+1 yılHey hanımefendi sizin mesleğiniz ne? Siz cumhurbaşkanı mısınız? İster tıp okur isterse hukuk isterse de iç mimarlık okur. SİZENE! Ne okuduğunun ne önemi var. Kendiniz söylüyosunuz liseden beri beraberler diye demek ki iyi anlaşabiliyorlar. Kızınızın göremediği şeyleri siz görebiliyorsanız eğer kızınıza anlatmalısınınız , tabii kızınızı incitmeden. Kızınızın sevgilisini ben tanımıyorum fakat siz sanki biraz onu çekemiyorsunuz yani katlanamamak, kıskanmak gibi ya da onu istemediğiniz için okuduğu bölümü aşağılıyorsunuz. Ayrıca ortalama olarak iç mimarın maaşları 3.000 TL – 5.000 TL aralığında değişiyor.. Kıdem ve derecesi yükselen bir iç mimar ise 10.000 TL' ye varan maaşlar kazanabiliyor. Özel sektörde ise iç mimar maaşları asgari ücretten başlayıp 5.000 TL' ye kadar yükselebiliyor. Çokta kötü kazanmıyorlarmış."neye nazaran daha iyi ya da daha kötü bir meslektir, elbet tartışılır. ancak; aslında ne doktorluğun memurluktan, ne pazarcılığın sanatçılıktan, ne de imamlığın yüksek mühendislikten daha iyi ya da daha kötü olması söz konusu olmamalıdır. eğer heykelciler de işsiz, iç mimarlar da işsiz, atanamayan öğretmenler de işsiz ise, bu o mesleğin suçu değil; o mesleğin icra edileceği ülkedeki işleyişin suçudur." biraz araştırdım da ülkemizde iç mimar olmak gerçekten de kötüymüş. İç Mimarlık Çalışma Alanları Nelerdir?
Son yıllarda iç mimarlığın önem kazanması ile birlikte çalışma alanlarında da gözle görülür oranda bir artış yaşandı. Önceleri sadece inşaat firmalarında çalışan iç mimarlar günümüzde konsept - tasarım ve dekorasyon hizmeti veren firmalarda da çalışma imkanına sahip. kızınızın daha iyi ınsanlarla muhattap olmasını istiyorum demişsiniz. Çok doğru fakat sevgilisinin karakteri yüzünden mi yoksa okuduğu bölüm yüzünden mİ? Hanımefendi gerçekten hiç kore dizisi izlemediniz mi? Bir öğretmen de psikopat olabilir , bir avukat da katil olabilir, bir aşçı da hırsız olabilir. mesleğe bakarak insanları küçümsememelisiniz. Kızınız tıp okuyor değil mi? . eminim çok zeki ve aklı başında birisidir. Bu dönemde kızınızın yanında olmalısınız. Ona karşı tarafta olduğunuzu belli etmeyin. Sakın ha sevgilisiyle ayrılmasını falanda istemeyin. İsterlerse ayrılırlar. Bu arada hanımefendi biraz kitap okumanızı tavsiye ederim. Bana göre çok cahilsiniz. Ben de cahilim olsun cahillik mutluluk demek.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba KScan.
Tabi ki bu sizin aile meseleniz ve de sizin yaşam görüşünüz olduğu için saygı duyuyorum.
Ancak şahsi fikrim bu düşünce yapısı çok kötü. İnsanların birbirini sevmesi, birlikte olması, yuva kurması için illa ki belirli mesleklerde mi olması gerekiyor. Bu düşünce tarzı hiç hoş değil bence.
Tam tersini düşünün, sizin kızınız lise bile okumamış olsa, sevgilisi ise doktor olmuş olsaydı ne düşünecektiniz? Ben söyleyeyim, "damadım doktor" diye mutlu olacaktınız.
Lütfen insanları mesleklerine göre değil de karakterlerine göre değerlendirin.
Allah sevenleri korusun.12921 Yorumla- +1 yıl
Adam ya adam. Geldi adam.
- +1 yıl
@HayatsızBirNihilist En doğru ve güzel yorum. Damadın mesleği iyi olunca hemen övgüler aslan damadımlar Ama damadı mesleği azıcık aşağı olunca bizim aileye layık değil demeler.
- +1 yıl
Teşekkür ederim arkadaşlar. Umarım soru sahibi hanımefendi de anlamıştır.
@HayatsızBirNihilist @mervesse_ - +1 yıl
@Nurcin3 🌸🙏
- +1 yıl
Disslike atan ne düşündü acaba :)
- +1 yıl
Peki ben size bir soru sormak istiyorum.
Siz çok zengin bir işadamısınız, holdingleriniz var, paraya para demiyorsunuz. Üniversitenin en kalitelisini, eğitimin en iyisini almışsıniz var sayalım. Peki siz lise mezunu bir kıza aşık olur musunuz? Veya onun sizi çok sevmesi sizi bağlar mı? 😏 Eminim yüzüne bile bakmazdınız. Veya bunu kendi evladınız için varsayın. 🤣 Duyar kasmayın lütfen canlarım. - +1 yıl
Dislike atanlar tersten beğenmiş
- +1 yıl
@Cok_Aptalim soru da holdingleri olan çok zengin bir kadın ile lise mezunu bir erkek karşılaştırılmamış. Bir doktor adayı ve iç mimar adayı karşılaştırılmış. Yani arada sizin bahsettiğiniz gibi dağlar kadar bir fark yok. Bir örnek veriyorsunuz bari soruya uygun bir örnek verin de anlamı olsun.
- +1 yıl
@Cok_Aptalim Dile getirdiğin yorumu verimli bir şekilde kavrayabilmek için öncelikle senin için aşkın tanımının ne olduğunu öğrenmemiz gerekli. Her ne olursa olsun aşk kavramı her bir birey açısından farklı şekillerde yorumlanabildiğinden bu konuda seni yargılayamam. Ancak kendi görüşümce aşk; pazardan kiloyla almak için seçtiğimiz bir hıyar değil de kontrolümüz dışında gerçekleşen bir duygu durumudur.
- +1 yıl
@genc393 🤣 Kıvırmayın ama lütfen
- +1 yıl
@Cyloc Çok teşekkür ederim güzel üslubunuz ve bakış açınız için ama insanların gerçek yüzlerini göre göre, herhangi sıradan ortamda bile hiyerarşi olduğunu bildiğimden insanların bu şekilde duyar kasmalarına gıcık oluyorum. İnsanlar arasında bir matematik var! Herkes yorumlara toz pembe şeyler yazmışlar, sanki hayat 1950'lerde 1970'lerde falan da tepki göstermişler. Günümüz modern dünyasında maalesef çok ağır bir hiyerarşi var, ben liseden mezun olduğum yıl üniversiteyi kazanamamıştım ve mühendis bir çocukla tanışmıştım. Çocuk bir yerden sonra bana kaba davranmaya, beni ezip hor görmeye başladı, bir gün "git çobanla falan evlen" dedi şoka girmiştim. Bir tane olay değil bu bir sürü şey yaşadım yüzlerce kez bu hiyerarşiyi hissettim. Siz iş yerinizde sizden sonra geleni ezmez misiniz? İçten içe o sıralamayı mutlaka yaparsınız eminim ki! Bir tek insanlar arasında yok hayvanlar arasında bile böyle bir matematik var insanlar ne kadar toz pembe şeyler yazmışlar 🤣 aşka gelince ben aşkın insanlarin birbirlerine ulaşamadığı zaman oluşan bir duygu olduğuna inanıyorum çünkü birbirlerini elde ettikten sonra aşk bağımlılığa bırakıyor kendini.
- +1 yıl
@Cok_Aptalim Merhaba değerli kardeşim, beni veya bir başkasını tanımadan "duyar kasmak" gibi şahsen saygısız bulduğum bir cümleyi kullanman hoş olmadı. Yinelemek gerekirse beni tanımıyorsun aşka, sevgiye ya da inanç ve hayat görüşüme dahil hiç bir bilgin yok. Bu derece hakkımda bilgi sahibi değilken gelip benim görüşüm altına bana hoş olmayan hitamlarda bulunuyorsan, burada ben değil demek ki sen duyar kasıyorsun.
Bir de üstüne benimle aynı görüşte olan insanları ikna etme çabasına giriyorsun, buna da anlam vermek oldukça zor.
Gelelim iddia ettiğin vakaya. Ben hiç bir zaman o senin bahsettiğin zenginliğe ulaşmadım, ulaşamadım da. Ama eğer o dediğin zenginlikte biri olsaydım zaten bahsettiğin alt tabakadan kimseyi tanıma şansım da olmayacaktı. Yani trilyoner birinin maddi durumu hiç olmayan birine aşık olacak derecede tanıması ve onunla vakit geçirmesi neredeyse imkansız.
Ricam şudur ki, şahsi görüşüm altında, benim "şahsi" görüşümü tartışmayın.
İyi bayramlar dilerim. - +1 yıl
@Cok_Aptalim Evet, seni anlıyorum. Bu söylediklerine karşı bir düşünceye sahip değilim. Açıkçası ben de bu soru hakkında, bu gönderi altına ayrı olarak paylaştığım yorumum da farklı bir bakış açısını konu almaya çalışmıştım. Dilersen ve eğer bulabilirsen ona da bir göz at. Bahsettiğim şey üzerinde benimle aksi bir görüş dile getireceği düşünmüyorum çünkü.
- +1 yıl
Neden ofansif davranıyorsunuz ki? 🤣 Tamam siz öyle olmayabilirsiniz "belki". İnsanları ikna etmek gibi bir çabam yok. Ayrıca böyle bir platformda sizinle aynı düşünseler ne olur ki? Ben A diyenin Z düşündüğünü bile gördüm gerçek hayatta. Soruma mantıklı ve tatmin edici bir cevap vermediğiniz gibi bariz bir şekilde çarpıtmışsınız. Üstüne benim terbiyeme laf etmişsiniz. Sizin bu tutumunuz ve bakış açınız da sizin terbiyenizi gösteriyor maalesef 🤗 neyse sizin düşünceniz. Umarım gerçekten sizden hiyerarşik olarak daha düşük seviyede olan insanlara tıpkı bu yazdıklarınız gibi davranıyorsunuzdur bravo eğer öyleyse çok nadir bir nezaket 👏🏻👏🏻👏🏻
- +1 yıl
@Cyloc Tamam bakacağım teşekkürler ❤💫
+1 yılMerhaba bende tıp okuyorum. Bence kesinlikle haklısınız hanımefendi!!! Ablam eniştemden katbekat fazla kazanıyor. Eniştem olacak pislik ablamı gözüne kestirmiş ohh ben bunu yerim ayağına kızın gözünü her yönden boyadı evlendiler. Şu an kızın kanını emiyor, ablam hiçbir mal sahibi olamadı ama eniştem kendine araba aldı, ev alacak para biriktirmiş ama ablam ile evli olduğu sürece ne hikmetse ev falan almıyor, neden acaba? 🤔 Evini kendin al diyormuş sürekli çocukta istemiyor, çocuk yapmam diyor sürekli kıza. Sanki damat değil de gelin almışız, parazit gibi ablamı sömürüyor sürekli.
Lütfen kadınlar kendilerini sömürtmesinler, asalak gibi erkek beslemeyin. Hem sizi kullanacak, bedeninizden faydalanacak, hem karılık etmenizi isteyip ev işi isteyecek hem de paranızı alacak ohhh ne güzel hayat yahu? Bu ne ya? Etrafıma bakıyorum karıdan para istiyor erkekler, kadınlar kullanılıyor sürekli. Yazık kadınlara cidden tek istekleri sevgi, aşk. Çok safız çok. O kadar kötü olaylar görüyorum ki evlenmeyi düşünmüyorum cidden artık. İleride İnşallah hormonlarıma yenik düşüp annelik iç güdüsüyle pisliğin birisine düşmem. 🤲🏻04 Yorumla- +1 yıl
Ekleme yapıyorum: Yorumların hepsini okudum. Maşallah akıl veren de çok var. Maalesef günümüz modern dünyasında hiyerarşi diye bir şey var! Ben liseden mezun olduğumda mühendis bir çocukla tanışmıştım ve beni bir süre sonra istemedi, git çobanla falan evlen dedi o kadar şaşırdım ki. Kaba davranmaya, beni ezmeye başladı. Bende okulumu kazandım. Maalesef hayat sizin burada yazdıklarınız kadar toz pembe değil! Hiyerarşi diye bir gerçek var maalesef.
- +1 yıl
Dostum sen herhalde herkesi aynı kişilikte sanıyorsunuz yaşadığın çevre , aile böyle sanırım hahahahahahhaha
İyi ki soylu bir ailenin çocuğuyum sizin gibiler hep uzağımda - +1 yıl
@shnkaan990 Maalesef insan insandır ve hemen hemen karakter olarak aynıdır! Çokta refah bir yerde yaşıyorum. Çok gördüm medeni geçinen, çok rahat çok relax, modern geçinenleri de. İnsanlardan kötülük göre göre, gerçek yüzlerinin farkına vara vara neyin ne olduğunu az çok biliyorum. Kimseye güvenmiyorum maalesef, en ufak bir acımam kalmadı kimseye karşı. Ayrıca kendini övmek nedir 🤦🏻♀️ Allahım sabır ver.
- +1 yıl
Üzerine alındıysan bir takım gerçeklerden bahsettim sanırsam değerli vaktimi sizinle harcamak istemiyorum ben genede size bir el uzatayım dedim
Abla öyle deme belki de diğer "ideal" kişi kızını mutlu edemeyecek belki de kızının başına bir şey gelse terk edecek ya da psikolojik, fiziksel şiddet uygulayacak (var öyle insanlar) . Kişinin eğitim durumu onun iyi veya kötü biri olduğunu belirlemez. Siz en iyisi çocuğun okuduğu bölüme değil kızınıza nasıl davrandığına bakın, Eğer kötü bir davranışını sezerseniz de nazik bir şekilde kızınızla bunu konuşun derim.
Ben de 18 yaşındayım neredeyse kızınızla yaşıt biri olarak söylüyorum ki ona baskı kurarak ayrılmasını isterseniz aranızda tartışmalar çıkabilir bu da anne-kız ilişkinizi zedeler hatta kız çocuğa daha da yapışır. Hadi siz ayırdınız diyelim bu sefer pişman olunca sizi suçlayabilir. Yani bu şekilde meslek ayırmanın ve kızınızın ilişkisine müdahale etmenin kimseye faydası yok.
Bu yüzden en iyisi bu tutmunuzdan vazgeçin ve kızınıza güvenin en kötü ihtimalle ayrılsalar da kızınız bundan tecrübe kazanacak ve hayatına devam edecek. Hepimiz hata yaparak öğreniyoruz.
Umarım yardımcı olmuşumdur
İyi günler / İyi geceler00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
178Cevap
Öncelikle şu cümle üzerine konuşmak istiyorum; "Kızım aşık olduğundan bunları göremiyor." Gerçekten de bunun böyle olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse bu konuyu ciddi bir şekilde kızınızla konuşmuş olmalısınız. Bunu yaptınız mı? Tüm bunları bir kenara bırakıyorum. Kızınız henüz gerçekten çok genç. Hakikaten bu konularda doğru kararlar alamayabilir, bu konuda size katılıyorum. Ancak şunu da söylemeliyim ki yazınızda bahsettiğiniz görüşlerin bir kısmına karşı çıkmak durumundayım. Bunu yaşıma ve belki de kariyerime bağlayabilirsiniz. Bunu pek umursamam. Ayrıca huzurlu ve güzel bir evliliğin sırf parayla olacağını da sanmıyorum. Söylediklerimi agresif algılamayın. Para güzeldir ve gerçekten bir takım şeylerle mutlu olmamızı olanak sağlar. Ancak bu demek değildir ki kızınız kendisinden daha az kazanca veyahut sosyal statüye sahip biriyle mutlu olamaz. Burada önemli olanın gerçekten kızınızın mutluluğu olduğuna emin misiniz? İyi düşünün! Sizi tanımıyorum ve nasıl bir düşünce yapısıyla büyütüldüğünüzden habersizim. Ama sanıyorum ki entellektüel bir yapıya sahipsiniz. Günümüzde elbette ki kazancı ve sosyal statüsü iyi olmayan bir birey adam akıllı mutlulukla yaşayamaz, bunun ben de farkındayım. Ve burada size karşı; "tek önemli olan şey aşk, para değil" diyerek boş lakırdı etme niyetinde de değilim. Sadece demek istediğim, yaklaşım tarzınızın gereksiz bir ofansiflik barındırıyor olmasıdır. "Ben onun annesiyim" diyerek de bu durumu geçiştirmeniz oldukça pestenkerani bir söz olmuş. Gerçekten de kişinin gerçek değeri ne onun parasında ne de güzelliğindedir. Elbette ki kendine bakmalı ve gelirini yükseltmek için çabalamalı ancak asıl önemli olan kişinin karakteri ve düşünceleridir. Bu da demek değildir ki; "biz sevgilimizle bir ekmeği ikiye bölüp bir şekilde aşkımızı yaşatırız" mantalitesine sahip bir insan oğlunuz olmalı. Altını çizmek istediğim nokta, duruma direkt olarak maddi ve sosyal statü açısından bakıyor olmanızın doğru olmayışı. Burada savunduğum kişi kızınızın sevdiği şahıs değil yanlış anlamayın lütfen. Onun kim olduğu hakkında bir gram dahi bilgiye sahip değilim. Ki zaten bunu öğrenmesi gereken kişi kızınız olmalı. "O benim kızım" diyerek onun yerine kararlar alıp, ne olur hem kendi hayatınızı hem de kızınızın hayatını kötü yönde etkilemeyin. Yapmanız gereken şey; ona doğru seçimleri yapabilmesi için gerekli tecrübeleri aktarmak ve kendi hayatının hakimiyetini yine kendisine bırakmaktır. Kızım şöyle yapma, kızım böyle yapma diyerek veya onun yerine kararlar alarak inanın bana sürekli olarak onu koruyamazsın. Hatta aksine yalnız kaldığı zamanlarda, yanında siz olmadığınız anlarda tabiri caizle orman kanunlarına karşı savunmasız ve deneyimsiz kalmasına sebep olursunuz. Umuyorum ki onu asla yalnız bırakmam türünden bir bakış açısına sahip değilsinizdir. Bu sözlerimi lütfen yapıcı bir eleştiri olarak alın ve egonuzu bir kenara bırakarak, düşüncelerinize çekidüzen verin. Benim düşüncelerim şu an için bunlar. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bu ön yargidan dolayi bende hoslandigim onunda bana ilgisi olan birini istememistim. Ben öğretmenim. Kendisi doktor ve arastirma görevlisiydi. Onceden bir tanismamiz vardi. Beraber cok vakit gecirdik. Kendisi gecti karşıma pat pat ben seni seviyorum diye bana olan duygularindan bahsetti ve bu işin adını koyalım bence dedi. Ben ise reddettim. Neden? Iste bu kafa yuzunden, bu kafalar yuzunden. Bu kafa bende de vardi malesef. Dedim kendisi o kadar yil tıp okumuş, ustune akademik kariyer yapiyor. Denk degilsiniz senin onunla ne işin var deyip hem kendimi hemde meslegimi küçümsedim. Sonra cevre ne derdi? Ailesi falan. Annesi senin dedigin gibi der miydi ogluma bu kiz layik degil. Kendisi gibi doktor ya da akademisyen bir kizla olmasi gerekirken öğretmen bir kadin ne kadar layıktı?
Ama o doktor olan bunlarin hepsini boşa çıkardı. Iletisimi kuvvetlidir. Cok sıkıştırdi beni. konuştuk karsiliklj (kendisini reddetmeme ragmen sirtini dönmedi) Neden dedi. Cok soylemek istemesem de anlattim. Meslekten, statuden dolayi dedim. Şaşırdı senin gibi birinin boyle düşüneceğini sanmazdim dedi. Sonra ne önemi var. Duygularimizdan, kalbimizden, sana hissettigim seylerden onemli mi? Aşılamayacak sey mi bu? Senin benim gönlüm bir olduktan sonra statunun, cevrenin dediklerinin ne önemi var? Ben gider doktor kiz bulurum, beraberde olurum ama arada his, duygu yoksa neye yarar? Meslegin cok güzel, cok kutsal, sana cok yakışıyor. Ben ogretmenlerim olmasaydı bugun burda degildim. Tıp okumaya lisedeki fizik hocamdan dolayi karar vermistim kafamda hic yoktu dedi. Bugün akademik kariyer yapmamin sebebi de bir seyleri öğretme istegimden dolayi. Bende birilerine bir seyler ogretmek, hayallerine dokunmak, ogrencilerin gelecekleri noktada destek olmak istiyorum tıpkı senin gibi. Hicbir farkimiz yok demişti. Bugun nişanlıyım kendisiyle.😊
onu bana veren, karşıma cikaran Rabbime şükürler olsun. Iyi ki birakmamis beni. Yoksa boyle guzel bir insani sirf statu, meslek ugruna kaybedecektim. Mutlularsa, seviyorlarsa birbirlerini önemi yok bunların. Sen kizinin mesleki olarak denk olmadigini dusunuyorsun belki oglanda senin kızına manevi yonden denk değildir. Oglanin belki cok guzel bir kalbi vardir senin goremedigin. Ama belli ki kizin görmüş ve beraber. Ha cocuk biraz serseri biridir, kızını üzüyordur, canını yakıyordur, kötü seylere alet ediyordur anlarim mudahale etmeye çalışırsın. Hakkinda var. Ama duzgun bir cocuksa sirf meslek yüzünden gerek yok boyle seylere.13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Blackie2 amin cok tesekkur ederim. Sizinde bir eş adayınız/sevgiliniz var mı bilmiyorum ama varsa bu bana yazdiginiz guzel dileklerin kat kat fazlasi sizinde olsun insallah. Eger hayatinizda biri yoksa hayalinizdeki gibi birini bulursunuz insallah. Allah gonlunuze gore versin.🌸
- +1 yıl
Öğretmenlik mesleğini aşşagi görmüşsün neden acaba? Öğretmenlik de az bı meslek değil. O doktor sen öğretmen ne var bunda. Bizim işyerinde Bir güvenlikçi kızı evlenmiş boşanmış. Öğretmenlerle çıkıyordu. Evli öğretmenin metresi olmuştu 😆😅🤣
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğun işsiz kalıp kızınız üstünden geçineceğini düşündüğünüz için böyle dediğinizi düşünüyorum. Evet hiçbir anne çocuğu çalışıp didinsin başkası onun parasını harcasın istemez benim çocuğum olsa ben de istemem. Ancak varsayımlar üzerinden kızınızın sevdiği insanı itham etmeniz doğru değil, belki çok başarılı olacak bunu bilemezsiniz ya da düşündüğünüz gibi olsa bile dünyada her şey para pul değil. Kızınız onun yanında mutluysa o böyle bir şeyi dert etmeyecekse size de saygı duymak düşer. Anneler hep çocuğum için en iyisi olsun derken çocuklarına büyük zararlar veriyor. Sevgi, sadakat gibi şeyler kolay bulunmuyor, bulmuşken kaybetmemek gerekir yoksa bir ömür bunun pişmanlığını yaşar sonra siz de çok üzülürsünüz. Bırakın kendi seçtiği yolda ilerlesin, kendiniz bu şekilde mutsuz olacağını düşünseniz bile ona yansıtıp kızınızı üzmeyin.
84 Yorumla
Soran+1 yılEvet işsiz kalma ihtimali epey fazla endişeliyim
- +1 yıl
Gelecek ne getirir bilmiyoruz, kızım doktor olacak diyorsunuz. Allah korusun belki sağlık sorunları olacak çalışamayacak ama sizin işsiz kalır dediğiniz adam onu sevdiği için her kötü anında desteğini esirgemeyecek. Tam tersi sizin denk gördüğünüz biri de seninle mi uğraşıcam diyip ortada bırakabilir. Önemli olan o çocuk kızınızı gerçekten seviyor mu?
- +1 yıl
Bir de şu var ilişki tıp kazanmadan çok önce başlamış akışına bırakın. Normalde zaten sevgililerin %65-70'i ayrılıyor hatta daha fazlası da ben iyimser yazdım.
+1 yılMerhaba,
Bir annne olarak kaygılarınız olabilir ve kendi evladınız için bunları düşüne bilirsiniz bu annelik yanınız ile açıklana bilir. Ama insanları meslekleri ile heleki kazançları ile yadırgayarak görmek sırf bu sebepten dolayı küçümsemek ve kızınızda olsa hayatına dair ciddi kararlara müdahale etmek annelik ile açıklana bilir değil.
Bu konuda size katılmıyorum bırakın mesleğinin ne olduğunu mesleği bile olmaya bilirdi.
Kızınıza lise den beri aşık olduğu erkeğe neden diye sordunuz mu hiç.
Neden bunca yılını onunla yaşamak istediğini merak ettiniz mi hiç.
ya da kızınıza liseden beri bu konuda kaugılarınızı dile getirip yeniden düşünmesini istediniz mi.
Diyelim ki bunların hepsini yaptınız ve buna rağmen devam ediyor hala aşık hiç kendiniz ile kıyasladınız mı.
Mesela sizin ve eşinizin mesleği ne çok mu uyumlusunuz ya da eşinizin ne kadar kazanması sizin onunla evlenmenizi sağladı.
Evlilik için aşk yaşamak için eşinizin maaşını mı kriter aldınız, çok memnun kaldınız mı bari bu kriterler ile mutlu musunuz ya da eşiniz için yeterli bir mesleğe siz sahip misiniz onu mesleğiniz ve kazancınızla mutlu ettiniz mi bari.
Eğer buraya şöyle yazsaydınız;
"Kızımın sevgilisi sürekli argo konuşuyor ve agresif, kızıma yakışmıyor ve kaygılarım var kızımı ondan korumak istiyorum"
Deseydiniz sizi destekler saygı duyar hatta elinizi öperdim anneliğinize tüm saygımı bırakırdım.
Kusura bakmayın sayın Anne bu dedikleriniz sizi haklı kılmıyor.21 Yorumla- +1 yıl
Ek olarak;
İyi insan mesleği ile ölçülmez!
Bu ebeveyn zihniyeti asla özgür bir karar vermeye ve hayata karşı duygularını yanlış veya doğru bir şekilde karar verecek çocuklar yetişmesine izin vermiyor.
Sen farkında olmadan kızına bir etiket bir değer biçiyorsun. Ticari bir özellik gibi.
Sevgilisi olur veya olmaz etik bir yaklaşım değil.
Senide anlıyorum bir annesin ve ülkeyi kendi kafanda tartıp gerçeği ile değerlendiriyorsunuz.
Lakin meslekler ile insan ilişkisini aynı kefeye koymak bana göre insanlık ayıbı.
İç mimarlık mesleği de böyle aşağılık bir değere indirgenir ise bu ülkede hiçbir meslek belli başlı meslekler dışında beş para etmez..
Ne yani bir fırıncı ekmek yapmasa ne yiyeceksin? Bir kasiyer olmasa nasıl ödeyeceksin? Bir aktar olmasa neyi nasıl evine alıcaksin?
Korumacı olabilirsiniz ama bu kimseyi denk veya aşağı statüde değerlendirme yapma hakkı vermez.
Özgür seçimleri ile yol alsınlar. Olur veya olmaz ama sizin ki kızınızı koyduğunuz zirvede, yalnızlığa iter. Beğeni algısı düşer ve herşey mantık ve davul dengi dengine mizacına sokar. Ne güveni kalır ne de sevgisi.10 Yorumla
+1 yılbana kazancmış meslekmiş denklikmiş bunlarla gelmeyin gözünüzü seveyim. cins köpek mi arıyorsunuz çiftleştirmek için ya. nedir bu maddiyat aşkınız. insanlıgın parayla alınamadıgını göreceksiniz. mutluluk da öyle. kızınız mutlu mu ona bakın gerisi boş. ha derseniz ki bu cocuk serseri kızımın kalbini yorar yıpratır o zaman hak veririm. ama tıp okuyormus da bilmem neymiş. inanın bana iç mimarlık okuyan birinin zekası küçümsenecek bir zeka değildir.çalısan herkes tıp okuyabilirken herkes mimar olamaz. sanatsal zeka gerektirir. kızınızın dümdüz monoton bir evliliği duvar gibi bir suratı olsun istiyorsanız kendi begendiğiniz biriyle evlendirin!!
50 Yorumla
+1 yılÇok yanlış düşünüyorsun. Önemli olan çocuğun iyi ve sağlam biri olması. Geçende öldürülen kadın doktoru duymadın herhalde? Kızına maddi açıdan denk ama kötü biri denk gelse ne yapacaksın?
141 Yorumla- +1 yıl
Benim de aklıma direkt o geldi.
+1 yılYazık sizin kafanıza kızıniz kraliçe mi ya da ne fazla özelliği var tıp okuyor diye kızınız o adamdan üstün mü ayrıca bu ne saçma bir yazı. Tam tersi olsaydı o doktorluk okusaydi kızınıza onun ailesi böyle dusunseydi acaba ne düşünürdunuz. Biraz empati yazıklar olsun sizin kafadaki insanlara gerçekten kalpten diliyorum ki umarım hakettiğinizi bulursunuz. Kizinizda size uyupta yakışmıyor evet doktor olsun diye düşünürse umarım bunların birgün hesabını Allah'a verirsiniz. Kimse kimseden üstün değil. Siz kızınıza birini seçerken karakterine mi baliyorsunuz statüsüne mesleğine mı doktor olupta şerefsiz birine denk gelmeyeceğini kızınızı aldatmayacagi garantisini veriyormusunuz çok saa düşünceniz varmiz yazık
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılOlaya sadece is ve para olarak bakıyorsan karşına bir gün karaktersiz bir tip profu çıkar anlayamazsın bile kafayı taslara vurursun karaktere bak sen.
Tip oluyor diye kizin üstün birisi falan da olmuyor o da siradan bir insan sonuçta belki kizin çocuğa layik değil yaklasimini doğru bulmadim60 Yorumla
+1 yılBen de diş hekimiyim, tıp ve diş hekimliğinin avrupa ve amerika ile denkliği yok, bu ülkede tıkılıp kaldım. Ülkede sağlık çalışanlarına yapılan şiddet artarken, (pandemi sürecindeki içler acısı durumdan bahsetmek bile istemiyorum), zorunlu doğu hizmeti gibi görevlerle kızın uğraşacak ama erkek ise isterse avrupada çok iyi fırsatlar yakalayabilir. Ve şimdi bu çocuğu kızına layık görmüyorsun sırf mesleği yüzünden. Bence çocuk yol yakınken ayrılsın ki kızın nöbetlerde sürünürken adamcağız evde tek başına mı yaşayacak di mi (!) ?
13 Yorumla- +1 yıl
Bunu internette araştırırsanız daha iyi olur sonuçta her mesleğin denkliği olup olmadığını bilmiyorum
+1 yılAblacım. Biraz uzatarak bahsedeceğim demek istediklerimi. Ben bu yaşıma kadar doğru düzgün okuyamadım. Kafam almadı. Elimden her tür iş gelmesine rağmen sağlığım ağır işleri kabul etmediğinden bir türlü iş sahibi olamadım. Şimdi şoförlük kovalıyorum. Sevdiğim kız Okul öncesi öğretmenliği yapıyor. Ben şu an işsiz olarak iş kovalıyorum. Ben şoförlük yapınca ona layık biri olmuyor muyum? Onun maaşı benden yüksek oluyor. İşi benden iyi diye benim dinime uygun biri olduğu için sevdiğim kişiyle evlenemez miyim?
Şimdi adamın işinin mimarlık olup olmaması niye? İş bulamaz... Her şeyi veren Rabbim hayırlısından iş vermez mi. Ben bu zamana kadar yarım yamalak çalıştım bana iş vermedi diye yüz mü çeviricem. Mutluluk parayla mı oluyor. Siz evliliğinizi para üzerine mi yaptınız.
İnanın ki kız evladım olsun isterim. Üzerine ne kadar titrediğinizin de farkındayım. Bende titrerdim üzerine ama önce insanın huyuna, iyi kalpli olup olmadığına bakın.10 Yorumla
+1 yılSiz dua edin mimar kardeşimiz kızınızı kabul etsin. Şu zamanda bir sağlık çalışanı ile evlenmek riskli yürüyen çünkü virüsler. Şaka bir yana sağlık çalışanlarımız baş tacıdır. Yaptığınız meslek ayrımcılığını kınıyorum. İyi anlaşan 2 bireyin arasına mifak tohumları ekmek geri kafalılıktan başka birşey değil. Öyle insanlar kaldı mı? Diye kendime sorarken bu sorunuz ile karşılaştım. Kızınız zaten kendi ayakları üzerinde durabilecek aslan gibi bir kardeşimiz lakin aşksız sevgisiz paranın kıymeti yok. Elbet damat kardeşimiz kendisine yakışır en iyi mesleği edinecektir yeter ki siz çocukların yakasından düşün!
00 Yorumla
+1 yılKendiniz söyleyip kendiniz noktayı koymuşsunuz zaten :) burada biraz yadırgama var sanki diğer çocukla ilgili 🙄neyi sordunuz veya neyi sormak istiyorsunuz? Evladı olan her insan evladının işi de iyi olsun ister sağlığı da iyi olsun ister görüştüğü insan iyi olsun ister evleneceği insan ile hayatı boyunca mutlu olsun ister yaşamının tamamen güzellikler içinde geçmesini tâbi ki ister ve haklısınız da. Haklı olduğunuz kısım hayatı söz konusu diğer arkadaşa gelince onun da bir ailesi var ki onlar da öyle ister büyük ihtimalle sadece siz değil... Şu anda 19 yaşındalar ise konunun aşk dan önce sizin düşündüklerinizi düşünebilecek duruma gelmeleri gerekir... Yani sizin dediklerinizi kendilerinin görmesi gerekir. Haa çocuğu biz tanımıyoruz siz tanıyorsunuz belki kötü davranışları olup da istemeyedebilirsiniz onu biz bilemeyiz. Biraz bekleyin bence.
00 YorumlaBir anne olarak, tıp fakültesini kazanabilecek ve okumaya devam edebilecek kadar zeki 19 yaşında bir insanın verdiği kararlara karışmamanız gerektiğini biliyor olmanız lazım.
Ayrıca denk olmak ne demek? İşe insan mı alıyorsunuz?
Eğer bu şekilde davranırsanız size olacakları söyleyeyim, kızınız okulu bitirip çalışmaya başlayınca sizinle görüşmeye kesecek büyük ihtimalle.
Çocuk belki gerçekten yanlış seçimdir, ama eğer öyleyse kızınız bunu yaşayarak öğrensin, genç insanların hayatlarının üzerinden elinizi çekin, beyinsiz yok karşınızda, 19 yaşında tıp okuyan zeki bir genç var.00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılSalt sebep bu aslında diğer beğenmediğim şeyler var dediğinizi açmadığınıza göre. Hem haklısınız, hem haksız şimdi bunlar evlense kızınız sakatlansa malulen emekli olsa ne olacak varsayımlar üzerinden çok fazla yormamak gerek. Bir de ummadık taş baş yarar çocuk yüksek lisans öğretim görevlisi, dekan, belediye başkanı, milletvekili vs olacağı da tutabilir. Zaten artık yüksek lisansla bile branş değişe Önemli olan o dediğim kötürümvari durumlarda madem sen sakatlandın boşuyorum diyecek mi? İyi bir baba olacak mı? Kızın TUSa hazırlanırken ona destek olacak mı? Destek derken sen rahatça çalış istersen beraber yatmayız, gece gündüz çalış ben çocukla işgilenirim diyecek mi?
00 Yorumla Beğenmediğin başka özellikleri varmış bunları açıklamadığın için birşey diyemem.. fakat takıldığım nokta denk kelimesi.. iç mimarlık kötü bir bölüm değil ayriyeten tahsili de var gayet uyumlu yani.. ki bir insanın sevebilmesi için tahsilin mesleğin vs çokta bir önemi yok.. bunların hepsi olur kızını mutlu etmez edemez mesela oda var.. bende havacılık mezunuyum mesela hoşlandığım kızda lise mezunu kasiyer biri idi.. ailem istemediği için ayrılmak zorunda kaldım şu an o kadar pişmanım ki... ilerde pişman olmakta var yani iyice bir düşünülmesi gerek bence diğer nedenleri belirtsen daha açıklayıcı olabilirdim aslında...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaksızsınız.
Birincisi mimarlık/iç mimarlık tıptan sonra en önü açık bölüm. Bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik gibi bölümlerden daha önü açık.
İkincisi, kızınız tıp okuyup bir çöpçüye de aşık olsa, aşkın önüne annesi de olsanız geçemezsiniz. Kızınız 19 yaşında bir yetişkin, kendisi için neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilecek yaşta. Eğer o çocuğu seviyorsa siz istediğiniz kadar kısıtlayın, yasak koyun vs. Kız bir yolunu bulup sevgisinim peşinden gidecektir. Eğer kızınız ile aranızın geri dönülmez bir biçimde açılmasını istemiyorsanız, onun kararlarına saygı duyun ve destekleyin.11 YorumlaHaksızsın. Yani okumamış etmemiş cahil yobaz biri olsa haklısın diyeceğim. Kızın okumamış işsiz olsa yine anlam verebilirim, geçinmeleri konusunda endişelerin olur. Ama zaten kızın iyi para kazanacağı bir meslek okuyor, çocuk ondan az kazansa ne olur ki? Her erkek karısından fazla kazanmalı diye bir kural mı var?
40 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılBence kızınız sizin gibi işe güce önem vermediği için şanslısınız. İç mimarlık basit bir şey değil şahsen. Kaç tane tanıdığım mimar ve mühendis aile dostlarımız var. şu an bir kısmı Xiaomi fabrikasının projesinde çalışmakla kalmıyor proje müdürü. Yani 3 5 gördüğünüz kötü ve işini önemsemeyen insanlarla herkesi bir tutmayın. İyiliğini istemeniz en büyük hakkınız lakin bu iyiliğin önceliği kişilik ve karakter olmalı, meslek değil...
30 Yorumla
+1 yıldersiniz para olmuş kızının mutluluğu falan değil. Oldu olacak seçtiğiniz damatla da siz gerdeğe girin tam olsun. bi bırakın mutlu olsunlar. Olmazsa da napalım. Herşeyi kontrol edemezsiniz her zaman da buna hakkınız yok. Ha yaşı daha genç, ben olsam 25'ten önce evlenmezdim. Ama 19 yaşına gelmiş artık reşit. Karışamazsınız
30 YorumlaUmarım kızınız sizinle aynı kafada değildir. Kusura bakmayın da bu denkliği düşünme konusunu neden kızınıza bırakmıyorsunuz? Çocuk da sonuçta boş gezenin boş kalfası bir tip değil. Birbirlerini seviyorlarsa, birbirlerini anladıklarını düşünüyorlarsa bence siz de buna saygı duymalısınız.
30 Yorumlabu konulara karışınca cokta iyi olmuyor. Kendimden biliyorum. Denk olup olmaması sizi ilgilendirmiyor. Mutlu ise ve istiyorsa artık bu onun sorunudur. Hayat onun hayatı çocuklarınızın hayatı da sanki sizinmiş gibi davranmayın lütfen. Yanlış bile olsa kendi yanlışı olacak siz uyarılarınızı yaparsınız gerisi ona kalmış.
30 YorumlaTroll olsada bu durumda olan çoğu insan böyle düşünüyor ne yazık ki. Herkes bir şekilde kendisini ya da sevdiği kişilerin geleceğini garanti altına almak istiyor doğal olarak ama bunu sadece parasal olarak düşünmeleri beni benden alıyor. Bu çocuğun karakteri, adamlığı, kızınızı sevmesi, dürüstlüğü ve çalışkanlığı hiç mi önemli değil. Ayrıca kızınızın geleceğinin garanti olduğu ne malum? Belki çocuk Türkiye'nin en ünlü mimarlarından olacak.
21 YorumlaTıp kazanabildiyse kendini yeterince geliştirmiş ve doğru kararları verecek seviyeye gelmiştir diye düşünüyorum. İlişkiyi yürütüp yürütemeyeceğine kendisi karar verebilir. Bu konuda karışmaktan ziyade tavsiyenizi verip geri çekilip kızınızın kararına saygı göstermenizi tavsiye ederim
20 Yorumla
Merhaba KScan.
Tabi ki bu sizin aile meseleniz ve de sizin yaşam görüşünüz olduğu için saygı duyuyorum.
Ancak şahsi fikrim bu düşünce yapısı çok kötü. İnsanların birbirini sevmesi, birlikte olması, yuva kurması için illa ki belirli mesleklerde mi olması gerekiyor. Bu düşünce tarzı hiç hoş değil bence.
Tam tersini düşünün, sizin kızınız lise bile okumamış olsa, sevgilisi ise doktor olmuş olsaydı ne düşünecektiniz? Ben söyleyeyim, "damadım doktor" diye mutlu olacaktınız.
Lütfen insanları mesleklerine göre değil de karakterlerine göre değerlendirin.11 Yorumla- +1 yıl
Benim görüşümü kopyala yapıştır yapmak da ilginçmiș. 🙂
- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEğer birbirlerinin ruh esiyseler, birbirlerini tamamliyorlarsa ilişkileri iyiyse tavsiyem karışmayın. İnsan bu hayatta gerçek manada 1 nadiren 2 kere aşık olur. Cogu insan bu kişiyi bulamaz bile ömrü boyunca. Kizin bu çocuktan ayrıldıktan sonra bir daha bu kadar sevebileceği birini bulamayabilir ve mutsuz evlilik yapma ihtimali de yüksektir. Ayrica çocuk iç mimarlıktan iş bulamazsa başka mesleklere de yonebilir memur olabilir polis olabilir vs.
10 Yorumla
+1 yılSadece başlığı okuyup lüzumsuz yazan sayısız insan mecvut her zaman ki gibi.
Aşk göze perde indirir demek ki kızı açık gözlü değil kadının çocuğunun geleceğini düşünmesi onu haksız mı yapıyor yâni?
Başka şeyleri de var yazmış siz görmeden etmeden nasıl bu kadar hızlı karar veriyorsanız anlamadım. Ne yap et o ilişkiyi bitir ya da kızının fark etmesini sağla.10 Yorumla
+1 yılBu sorunun beğenilecek tarafı yok haliyle beğenmedim, yorumlar güzel hatta iç açıcı, özellikle bir tanesine on numara veriyorum”eşiniz ne iş yapıyor, sizin mesleğiniz ne?”gerçekten başka yorum yapmaya gerek yok ama bir iki laf çıtlatayım iznizle. hanımefendi bakınız, iç mimar değil isterse temizlik görevlisi olsun alın teri ile kazanılan her kuruş önemlidir, elbette kıZınız göz bebeğiniz ama delikanlıda ağaç budağından çıkmadı onunla bir ailesi onuru gururu var,
10 Yorumla
+1 yılKızınızın göremediği ama sevgilinde kötü huyları varsa uyarmalısınız ve bitmesi gerekli. Ama bölümü ve mesleği için katılmıyorum. Bazı insanlar bazı sebeplerden dolayı okuyamıyor bile maddi sorunlar gibi mesela. Bu o insanı kötü yapmaz. İkiside çalışırsa ekonomik zorluk çekmezler.
10 YorumlaSen iyi insan olmayı meslekle mi bağdaştırıyorsun?
Ayrıca daha 19 yaşındalar farkında mısın? Evlenmiyorlar. O yaşa gelmelerine 10 yıl daha var. Bu arada senin çok iyi sandığın tıpta bile işsizler var haberin olsun. Özele düşmüş her bölüm sıradandır.
Bu kafayı da anlamıyorum sanki nasada astronot, neyle övünüyorsa..10 YorumlaSen şaşırmışsın be abla, kızın bir profesörle mutsuz olsa dahamı iyi olacak. Evlilik için denklik en önemli şeydir ama sen bu denkliği çok yanlış anlamışsın. Analar evlatların tahtını yapar, bahtını değil! Sal çocukları ki ileride çok pişman olursun yoksa.
10 YorumlaMesleki ayrımları bir tarafa bırakmalıyız kızınızın duygularının peşinden gitmesi çok doğal şu an bu ilişkiye müdahale ederseniz günah keçisi siz olursunuz bırakın onlar iyi anlaşıyorlarsa mutlu olsunlar kızınız kabul ettikten sonra sizin de dert etmemeniz gerekir bir anne olarak ileriye dönük bakmanızı anlıyorum fakat bazı duygular yaşanmalı ortada bir yanlış yok bence çocuğun mesleği de gayet güzel zamana bırakın
10 YorumlaBenim tandıdığım iç mimarların hepsi gayet düzgün ve hatrı sayılır paralar kazanıyorlar.. yaptıkları işe göre değişir özellikle kendilerine çalışıyorlarsa. O yüzden geçim için evet önemli ama öncelik efendi olsun saygıda sevgide kusur etmesin olmalı diye düşünüyorum..
10 Yorumla
+1 yılVelev ki işsiz kaldı ne olacak yani gecinemrzler mi erkek düşük iş yapıyor az para kazanıyor diye bunu kızınıza yapma hakkınız var mı? Zaten hep sizler yüzünden bu ülke bitme aşamasına kadar gelmedi mi.. oğlanın işi değil kişiliğine bakın önce şöyle bir bakacaksın oğlanın kişiliği olmuş mu ve en önemlisi ailesi sizin ailenize uygun mu? Al işte bizimkiler bıktı istemedi ama ben dinlemedim o öğretmen ben polistim ama bosandik ve hala onun cirkefligiyle uğraşıyoruz kızım olduğu için
10 Yorumla
+1 yılBir Psikolog olarak söylüyorum ki hayatınızın hiç bir döneminde gerçek sevgiyle karşılaşmamış olduğunu düşünüyorum. Eğer öyle olsaydı böyle düşünmezdiniz. Davul bile dengi dengine sözüne bende katılırım ama kızınızın karşısındaki de en nihayetinde meslek sahibi biri! Dikkatlice tartın düşünün sonuçta kızınızı böyle bir sebepten dolayı eminim kaybetmek istemezsiniz çünkü kızınız gerçekten seviyor!
00 Yorumla
+1 yılbir ebeveyn olarak elbette çocuklarını için endişe etmeniz doğal. ama şunu da düşünün denk olduğunuzu düşündüğünüz biri kızınızı mutsuz etse siz de mutsuz olmayacak mısınız? siz maddi olarak rahatını düşünüyorsunuz ki elbette haklısınız. ama sevmediği biri ile yaşamak da kızınızı hayattan soğutur.
00 Yorumla
+1 yılYani şöyle birsey var, ne derseniz diyin son karar kızınızın. Asla zorla engel olmaya, ayırmaya çalışmayın. Ayrilsalar bile hep içinde ona karşı bir sevgi, bir hüzün kalır ve sizi kötü görür.
Ayrıca iç mimarlık kötü bir bölüm değil. Kızınız okuyor diye üni yi bitirecek diye birsey de yok. Üniversite okumak insanı insan yapamıyor. Sadece diploma sahibi yapıyor.00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar yıllardır beraber anlattığınıza göre. Annesiniz en iyisini istersiniz. İyilikte önceliğiniz işi gücü olabilir. Hakkınız. Yalnız karşı tarafın da annesi vardır illa ki. yarın bir gün sizin istediğiniz damat adayının annesi de başkasına gönlünü kaptırmış birini istemem, benim oğlum en iyisine layık dese kötü olmaz mı? O yüzden hayırlısını isteyin. Hayırlısı neyse o olsun. Bu hikayeyi biliyorum ben. Annesi damadı beğenmedi. Ayrıldılar. Erkek evlendi, kız 30 u geçti hala bekar.
06 Yorumla- +1 yıl
Kız 30'u geçince bekar olunca ne oluyor Allah Allah? Erkek 30'u geçse lafı edilmez ama bir kadın geçince neden lafı ediliyor?
- +1 yıl
@Cok_Aptalim alakasız yerde takılmışsın. Kızın evleneceği yok. Olmuyor işte. Anneyi kırmamak için bıraktı. Kimseyle evlenmeye de niyeti yok aradan geçen neredeyse 10 yıl. Şimdi annesi keşke verseydim dese de geçti gitti. O yüzden anneler dikkatli olmalı evladın mutluluğu var ucunda.
- +1 yıl
Peki ben size soruyorum kime sorsam çarpıtıyor çünkü yorumlarda. 🤣 Her şeyi boşverin şu an bulunduğunuz her şeyi silin. Misalen harika bir mesleginiz var maasiniz yüksek, iyi bir bolumden mezun olmussunuz vs. Atıyorum iyi bir bankacisiniz, avukat veya doktor vs. ne olursa. (Bunlar tamamen hayal çarpitmaya calişmayin.)
Erkek hemşire, postacı veya bir market çalışanı erkekle evlenir misiniz yahu? Onun size aşık olması sizi bağlar mı? 😂 Nedense böyle platformlarda hep duyar kasılır. Gerçek hayatta bu toz pembe yorum yazanların hepsi %98 eminim ki kendisinden hiyerarşik olarak daha alt seviye bir insanlar asla birlikte olmazlar! İnsanlardan tek istediğim dürüst olmaları.
- +1 yıl
@Cok_Aptalim ben takılmam. Seveyim yeter gerisi boş. Ben zaten kendim kazanırım. Sevmediğimin suratına trilyon verse dakikasına bakmam. İhtiyacım yok.
- +1 yıl
👏🏻 Bravo o zaman ne diyeyim 😂
- +1 yıl
@Cok_Aptalim 😘
Ben bir inşaat mühendisiyim. Tıp, gıda ve inşaai faaliyetler insanlık var oldukça yapılacak meslektir.
Ancak bu meselede olayı sadece iş veya maddiyat olarak düşünmeniz eksik olur. Parayı bulup kızınıza hayatı da zindan edebilir. Veya tam tersi.
Bence bu meselede 2 kriteriniz olsun.
1. Karşı tarafı kızdırın. Gerçek kişilik ancak o zaman ortaya çıkar.
2. Ve en önemlisi saygı gösterme hassasiyeti.. Saygısı varsa herşeyleri olur...
Mutluluklar dilerim.00 Yorumlaİşsiz kalma ihtimalini siz niye bu kadar düşünüyorsunuz? Okuyan kendisi ayrıca herkes okuduğu bölüme göre mi iş yapıyor? Burda sizin yaptığınız şey mesleğe göre kızınızı üstün görüp o çocuğu alçak görmek yoksa begenmediginiz özellik hikaye, Hindistan'da kast sistemi var isterseniz oraya yerleşin, umarım kızınız size uymaz fakat evlenirlerse büyük sorun çıkaracağınız belli, kızınızı ikiniz arasında seçime de itme ihtimaliniz var bence yapmayın
00 YorumlaYani açık konuşmam gerekiyor mu bilmiyorum buralar da yeniyim kızınla birliktelikleri ne kadar ileriye götürdüklerine bağlı bence. İkincisi madem mesleğine göre karar verecektin o zaman ünv yıllarına kadar sevgili edinmeleri için gayret gösterecektin iş işten geçmiş
00 Yorumla
+1 yılEvlilikte denklik aramak gayet mantıklı bir konu aslında ama sizinki çok ayrıntı bir husus. Göze gelecek bir fark bence yok. Bir de gönüller birse o aradaki diplomatik küçük nüanslar hiç konuşulmaz.
Aklıma gelen 2. Husus ise şu, kızınız lise mezunu ama elit bir iş adamıyla aşk yaşasa aynı tepkiyi verir miydiniz?00 Yorumla
+1 yılKızınız onun maddi durumunu, geleceğini düşünmeyecek kadar çok seviyorsa böyle bi ilişkiye karışmamalısınız ayrıca illa atanamayacak diye bişey yok bi iş bulur çalışır elbet para her zamanda mutluluk getirmiyor birbirlerini çok seviyorlarsa buna işsizlikte engel olamaz, sizde. Kızınız zaten mantıklı düşünecek yaşta bence kendi fikrine bırakın
00 Yorumla
+1 yılAbla sen haklı olsan ne olur? Kızının senin sözünle çocuğu bırakacak olsa vaktiyle bırakırdı ama o bırakmamış. Ne okuyacaklarını, ne olacaklarını, hayatta nerelere geleceklerini bilmedikleri zaman birbirilerini seçmişler ve sevmişler. Şimdi sonuçlar açıklanınca bırakmadıklarına göre birbirlerine gerçekten aşkla bağlılar. Niye bozmaya çalışıyosun? Hayatta senin takıldığından çok daha önemli şeyler var.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, fikirlerinize saygı duyuyorum. Ancak ben sizinle aynı fikirde değilim. Mimarlıkla ilgili düşüncelerinizle ilgili bir şey diyemem bu işin içinde değilim. Ancak şunu biliyorum ki kızınızın erkek arkadaşıysa kızınız onu hayatında tutup tutmama kararını vermiştir. Kızınıza baskı uygulayıp uygulamadığınızı bilmemekle beraber onun aldığı kararlara saygı duyup doğru kararlar alabileceğine güvenip ona baskı kurmamanız gerektiğini düşünüyorum. İyi günler dilerim
00 YorumlaBenimde kızım var onunda sevgilisi olacak ben bileceğim ama bilmiyormuş ayağına yatacağım ya da en azından yüz göz olmayacağım lakin anası teyzeleri bilecekler
Evet sana hak veriyorum insan evladı için en iyisini ister çünkü canımı vereceğim evladımın ayağına taş değsin istemem gel görki ben eşimle evlenirken çok makbul bir aday değildim lakin oldumu oldu umarım bahtları açık olur00 YorumlaTabiki kendi dünya bakisiniz çerçevesinde kızınızın iyiliğini düşünüyorsunuz. Kızınıza bu şekilde yaklaşırsaniz rahatsız olacaktır. Daha 19 yaşındaymış evlenme çağında değiller kendinizi de kızınızı da bunun için üzmeyin lütfen. ya da farklı bı şekilde anlatın çünkü kızınız bu düşünceyi kabul etmek istemeyecektir ama yarın oburgun ayrılırlar çok üstüne gitmeyin derim. sıkıntılı huyları varsa umarım tez zamanda uzaklaşırlar
00 Yorumla
+1 yılKızınız sevmiş gerisi boş , o kadar kötü özelliği varsa da zamanla kızınız görür zaten. Daha okulun bitmesine çok var okul bitene kadar da evlenecek değiller. Siz baskı yapmayın kendi haline bırakın seneler içinde iş ciddiye bineceği zaman bile olabilir -kendine gerçekten uygun değilse - vazgeçer
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılKızının gerçekten elit biriyle evleneceğini mi düşünüyosun kızın değilde oğlun olsa bu kişi tıp okusa karşıdakinin mesleğini bile sormazdın
Farzedelim çocuk parasız kaldı nolcak ki eşi tıp okuyor geçinirler yine gerekirse ev işleri yapar çocuk işi düzelene kadar00 Yorumla Hepimiz kendi hayatimizi kendimiz deneyimledik. Birak kizini kendi yasasin ve gorsun ne olacaksa. Anne icgudusuyle hareket ediyo olabilirsin ama daha dusmeden onlarin onune yastik koyarsak sen yaninda olmadiginda nasil basa cikicak bunlarla. Birak ogrensin. Dusmeden degil dustugunde kaldir yaninda ol.
00 Yorumla
+1 yılkızınız liseden beri sevmiş demek ki hala birlikte kızınız kendine denk olup olmadığını ayırt edebilir kızınız tıp oğlan iç mimarlık bunun neresi kötü neyi denk değil hadi oğlan okumuyor olsa haklısınız ayrıca kızınız tercihini yapmış size sadece kabullenmek kalır
00 YorumlaHaksızsız kızın tip okuyor sadece allah veya peygamber değil ve seven insanın gücünü küçük görmek dünyanın en kötü duygusudur. Ayrıca bu onun hayatı anne olabilirsin ama bu her şeye karışacağın anlamına gelmiyor kaldı ki yorumda erkek kendini güçsüz hisseder diyenler var kadın ot mu tam tersi olsaydı kadın da güçsüz hissederdi sizin gibi kötü insanlar yüzünden hep bi kaos hep bi ortalık karıştırma var bırakın kim kimi seviyosa onunla ilgilensin aksi ALDATMA dır.
04 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca şunu unutma eğer kızını sevdiğin insandan ayrı tutarsan onun bedduası ile 1 tane eli ayağı düzgün adam gibi adam karakterli birini bulamazsınız bide en yakın zamanda 21. Yüzyıl düşüncesine geçin aksi halde 18. Yüzyılda kızını kraliyet ailesine yamama çalışan çöp çatan teyzelere döneceksiniz.
- +1 yıl
demitry hanım efendı aynısı benım basıma geldı sevdım kız vardı hastanede laboranttı memurdu bende elektrik teknıkerıydım fabrıkada çalısıodum kızı anası bana kızımı sana deıl doktora verırım dedı bende ona sen bana kızını ver kendı git dedım kocan araba tamircisi dedım kadın çıldırdı bu kız anaları amma fena ha :D
Sizin gibi bir annesi var, daha kötü hangi insanla muhatap olabilir ki 😊
111 Yorumla- +1 yıl
Bu yoruma bir imza da ben atıyorum.
+1 yılKızınız kaç yaşına gelmiş, bırakın da kendi arkadaşlarını kendisi seçsin. O bir birey ve sizin onun ebeveyni olmanıza rağmen onun hayatına karışma hakkınız yok. İç Mimarlığı küçümsüyorsunuz ama siz hangi bölümden mezunsunuz acaba, durun tahmin edeyim: Sosyal medya hesaplarında hayat okulundan mezun oldum diyen bir ev hanımısınızdır...
10 YorumlaGizli Üye hanım efendı insanları statüsüne göre degerlendırmek siz yanlıs deılmı benım tanıdım bır elektrik muh. sinin bir kıza tokat attını bıle gördum erkek bir doktor ev hanımı ile evlenırken kımse yadırgamıyorda erkek doktor bayanla evlenmesını neden normal karsılamıor
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Sahibinden. com a "annesinden satılık tıp öğrencisi kız evlat " diye ilan verin.
92 Yorumla- +1 yıl
Hahahha sesli güldüm tontiş 😅
Gizli Üye(25-29)+1 yılPardon da tıp okuyor alt üst üstü Elon Musk on sekreteri değil. Te Allah'ım bu tıp okuyanlar kendilerini dünyayı fethetmiş gibi hissediyor ya sinir oluyorum. İç mimarlık Okuyan başarılı olup daha tanınabilir, daha fazla kazanabilir ablacım, o zaman da senin kızından yüz çevirmesin sakın sonra?
Neyin egosu bu... Yapmayın. Fark yok aralarında.26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÜzgünüm hanımefendi istisnalar içinde iseniz kusura bakmayın ama ben çok kez şahit oldum artık bıktım. Ben tıpçılardan değil egolarından nefret ediyorum alt üstü memur oluyorsun sen de yani neyin egosu bu...
Cevap sahibi+1 yılAyrıca ben kadının lafı üzerine söyledim zaten kızı ne alaka.
Cevap sahibi+1 yılTamam ben annesine binaen yazdım onu, kızın düşüncesini bilmiyorum.
Yok yahu günümüzde bu pek kalmadı artık, ve zaten aralarında statü farkı yok ki. Buna sinir oluyorum.- +1 yıl
Var hala ya çok görüyorum kompleksli olup çocuğunu kötüleyen anne babalar hariç herkes kendi çocuğunu kimseye layık göremiyor bir türlü hatta evlenseler bile fesatlık yapıp sonradan aralarını bozan var mesela annem de babam da öğretmen ama gene de annemi beğenememişti babamın ailesi insanlar değişik😂
Haksızsın çocuk iyiyse güzel ahlaklıysa akıllıysa ve ekmeğini taştan çıkarıyorsa sıkıntı olmaz çalışıp kazanır o şekilde düşünürsen ondan kötüsü denk gelir imtihan olursun ya da başka şekilde imtihan edilirsiniz öyle düşünmeyin
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu tıp okuyanları ilahlaştırmayı ne zaman bırakırsınız acaba? Mimarlığı beğenmeyen diğer bölümlere ne demez acaba. Ama iddia ediyorum ben iktisat mezunu olarak kızınızdan çok daha iyi paralar kazanıyorum ve müthiş saygı görüyorum. Bu işler inekleyip sınav kazanmakla bitmiyor. Sanki dünyayı kurtardı kızı.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMerhaba, sizin bu davranışınızı haksız buluyorum, kızınız bir kere sevmiş, beğenmiş, onunla evlenecek olan o, sırf mesleği iç mimarlık diye böyle yapmanız doğru değil, ayrıca insanları mesleklerine göre yargılamayı bırakın,önemli olan karakter, meslek değil, karakteri olmadıktan sonra ha iç mimar, ha doktor fazla önemi yok
10 Yorumla- Devamını Gör (294)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat