti maaşı konuşmak icin cagirdignda dedi diplomanın orginalinide görmek istiyorum...
ben arkadasim büro üzerine muhasebeci okumuştu orda masa bası bası islerde özel sektörde torpil oldumu sade kendi dükkanıysa diplomasi olmayan birinide calistiriyolar...
bazı sektörde haklkisin diploma ömnemlki deyil.., ama bazı sektörde önemli - +1 yıl
ama ben mesela sağlık sektörü oldugum halde corona zamanı is bulamadım...
is arkadaşlarım dedi iscilerddn para az harcamak istiyorlar.., az isci aliyolar.. mesela 2 kisinin hisni 1 kisi yapiyo., 1 Maas biriktiriyorum - +1 yıl
@kartalaslanmavi bilmiyorum ben meslek araştırmaktan çok kendimi tanımak için uğraştım insanlarla uğraşmamak en iyisi ben şu an bi firmadayım işimi yapıp gidiyorm kimseyle bi işim yok insanlar stersten başka bişey vermez
- +1 yıl
dogru diyorsun.., sana işyerinde kolay gelsin...
ama bence is yerinde hep insanlarla sorun illaki oluyor...
ya müşteri
ya is arkadas
ya müdür
sorun olmaması icin kendi dükkanın olması lazım , ama ordada müşteri cins
heryerde var
en basit pazarcıdan..., müdüre kadar - +1 yıl
@kartalaslanmavi öyle ama günde 5-10 kişiyle muhatap olmak var halka açık hastane pazar avm vs gibi yığınla insanla muhatap olmak var
Gizli Üye(30-35)+1 yılgec değil ben 26ımda girdim daha okuyorum.. benim de az kiyafetim var kim laf ederse etsin umursama kimseyi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiçbir şey için geç değil saçma sapan detaylarda boğulma senin okuman gerek ve okuyacaksın bu konu tartışmaya kapalı hemen çalışmalara başla
10 Yorumla
+1 yıl22 de girmiştim geçen sene bitirdim geç değil 48 yaşında derse giren abimiz vardı bizle beraber ünide yaşa takılan olmaz
10 Yorumla
+1 yılHiçte sayilmazsin başkalarını değil kendini umursa kimin ne düşündüğü önemli degil
10 YorumlaEmin ol senden büyükleri de olacakti benim sınifimda bende 3. 4 yaş buyükler vardi
10 YorumlaGeçen gün bir haber kanalında yaşlı bir bayan 20 yaşlarında bıraktığı okulu 68 yaşında mezun oldu ve şu an görevde
10 Yorumla
+1 yılben 22 de girdim iki yıllık okudum şu an 24 yasındayım dgs girdim iki üc yıl daha okuyacagım geç değil asla
10 YorumlaYaşıtların emekliliği için gün sayıyor, kazık kadar karı olmuşsun, ne üniversitesi lan..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYo geç sayılmaz çoğu kişi tıpa ilk girişinde başlasa bile zamanında bitirmiyor 30/40 yaşlarında bile okuyan var ben doktorum
10 YorumlaDalga mı geçiyorsunuz
24 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır hiç geç değil evli ve çocuklu birsürü sınıf arkadaşın olacak dışlamazlar orası lise ortamı gibi değil ailen için de çok üzüldüm ama
20 Yorumla
+1 yıl20 yaş hiçbir şey değil.
14 Yorumla- +1 yıl
İstediğin kitapları internetten seç ben alayım sana ya. Detayı yeni okudum
- +1 yıl
Kıyafet?
Eğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı. Hayır tam zamanı hatta.
10 Yorumla
+1 yılNur ünversiteye 20 yaşında gitmek geç sayılmaz
10 Yorumlagec değil ben 28 yaşımda mezun olmuştum :)
10 Yorumla
+1 yılSacmalama hayir tabiki
10 YorumlaHayır ya hiç geç değil
10 Yorumla
+1 yılHayır tabiki de kesinlikle git
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeç değil tkp edrmsn beni rca etsem😅
10 YorumlaBen 19da basladim, gec degil
00 Yorumlabu sana bagli bide doktorluk istiyormuşssun 6 sene okuyacaksin zart zurt meslegini tam anlamiyla yapmaya basladiginda 30 yaşinda olucaksin hayat kısa bu günlerin bidaha gelmiyecek bence geç kalmişsin
05 Yorumla- +1 yıl
İyide 18 yaşinda gitseydim 24 yasinda mezun olup + 4 5 yil uzmanlik derken yiine 30 u bulur. 30un altinda doktor yokki uzman. Hem dostum bak benim hiç bir zamn yuzum gulmuyor sosyal hayatim yok aksine sorumluluklarim var. öyle veya böyle yaşım gececek. Okumazsam agresif hayatta hiç bir başarısı olmayan bir anne veya ebeveyn olarak kalacam.
- Eğitim & Kariyer konusunda 986 cevap paylaştı.
+1 yılbn unv okurken 70 yaşında öğenci vardısınıfta :D
10 Yorumla
+1 yılGeç değil
10 Yorumla
+1 yılGec değil okumanın yaşı yok
10 Yorumla
+1 yılOrda her yaş var 20 normali
10 Yorumla
+1 yılasla geç değil
10 Yorumla
+1 yılHayır
10 Yorumla