AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
180Cevap
Biz de birbirimizi seviyorduk da annesi aynı sizin düşüncenizde birisiydi bu arada veterinerim ben ama hanımefendi kızına layık görmemiş kızı hukuk okuduğu için e bende yediremedim ben bitirdim ilişkiyi çünkü ömür boyu boş boş konuşmaları olacaktı kadının farkındaydım. Sürekli dolduracaktı kızını. Şimdi benim kazandığım paranın onda birini ailecek kazanamıyorlar emin olun hatta bundan 3 sene önce annemi aramış bu çocuklar da ne kadar mutluydu niye böyle oldu yine bir konuşsak görüşseler mi diye. Sizin iş de bizimkisine dönerse şaşırmam çünkü belli aynı kafadasınız. Eğer ayırırsanız da umarım o adama muhtaç kalırsınız. Bu arada kızınız seviyorsa içinde kalacak hep ve size patlayacak bir yerden sonra haberiniz olsun.
Düşünme şeklin çok yanlış kızını şirket sahibi sımarik biri istese verirsin sen kesin burda iş yoksa yurt disina gider gidemezse akademisyen olur en az 7 bin maaşı olur ve sanki is garantisi olan bolummu kaldi senin kizinda ayda 15 nobet tutcak calistigi paraya degmez ailemde bir suru doktor var hepsinin maasini biliyorum kizin doktor olduda hakettigi parayimi aliyor saniyorsun cocukla beraber yurt disina gitsinler yurt disinda o cocuk kizindan bile fazla kazanir turkiye bitti bitti
Su zamanda doktorla evlenmek akil isi degil. Ben parasina meslegine degil hayati birlikte ne kadar kaliteli gecirebiliriz buna bakarim doktorun gecesi gunduzu yok acaba sevgilisi ne kadar ciddi bu konuda bi de boyle dusun? Baski yapma olacagi varsa olur zaten
Kızın yerine gerdeğede sen gir pozisyonları söylersin bırak karışam herkes kendi hayatının kendi pişmanlıklarını yaşasın ayrıca sen ne iş yapıyorsun ve koca nne iş yapıyor önce kendine bak
Bunu soran kişi bence tıp okuyan kız ve sevgilisinin kendine layık olmadığını sorgularken linç yememek için böyle sormuş :) bu benim izlenimim tabi. Bu arada aklına bir kere geldi mi bu düşünce çıkmaz. Bitmiştir artık bu iş
İşsiz kalma ihtimali nedir ya Allah aşkına yazininnhepsini bile okumadım siz kadinlar yeri geldiği zaman hayat müşterek yeri geldiği zaman kızımın sevgilisinin işi bırakın okul bitene kadar ayrılırlar zaten
Çocuğun mesleği aslında güzel ama tabi bu koşullarda sıkıntılı. Realist birisiniz duygular ise geri planda sizde. Evet hepimiz o yaşlardan sonra boşuna vakit geçirdiğimiz kişiler olduğunu fark ettik. Fakat o vakit geçmeseydi bugünkü aklım olur muydu bilmiyorum... Bazen bazı kişiler tecrübe olmadan anlamıyor...
Kızınız birisini sevmiş ve o kişiyle beraber olmuş. Şu zamanda her mesleğin iş bulamama sorunu var ve bence kızınızın arkadaşının mesleği güzel bir meslek işinde de başarılıysa sorun olacağını sanmıyorum bence önemli olan onların mutluluğu. Eğer arkadaşıyla mesleği dışında bir sorununuz yoksa bence harika çünkü mesleği güzel.
sevgi mevgi bu devirde boş iş abla karın falan doyurmuyor siz daha iyi bilirsiniz benden büyüKSünüz hayat tecrübeniz kat ve kat daha fazla kızın okusun doktor olsun kimseyle evlenmesin sevgi isterse siz onun hep yanında olursunuz herkesin evlenmesi gerek diye bir kaide yok çünkü. evlenirse bir süre sonra yürütemeyecek en fazla 1 yıl veriyorum 1 yıl sonra asla mutluluk olmaz evlerinde kavgalar başlar. hele bir de çocukları olursa daha kötü olur çocuklar da mahvolur o yüzden diyeceğim , kız çocuk her ne kadar aşağılansa bile çok değerlidir kimseye yar etme kızını yanında kalsın sana kızsa bile bir gün seni illaki anlar , ileride size erkek çocuk bakmaz kız çocuk merhametlidir size hep bakar yani uzun lafın kısası sen evlendirme kızını doktorluğunu yapsın kendi hayatını yaşasın yaşamak için illa yanında bir erkek olmasına gerek yok.
ablacım sen annesin kızına destek ol kızın seviyorsa çocukta seviyorsa yani sanki sen mi evlencen daha yaşı 19 erişmemişler bile bir sabırlı ol belkş inanılmaz bir işi olcak çocuğun musallat olmayın şu çocuklarınıza bende seviyorum ailem yüzünden kavuşamıyorum hak mı yani
Hocam siz niye müdahale ediyorsunuz, bırakın doktorlar zaten burnu havada oluyor. Mezun olana kadar kızınız 10kere terk etmiş olur. Siz üstüne gittikçe zıtlaşıp sürdürmek için çabalayabilir. Ünide nasıl bir eğitim alıyorlarsa duygularını bırakıp kariyer kariyer diyorlar. Bir çok tus dersanesinde de tus dönemi sevgiliniz olmasın diye öğütler veriliyor. Bir doktor tarafından terkedilmiş birisi olarak tecrübe edildi.
Bir doktor hanımefendi ile de ben görüşüyorum bir süredir. Aynı senaryoyu bir süre sonra ben de yaşacam büyük ihtimalle :d bu konuda bana söylemek istediğiniz bir şeyler var mı
şu an ne yapıyor öğrenci mi
Hayır. 30 yaşında uzman doktor. Kamu hastanesinde çalışıyor
Hocam belki yaşın verdiği bir olgunluk vardır bilemem. Ama bağlanmamaya bak. Güçlü kadınım ben ne istersem yaparım kendi ayaklarımın üzerinde dururum triplerindeyse yarın kendisini sana muhtaç gibi gördüğünde kendi egosunu tatmin etmek için yol verir. Mesela bana sensizde mutlu olabileceğimi görmek istiyorum dedi. Benle mutluysan neden bensizi arıyorsun diyemedim :))
Gereksiz bir egosu var evet. Ama hayat dolu neşeli bir insan. Şu an adı konulmamış bir ilişki. Eminim bununda boku çıkacak bir süre sonra ve üzülen ben olacağım biliyorum. İş işten çoktan geçti diye düşünüyorum. Alıştım gibi allah sonunun hayretsin demekten başka bir şey gelmiyor şu an elimden.
Umarım hayırlısı olur
Yazabilir misiniz bana
Yinede okuyomuş çabalıyor en azından karakterine bakmak lazım bence sonuçta kızınız gibi tıp okusa ama kızınıza değer vermese karaktersiz olsa bu daha kötü bence bu düşüncenizden vazgeçin gerçekten çok kırıcı sevgi herşeyden değerli bence kızınızın hayatı o yaşayıp o karar versin siz yaşamayacaksınız ki bu konuda kararı kızınıza bırakmalısınız
Bence çok haklısınız. Burada atıp tutan çoluk çocuğa bakmayın. Bekara karı boşamak kolay. Süslü laflar edecekler ya sözüm ona. Adam olaydı da düzgün bir bölüm tutturaydı. Sallasan iç mimarlık, işletme, bahçe kültürleri bilmemne fasa fiso bölüm okuyanlara değer. Sünepenin teki olduğu belli. Onurlu olsa kızın yakasından düşer zaten hırt.
Abicim doktoru okuyarak olursunda adamlığı okuyarak olamazsın demekki sayıdaki iyi değil iyi bir bölüm tuttrumadigi için adam sayılmıyor mu çocuk hayirdir
Ya bi yürü git senin mesleğin ne dayı 45 yaş üstüsün acaba milletvekilimisin sende öyle laga luga yapıyon
Kardeş benim kimseyle polemiğe girmek gibi falan bir derdim yok. Ama gerçeklikten uzak olmak başka bir şey. Biz burada kazançları vs. konuşmuyoruz. Ona bakarsan aabancı ünv. mezunu olmayı bırak ilkokulu bile okuyamamış zamanında. Adamlık vs. farklı şeyler. Senin söylediğinin doğru olması için benim felsefeme göre doktor olmayan adam olamaz demiş olmam lazım. Oysa ben öyle bir şey söylemiyorum. Sayısalı kötü ise sözeli iyi olaydı da hukuk okuyayadı. Senin yetişkin kızın var mı? Yaşın doğruysa muhtemelen yoktur. Varsa da henüz küçüktür. Allah bağıllasın. Ama gelinlik çağa geldiğinde anlarsın.
Laga lugacı kardeş senin üslubundan belli adamlığın. Bi uza da bi yerlerini yırtmasınlar
Bende sana şunu anlatmaya çalışıyorum kıza iyi bir eş seçmek için illede doktor mühendis aramaya gerek yok gerekirse çöpçü olsun evine helal ekmek götürsün mutlu bir çift olsunlar dünyanın en iyi şeyi budur para konusunda gelecek olursak okumayada gerek yok vicdan sahibi ve dürüst olmak yeterli ilkokul arkasimla iş kurduk lise terkiz aylık 50 bin aşağısı kazanmiyoruz demekki mutluluk meslekte değil karekterde imiş
İster sözel okusun ister sayısal isterse hiç okumasın yeterki insan olsun böyle konuşarak kadının yanlış karar vermesine sebeb oluyorsunuz
Bu moruk ne anlar kardeş sanki kendisi ne
Allah daha çok versin kardeş. Aman bu lafları olur olmaz yerde etme. Maliye peşine düşer allah muhafaza.
Vergimizi veriyoruz şükür
👍
Mutlaka veriyorsunuzdur da beyan ettiğiniz kazanç üzerinden değilse sıkıntı olabilir diye söyledim kardeş.
E ticaret işi bu zaten para gelmeden otomatik kesiliyor diğer ortak üzerinden dolar bazında
Allah bol kazançlar versin, iyi bayramlar
🍬
Şizede👍✋
Asıl tıp okumak denklik değil. Akıl işi değil. Hangi saate nerde ne zaman olucağın belli değil. Aldığın para 5-6 bin tl. Hayatın yok okuyum derken hayatın ders oluyor. Bir dünya masraf yapıyosun kitaptır şudur bu dur... Buna rağmen bizim ünüversite sekreterinden daha düşük maaş alıyo doktorlar 😁.. Hemde sekreter 7/24 ense yapıyor.
benim annem bana bunları söylese anacığım boş boş konuşma derim böyle düz mantık bir hayat yok hayat inişli çıkışlı bir maraton kimin ne olacağını bilmeden böyle bölümüne göre konuşamazsınız kimin ne olacağı belli değil o yüzden çocuğun karakteri beş para etmez değilse kusursuz insan da olmadığı için kızınıza karışmayın hayat onun
.
Çocuk ile siz mi evleneceksiniz?
Kızınız mı?
Ne kadar bencillik yaptığınızın farkında mısınız?
Onu bir birey olarak yetiştirmediz mi?
Tercihlerine saygı göstermek yerine neden yok sayıyorsunuz?
.
Herşey kariyer değil bence iç güzelliği de önemli karakteri bunlar daha önemli bence kızınızı bir cerrah ile evlense karaktersiz sadakatsiz merhametsiz biri olsa aman cerrah adam mı diyeceksiniz kızınız kiminle mutluysa onunla olsun
Tam tersi olsaydı peki kızınız adama denk olmasaydı yani erkek doktor kız mimar olsaydı sorun olmazdı di mi. Şu sınıf farklılığından bıktım vallahi neden her zaman erkek kadından daha fazla maaş almalı deniyor ki
Tipe bak denk görüyormuşmuş. Asıl doktorla evlenilmez. Yoğun çalışma saatlerinden dolayı adam karısını bir türlü evde göremez. Görürse de uyurken görür. Nereden biliyorum çünkü ablam ve eniştem doktor. Çalış uyu çalış uyu sadece bu bitkisel hayat gibi. Umarım o çocuk bunun farkına varır.
Bu ego bu havalar ne hiç anlamıyorum. Birincisi sevgililer diye evlenecekler anlamına gelmiyor. 19 yaşındaki genç bir çocuğa böyle küçümsemeler yaparak gururunu kıramazsın. İkincisi de tıp evet şu an önü açık bir bölüm fakat sen 1 sene sonrasının 2 sene sonrasının garantisini verebilir misin? Önünün kapanmayacağı ne malum? Tipe bak ya layık görmüyorsan kendin de gidip bir doktorla evlenseydin
Sırf bunu cevaplamak için kayıt oldum senmi evlendiğin o herşeyi düşünür merak etme sen evlersen tamam derim karışma kızın hayatına ister çöpçüyle evlenir ister profesörle annesiyim diye evleneceği yere kadar karışma yoksa ilerde boşanmalarına neden olursun ve bunu hicbir annede istemez sana son lafım KARIŞMA!
Abla ne diyon yaa o kadar kadın cinayetleri falan var milyonlarca erkek kadını dövüyor sövüyor üstelik okumuş cinayetlerde farkındaysan okumuş okumamış diye bir fark yok sen gittin kafayı mesleğe mi taktın etme eyleme abla mesleği parmak ısırtsa karekteri yerle bi olsa daha mı iyi şu an ki turkiyede takılacak en son şeye takmışsın karekteri güzelse öp başına koy
Kızınıza acıdım sizin gibi anası olduğu için. Oğlandanda hemen ayrılmasını söyleyin siz rahat bırakamazsınız onlar evlense bile sizin gibi bir kaynanadan kurtulmuş olur.
haksızsın. hayatta herşey para demek değil. kızının sevdiği biriyle biri olması paralı biriyle biri olmasından daha değerli. kızını gercekten taktır ettim. umarım seni dinlemez.
biri değil, birlikte '*
sakın annesiyim iyiliğini düşünüyorumun arkasına sığınmayın derim. denklik yorumunuzdan dahi kızınızin değil kendinizi düşündüğünüzü düşünüyorum. amaç onun için iyi bir hayat değil, amaç görüntü. yoksa kızının iyiliğini isteyen bir anne bunlara takılmazdı.
Çocukları ayırınca çok mu iyi olucak sanki. Çocuk iyi bir insansa kazandığı para çok veya işi önemli mi? Zengin zübbenin biri kızını sürekli üzsr ne dicen yav kızım boşver parası var zengin filan mı?
Okuduğun okul veya yaptığı iş değil? Bence sorulacak soru : Kazandığı para helal mi?
Bence çok yanlış düşünüyorsunuz, ya kızınız işsiz kalır oğlan çok iyi bi yerde iş bulursa? Sanki oğlan basit bi işletme filan okuyor gibi konuşmuşsunuz aama iç mimarlık da ne kadar zor ve kazanması zor bölümlerden haberiniz yok. Yapmayın yazık.
Kardeşimin bir lise aşkı vardı. 5 yıl ciddi üdşümüyorlardı. Sonra ayrıldılar.. Bence kızına bu konuda diretiyorsan sakın diretme, ayrıl vs diye. Sadece aklını açacak şeyler söyle. Ama iç mimarlığı da küçümseme bence..
Abim mühendis
Sevgilisi doktor
Gayet uygunlar
İkisi de hemen hemen aynı maaşı alıyorlar ama ikisi de köpek gibi çalışıyor.
Teyze, ben de gazeteci adayıyım ve sevgilim hemşire ama no problem
Bence sen psikiyatriste git, böyle bozuk psikolojiyle yaşanmaz bak. Yıpranırsın.
Çevrendekilere sabır diliyorum.
Ben lisans düzeyinde ve vizyonu olan bir üniversiteden mezun olduğu sürece pek sakınca görmüyorum ama aralarında kalite olarak iki uç yerlerde ise sen endişe etme kızın eninde sonunda duygusal değil mantıksal bakarak bu ilişkiyi zaten bitirecektir.
Adam ilkokul mezunu desen anlarimda kusura bakma ama haksizsin. İc mimarlikta gayet guzel bir bolum. Ayrica karsi cikacan ne gececek eline doktor olmis kiz seni mi dinleyecek sadece kendini sogutursun.
Ay tıpta okumasa kızının neyini öveceksin iyi ki bi tıpta okuyorlar ha vay vay vay yani her şey meslek para değil kızın sevmiş sana ne ilişki yaşayan o iç mimarlık güzel bir meslek ayrıca niye böyle tek taraflı bakıyorsun olaya
Haksızsız. Evlilikte mutluluk meslekle alakalı değil. Kızın doktorla evlenir hayatını dar eder. Öğretmenle evlenir inanılmaz mutlu olur. Bu işler şans meselesi
Insanın insan oluğu için değer görmesi gerektiğini hatırlamanızı tavsiye ederim.
Olaya maddeci bı gözle bakacak olursanız , kızında haketmeyecegi bir sürü varyanttan bahsedebilirsiniz. Bi profesörü , başarılı bir iş insanını, başarılı bir devlet adamını veya pırlanta gibi namuslu şerefli herhangi bir adamı haketmiyor mu kızınız?
Ben olsam kızımı daha iyi yetiştirip doğruyu yanlışı onun daha iyi ayırt edebilmesi için mücadele verirdim. Kararı onun vermesi daha doğru olacağı gibi her iki ihtimalde zaten kararı o verecektir. O açıdan kendisinin onu ayırt edebilmesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Evet bu devirde maddiyat önemli ama her şey de para değil hanımefendi...
Beğenmediğiniz iç mimarlık öğrencisi kızınızın aşkı olabilir. Onu da geçtim karakteri düzgün bir iç mimara mı yoksa karaktersiz holding sahibine mi vermek isterdin kızını?
Kızın tıp okuyor diye kızını değil de kendini yüceltiyorsun anlaşılan. Bence kızının sevgilisini değilde biraz düşüncelerini değiştirmeye çalış yoksa bu hayatta kazanabileceğin pek bir şey olmaz.
Çok saçma bir düşünce bu. Bende iki yıllık mezunum ama 10.000 in üstünde maaş alıyorum. Nasibinde varsa olur. Kaldiki kendi işyerini falan açar o zaman dermisin acaba damat bana bir araba al diye?
Evlenmeyecekler zaten abla. Bırak boşver öyle kalsın
Tıp okuyan ne oluyor aw o zaman kızını youtuberlara ver
:'D
Meslege gore tipe gore sectiniz bi adamliga sevgiye gore secemediniz bravo size 👏👏
Senin gibi burnu havada gözü parada olan insanlardan Nefret ediyorum. Sen neler basardin acaba hayatinda?
Mühendisim doktor sevgilim olmuştu hiçte sıkıntı etmiyordu. Yurtdışında çalışan mühendisler doktordan bile fazla kazanmakta saçmalamışsınız
İnsanları tahsili ile yargılarsan sonuçları ağır olmaz mı? Günümüzde doktorda katil oluyor avukatta karısını aldatabiliyor cahillik başka bir açıklaması yok.
Çocuğu bölümüne göre mi yargılıyosun? Hangi bölümde iş bulma garantisi var pardon da kızınız umarım sizi dinlemeyip sevdiği kişiyle birlikte olmaya devam eder
O küçümsediğin oğlan iş bulur yolda tutturur ve kızda bulur bu dünyada tek senin kızın yok yani dünya üzerinde tonlarca tıpçį kadın var tek senin kızın değil yarın kızına ne olacağınį bilmiyorkrn kızından çok havalanmışsın kokoş bu arada kızına sen meslekli para ile evlendir bulursunuz bulmasına da bir tane yürüyen para bakalım kızına değer verecek mi bu işler artık para ile oluyor karakterin önemi de yok ister kızįnı aldatsın değer vermesin ama parası olsun parasį varsa zaten iyidir
ablacım özel sıkıntılar varsa bişey diyemem annesin, sen diyosam doğrudur ama iş imkanı az diye düşünme, sonuçta bir meslek , emek var, istek var , çaba var, illa ki çalışıp parasını kazanacak beraber geçineceği şekilde.. şu an durumlar zaten karışık biliyorsun ama bence öyle düşünme eğer iyi dürüst bi çocuk sa, konuşursun belki daha da kendini ilerletir ve daha iyi kazanır ilerde sıkıntıları olmayacak şekilde, iyi dişün derim😊
Şu an görüştüğüm bir kız arkadaşım var. O da doktor şu an için muhabbet iyi ama iş ciddiye dökülecek olursa kız da ailesi ve çevreside siz gibi düşünecek eminim.
sizin zihniyetinizi z2keyim allah kimi aç bırakmış bu zaman akadar eski sevgilimin anneside aynı haltı yemişti ne seveni mutlu edersiniz ne gelecek planı kurdurtursunuz
şu devirde birbirini seven insan olup bulmak bile zorken bulduğunda böyle hesaplar yapmak çok kırıcı olmalı diye düşünüyorum herşey den önce maneviyatı önde tutan biri olarak gereksiz düşünceler, tabii geçim önemli ama Allah büyük bulur bi şehirde oraya taşınırlar
Sorunuzu okurken devamında kızım tıp okuyor damadım olacak kişi ise işsiz serserinin teki ne yapmalıyım diye yakınacaksınız sandım devamını okuyunca şaşırdım çocuk iç mimarlık okuyor gayet güzel kızınıza da denk iki okumuş eğitimli insan bir arada daha ne istersiniz hayattan
Sonuçta senin kanatlarının altında daha tamamen kendi özgürlüğünü kazanmamış. Ona neyin yanlış olduğunu söylemen kadar doğal birşey yok. Eğer tamamen maddi manevi kendi özgürlüğünü kazanmış olsaydı o zaman kararına saygı duyabilirsin. Ama uygun bir davranış ile müdahale etmende fayda olacağı kanaatindeyim
Bence sacmalıyorsunuz. Doktor mımardan ustundur mu demelıyız bu mantıkla? Meslekler uzerınden ustunluk kurulmasını gorgusuzce buluyorum. Kimin işsiz kalacagı belli olmaz.
Sevgili değil sanki bir iş ortağı alır gibi düşünüyorsun. Meslekle değil, karşındaki insanla beraber olursun. Meslek ya da statü kıyaslandırılmasını doğru bulmuyorum.
Denklik konusunu pek anlamadım, sorunuza gelince haksızsınız. Bu tarz düşüncelerle kolay kolay da haklı olamazsınız. Bana kalırsa fazla karışmamak lazım henüz 19 yaşındalar ve hayatın çok başındalar.
Zavallı oglanın senin gibi maddeci ve cahil bir kaynanası olacak sen kendi derdine yan
Çoğu kişi böyle düşündüğü için zaten kızlarınız evde kalmıyor mu? Sonra diyonuz ki bizim kızın nasibi yok bahtı kara kısmet yok. Böyle yapıyonuz sonra dan da bir ton laf yapıyonuz o kızların sevgilisi ile siz anneler evlenmiceksiniz veya babalar evlenmicek kızınız evlenicek bırakın kimi seviyorsa kiminle mutlu ise onla evlensin
Keşke burayı çocuğun ic mimarlık haricinde beğenmediğini diğer özelliklerini de yazsan.. o zaman denk mi değil mi anlarız.
Annelik güdüsü doğal, hayat zor gerçekler başka aşk bir yere kadar para yoksa gelecek yok. Haklısın tabi.
Valla kızına denk mi değil mi kızını tanımadan bişey diyemesem de bu soruyu soran kadından 10 gömlek üstün olduğu kesin. 😂
Aylık 20 bin kazanan biri olsaydı sesini çıkarmazdın değil mi :d
Kizin bundan ayrilip doktor bulur, hayirsizin teki olur pisman olursun. Onemli olan mutlu olmalari. Ayrica ic kimarlik da kotu degil ki