Onu kıskandığımı düşünüyorlar ve her ama her fırsatta tıp okuduğunu ön plana çıkartıyorlar. Sinirim bozuluyor artık. Görgüsüzler
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tıp sadece bizim ülkede bir meslek nedense. Bana aşırı boş geliyor. Mühendislikten tıptan daha zor bence.
Tıp dünyanın her yerinde saygı duyulan bir meslek.
@Acılıkoala her mesleğe saygı var zaten
@CappuccinoGibiyiim Türkiye'de nasılsa dünyanın her yerinde öyle demek istiyorum.
@Acılıkoala gelişmiş ülkelerde öncelik mühendislik. Bizim ülkede bir zamanlar matematik öğretmenliğiydi sonra tıp oldu. Ben de bunu demeye çalışıyorum. Tıp gereksiz demiyorum zaten. Gerekli önemli ama abartılacak bir meslek değil
@CappucinoGibiyim Size katılmıyorum öncelik mühendislik değil Amerika'da tıp eğitimi için millet dünyanın parasını ödüyor, sınavla öğrenci alınan yerlerde de yine en yüksek puanlar tıpta. Bizim ülkede hiçbir zaman matematik öğretmenliği tıpı geçmedi çünkü her zaman doktor açığımız vardı sadece bir zamanlar birbirine yakınmış.
@Acılıkoala bende bu dediğine katılmıyorum çünkü Almanya'da Kanada'da Hollanda'da mühendislik bazı bölümleri tıptan daha yüksek
Ek olarak yabacı ülkelerde zaten üniversitede okumak için çok yüksek meblağlar ödüyorsun.
@CappuccinoGibiyiim Burda da bazı üniversitelerin bazı mühendislikleri tıptan yüksek zaten :) Ortalama bir mühendis ile ortalama bir doktoru kıyaslarsanız dünyanın her yerinde ortalama doktor daha saygın bulunur ben bundan bahsediyorum. ABD'de tıp okumak için önce üniversite mezunu olmak gerekiyor sonra tıp okuyabiliyorsunuz ve ücretleri de diğer bölümlerden yüksek.
@Acılıkoala Sana göre doktor saygınlık kazanır bana göre mühendis. Türkiye'de doktor daha fazla olduğunu diyorum. Gelişmiş çoğu ülkede mühendisler daha önde. Bunun kıyaslamalarını derslerde yaptık. Onu geçtim bir sürü belgesel var bir tanesini izlesen yeterli. Tıpa bu kadar kafayı takmayın bence.
@CappuccinoGibiyiim Ne oluyorsunuz ki derslerde bölümlerin saygınlık sıralamasını yaptınız? Ben tıpa kafayı takmadım aşırı boş sadece bizde böyle falan demişsiniz ben de öyle olmadığını söylüyorum.
Okuyorsunuz*
@Acılıkoala Tıp ı Allah katına çıkartmaya gerek yok. Tıptan daha zor bölümler var. Abartılıyor bence
Bilgi yükü en ağır bölüm tıp bu yüzden en çok çalışılması gereken bölüm de tıp ama zorluğu bilgi yüküne göre değil de anlaşılabilirlik olarak değerlendirirsek daha zor bölümler vardır ancak Türkiye'de fizik bilmeden fizik kazanıp mezun olabilenler olduğuna göre sınavlarda kolay soruyorlar.
@Acılıkoala ODTÜ de inşaat okuyorum. Adım gibi eminim ki bizim dersler daha ağır. Bilgi yükü çokmuş da...
Nerden eminsiniz? Ben hiçbir mühendislik öğrencisinin tıp öğrencisi kadar ders çalıştığını görmedim. Tıp boşuna 6 yıl değil ve öğrenilmesi gereken dünya kadar bilgi var. Millet finalleri verdi biz hâlâ ders görüyoruz, tıbbı antibiyotikle ağrı kesici yazmaktan ibaret sanıyorsunuz galiba.
@Acılıkoala aynen en birinci tıp. Allah katında olsun tıp aman
Siz kendi bölümünüzü zor bulunca sorun olmuyor da niye ben bizimki zor diyince Allah katına çıkarmış oluyorum? Kaldı ki ben daha zor demedim bilgi yükü fazla olduğu için çok çalışmak gerekiyor diyorum.
Benim birçok tıp arkadaşım oldu. Onlar son bir aya konular yigiyordu. Ben her gün 4 5 saat ders çalışıyordum mühendis olarak 😂 biz hem ezber hem analitik hem problem çözme ne var ne yok yapıyoruz. Adamlar sadece ezber yapıyor son bir ayda 😂 gören de çok çalışıyor zannediyor.
Boşver boşver bunlara ne anlatsan boş tamam tıp iyi de yeter. 😂 Dünya tıpla değil mühendislik dehası ile yürüyor bunu bilmek lazım. 😂
Sınavlar zaten 7 haftada bir yapılıyor son 1 ay çok çalışınca çok çalışmış oluyorsun. Tıp sadece ezber değil, çok ağır ezber var bu doğru ama her şeyin de birbiriyle bağlantısı var ezberleri oturtmak için geçmişe yönelik bilgileri birbiriyle ilişkilendirebilmek gerekiyor. Tıpın T'si hakkında fikriniz yok sadece küçümsemeye çalışıyorsunuz. Ezber olduğunu varsayalım o kadar çok şeyi ha diyince ezberlemek mümkün değil tek slaytımı atsam bütün gününüzü verseniz ezberleyemeyeceğinize eminim.
Ben mühendislik kötü diye bir şey demedim mühendis dehası ile yürüyor ama o mühendisler sizler değilsiniz işte bunu anlamıyorsunuz. Var olanı öğrenmekten bahsediyoruz her mühendis yeni bir şey icat ediyor gibi davranmanız çok saçma.
@Acılıkoala sen de var olanı öğreniyorsun
@Acılıkoala her tipciya mükemmel daha saygın demek de enterasan. Dediğim gibi araştır belgeseller izle daha iyi anlarsın
Ben her tıpçı saygın demedim dikkat edersiniz ortalama bir doktor ile ortalama bir mühendisi kıyaslarsanız diye özellikle belirttim.
Evet ben de var olanı öğreniyorum ve tıpta var olanı öğrenmek daha zor diyorum. Dünyayı mühendisler yönetiyor bizimki daha zor diyen sizsiniz.
@Acılıkoala sen bizimki en zor dedin. Ben de kendi mesleğinden örnek verdim. ODTÜ yani. Yoksa her önüme gelene kendimi ispatlama ihtiyacım yok bazıları gibş
Evet bizimki zor çünkü dünya kadar bilgi var, millet ara tatile çıkıyor büte kalanlar bile gidiyor biz hâlâ ders görüyoruz. Kütüphaneler vize dönemi hariç bomboş oluyor hep bizimkiler var. Bölümümün küçümsenmesi beni rahatsız etti, siz de benimki daha zor diyorsunuz benden farklı bir şey söylemiyorsunuz hatta ben sizden daha yapıcı konuşuyorum. Konuların anlaşılması mühendislikte daha zor olabilir ama bilgi yükü daha fazla olduğu için tıpta daha çok çalışmak gerekiyor diyorum. Sadece ezber ne var falan diyorsunuz, Allah katına çıkarms falan diyorsunuz ben de kendimi savunmak mecburiyetinde kalıyorum. Benim anlamadığım siz bölümüm daha zor diyince hiçbir sorun olmuyor da ben niye benimki zor diyince kendini büyütüyor oluyorum? Beyefendi aşırı boş falan yazarak bölümüme laf atmış olmasa ben de zaten yorum yapmazdım.
@Acılıkoala okey boomer. Sağlık ocağında rapor yazarsın bütün gün
@Acılıkoala aşırı boş demek istediğim methedilmesi çok boş. Dediğim gibi birçok tıp arkadaşım var. Görüneni diyorum. Çoğu tıp okuduğuna da pişman. Ben de mühendislik okuduğuma pişmanım. Türkiye'de bir algıdır gidiyor ve ben bu algıya çok aşırı boş diyorum.
😂😂😂😂
Methedilmesinin sebebi artık diğer bölümleri önüne gelenin okuması, eskiden mühendisler de methediliyordu şimdi 200 bin yapan bile okuyor methedilecek bir tarafı kalmadı. Kaldı ki o kadar övüldüğü de yok millet sağlık bakanının paylaştığı parmakları kesilen doktor gönderisine neler neler yazmış. Sizce o zor bence de bu zor ben zor diyince kendimi övüyor olmuyorum çünkü ilk siz benimki daha zor dediniz ben de ona istinaden yorum yaptım.
@Acılıkoala ya neyse bu uzar gider. Ortak bir yer yok pek
Merhaba
Cevap vermeyeceksin onlara , sen kendini biliyorsun
Hatta gül geç :)
Okudun o seneler boyunca.