Temmuzda üniversiteden mezun oldum tanıdığım dayım olmadığı için alanımda iş bulamıyorum. Tıp kazanacak zekam yoktu. Ailem kadının çalışmasına ne gerek var kafasındalar çok iğrenç. Çağrı merkezi başvurma dönüyordu kpssyi bırakıp çalışsam mı. Evlenmek isteyen erkek bulamıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaderinizde ev kızı olmak da olabilir, kendi işini kurup hayata atılmak da... Yanlış ve acele tercihler yapmadan önce iyice düşünmenizi öneririm. Önce kendi hedeflerinizi netleştirin sonra ailenizin sizden beklentileri konusunda onlarla uzlaşma sağlayın. Sonra yetenek ve imkanlarınız doğrultusunda KPSS mi yoksa özel sektör mü çalışmak istediğinize karar verin. Ola ki bu zorlu günlerde istediğiniz yerlere gelemediniz. Sabrın sonu selamettir. Azim ve sabırla herşeyin üstesinden gelebilirsiniz. Aman aile huzurunuzu evdeki rahatınızı kaybetmeyin. Evde ailesiyke rahat edemeyen başka kimseyle rahat edemez. Yanlış bir evlilik yapıp kendinizi yakmayın. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sen bence otur iyi düşün çalışırken eğer KPSS ye hazırlanabilirsen öyle yap diğer türlü maddi durumun nasıl bilmem çokta gerekirse ikisini birden yap derim kimseye muhtaç olma inanırsan yaparsın her şeyin cidden zamanı var evlenmek isteyende seni bulur ya da denk gelir kötüye gidiyormuş gibi gözüksede sen doğrusunu yapar çabalarsan iyi olur buna inan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha mezun olalı 9 ay olmuş işten kariyerden dert yanıyorsun. Herkes enayı 3-4 sene YDS-KPSS yardırıyor. Ben 2. KPSS sınavında atandım 4 senemi aldı. 3-5 ay sağa sola savrul sonra koca aramaya başla ne güzel. Erkekler de enayi tabi.
Erkeklere açık çağrım; ayaklarının üstünde durmayan, kolaya kaçmış kadınlardan uzak durun.13 Yorumla- +1 yıl
Biraz ağır olmadı mı?
Cevap sahibi+1 yıl“Evlenmek isteyen erkek bulamıyorum” cümlesinden daha hafif olduğunu düşünüyorum.
- +1 yıl
Sanırım haklı olabilirsin
Yaşın doğru ise evde kaldım diye düşünmek için çok erken değil mi gerçekten?
İşte bulursun bence. Karamsar olma.
Evlenecek adam bulamadım kısmına gelince Ahaha o konuda bende tam aksini yani kadın bulamadım diyorum.
İsteyenleri karşı karşıya getirmiyor hayat genel olarak.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
92Cevap
+1 yılgözünü sevdiğim yaşın 22 ne evlenmesi.. ayrıca sakın paranı kazanmadan evlenme güçlü bir kadın ol kendi paranı kazan o evleneceğin erkek yıllar sonra seni orta da bırakırsa güçlü bir kadın olarak mı kalmak istersin? yoksa dul ne iş yapacağını bilmeyen birisi mi? ayrıca ne evleneceksin bekle 30 una kadar işte ne olacak yani
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılDayımdan torpilim yok ki atanayım, kpss'ye boşuna çalışmayayım falan bunlar hep bahane.. Emek vereceksin, hedefini her zaman aklına getireceksin, çabalayacaksın, kaçmayacaksın.. Ben atandığım da ne dayım bana yardım etti ne de başkasının torpilinden yararlandım.. Çalışınca herşey oluyor, kimse kimseyi kandırmasın.. Başkasına ihtiyaç duyma, kendin başar.
11 Yorumla- +1 yıl
👍👍
+1 yıl''Tıp kazanacak zekam yoktu'' deyip kendinizi neden böyle küçük konuma sokarsınız anlamış değilim. Zihin sağlığı normal olan her insan düzenli ve azimli çalışmayla tıp da kazanır veya istediği her şeyi de yapar. Zeka olayı çok farklı olay. Akademik başarı ile zeka tamamen doğru orantılı değildir. Bunu anlayın artık.
013 Yorumla- +1 yıl
Ben ne dediğimi gayet iyi bilirim merak etme. Benim doktor arkadaşlarım da var tonla avukat arkadaşım da var. Hiçbirinin zekası senden benden üstün değil buna emin ol. Sadece azmedip ders çalışmayla olan şeyler bunlar. Şu eziklik psikolojisinden kurtulun artık.
- +1 yıl
öyle bişi olsa herkes her yeri kazanır hele ilgi alanında değilse istediğin kadar çalış
- +1 yıl
@SosyoPsikopat herkesin her yeri kazanamaması düzgün ders çalışmadığından zaten. Düzgün ders çalışmamak neden olur peki? Bu soruya cevap verecek olursak bu da dediğin gibi ilgi alanında olmadığı içindir. Kısaca olay tamamen zeka değil. İlgi duymak gibi, ailevi sebepler gibi veya çevresel faktörler gibi birçok sebep bizim kazandığımız veya kazanamadığımız bölümleri belirliyor. Farkında değilsin ama yorumun aslında benim dediğimi destekliyor.
- +1 yıl
Ayrıca şunu da ekleyeyim. Ben herkesin zekası eşit düzeyde falan da demiyorum. Elbet zeka diye bir şey var. Ama şunu anlamanızı istiyorum. İnsanların arasında genel olarak çok ciddi bir zeka farkı yok bana göre. İnsanlar arasından üstün zekalı insanlar da çıkıyor mu evet çıkıyor ama bu insanların sayısı çok çok az. Mesela Einstein çok ama çok büyük bir dehadır. Bu tıp kazananlar veya başka puanı yüksek olan herhangi bir bölüm kazananlar atom mu parçalıyor da bunları bu kadar göklere çıkarıyorsunuz? Bir insana gerçekten bizden daha zeki diyebilmemiz için kendi alanında çok ciddi başarılara imza atması gerekir bana göre.
- +1 yıl
deha doğuştan yalnız ve eğer gerektiği ilgiyi görmezse deha olan biri normal zeka seviyesine iner
- +1 yıl
Tamam ben de Einstein için doğuştan diyorum zaten. Ne yazdığımı düzgünce okuman gerekli.
- +1 yıl
herkesin zekası ve yeteneği farklı sadece çok çalışmayla heryeri kazanamazsın.
- +1 yıl
Herkesin zekası farklıdır evet ama abartacak kadar ciddi bir zeka farkı yoktur bunu anlayın artık. Herkesin yeteneği ve ilgi alanı da dediğin gibi farklıdır evet. Zaten başarılarımızı bu yetenekler ve ilgi alanları belirliyor. Ben de bunu anlatmak istiyorum. Aslında seninle aynı görüşü savunuyoruz gibi. Demek istediğim bu dünyanın tek zekileri tıp kazananlar veya puanı yüksek olan başka bir bölüm kazananlar değildir. Bunu demek istiyorum sadece.
- +1 yıl
şöyle anlatıyım edebiyatın iyi matematiğin kötü veterinerlik istiyorsun bunun için matematik yapman gerek ama zerre bişi anlamıyorsun istediğin kadar çalış yapamazsın misal benim ilkokuldan beri kötüydü hâlâ kötü hiç çalışmadan tarihten edebiyattan 65 alan biriyim çalışsam 85 alırım ama matematikten çalışsam da çalışmasamda aynı notu alıyorum 🤣
- +1 yıl
İşte bu da ilgi alanı ile alakalı bir şey. Ben de sana katılıyorum. Matematik yapamaman seni aptal biri yapmaz. Ben de okul hayatım boyunca İngilizce'ye hiç ilgi göstermedim bunun sonucunda İngilizce dersinde başarılı olamadım. Fakat şu an İngilizce'ye ilgim arttı ve İngilizce öğreniyorum. Gayet de rahat şekilde her şeyi öğreniyorum. Şu anki İngilizce bilgim ile bize okulda yaptıkları İngilizce sınavlarına girsem rahat 100 alırım hepsinden. Bu arada matematik ön yargını kırar ve gerçekten öğrenmek istersen iyi bir hoca ile rahatça öğrenirsin. Merak etme matematik bilmek için de sadece birazcık ilgi yeterli. Seninle aynı düşünüyoruz aslında sadece küçük bir noktada anlaşamıyoruz gibi :)
- +1 yıl
eskiden benimde İngilizce'ye ilgim yoktu ya çok sıkıcı geliyordu ne zaman ki yabancı şarkı dinleyip oyunlarda yabancı insanlarla konuşunca İngilizce'ye ilgi saldım aynanda da İspanyolca öğreniyorum, öbür türlü öğretmenlerle öğrenmek gerçekten sıkıcı
- +1 yıl
Doğrudur ne diyeyim :) neyse yeter bu kadar ben kaçtım :)
Eğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı. İsyanın bana çok samimi ve içten geldi.
Önce şu negatif düşüncelerden arınıp modunu degiştirmelisin.
Bu pollyannacılık değil enerji diye birsey var inanırsın inanmazsın daha bugün çok net bir sekilde yaşadım.00 Yorumla
+1 yılHayat senin hayatın yine ama, söylemem gerekir ki sakın kendi paranı kazanmadan evlenme. Cidden kendi boşluklarını doldurmamış insan o boşlukları başkalarıyla doldurmaya kalkınca onun kölesi oluyor
10 YorumlaÇalış ama KPSSye de çalışabilirsin bence kendine program yap ayaklarının üstünde dur ve bu görüşe sahip ailenin eline asla düşme. Kendi paranı kazan gerisi çorap söküğü gibi gelir
00 YorumlaEvlenemediğin için büyük stres ve baskı yaşıyor gibisin. Hayattaki en büyük amacının evlenmek olması ilginç. Bu arada, evlenmek için evlenenler genellikle mutsuz oluyorlar gördüğüm kadarıyla.
00 YorumlaBenim çocukluk arkadaşım var oda evlenecek bir kız bulamadık diye dertli alalım seni ona, evlenin de başınız göğe ersin 😅
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. İş bul sağlam sktr et kocayı mocayı. Kimseye ihtiyacın olmasın. KPSS yi bırakma bence zorlanmam diyorsan da extradan bi iş bulup çalışa da bilirsin. KPSS yi kazanırsan yüksek puanla bi de atandın mı zaten miss
00 YorumlaKoca bulmaktan önce kendine iş bulmalısın. Koca parası yemek mantıklı değil sürünürsün
20 Yorumla
+1 yılbence ilgi alanına dönük bir şeyler yapmaya çalış ya da para biriktirmek için başka işler yap kendi işini kur
01 Yorumla- +1 yıl
bu arada direk evlenmeye çalışma insanlara kolay güvenme birini tanıman için en az 1 yıl gerekir sakın unutma
Çok gençsin evlenme telaşına daha var ayrıca kpss tamam ama ücreti az çok bir iş bul çalış hem biraz paran olur hem çevren
00 Yorumla
+1 yılValla bacım gayet güzelsin, tuzağına düşürürsün birini ama önceliğiniz kariyer olmalı. 👍
02 Yorumla- +1 yıl
Evlenmek marifet değil ki, biraz kompleks yapmışsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇagrı merkezleri gercekten yipratici cogu da asgari veriyor. Hemen hemen hepsinde calistim bende izmirde yaşıyorum asla tavsiye etmem. Ha tabi turkcell global falan cagiriyorsa git
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHangisi çağırdı seni
Cevap sahibi+1 yılTurkcell superonline degil bak turkcell globale başvur parası guzel ve home office
eğer yaşınız orda yazansa daha erken bence evlenmeyi düşünmeyin iş düşünün illaki okulunuza göre bölümler vardır çalışabileceğiniz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDayı da yokmuş bari zeka olsaymış :/ rabbim bir kapıyı kapamış diğerini de kapamış
11 Yorumla
+1 yılişini yapmanı tavsiye ederim kpssye çalışırken part time bir iş bulup harçlığını çıkarabilirsin
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılkız iç hukuk yollarının hepsini tüketmiş... Avrupa insan hakları mahkemesini denemeniz gerekiyor
10 Yorumla iş sahibi olma vizyonun koca sahibi olma vizyonsuzluğunu biraz kapatmış
10 Yorumlakendi ayakların üzerinde olmayı başardıktan sonra evlenecek birisini bulursun
00 YorumlaMantık evliliği diyecek değil tamamen çıkar kurtuluş yolu yazık
00 Yorumla
+1 yılkadınlar evliliği bir kurtuluş olarak görüyor ne üzücü bir şey böyle kadınla evlenip napalım zaten
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 3b cevap paylaştı. Bende 32 yaşındayım işsizim bekarım asosyalim gençliğim hep böyle geçti gençliğimi hep işsiz yalnız asosyal geçirdim
00 Yorumla
+1 yılAile sorunsalından depresyona bile girmen normal bu da tabi ki tüm hayatına yansıyor.
00 Yorumla
+1 yılTıp zeka gerektiren bir bölüm değil, ayrıca ümidini kaybetme.
00 Yorumla
+1 yılKpss ye çalış. Koca her zaman bulunur, elini sallasan 1500 koca bulursun.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar işi olmayınca evlenemiyor da.
Bu işsizliğin sebebi kimse ona söylemeli bunları.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOrtalık erkek kaynarken nasıl erkek bulamıyorsun garip. İş hayatı kolay değil maalesef ama derdin evlenmekse bulamamana şaşırdım, birçok talibin çıkar
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen sadece yakışıklı istiyorsundur. Heryerde gönlü kırık evlenmek isteyen temiz kalpli erkekler var. Umursamıyorsundur, en iyilerine odaklanıyorsundur sadece. Gerçi sen de haklısın, herkes en iyisini ister
+1 yılAceleci davranma. Önce eline biraz para geçsin. Evlenmek için gençsin zaten.
00 YorumlaNe demek evlenmek isteyen erkek bulamıyorum ben ne güne duruyorum burda 😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışmazsan eş de bulamazsın çalışmayan kadınla erkek de evlenmez
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen işsiz bi adamla evlenir misin
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı ben hiç bir şey yok halen hayat akıyor sıkılıyorum artık bu yaşamdan, ne iş, ne eş, ne maneviyat yok adım mı engel buna bilmem, çok sıkıcı ya 😔
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYaşıyormuyuz belli değil, inan ki sıfırım kocaman, üzülüyorum buna
Cevap sahibi+1 yılSen yine yaptın son nokta gibi düşün bende ne üniversite var, yaş 21 seneye askerlik bir şey yapmalıyım ama ne, okuyorum halen
Bence evlenmek böyle bir durumda son çare olmalı. Evlendiğin adam eğer mesleğin yoksa seni hizmetçi gibi kullanabilir. En basitinden okumasan bile iş arayabilirsin:)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKabul edersen sana talip olayım. Memur adamım isim gücüm arabam evim var. 36 yaşındayım. Ne dersin
00 Yorumla
+1 yılBende evlenecek kız bulamıyorum herkes aynı şeyi söylüyor ama insanlar yalnız
00 YorumlaBöyle güzel bir kızında talibinin olmamasını da gördüm ya bakalım daha neler göreceğiz ama iş konusunda hiç olmazsa kpss ye calismani öneririm.
00 Yorumla
+1 yılAlanın ne? Takılma bence güzel bir kızsın çok talibin olur
02 Yorumla- +1 yıl
Hangi şehir?
+1 yılSakin ol kariyerine bak sen erkekten bol bir şey yok hemen evlenip mutsuz olmana gerek yok
10 Yorumla
+1 yılNapacan kocayı, sen kariyer yap. Böyle acele bulduğun kocadan da hayır gelmez
00 Yorumla
+1 yılYav yaşın kaç başın kaç kızım bi otur oturduğun yerde
00 YorumlaGel temmuzda beraber tatile gidelim. Söz 5 metreden fazla yaklasmam.
00 Yorumla
+1 yılistanbuldamı yaşıyorsun
03 Yorumla- +1 yıl
İstanbul da olsaydın bir kaç yere tavsiyem olurdu size yardımcı olabilmek için
- +1 yıl
memur arkadaşım var o da bekar odamda evlenmeyi düşünüyor ama bilemem ki senin huyunu suyunu tanımıyoruz daha
+1 yılHangi bölüm mezunusun ki iş bulamadin
02 Yorumla- +1 yıl
Evet orda is bulma sıkıntılı ya genelde çoğu meslekte is bulma sorunü var zaten de iş bulmadan neden evlenmek istiyorsun 😀
+1 yılOnce is hallette koca olur her türlü
10 YorumlaOnce ne istedigine karar vermen lazim
10 YorumlaYaşın 22 dur daha 😆😆😆
10 Yorumla
+1 yıl"Evlenmek isteyen erkek bulamıyorum "
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılIlla ki mesleğini yapmak zorunda değilsin başka altarnatifler de var
00 Yorumla
+1 yılBurdan bulursun belki.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFotoğraftaki sensen eğer nikah dairesinde buluşak djdjskskks
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çalışırken kpss hazırlanmaya bak
00 Yorumla
+1 yılKoca kolay sen işine odaklan.
00 Yorumlayayın aç daha çok kazanırsın bırak evlenmeyi falan
02 Yorumla- +1 yıl
Ne yayın
+1 yılİkisinden biri yeterlimi yani. :)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 379 cevap paylaştı. Görücü usulü bulurlar
00 Yorumla
+1 yılBim'de çalış seni bulur biri XD
00 YorumlaHayırlısı diyecen güzelim
00 YorumlaTakma kafana coğrafya kaderdir 😂😂
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 491 cevap paylaştı. Bence bölüm kötümüze KPSS yi bırakma
01 Yorumla
+1 yılGüzel. kizson aslında neden bulamıyorsun birini
00 Yorumla- Devamını Gör (48)
Devamını Gör(93)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri