Psikoloji mezunuyum, klinik psikoloji yüksek lisansı yaptım ama klinik psikolog olarak çalışmak istemiyorum. Kendimi terapi yaparken düşünemiyorum, çok da sevmiyorum alanın bu kısmını. Ha niye yaptın derseniz de bir cevabım yok :) Türkiye'de en geçerli olan alan buydu, bunu okuyayım yine deneyimlerle eğitimlerle başka bir alana yönelirim dedim ama olmadı. Hala bir alanda karar veremiyorum, adli de istiyorum sinirbilim de. Yine biriyle ilgili eğitim alırsam (tekrar yüksek lisans veya kendime güvenim gelirse doktora düşünüyorum) ve o alanı da sevmezsem çok boşlukta kalacağımı hissediyorum. Nereden başlamalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Sahada bir süre çalışmalı mesleğinizin zorlukları, güzellikleri ile karşılaşmalısınız. Saha üzerinde henüz hiç bir tecrübe edinmemişken bu işin size göre olup olmadığını bilemezsiniz. Eğer bu seçeneği denemezseniz de aklınızın bir kenarında hep ukte kalacak. Bu sebepten bu seçeneğinizi değerlendirmelisiniz. İşinizin inceliklerini öğrenerek sonra kemdi işimizi kurmalı ve daha çok insana ulaşmalısınız. Böylece mesleğinizde nam ve isim sahibi olacaksınız. Kariyer dediğimiz şey budur bence. Oturup ömür boyu makale çevirisi hazırlayıp, çocuklara sıkıcı ağır teorik ders vermekten keyif alacaksanız yine sizin tercihinizdir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Şimdi bak uzman piskolok olursun yeterliliğin var zaten 7500 maaş var kocan doktor olur 12 13000 maaşınız olur kirallar gibi yaşarsınız ev araba motosiklet yazlık nelee neler benim ablam fen bilgisi istemiyordu zorla okudu babamın zorlamasıyla zorla Menzun oldu zorla atandı ablam istemeyerek babamın zorlamasiyla şimdi çok memnun iyki öğrtmen olmuşum atanmışım diyor kendine kızıyor geçmişine rahmetli babama dua etsin belki sende seveceksin kendi bölümünü bildiğin işi yap yaşın 30 a yakın biran önce para kazanmaya atanmaya bak sana gelirim derdimi anlatırım inşallah 😉dm de görüşen abla
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Uzman psikolog nerede 7500 alıyor tam olarak? :)
- +1 yıl
Kac para aliyorlar
- +1 yıl
Madem psikoloji okudun benden başla istersen denemiş olursun sende.
Benim gibisini bulamazsın bende yapabileceğine güvenirsen devam et yoksa gönlünden geçen yeri dene. 😂 😂
Önemli olan, tabi kazancı da önemli ama severek yapman daha önemli mutlu olacağın işe yönel ömür boyu pişmanlık çekme00 Yorumla
- +1 yıl
Nereden başlaman gerektiğin konusunda net bir tavsiye veremem fakat güzelce düşünmeni, bir uzmana danışmanı önerebilirim. Akıllı birine benziyorsun, çok güzel bir bölümü okumuşsun sonuçta. Hedeflerini belirledikten sonra yapamayacağın şey yok, kimsenin moralini bozmasına izin verme. Henüz gençsin, dilediğin hayata karar kılmak için geç değil. Kimsenin moralini bozmasına izin verme ve zaten başladığın hayatını düzenleme ve geliştirme işlemine devam et. Ben anlattıkların kadarıyla seni tanıyor ve sana inanıyorum. Aklına koydun mu başarırsın, iyi şanslar dilerim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
58Cevap
merhaba hocam. oncelikle neye karar vermeniz gerektigini iyi bilmeniz gerekir. sizinle ayrı durumu yaşamış biri olarak.28 yaşında yeniden ünv dondum ve alan değiştim. edebiyat bitirip mast bu yapıp bu alanı sevemedigim için ünv dönüp okul öncesi Öğrt okudum ve çokta severek okudum.. simdi bu alanda yeni çalışıyor olmama rağmen keyifle yapiyorum ve çokta mutluyum. o yüzden kariyerinizi yaparken hayatın geri kalanındanda uzak kalmayın sevmiyorsaniz yapmayın parasal kayginjz ne durumda bilmiyorum ama kişiliğinize en uygun mesleki kısmı seçin hayat çok uzun değil ve huzursuz yaşamaya değmez bu hayat
40 Yorumla- +1 yıl
.
Mesleki eğitim yönlendirmesi için bir uzmana danışın.
Tabii puanı tuttuğu, ailesinden kaçmak istediği için, özgürce yaşamak için memleketinden uzak üniversite seçmemiş bir uzman bulun.
Gerçekten idealleri olan biri.
ya da bu konuda kendiniz detaylı bir şekilde araştırma yapıp kendi kararınızı verin.
.20 Yorumla - +1 yıl
soyle soyleyım klınık ya da kurumsal sırket olafrak adım atmamıssın yasın ıtıbarı ıle akademiık yurumussun .
bence akedemık olarak doktora verıp okulda kalman daha mantıklı cunku terapı ve adli ıcın kafanda olusmamıs.
ya da acacan dukkan oturcan basına oda bır alternatıf.
ya da ılac sırketıne basvurcan alırlarsa aracla tum gun hastane klınık mümessillik yapacaksın buda bır yontem.
en ıyı yontem yas 28 bulucan zengın koca ,
bunları yazmak dusunmek yerıne su anda sabah kahvenı ıcecen balkonunda yazlıgında kocada işte olacak kafan rahat olacak :)00 Yorumla Terapi yapmaktan hoşlanmıyorsanız "adli" psikolojiden de uzak durmanızı tavsiye ederim. Ben doktor olmama, defalarca kadavra görmeme rağmen adli tıp beni psikolojik bakımdan çok rahatsız etmişti. Diyelim ki adli psikolog oldunuz, terapi yaparmış gibi adli vakalarla uğraşacaksınız. Uğraştığınız kişi ya antisosyal bir psikopat olacak ya bir cinayet zanlısı olacak ya istismara uğramış bir kadın ya da çocuk olacak. Adli konular zihnen çok yorucu kaldırabilirim derseniz çok faydanız da dokunabilir size kalmış..
00 Yorumla- +1 yıl
Canın hangi işi yapmak istiyorsa onu yap
Daha önce birileri yönlendirmiş ve psikoloji okumuşsun
şimdi pişmansın
Hayat pişmanlıklarla geçmez, hayatım silip yeniden başlayamazsın, geriye dönüş yok çünkü
İstersen küçük bir Cafe aç
İstersen butik pastane
İstersen inşaatta demir bağla
İstersen manikür yap
Sevmediğin işi yapamazsın...12 Yorumla- Soran+1 yıl
Aksine çevremde yönlendirecek kimsenin olmaması sebebiyle psikoloji okudum. Seviyordum çünkü, hayallerim vardı. Ama o hayaller Türkiye'de çok işlevsel olmuyor maalesef :)
- +1 yıl
Hayallerinden neden vazgeçtin
Ben bu yaşımda bile bazı hayallerimin arkasından gitmeyi planlıyorum.
Maddi olarak imkanın varsa yüksek lisans ve doktora yapmalısın ülkemizde bu alanda boşluk var bence bu alana ilgin varsa ve mücadele edebilirsen çok başarılı olacağına inanıyorum.
Yaş konusunu kafana takma bence çünkü gayet ideal yaştasın gecikmiş değilsin 😊11 Yorumla- Soran+1 yıl
Yüksek lisans yaptım ama klinik olarak, sevmediğim alan yani :)
Sen çalışmaktan ziyade devamlı okumak istiyor gibisin
40 YorumlaSanırım önceliğini kendini tanımaya vermen gerek😁
Tam olarak kimsin, ne istiyorsun, nelere sahipsin ve nelere ulaşabilirsin. Yaşının bir önemi yok hala nefes alıyorsan vaktin var demektir.20 Yorumla- +1 yıl
açıkcası bu durumu hepimiz yaşıyoruz. Sizin yazınızı okurken kendimi gördüm sanki. Ne istediğimizi de bilmiyoruz. Fakat bu bizim suçumuz değil, zamanında ilgi ve ihtiyaçlarımızı göz önünde bulundurarak meslek seçiminde yardımcı olunsaydı bizlere şu an bu durumu yaşamazdık. Ben de keşke psikoloji okusaydım diyorum. Öğretmenlik mezunuyum :))
00 Yorumla Sinir bilim ve adli derslerine bakıp ders programlarını vs. inceleyebilirsin.
Bir alanda iyi olup sevdikten sonra yükselmemek elde değil, hangisini okurken daha çok zevk alıyorsan ona yönel derim.10 YorumlaYorumlarda terapi yapmak istemiyorum demişsin, klinikte istemiyorsun, devlet de olmaz diyorsun. Ne istiyorsun acaba sen? Bence sen psikolojiyi ilginç geldiği için okumuşsun bu alanda hiçbir şeyi sevmiyorsun ki
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Detayda yazdım ya :) Adli ya da sinirbilim ilgimi çeken konular.
Baya zaman geçmiş. Bir daha bir alana yönelsen. Birdaha okul dersler sosyal ortamında sana uyum sağlayan ne kadar arkadaş çevren olacak. Birde yeni kariyerini kaç yaşında tamamlamış olacaksın.
10 YorumlaSen veremiyorsan biz nasıl yön verelim. En iyi kararı yine kendin verirsin
12 Yorumla- Soran+1 yıl
yön verin demedim, nereden başlamalıyım tavsiye istedim :)
- +1 yıl
Nereden başlarsan başla, torpilin yoksa, haram yemeyi Sevmiyorsan hayata tutunamayacaksın
10 Yorumla - +1 yıl
ÖNCE BİR SAKİNLEŞ VE ALANLARINI AYRI SAYFALARA YAZ SONRA ALTINA EN ARTILARI EN EKSİLERİ YAZ EN ÇOK ARTILAR HANGİSİNİ YAPARSAM ALTINDA VARSA ORAYA YÖNEL HAYAT ÇOK KISA BUNU UNUTMA ZAMANIN DARALMIŞ 28 YAŞ AZ YAŞ DEĞİL...
00 Yorumla Bir yola girmişsin şimdi çalışıp branşında uzmanlaşmanı öneririm ha bu arada ek birşeyler okur ya da yaparsan yap ki yarın öbürgün evlenip çoluğa çocuğa karıştığında biraz isim yapmış ve para kazanıyor olursun
00 Yorumla- +1 yıl
Istedikce istersin sonu gelmez hem neden denemeden karar veriyorsun O dalda bi kendini gelistir bakalım belki seveceksin dereyi görmeden paçayı sıvıyorsun nereye kadar oku oku oku
10 Yorumla Peki hiçbirşeyi düşünmeden ne mesleki geçerliliği, ne iş bulma kolaylığını vs.. sen kendin içinden ne yapmak geliyor? Yani hangi alan ya da iş kolu sana cazip geliyor?
10 YorumlaDogrusu once bunun gecici bir heves mi. yoksa kalici bir istek mi olduguna karar ver. Ondan sonra gercekci dusun ve yapabilecegin bolumu oku. Zaten sonrasi icin yolun acilir.
20 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle ne istediğinden emin olman lazım kafa karışıklığını bir kenara bırakıp istediğin yolu çizmen lazım bu sıkıntılarını aşıp kariyerine odaklanırsan başarılı olabilirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
Akademisyen olabilirsin, tabi onu da istemiyorsan bence başka bölümlere yönel kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yaşa🌸
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Akademisyenlik isterim ama hep alanda başarısız olan akademisyen oluyor diye düşünmüştüm, tükürdüğümü yalamak gibi olacak :)
Cevap çok basit kendine dön. Hobilerin neler onlara bir bak o alanda okumaya başla. Bua rada gülseren budayıcıoğlu'nu bir araştır derim. Psikoloji cidden güzel bir bölüm.
00 Yorumla- +1 yıl
bence kişisel gelişimle ilgilen... böyle şeylere insanlar çok para veriyor. misal travmalarla ilgili eft tekniği vs.. işte öğrenci koçluğu vb de olabilir.
00 Yorumla - +1 yıl
Bence her zaman mantıklı ve aklına yatanı yapmalısın ve severek yapacağın şeyi seçmelisin bı insan sevmediği birşeyi istemiyorsa yapmamalı yani severek yapacağın mesleği seçmelisin bence düşünüp hangisini gerçekten severek yapicagina karar vermelisin bence hangisi sana sevk veriyorsa onu yap hangisini hayal ettiğinde güzel geliyorsa
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba dünyaya bir kere geliyoruz ve birdaha bu hayatı yaşamıcaz. O yüzden herkesi bırak ve sadece kendini dinle. Kalbin ve ruhun ne yapmak istiyor? Hangi meslek senin için en iyisi? Severek ve mutlu olarak yaptığın iş senin için en iyi iştir.
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Haklısın :)
Başarılar dilerim tebrik ederim öncelikle, çocuklar için başarı odaklanma sorunları gittikçe çoğalıyor bence cocuk üzerine yoğunlaşın, isterseniz detay yazarım mesaj atın
00 Yorumla- +1 yıl
Önce kendini terapi yaparak başlayabilirsin; kendini boşlukta hissetmek , çaresiz hissetmek çok kötü birşey , bir psikolog için hiç yakışman cümleler.
00 Yorumla - +1 yıl
kpss ye gir memur ol ne kasıyon. kpss konusund bilgi için dmm
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Sevmiyorum devleti
Danışmanlık merkezlerinde devlet dairelerinde askeri hizmetlerde veya akademisyen olarak çalışabilirsiniz
00 YorumlaSenin kanında ömür boyu okul okuyup kendini geliştirmek var dhjaha bir şeyler öğretmek değilde öğrenmek istiyorsan bunu yapacağın alanlara yönel
00 YorumlaSana akademisyenlik yolu açılmış, araştırma görevlisi olarak yola devam edeceksin.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Falımda mı çıktı :D
- Soran+1 yıl
Mesleğimi icra etmek istiyorum ama icra etmek istediğim alan klinik değil. Lisansta da istemezdim klinik yani herkesin hayali ofis açmaktı benim hiç öyle bir isteğim de hayalim de olmadı. Bir hata yapıp yanlış alanda uzmanlaştım, garip :D
Eğitim & Kariyer konusunda 605 cevap paylaştı. Öncelikle ne istediğine karar vermelisin yok bu bölüm geçerli idi yok şu değil ben ne olmak istiyorum ne yapmak istiyoruma karar vermelisin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Yok... yok... dediğiniz şeyler gerçekler ama. :)
- +1 yıl
Mutlu değilsen daha iyi rahat edeceğim bir bölüme yönel
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Merhaba bende psikoloji istiyorum nerede okudunuz acaba ve kaç yaşında girdiniz bölüme malum bende şu an 20 yaşındayım merak ediyorum doğrusu
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ben 18 yaşında girdim direkt, liseden sonra ara vermedim. İstanbul'da bir vakıf üniversitesinde okudum isim vermeyeyim tanıdık vs çıkmasın :)
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Benim de erkek arkadaşım burslu psikoloji kazandı ve 3. sınıfta yarım bıraktı bu işi yapmak istemiyorum dıyo senin gibi , çok kızıyorm ona ve sana yani nasıl sevmezsiniz harika bi meslek ya😢
00 Yorumla - +1 yıl
Bu saaten sonra egitim aldıgın iş dısında her iş sana amelelik gelecektır
00 Yorumla Açıkçası evlenmeni ve kocanın parasini yemeni tavsiye ederim.
00 Yorumla- +1 yıl
valla psikoloji hele klinik olanınıda yapmışsın bence değerlendir üstüne düş geliştir kendini benim puanım tutsaydı varya her saniye geliştirirdim kendimi değerini bil salma
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Ama istemiyorum :)
- +1 yıl
keşke istediğin bi bölüm seçseydin ya
- Soran+1 yıl
Psikolojiyi seviyorum. Klinik psikolojiyi sevmiyorum. Ama malum Türkiye'deyiz, klinik dışında iş yapar bir alan çok yok.
- +1 yıl
valla çok eğlenceli bence ama senin düşüncen tabi üzüldüm senin adına
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Normal olarak devlete atansan peki mutlu olurmusun
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Devlet hiçbir zaman tercihim olmadı, hiç de istemiyorum ya açıkçası. Hem o süreç gereksiz zor geliyor hem de en azından hastanelerde çalışan psikologları efektif bulmuyorum.
Eğitim & Kariyer konusunda 734 cevap paylaştı. Üniversitelerde akademisyen olabilirsin tabii seviyorsan 😂
00 Yorumla- +1 yıl
Yardıma ihtiyacı olan o kadar insan var ki anlaşılmayı bekleyen iyileşmek isteyen
Onlara yardım ederek başlayabilirsin
Korkma!00 Yorumla Bende makine bölümü mezunuyum mezun oldum modelistlik firmasında çalıştım sıkıldım dükkan açtım kapadım şu an ilaç firmasında çalışıyorum sektör sektör geziyorum 😀
00 Yorumla- +1 yıl
altın gibi mesleğin var bu zamanda kimse çalıştığı işten memlun değil sadece para için çalışılıyor en erken zamanda yapman gerekeni yap
10 Yorumla - +1 yıl
Staj yaparken veya çalıştığınız dönemlerde en keyif aldığınız zamanlari baz alarak düşünün. Hangi alanda mutluydunuz zaman geçirmekten keyif aldınız.
00 Yorumla - +1 yıl
staj yapmıyor musunuz eğer stajda sevmediysen okulu bırak yeniden üni sınavına gir
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Stajı hastanede yaptım ve hastane ortamını sevmiyorum hayır
- +1 yıl
benim gibi yap burda insanlara yardımcı olmaya çalış
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Burada insanlara yardımcı olmak para getirmiyor :)
- +1 yıl
ben fonlarım seni dfsdfdfs
Ne olursan ol... başarı hayallerinin pesinden koymaktadır.. gerisi yok bile
00 Yorumlakararasız kaldığın alanların görev yapıldıkları yere git ve gör orada kafanda birşeyer oturacaktır
00 Yorumla- +1 yıl
eğendiğin yerden başla. Mutlu ol, gelecek daha güzel
00 Yorumla - +1 yıl
Akışına bırak fazla takma biraz da evlilik düşün diğer düşündüklerin geride kalir
00 Yorumla - +1 yıl
Aslında çok gügüzel bi meslek insanları dinleyerek para kazanıyosun bence devam et
00 Yorumla - +1 yıl
Çok tuhaf bende sağlıkcı oldum ama psikolok olmak istiyorum😂
05 Yorumla- +1 yıl
Branş ne
- +1 yıl
Fizyoterapist😌
- +1 yıl
Iyimis nerde yeriiniz
- +1 yıl
İstanbul
- +1 yıl
Pandemide hizmet veriyormsnz
Yola çıkmak için önce adım atmak gerekir adım atmak için önce yolu belirlemek gerekir
00 Yorumla- +1 yıl
Rehber öğretmenliği yapabilirsin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
O PDR'nin își, onlar yapsın :)
- +1 yıl
Psikoloji okuyup da yapma imkanı var
- +1 yıl
İlk önce neye ilgin var onu belirle
01 Yorumla- Soran+1 yıl
İlgi olarak psikolojiye de var ama mesleki anlamda terapi yapmak istemiyorum örneğin. O yüzden belirleyemiyorum hangi alanda çalışmak istediğimi
Brnce grc degil henuz...
Pes etme derim00 YorumlaBence güzel bir mesleğin var
00 Yorumlaguvenlikci ol benim gibi duz iş kafa yorma
00 Yorumla- +1 yıl
Tekrar istediğin bölümün üniversite sınavına gir
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Emekliliğin gelmiş senin hala yön veremiyorum dıyosun
00 Yorumla - Devamını Gör (27)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 28 yaşındayım ve kariyerime yön veremiyorum. Nereden başlamalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba @herhangibiri3356,
Sorunuzu okurken içim sızladı maalesef. Bu sizin suçunuz değil elbette. Biz ortaokulda kariyer konuşmacıları ile gençleri buluşturup mesleklerini anlatmalarını sağlamadan sizin gibi zor bir alanda eğitim aldıktan sonra bu alan bana göre değilmiş diyen gençlerimizin sayısı o kadar çok ki. Ne yazık ki kendimizi tanımadan işimizi ve daha da ileri gidip eşimizi de seçiyoruz. Sonra ben mutlu değilim baskısını hissediyoruz.
Üniversitelere kariyer konuşmacısı olarak davet edildiğimde gençlere sevmediğiniz bir bölümde lütfen okumayın diyorum. Gerekirse tekrar sınava girin diyorum ve insan hayatında 1 ya da 2 yılın çok da uzun olmadığını dillendiriyorum.
"Psikoloji mezunuyum, klinik psikoloji yüksek lisansı yaptım ama klinik psikolog olarak çalışmak istemiyorum. Kendimi terapi yaparken düşünemiyorum, çok da sevmiyorum alanın bu kısmını." diyorsunuz. Sevmediğiniz bir işi yapmak sizi mutlu etmez. Mutlu olmazsanız da başarılı olamazsınız. Bence biraz ne istediğinizi keşfedin. Adli alanda mı sinirbilim de mi kendinizi daha mutlu hissedeceğinize karar vermeden asla doktoraya başlamayın. Hem doktora eğitimi zor hem de bu ana kadar yaptıklarınızı düzeltebilmeniz için bir şansınız olan doktora imkanınızı en iyi şekilde kullanın diye tavsiye ederim.
Bazen de kendinizi mutlu edemeyeceğinizi düşünseniz de mesleğe başladığınızda teorik olarak bildiklerinizden emin olamazsınız, bu da sizi rahat hissettirmediği için bu alanı istemiyorum gibi hissettirebilir. Böyle hissedip hissetmediğinizi biraz pratik yaparak görüp emin olup doktora alanınıza buna göre karar verirseniz yanlış yapmazsınız.
Başarılar diliyorum.