Psikoloji mezunuyum, klinik psikoloji yüksek lisansı yaptım ama klinik psikolog olarak çalışmak istemiyorum. Kendimi terapi yaparken düşünemiyorum, çok da sevmiyorum alanın bu kısmını. Ha niye yaptın derseniz de bir cevabım yok :) Türkiye'de en geçerli olan alan buydu, bunu okuyayım yine deneyimlerle eğitimlerle başka bir alana yönelirim dedim ama olmadı. Hala bir alanda karar veremiyorum, adli de istiyorum sinirbilim de. Yine biriyle ilgili eğitim alırsam (tekrar yüksek lisans veya kendime güvenim gelirse doktora düşünüyorum) ve o alanı da sevmezsem çok boşlukta kalacağımı hissediyorum. Nereden başlamalıyım?
28 yaşındayım ve kariyerime yön veremiyorum. Nereden başlamalıyım?

Merhaba @herhangibiri3356,
Sorunuzu okurken içim sızladı maalesef. Bu sizin suçunuz değil elbette. Biz ortaokulda kariyer konuşmacıları ile gençleri buluşturup mesleklerini anlatmalarını sağlamadan sizin gibi zor bir alanda eğitim aldıktan sonra bu alan bana göre değilmiş diyen gençlerimizin sayısı o kadar çok ki. Ne yazık ki kendimizi tanımadan işimizi ve daha da ileri gidip eşimizi de seçiyoruz. Sonra ben mutlu değilim baskısını hissediyoruz.
Üniversitelere kariyer konuşmacısı olarak davet edildiğimde gençlere sevmediğiniz bir bölümde lütfen okumayın diyorum. Gerekirse tekrar sınava girin diyorum ve insan hayatında 1 ya da 2 yılın çok da uzun olmadığını dillendiriyorum.
"Psikoloji mezunuyum, klinik psikoloji yüksek lisansı yaptım ama klinik psikolog olarak çalışmak istemiyorum. Kendimi terapi yaparken düşünemiyorum, çok da sevmiyorum alanın bu kısmını." diyorsunuz. Sevmediğiniz bir işi yapmak sizi mutlu etmez. Mutlu olmazsanız da başarılı olamazsınız. Bence biraz ne istediğinizi keşfedin. Adli alanda mı sinirbilim de mi kendinizi daha mutlu hissedeceğinize karar vermeden asla doktoraya başlamayın. Hem doktora eğitimi zor hem de bu ana kadar yaptıklarınızı düzeltebilmeniz için bir şansınız olan doktora imkanınızı en iyi şekilde kullanın diye tavsiye ederim.
Bazen de kendinizi mutlu edemeyeceğinizi düşünseniz de mesleğe başladığınızda teorik olarak bildiklerinizden emin olamazsınız, bu da sizi rahat hissettirmediği için bu alanı istemiyorum gibi hissettirebilir. Böyle hissedip hissetmediğinizi biraz pratik yaparak görüp emin olup doktora alanınıza buna göre karar verirseniz yanlış yapmazsınız.
Başarılar diliyorum.