Bir pembeli üye patronu ile sevgili olduğu için kendisini kayırmasının doğal olduğunu söyledi..
Ben de siz değerli üyelere sorayım dedim.
Kayırmak normal mi?

Kayırmak etik olarak yanlıştır, ahlâksızlıktır.
Şöyle bir örnek vereyim anlaşılması için.
Patronun iş yerinde bir ya da bir kaç kişiyi kayırması iş yerinde adaletsizliğe ve huzursuzluğu sebep olacaktır. Her işçinin Patronun evladı olduğunu düşünün. Şimdi her Baba (patron) evlatlarına farklı hediye alıyor ya da birine 2 şeker diğerine 3 şeker, bir diğerine 6 şeker bir diğerine ise 8 şeker verdiğini düşünün. Bu kardeşler ama hep aynı işi yapıyorlar. Görevleri aynı ama Baba (patron) farklı farklı dağıtıyor gizli ya da açık bir şekilde.
Hâl böyle olunca adalet sağlamsı gereken, eşit davranması gereken Baba (patron) ayrımcılık yapıyor. Peki Baba (patron) eşitliği, adaleti sağlayamazsa ne olur zaman kardeşler (işçi) kendi aralarında adaleti sağlamaya çalışırlar yani kavga etmeye başlarlar.
Patron adaleti sağlamazsa, işçiler arasında kavga çıkar. Yani adam kayırmak adaletsizliktir, haksızlıktır. Bu her işyerinde vardır. Benim çalıştığım yerde de var maalesef. Haksızlığa susan bir insan değilimdir. Defalarca aradım ama artık Allah' a havale ediyorum. Allah' ın sopası yok ama hiç bir şey gizli kalmaz bunu da biliyorum
Günümüz turkiyesinde normaldir.
Bir kuruluşun içinde bulunan tüm çalışanlar o kuruluşun temelini teşkil eder. Pozisyon ve yetki ayrımı olmaksızın kanun karşısında tüm bireyler eşit haklara sahiptir. Patron sevgilisi olan erkek/kadın isyerinde değil evinde oturmalı. Ayrımcılık hayatın olagan akışına ters bir kuraldır.
Bunu en iyi yaşayan birisiyim. Isyerinde alakam dahi olmayan bir bayan ile ilişkim yok iken insanlar kınadılar beni , fakat evli olmayan bekar patronum hamile kaldığı zaman methiyeler dizmislerdi ona. Bu ülkede olağan şeyler bunlar. Takılmamak lazım
Sevgililik durumlarında sadece iş veren değil, Dostunu bile ayırabiliyorsun da işveren keşke sevgilik durumlarında ayırım yapsa neyse deriz.. Sevdiği insanları, bazen de durumu çok kötü olanları, yıllardır bünyesinde olanları karakteri ne olursa olsun isterse dünyanın en aşağılık insanın olsun tutar..
Merhaba. Bana göre etik bir davranış değil. Her ne olursa olsun eğer aynı seviyede çalışanların varsa aralarında ayrım yapmak sistematik düzeni bozar, yaygınlaşırsa ve duyulursa itibar seviyesi düşer ya da en aşikar olanı kişinin bu davranışı kişiliğini gösterir. Ama malesef ki bu durum hala fazlası ile yaşanıyor ayrı bir konu.
Bu arada eğitim & kariyer fenomenliğinde ilk kez görüyorum sizi 😇 nice günlere. 🌸
Cevap
18Cevap
İşveren, sevdiği kişiyi kayırmamalıdır ama kayırabiliyorlar. Bu durum en bilindik yerlerde, en global markalarda bile olabiliyor. Adı farklılaşabilir ama durum aynıdır. Bu yüzden de iş verimliliğini sürdürmek değil, arkadaş/dost/sevgili ilişkisini sürdürmek önemsenir. Olmaması gerekendir ama kimse de sesiniz çıkaramaz. Çünkü o patrondur, yöneticidir. Karşı gelinirse, işten olmak vardır. Susulur.
Devlet görevlerinde bunu doğru bulmuyorum. Çünkü daha yeteneksiz kişiler vasıflı insanların hakkına giriyor. Bu ülke bir iki kişinin değil. Hepimizin... Yalnız işveren olduğu zaman istediğini yapabilir. Kendi işi 🤷 zarara uğrayacaksa sadece o uğrayacak. Kendi sorunu der geçerim
İşverenler daha çok yalaka ve az paraya çok iş yaptırdığı kişiyi işine geldiği sürece kayırır. Yalaka ve zeki olanlar ise patronu tavlar kendini kayıttırır.
Türkiye 'de iş etiği ve düzeni aşırı derece de zayıf.
Bunu şöyle ele almak lazım. Bugün bir hastaneye gitsek ve doktor sırası, MR derken hemen bir tanıdık ararız. Bu bizim toplumumuz da en yaygın anlayıştır. Dolayısıyla kayırma elbette olacaktır. Aksini söyleyen yalan söyler. Fakat oranında olmalıdır.
iş yarı..
özel hayat ayrı
bunu birbirine karıştıran insanların iş hayatına dair profosonelliği yok
öyle insanlarla çalışmamak lazım aynı ortamda olmak zulüm
Sonra ülkede liyakat yok diye öterler:D Kim olursa olsun kayırmıyorum. Hatta öylesini daha beter ediyorum. Kayıran zaten net y*vşaktır.
Adaletin ve kayırmanın olduğu yerde insan kıyma makinası vardır ve kayırılanlarda birgün o makinaya düşer.
patron fena kayıyor o kıza ama pardon kayırıyor 😂😂 baya işe falan gitmiyor o maaşını eve götürüp veriyorlarmış 🤣🤣🤣
Kayırmaması gerekir. Ama kayırır, çünkü o da bir insan, insanların da zaafı vardır. Hiç bir yönetici asla tarafsız olamaz, aşka inanmam. 🌸😎
Gönlü kayarsa olabilir ama çalışanının gözünde patron saygınlığın biter. En mantıklısı mesai bittikten sonra.
Olmuyor mu oluyor ama etik değil. Performans ve liyakata göre olmalı değer.
Türkiyede malesef kayıran kayırana etik kısmından bakacak olursak herkes eşit olmalı çalışan sonuçta
Kayırıyorsa vardır bir nedeni neticede parasını veriyor.
Normal mi degilmi bilmem ama hic etik degil ve benim calistigim 2 kurumdada bu vardi.
Kayırması olmaz ama işyeri onun istediğine pozisyon verir.
Kul hakkı m k tabiki kayıramaz. Ayrımcılık yapanların ocağına 🔥fire 🔥düşsün amen🙏
Türkiye'de sıradanlaşan bir durum TORPİL
Kayırmaması lazım ama duygular el vermiyor işte 😁
Kayirmamali iş ahlakına ters
Devlet ise hayır özel ise evet
etik değil hem iş hem sosyal dengeyi bozar.
Gönül ya da cinsel ilişki varsa muhakkak kayırır
İş ahlakına aykırı bence.
hayır
Kayırıyorlar
Hayır
yapamaz
Bunlar olan şeyler.
Torpil, evet
Kaçınılmaz 🤣
Hayır olmaz öyle şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?