Polis olmak istiyorum fiziğim güçlü kuvvetli. Zaten spor yapan da biriyim. Karakter olarak da güçlü bir kişiliğe , cesur ve ince bir zekaya sahip biri olduğumu düşünüyorum.
Şimdi polis oluruz da üniformalı polis olup dışarıda serserilerin peşinden kosacagima terörle, kaçakçılıkla, istihbarat a hizmet etmeyi istiyorum. Birde ben öyle üniforma , sakal kesmek vs vs sevdiğim bişey değil bu yüzden tercihim sivil polis olmak
Şimdi polis oluruz da üniformalı polis olup dışarıda serserilerin peşinden kosacagima terörle, kaçakçılıkla, istihbarat a hizmet etmeyi istiyorum. Birde ben öyle üniforma , sakal kesmek vs vs sevdiğim bişey değil bu yüzden tercihim sivil polis olmak
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Milli İstihbarat Teşkilatı bir mesuliyet zinciridir. Çok kişi heveslenip başvurur ama az kişi vazgeçmeden sürece dahil olur. Polislik ve Mit ayrı şeyler. Mit sürekli kendini hem akademik anlamda hem de saha anlamında geliştirecek, vizyonlu ve ileri görüşlü adamları arar. Büro’da kalmayıp saha ajanı ya da istihbarat uzmanı olmak istiyorsan en az lisans mezunu olup bir yabancı dili iyi derecede (tercihen 2) bilmen gerekli. En önemlisiyse bu mesleğin sana getireceklerini ve senden götüreceklerini iyi bilmelisin. Ben senin yazdıklarından emniyetin istihbarat birimine gitmek istediğini anlıyorum. Çünkü Mit apayrı bir dünya. Sakal saç kesmek, üniforma.. vs bunlar konuşulan şeyler bile değil o ortamda.
Mit evet çok ap ayrı bir dünya. O kadar ilerlemek çok zor zaten. Şimdi polislik düşünüyorum polisligin de sivil olanı. Çünkü istihbarat, terörle mücadele vs vs uğraşlara sivil ilgileniyormus. Ve saç sakal kılık kıyafet serbestliği var. Serbest olması beni daha özgür hissettiriyor. Bir ömür boyu kravat üniforma giyip sakal tıraşı olup bir meslekte çalışmak istemem
O iş değişir çünkü yeni mezun adamları doğrudan Tem ya da istihbarata vermiyorlar çünkü tecrübe kazanması için. Ama kurum içinde çok çalışır ve sicilin temiz olursa elbette istediğin birime geçebilirsin.
İnşallah valla bazen diyorum polis olayım her yönden iyi meslek bazen de istemiyorum gibi geliyor bana hala ne istediğimi bir tuelu karar veremedim
Mite başvuru yap. İnternet sitelerinden online başvuru alıyorlar. Ama bir üniversiteden mezun olman laızm. Eğer dil biliyorsan ve dövüş alanında iyi bir noktada isen senin için iyi olur.
Dil bilmiyorum. Şu anlık polislik okumayı düşünüyorum
POLİSLİK ile başla. 30 yaş sınırı var ama mitte haberin olsun. Hayatta başarılar
Bu yıl yks den Tyt de 250 ham puan almam gerek. Bu yıl yerleştirme ile tyt puanım 230 , sözel puanım 346 gelecek. Mecbur tekrar hazırlık yapacağım ve spora aşırı derecede önem vereceğim
Güzel gidiyorsun. İstersen 2 yıllık ön lisans veya 4 yıllık lisans bitirip pomemden girersin. Komiser vs olabilirsin. Ben de girdim yksye o puanları alman bile marifet emin ol. Baya zordu.
Geçen yıl da 340 aldım sozelden. Denemelerden 400-405-390-385 alıyordum malesef sınavda olmuyor. Asıl hedefim Akdeniz de gastronomi okumakti.
Bu yıl da olmadı. Bende alternatif olarak turizm otelcilik okuyacağım açıktan. Okurken bir yandan da tyt ye hazırlık yapıp spor yapmayı biraz daha aetiracagim.
Açıktan okuma nedenim , bir bölümü okurken herhangi bir fark etmez sana garanti vermiyor , paran gidiyor , emeğin gidiyor , zamanın gidiyor vs vs. Parayı da kolay kazanan birisi değilim biliyorum zorluğunu bu yüzden açıktan okumayı tercih edeceğim. Zaten 2 yıllık ikinci yılı da staj yapma zorunluluğu var çok aşırı işime geliyor çünkü iş deneyimi kazanacağım. Şu an kafamda böyle bir plan var.
Türkiye'de mantıklı bir karar verecek olursak , üç tane alanın önü cidden açık sağlık , turizm , ve güvenlik.
Diğer sektörlerin 10-15 yıl daha gelişeceğini düşünümuyorum. Bakacak olursak her şehirde üniversite var. Eğitim degil esnafın karnını doyurmak , sehirin kışın canlılığını sağlamak ve öğrenci göçünü engellemek. Kim İstanbul dan Bingöl'de okumak istesin ki :))
Kafamda böyle bir plan vardı iki yıllık turizm otelcilik okurken (icerden) bir yandna da turizmle alakalı bir işte çalışıp tercube kazanmak kendimi turizm sektörüne atmak. Mantıklı da geliyor bana ama yine de cesaret edemedim bu yüzden dedim açıktan turizm otelcilik okuyayım en azından zorunlu stajı var. Bir otelde staj yaparım tecrübe kazanırım. Dikkatimi de polislik çekti çok garanti meslek bakalım ne olacak 🤪
Asker olmayıda düşünebilirsin. MSÜ ye neden girmedin.
Bir ömür boyu tıraş olamam bir ömür boyu asker olmak zor
Polis olsanda traş olacaksın
Sivilde serbest
Yks sonuçların beklediğin gibi mi?
Tyt 230 sözel 298
yabanci dil cok onemli asko