Memur olmayı tercih ederim özel sektör milleti sömürüyor 😊tatil yok izin yok, kovulma derdin var, telaş var, mesai var, patron dirdiri var, maaşı az şahsen ben devlet memuru olmak isterdim.
Çünkü artık ülkecek hatta devirecek kulun kula taptığı bir konumdayız ve bu yüzden özel sektörde çoğunlukla işverenler o kişilerin emeklerinin karşılığını verdiğini düşünmek yerine o kişilerin onlara muhtaç olduğunu ve köleleri olduğunu her istediklerini yapabileceklerini ve davranabileceklerini düşünüyorlar bu yüzden özel sektör yerine kamu sektörü kişilere daha avantajlı geliyor
Memur olmak. Sebepleri : 1. Mesai saatlerin belli haftasonu resmi tatiller çalışma yok. 2. Maaş yatacak mı düşüncesi yok ve seneden seneye artan maaş. 3. İşten kovulacak mıyım endişesi yok huzurla çalışma. 4. Servis var servis olmasa da yol masrafı karşılanır yol sorunu yok.
Pandemi zamanında kesin olarak anlaşılmıştır ki memur isen aylığın garantidir. Bir özel sektör çalışanı olarak 1 yılım evde geçen kısa çalışma ödeneği yüzünden maddi kayıpla geçti, memurların çoğunluk kesimi ise evde olmasına rağmen tam maaşını almaya devam etti.
Aslında bu tamamen kişinin kendisi ile alakalı. Yetenekli, yeniliğe açık, inovasyon eğilimi yüksek birisi iseniz kesinlikle özel sektör. Ama rutini sever, risk almaktan uzak durmak isterseniz, memuriyet.
İyiysen alanında; özel sektörde ciddi paralar kazanırsın ve kilit eleman olduğun için işten çıkman onların zararına olur. Annem devlet memuru 20 küsür yıllık ben ise 3 yıldır sektördeyim iki katı maaşım var
Memur olmak daha iyi. Çünkü özel sektör de istediği gibi insan çıkarabilir. Devlet te bu zor direk insan çıkarmazlar eğer hatan yok ise. Özel sektör de para daha iyi ama baya zor ve çok çalıştırıyorlar. Memur daha rahat özel sektöre göre.
Özel sektörlerde yıllardır çalıştım adamı kanına kadar sömüren ve insan halinden asla anlaşılmayan bir sektör. Memur olanlar nefes aliyor eminim. Yaşadığım şehirde en güzel konut, iş imkanlarını bile memurlar yaşıyor.
Kişiden kişiye farklılık gösterir bu. Memurlukta gelişme kat edemezsin çok fazla , maaşın sabit olur ama tatilin olur , mesai dışında çalışmazsın vs Özelde ise görev tanımında olmayan işleri bile yapmak durumunda kalırsın, tamamen köleleştirme durumu var , senden yıllık izninde ya da akşam eve gidip dinleneceğin vakitte bile iş talep edebilirler
Hayatımda sadece ailem düşündü , memur olmamı. Ben düşünmedim. Düşünüyorum. Türkiye'de çok açık var. şu an bile 5 memurdan daha fazla kazanıyorum. Bir kaç yıl sonra... Yetisemezler
memur kesinlikle. Özel sektör az para ile köle gibi kullanır. Bir anda işten çıkarır ve saatı günü de belli olmaz. Memurluk da daha rahat olursun. Maaşın, saatin her şeyin bellidir.
Memurlar paranın ne şartlarda kazanıldığını pek anlayamaz. Ablama pahalı bir telefon ve babanında biraz desteği ile 2021 A200 aldım. Kendi aracım ayrı. İyikide Üniversiteye gitmemişim. Heveste kalmadı zaten.
Bence memurluk daha iyi hiçbir ekonomik kriz vs seni etkilemez, maaşın belli çalışma saatlerin belli sırtın devlete dayalı bir kere ya. Ama özel sektörde iş imkanı hem daha az hem de köle gibi muamele ediyorlar.