Arkadaşlar önümde iki seçenek var. Lise bitti bu sene sınava girmeyeceğim.
1) Sonraki sene (yani bu sınavdan sonraki sınav için) sadece TYT çalışıp, Bilişim/Bilgi Güvenliği Teknolojileri okumak
2) 2 yazılım dilini + Linux uzman seviyede öğrenmek
O iki dili öğrendikten sonra illaki freelancer olarak iş yapabilirim gibi duruyor. Fakat işin, para kazanma konusunda pek bir fikrim yok açıkçası. Kendi çapımda ilerletmek istiyorum. Ve ileride kafamda bir proje var, sanal adliye sunucuları kurarak, siber zorbalığı ceza sistemi ile engelemek.
Klavye delikanlılığını ortadan kaldırmak. Ailelere cezalar yağdırmak, Gibi bir proje.
Bu sadece biri, yani kısaca aklımda bir projeyi baz alarak 2 dil + Linux öğrenmek diyebiliriz bu seçenek için...
Siz hangisini seçerdiniz. Bilgili olanlar cevaplasın lütfen.
1) Sonraki sene (yani bu sınavdan sonraki sınav için) sadece TYT çalışıp, Bilişim/Bilgi Güvenliği Teknolojileri okumak
2) 2 yazılım dilini + Linux uzman seviyede öğrenmek
O iki dili öğrendikten sonra illaki freelancer olarak iş yapabilirim gibi duruyor. Fakat işin, para kazanma konusunda pek bir fikrim yok açıkçası. Kendi çapımda ilerletmek istiyorum. Ve ileride kafamda bir proje var, sanal adliye sunucuları kurarak, siber zorbalığı ceza sistemi ile engelemek.
Klavye delikanlılığını ortadan kaldırmak. Ailelere cezalar yağdırmak, Gibi bir proje.
Bu sadece biri, yani kısaca aklımda bir projeyi baz alarak 2 dil + Linux öğrenmek diyebiliriz bu seçenek için...
Siz hangisini seçerdiniz. Bilgili olanlar cevaplasın lütfen.
Güncellemeler
+1 yıl
Tabii buradaki dilin, programlama dili olduğunu belirtmeme gerek yoktur herhalde. d
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İyi bir yazılımcı olmak için, iyi derecede matematik bilmelisin ve ingilizce öğrenmelisin. Bu kısımlar tamam ise, önce HTML5, Python tarzında daha rahat öğrenilen dillerle bir giriş yapıp temellerini kavrayabilirsin. Sibergüvenlik uzmanı olmak istiyorsan Udemy tarzı yerlerden kurslarla öğrenmeye başlayabilirsin. Yazılımla uğraşacaksan eğer üniversite okumam sana kapışarı açar. Kendini yine sen geliştireceksin. Matematik, istatistik, bilgisayar müh veya elektronik müh tarzında bölümler okuman ufkunu açar. Ben yapay zeka ve elektronik mühendisiyim. MATLAB ve Python kodluyorum. Görüntü ve ses sinyallerinin işlenmesiyle uğraşıyorum. Sormak istediğin ekstra bir soru varsa, özelden ulaş. Cybersecurity konusuna ultra hakim değilim ama diğer alanlar hakkında bilgi verebilirim
Üniversite ve İngilizce şart mı? İngilizce şart ise dökümantasyon okuyabilecek kadar ingilizce bilsem yeterli olur mu?
Python da nesne tabanlı programlamaya kadar bilgim vardı, 1 hafta tekrar eder hatırlarım, o konuda rahatım.
İyi bir yazılımcı olmak istiyorsan ingilizce en temel şart. Google tarzı pek çok firmanın kendi sertifika sistemleri var. Onları alabilmen gerekiyor ki sana kapılar açılsın. Üniversite senin ne bildiğinin belgesidir. Şart olmasa da çok fazla kapı açar
Türkiyede kalacaksan Üniversite diploması şart denebilir. Öbür türlüsü gerçekten göründüğü kadar kolay değil
Çok sağol kral, sanırım mecbur okuyacağız üni.
Ne demek :D oku oku. Aklına takılan bir konu olursa da ilerleyen zamanlarda sorabilirisin
@kiwibird eyw, önce kendimi ders çalışmaya odaklamam lazım. Pek yaptığım bir şey değil, bilirsin :D
Artık bi hedefin var. Kimse tutamaz seni
Valla işte o hedefi daha seçemedim ben, orası karışık. Hala hedef arıyorum desem yeridir.
Data Scientist nedir bi araştır. Belki ilgini çeker
@kiwibird OKB ve geride bıraktıkları? ↗ neden seçemediğimi buradan anlayabilirsin abi
Arduşno öğrenmek istiyorsan eğer. Windows storedan Arduşno IDE indir. Sonra Proteus indirip içine arduşno kur. Proteus bir simülasyon programı. Her ayrınıtısını rahatlıkla çözebilirsin. Kafaya takılacak kadar ayrıntılı bilmeni gerektşrecek bir şey de değil hem. Dene istersen
@kiwibird abi o kadar yazıdan bunu mu çıkardıbn akjsgdkuhasgdljkash
Yok hayır ahaha. OKB ve pythonla olan huzursuz bir geçmişin var. Dile getirmek istemedim rahatsız olma diye. Sonunda sana çare olacağını düşündüğün bir yol olduğundan yazdım arduinoyu.
Peki abi, yani sonuç olarak o bir simülasyon. Gerçeğiyle pek alakası yok. O simulasyondan öğrenip uygulasam. Sonra gerçeklerini elime aldığımda yapabilir miyim ki
Evet tamamen aynı. Şema üzerinde çizip çalıştırıyorsun. Orada kurduğun devreyi parça parça alıp çalıştırırsan gerçek hayatta, çalışır hatasız.
eyw abi, bi araştırayım o zaman. Çok sağol bu bilgiler için.
Rica ederim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!