Öğretmenlik mesleği hala saygın mı bu konuda ne düşünüyorsunuz KS
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır. Artık saygın bir meslek olduğunu düşünmüyorum. Gerek bu mecrada gerek başka yerlerde tanıma, konuşma fırsatı bulduğum çoğu öğretmen (bunlar erkekti) sapıktı. Lisede olanlar kız öğrencileri hakkında iğrenç şeyler düşünüyordu, itirafları midemi bulandırdı. Ayrıca çok fazla öğretmen, gerçekten bir şey öğretmeye çalışan öğretmen sayısı gerçekten düştü. Bu sebeplerle öğretmenliği saygın bulmuyor ve çevremde çok kişinin 'çok iyi ders anlatıyorsun, neden öğretmen olmuyorsun' demesine karşın öğretmenliği boş görüyorum. Tabii her öğretmen aynı değil elbette. İyileri tenzih ederim.
İyi öğretmenlere saygı duymadığınız sürece kaybeden toplum olacak ne yazı ki boylek düşünmeye devam ettikçe kazanan toplum olmayacak yarın bir gün çocuğunuz olduğunda sürekli öğretmenlerle iletişim halinde olacaksınız ve onlara ihtiyaç duyacaksiniz tabiki bahsettiğiniz öğretmenlere kimse saygı duyamaz ama genelleme yapıp tüm ogretmenkeri böyle görmek yanlış keza doğunun sapa yerlerinde ailesinden uzak tek başına olan kadın öğretmenler var
Rehber öğretmenler yazın okula çağrılabilecek diye karar çıktığında tatil bizim hakkımız diye ortalığı yıkan öğretmenleri gördük, bu kitle kar yağınca tatil olsun diye öğrencilerden daha çok dua ediyordur ve öylelerine zerre kadar saygı duymuyorum.
Online eğitimde öğrenci derse katılamıyor diye evine kadar gidip ders veren, para toplayıp tablet alan öğretmenleri de görüyoruz onlara sonsuz saygı duyuyorum.
Genel bakarsak ilk grup çoğunluğu oluşturduğu için artık çoğu insan öğretmenliği çok saygın bir meslek olarak görmüyor ama iyi bir öğretmen her zaman herkes tarafından sevilir ve sayılır.
Sen sanırım böyle başka sorunun altına da yazmıştın kötü ogretmenlerden çektin sanırım
Ben özel okulda okudum hiçbir öğretmenim kötü değildi. Küçükten düzgün eğitim alamadığı için hayatını düzene sokmak konusunda zorlanan insanlar için üzülüyorum. Herkes benim kadar şanslı doğmadı ve bu adaletsizlik ciddi anlamda kanıma dokunuyor.
Ne biliyim egitim hayatında iyi öğretmenlerle karşılaşanlari öğretmenlere saygı gösterir gibi düşünmüştüm ben de atama bekliyorum eylüle ama sanırım toplum artık saygı göstermiyor batıda eğitim ama bir de yazık
Benim bir arkadaşım var ilk sınava girdiği yıl iyi bir puan almamış, mezuna bırakmak istemiş. Okulundaki rehber öğretmen de mezuna bırakma açıköğretim yazalım puanın düşmez demiş ve beraber tercih yapmışlar. Bu çocuk ertesi yıl çalışmış iyi bir puan almış, sonuç gelince hayatının şokunu yaşamış kırık OBP ile kaç kişinin gerisine düştüğü için o yıl üniversiteye giremedi.
Bir rehber öğretmen nasıl bunu bilmeyebilir? O sene Allah bilir kaç kişiye yalan yanlış tercih yaptırdı da yıllarını çaldı.
Küçükken ben bütün öğretmenlerime hayrandım benim için çok kutsal bir meslekti hâlâ da öğretmenliği en önemli mesleklerden biri olarak görüyorum. Ben sadece çoğu öğretmenin, öğretmen ünvanını hak etmediğini ve böyle önemli bir mesleği ayaklar altına düşürdüğünü düşünüyorum.
Kendi öğretmenlerime saygı duyuyorum zaten ama dünya benden ibaret değil. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye düşünmedim hiçbir zaman.
Kimseyi bilmem onun bunun düşünceleri de beni ilgilendirmez ama ben hepsine saygı duyuyorum. Çocuklara en güzel şekilde bildiklerini aktarmaya çalışıyorlar hele yeni öğretmen olmuşlar mesleklerine aşık oluyorlar en çokta onlara saygı duyuyorum
Elbette öğretmenler bilgi ve birikimlerini gelecek nesillere aktaracak olan kişiler geleceğe yön veren isimler belki de hala öğretmenlerimle görüşürüm hatta saygın bi meslek
Cevap
4Cevap
Şahsen her zaman saygı duymuşumdur ama eskisi gibi herkesin bu şekilde yaklaştığını düşünmüyorum çevremde de birçok örneği var bunların şımarık veletler
Ben ilkokul öğretmeniyim çocuklar pek anlamıyor saygıyı da veliler de var az çok saygı
Psikolojisi bozuk hocaları şikayet edecek olsak olay yine bize patlayacak. Üniversitede öğrenci olmak gerçekten çok zor
Üni hocası ayrı normal öğretmen olanlar ayrı
Orada da ders anlatmaktan muaf olduğunu zanneden üç hocam vardı. O yüzden sistem fena onlar da öyle.. Gerçekten iyi olan hocalar var tabi ki. Sert bile olsalar ders anlatımını atlamıyorlardı. Ama diğerlerine hakkımı helal etmiyorum
Hmm ben ilkokul öğretmeniyim atama bekliyorum kontenjana girdim bakalım ne olacak
Oooo atama mı? Benim üç kuzenim de atama bekliyor. Çok zorlayıcı bir durum gerçekten. Umarım yakın zamanda atanırsın 🙏
Evet ataniyorum ucundan 🥳😄
Neden saygı duyulmasın,öğrenci öğretmene saygı duymak zorunda sevmek zorunda olmasa da.. Saygı duyan öğrencide her zaman kazanır
Ben de Öğretmenlik okuyorum eskisi kadar saygı duyulmuyor malesef.
şu an ki lerde saygı kavramı yok
Eski öğretmenlik mi kaldı ne saygısı?
Saygı kalmadı pek
Niye lisede misiniz
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?