Eğitim, ailede başlayan kişiyi hem ahlaki hem de akli olarak geliştiren bir kavramdır. Öğretimse hakkında bilgi sahibi olduğun konuyu/ları karşı tarafa tarafsızca aktarabilmektir.
~Bilinenin aksine öğrencilik bitmez. Üniversiteden mezun olunca öğretimini tamamlamış olmaz ki insan. Hayatımız devam ettikçe öğrenciyizdir hepimiz.
Eğitim insanın insanın kişiliğini yönlendirmesi keşfetmesi üzerine edindiği alışkanlıklar kazanması durumudur. Kendini tanıma yolunda ona rehberlik eden kişilerden öğrendiği el hareket davranış iletişim gibi beceriler bütünüdür. Oturup kalkmasını toplum içinde konuşmasını biçimlendirmek gibi önermeler bulunur. Öğretim ise daha kanıtlı bilgilerden edinilen durumdur. İnsanın sahip olduğu bilgilerin varlığına öğrenim diyebiliriz. İkisinin arasındaki fark ise eğitim kişiliğimizin bir parçası olur. Bize alışkanlık kazandırır. Öğrenim ise edindiğimiz yazılı ve yazısız bilginin varlığıdır.
Eğitim öğretimden daha kapsamlı eğitimde bilgi ve her türlü tecrübe çeşitli etkinlikler üzerinde duruluyorken öğretimde ise bizi daha çok bilgi üzerinde saydırıyorlar ayrıca eğitimde etkileşim , fazlaca çeşit varken öğretimde planlı, programlı ve belli bir eğilim hali söz konusu :)
En İyi Cevaplar