• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Türkiye'de üniversite okumak 4 yılı çöpe atmak mıdır?

hazretiPRENS
hazretiPRENS Takip Et
Guru Yaş: 24
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
136
Yapay Zekaya Sor
4 yıl okuyorsun ve işsiz kalıyorsun 👌
Türkiyede üniversite okumak 4 yılı çöpe atmak mıdır?
Güncellemeler
+1 yıl
En iyisi yurt dışına gideyim. Burada ömrüm bitmesin
Türkiye'de üniversite okumak 4 yılı çöpe atmak mıdır?
Üniversite Soruları İş Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
19 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Haklı olduğu yanlar var evet ama herkes için geçerli bir durum değil bu.
    Şöyle ki meslek seçimi yapılırken ülkedeki mezun sayısı, iş sahası gibi etkenler göz önüne alınmalı daha sonra o mesleğin eğitiminin alınacağı üniversitenin o alanda ne düzeyde eğitim verdiği araştırılmalı ve tercihler buna göre yapılmalı.

Bir kere Türkiyedeki üniversite puan sıralaması rezalet ilk 20 bin için söylemiyorum daha sonraki sıralamalar için söylüyorum bunu mesela hiçbir laboratuvar imkanı olmayan hatta derslikleri dahi yetersiz olup dershane bozması üniversiteler sırf büyükşehirde diye yüksek puanlarla alıyorken Anadolu üniversitelerinden ama laboratuvar imkanları ve öğretim kadrosu oldukça iyi bir üniversite 150 200 bin sıralamalar ile mühendis alma durumunda olabiliyor. Yani yüksek puan= iyi eğitim kalitesi demek değil ülkemizde.
    Bunu teknik üniversitede okumuş birisi olarak söylüyorum.

Her yere üniversite açıldı ve mezun sayısının haddi hesabı yok e haliyle laboratuvar imkanları, staj imkanları ve iş imkanları çok daraldı ve maaşlar da çok düştü.
    Birçok meslek inanılmaz sayıda mezun verse bile inatla üniversitelerde öğrenci alımı için kadro açıyorlar hala.
    Bunlar şu an devletimizin yanlışları ama öğrencilerin hiç mi suçu yok elbette var.

Öğrencilerimiz tembel bir kere yani derse dahi girmeye tenezzül etmeyen, okumayan, kendini alanında geliştirmeyip armut piş ağzıma düş modunda binlerce öğrenci var maalesef.
    En iyi üniversitelerin öğrencilerinin projeleri dahi vasat durumda maalesef bu da belirli azme sahip öğrencilerin dahi derslerle boğuşmaktan meslekleri ile ilgili gelişmeleri için zamana sahip olmadığını ve bazılarının da yattığını gösteriyor aslında.

Yani çok iyi diye belirttiğimiz üniversiteler ile orta seviye üniversitelerimiz arasında uçurum fark yok hepsi dünyaya göre zayıf durumda maalesef.

İşin özü evet kötü durumdayız ama üniversite okumaya gerek yok kendini geliştir yeter diyerekte kimse kendini avutmasın.
    Teknik bölümleri evde kendi kendine öğrenemez kimse yani bu okumamak için bir bahane değil.
    Umarız eğitim sistemine akla mantığa yatkın bir düzenleme gelir ve meselenin üniversite açmak değil varolanların kalitesinin arttırılması gerektiğinin farkına varırlar.

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bu durum değişir ya okuyup kpss den atanip hemen memur olanda var aciktan okuyup kendini gelistiren de var hic bisi yapmayip mezun olunca asgari ucretlede bi yerde calisanlarda var bi akrabam var Arap Dili Edebiyatı okudu Kpss den sonra hemen atanip Arapca ogretmeni oldu diger bi akrabam mesela oda Insaat Mühendisligi okudu Şu an asgari ucretle calisiyor ben hala okuyorum aslinda Ilahiyat bölümü ama bakalim memur olursam ne mutlu eger üniversite bitince olamazsam memur felan asgari ucretli bi ise girerim bi yandan da kpss calisirim yapcak bisi yok biraz da torpil ve sansa bagli ama Turkiye haricinde de torpil yapılıyor tek Turkiyeye ozel bi durum degil bu torpil meselesi

0
    0 Yorumla
  • Kotyoralı
    Kotyoralı Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Valla ben yarıda bıraktım günümüzde dengi üniversite okuyanın halk kurslarından eğitim almasından bir farkı yok. Kendi işimi kendim kurucam kafaya koydum çiftlik ve mandıra kuracam en azından hayvansal ürünlere para vermem paranın %40 ı cebime kalır aynı zamanda para kazanırım

2
    0 Yorumla
  • burhandeja15
    burhandeja15 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı.

Bence öyle ondan hiç gitmedim girdim işe çalıştım işe girdim 4. Ay araba aldım
    Ama hasta oldum
    Kendi işimi yapmaya başladım günlük 400-900 TL ciro oluyordu
    En iyi kendi işinizi yapmak yoksa 3 üniversite bitirenler işsiz kalıyor

Haksız mıyım arkadaşlar

2
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

105

Cevap

116

Cevap

• OzgurGüneş
    OzgurGüneş Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 30
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Çaresizlik içinde böyle düşünmek evet haklısınız belki, ne umutlarla o 4 yılı okudunuz ve mezun oldunuz. Devlet dahil bir çok özel şirkete başvurdunuz cv doldurdunuz ama sonuç yine sıfır. Birde pandemi gibi çok zor bir döneme denk geldiniz buda tuzu biberi oldu. Ama bana kalırsa o dört yılı asla çöp olarak görmeyin derim o 4 yıl sizi hayata hazırladı olgunlaştırdı illaki bir işe eninde sonunda yerleşeceksiniz biraz daha sabredin derim.

1
    1 Yorumla
    • Lütfettinizefenim
      Lütfettinizefenim
      +1 yıl

Olgunlaşmak için zorluk aşmak gerekiyor
      Üniversitelinin işi gücü nasıl gezeriz
      Karı kız peşinde koşma kızlar içinede erkeklerle uğraşma
      Içki sefahat eğlence
      Unu okuyup kaç insan kendini gelistiriyor

Yorumla
  • Grakasham
    Grakasham Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

''Okul sgk/işkur mu da sana hazır iş versin'' diyen de haklıdır; ''Okula niye iş sahibi olmak için gidiyorsun?'' diyen de haklıdır. Kısacası olay basittir; sen x bölümünü okurken derslerini ortalamadan yüksek notlarla geçeceksin ve çap hakkını kazanacaksın olmadı çap ağır gelirse yan dal bitireceksin, bunun yanında bölümünle ilgili ders kitaplarından hariç bu bölüm için yazılmış diğer kitapları da okuyacaksın, bu bölümle ilgili konferansları kaçırmayacak varsa uzaktan yakından alakalı kurslara katılarak sertifika kazanacaksın bunun yanında eğer dediğim gibi çap ağır geldiyse bölümü hangi dilde okuyorsan (büyük ihtimal türkçe veya ingilizce olacak) o dil harici bir dili de bitirip mezun olacaksın üniversite okumak bu demektir. Üniversite okumak zaten dersleri geçeyim stajlara gitsem mezun olsam yeter kafasında okursan işsiz kalmak senin hatandır, 20 sene önce memur olan direk işe girebiliyordu ve ailesini geçindirebiliyordu o devir bitti, fakir doğmak senin hatan değil fakat fakir ölmek senin hatandır, iyi üniversite ve iyi bir bölüm sana yukarıda yazdıklarımı yaparsan yurtdışı kapısı bile açabilir hatta revaçta olmayan korkulan (tarih, biyoloji, fizik) temel bilimlerden okusan bile kapı aralarsın. İyi üniversite kazanamamak senin hatandır yks'den yüksek puan alamamışsındır, üniversiteyi iyi okumamak da senin hatandır yukarıda söylediklerimi yapmamışsındır. Taahhüt ediyorum ki bunların hepsini yapan biri Türkiye şartlarında olursa kesinlikle asgari ücretten yüksek işe başlayacak eğer özel sektörde iyi bir yetenekle tutunabilirse zamanla maaş skalası artacak ve iyi bir maddiyata ve hayata sahip olacaktır. Teşekkür ederim :)

2
    0 Yorumla
  • _1melese_
    _1melese_ Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 24
    +1 yıl

Merhaba,
    Aslında genel olarak değerlendirdiğimiz zaman Türkiye ' de 4 yıl kadar bir üniversite okuyup gayat güzel istediği mesleği eline almış bir bireyler var.

Birde 4 yıl okumuş mesleğini icraa edemeyen ya da mesleğinin maaşı gibi çeşitli problerimden şikayet eden bireyler.

Bunun için bizler elimizden geldiğince önü açık olarak ifade ettiğimiz bölümleri okumaya yönelmeli ya da okuduğumuz bölüm eğer çeşitli zorlukları varsa ona göre bizde daha çok atılımcı ruha sahip olmalıyız. Yani üniversitemi okudum iş gel beni bul değil benim kendime ve mesleğime daha fazla ne katabilirim diye düşünülmeli. Tabi ki de bu durumda kalmamak istiyprsak da seçiceğimiz bölüm için çok dikkatli olmamız gerekir.

Herkese hayat yolunda başarılar diliyorum. ❤

1
    0 Yorumla
  • ndenizyıldızı
    ndenizyıldızı Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 51%
    +1 yıl

Bir kere Türkiye’de gereksiz çok üniversite var. Ama bu kadar mezuna ihtiyaç yok. Vasıfsız bir üniversiteden mezun olmak yetmiyor. Artık herkes üniversite mezunu ikinci üçüncü üniversitesini okuyan var. Kendini geliştirmelisin,üzerine bir şeyler katmalısın. Teknolojiyi takip etmek, en azından bir yabancı dili ana dilin gibi bilmek, değişen dünyada neler olup bitiyor görmek vs vs artık senin alanın neyse onun gerekliliklerini yapmalısın. İş görüşmelerinde soruyorlar mesela “Sizi neden işe alalım?” Bu sorunun altını doldurmak gerekiyor.

2
    0 Yorumla
  • na-noow2
    na-noow2 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 40%
    +1 yıl

evet düşünsene 4 yıl okuyorsun kpss ye giriyorsun sonra sözlü milakatta dayın kim diye sorulup geri çevriliyorsun iş arıyorsun özel sektörde sana sundukları saçma sapan bir iş mesleğini söylüyorsun adamın dediği şey senin keyfine göre iş vermem çalışırsan bu çalışmazsan kapı orada deniyor ve verdiği 2800 tl

sonra bakıyorsun kızın birisi üni okumamış güzel bir fiziğe sahip diye sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla aylık 15000 tl minmum gelir sahibi oluyor

sence okumak mı iyi?

ben satış uzmanıyım derecem var adam benimle alay ediyor burada işte uzmanlığın dereceyin olmasının önemi yok diyor yabancı dil biliyorum diyorum umrunda değil çünkü başında ki yönetici lise yi zor bitirmiş

1
    0 Yorumla
  • biradetmehmet
    biradetmehmet Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 31%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.

Hakkını verirsen güzel birsey 4 sene kız peşinde koşup sınav geceleri ders çalışıp eline sadece diploma alıyorsan işsiz kalmayı da hak ediyorsun demektir böyle çok insan gör hakkını verip okuyup ben bu işi çok iyi öğrendim çok iyi yaparım deyip çalışmakta da gözü olan hiç kimsenin boşta kaldığını görmedim çok paralar kazanmaya bilir ama zamanla �şi öğrendikçe ustalaştık ça tecrübe kazandıkça Kazancı da artıyor
    2 tane elektrik mühendisi arkadaşım var bir tanesi piyasada iş bulamadı ders çalıştı zorla kendini memur yaptı KPSS ile istemediği bir yere atandı uğraştı vesaire aylık maaşı bir mühendis maaşı sabah gidiyor akşam geliyor
    diğer arkadaşıma memur olması için çok baskı yaptılar ben memur olup ayda 7000 liraya çalışamam diyor aylık geliri en az 20 bin lira kafasına göre işler buluyor seni istemediği yerde çalışmıyor işinin hakkını veriyor ve artık iş aramıyor işverenler onu arıyor gel bizimle çalış diye

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sadece türkiye degil diger ülkelerdede öyle ben avrupadada okudum ve abuk subuk bölümler var okuyanlari kücümsediğimden değil ama ilerde bölümle ne yapacagini bilemiyorsan ve cok girişken degilsen ve kendini gelistirmek için etkinliklere katilmiyorsan ve tecrübe kazanmak için az paraya şimdilik razi değilsen kusura bakma kardeşim sana hic bi yerde iş yok. Armut piş agzıma düş meslekleri genellikle saglıkcılar için oluyor yani ya hazır iş için şimdiden sıkı tutacaksın dersleri ya da kafayı tersten kaşıyıp amaca ulaşacaksın başka yolu yok.

2
    1 Yorumla
    • AsabiÖküz
      AsabiÖküz
      +1 yıl

Hay ağzına sağlık hatun...

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Malesef okumanin bi degeri kalmadi. Eskiden lise mezunu olmak bile lukstu herkes okuyamazdi cunku. Sonra lise egitimini zorunlu yaptilar herkes mecbur okudu. Bir de her kose basina universite acilinca okumanin bi kiymeti kalmadi yani.

Ben meslek lisesi mezunuyum. Sonrasinda hazirlikla birlikte universitem 5 sene surdu. Lisedekinden farkli bi bolum okudum bir de.
    Su an diyorum ki keske okumasaydim calissaydim 5 senelik is tecrubem olurdu... Ama bu da bana hayat tecrubesi olmus oldu. Simdi yine lisedeki meslegime döndüm

1
    0 Yorumla
  • Qazxswddvfef
    Qazxswddvfef Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    +1 yıl

Türkiyede malesef şöyle yanlış bir düşünce var insanalr sadece meslek edineyim diye üniversite okuyor kendini geliştirmek için değil. Suçu tabiki tamamen öğrencilere atamam ama kimse kusura bakmasın üniversitede asalak topluluk çok. Her üniversitede var. Okumaktan çok dertleri geziyim tozayım dersi geçiyim mezun olayım kafasında çok kişi var.
    Üniversite okurken aynu zamanda kendini geliştirmek ve zaman kaybetmeden sosyal medya ile zamana uyum sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Amaç paraysa internette para kazanmanın çok yolu var. Ama bu okumaktan geri kalmak anlamına da gelmiyor kesinlikle.

4
    3 Yorumla
    • Bittimb5
      Bittimb5
      +1 yıl

Bişey soracağım yanlış anlamayın merak ettik de kendimi üniverste okurken nasıl geliştirebilirim tavsiye veriri misiniz?

Yorumla
    • Qazxswddvfef
      Qazxswddvfef
      +1 yıl

@Bittimb5 üniversiteyi gerçek manada ciddiye alan biri öncelikle bölümünü ciddiye almalı. Stajda öğrenmek yerine kaytarmayı esas alırsa her türlü kaybeder mesela. Bölümüyle alakalı makalaller okuyabilir araştırmalar yapabilir. Dil öğrenebilir birden fazla. İşlerle meşgul olabilir.
      Mesela ben okurken aynı zmaanda online ticaretle uğraşmaya bu alanda da kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Zaman bulursam yazılım için eğitimler var ona katılacağım. Dil öğrenme planlarım var ki bunun
      İçin geç bile kaldım.

Yorumla
    • Qazxswddvfef
      Qazxswddvfef
      +1 yıl

@Bittimb5 mesela sosyal medya fenomeni ol özgün içerikler üret ama bir yandan da oku üniversiteni. Buda bir seçenek

Yorumla
  • selenatorsari
    selenatorsari Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 56%
    +1 yıl

Maalesef evet. İş yok, istediğin kadar kendini geliştir ülke gelişmiş olmadığı için iş yok. Tek çare yurt dışı. Ben vatanımda hizmet etmek istiyorum ya neden yurt dışına gideyim? Keşke diyanetin bütçesinden kısıp biraz da teknoloji ve bilime yatırım yapsalar

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Iyi bir universte ve kendini gelistiren insan bosta kal. mi. yorrrrr. Bu ulkede hersey dört dörtlük değil ama bir yil yarim yamalak çalışıp sacma sapan bir bölüm kazanip sirf üniversiteye gitmek icin giden boş kisiler. Kendi hayatinizla ilgili dusuncesizliginize kılıf uydurmayın. Uni boyunca sadece geziyorsunuz.

7
    18 Yorumla
    • ibni_falankes
      ibni_falankes
      +1 yıl

Saçma bir bölüm ise acmasınlar bölümü neden açıyorlar. İkincisi herkes tip ve hukuk okusa onlar değer kaybedecek.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Acmasinlar evet. Ama açıldı diye barajı gecip saçma bir uniye giden insanlardan bahsediyorum. Her sucu sisteme atıp aslinda sistemi kilif olarak kullananlara sesleniyorum. Sıkıldık bunu duymaktan.

Yorumla
    • EvaPerónn
      EvaPerónn
      +1 yıl

malesef sadece sayısal okuyanlar iş buluyor doktorluk gibi yoksa sözel ve eşit ağırlıkçılar iş bulamıyor çoğu mezun kpss de şansına bir yer tutarsa iş bulabilirsin ama cv ni geliştirirsen ayakta kaparlar öyle oluyor hep

Yorumla
    • _Çavbella_
      _Çavbella_
      +1 yıl

Abi ne diye sallıyorsunuz ya benim bölümümüm gayette iyi tamamen devletin yaptığı hareketlerle önü kapatıldı. Sanki bir tek bölümü kötü olanlar işsiz mk 😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hangi bölüm hangi okul.

Yorumla
    • _Çavbella_
      _Çavbella_
      +1 yıl

Pdr okudum okul sorma maksadın özelde çalışmaksa zaten özelde çalışmam
      ¯\_(ツ)_/¯ girdiğim zaman 55 ile atama oluyordu en fazla 60. Ama bölüm dışı alımlar ve kıytırık sertifikalar yüzünden doldu. 79 şimdi.

Yorumla
    • EvaPerónn
      EvaPerónn
      +1 yıl

@_Çavbella_ adınıza çok üzüldüm malesef öğrencilerin önü hep kapatılıyor :(

Yorumla
    • EvaPerónn
      EvaPerónn
      +1 yıl

@_Çavbella_ Torpillerle diğer insanların önü hep kapatılıyor :( haklısınız

Yorumla
    • _Çavbella_
      _Çavbella_
      +1 yıl

@EvaPerónn Aynen öyle dediğin gibi tanıdığım var torpili olan canının istediği yerde çalışıyor, istediği yere tayin istiyor. Yani bakıyorum kendini geliştirmeden bahsedenleri anlamıyorum. Daha geçen bir üniversitedede (İç anadolu taraflarında ) Üninin ismini hatırlamadım🙄 Araştırma görevlisi alımı yapıldı.. Bilin bakalım ne oldu 1. Olan elendi ve ondan 30 puan düşük alan Rektör'ün kızı üniversiteye hak kazandı 😅😅

Yorumla
    • EvaPerónn
      EvaPerónn
      +1 yıl

@_Çavbella_ İnanmıyorum hiç utanmıyorlar gerçekten babalarının çiftliğiymiş gibi sadece kendi ailelerinden alım yapıyorlar ne kadar güzel hakkına giriyorlar haram para bunların kazandıkları hep

Yorumla
    • EvaPerónn
      EvaPerónn
      +1 yıl

@_Çavbella_ Peki itiraz etmemiş mi mahkemeye veremez mi bu gerçekten haksızlık inanmıyorum ya

Yorumla
    • _Çavbella_
      _Çavbella_
      +1 yıl

Habere çıktı zaten ama birşey değişmez dediğin gibi aile çiftliğe çevirdiler. 😅 2011' de kpss sorularını fetöcülere verdiler. Kaç tane evli çift o sınavdan 100 aldı bilemezsin bile. Sonra ortaya çıkınca çalındı dediler yersen 😂 Bu ülkede 5 farklı yerden maaş aladan var bir maaş bulamayanda. Burada sadce adaleti ağız olarak kullanırlar. Daha büsürü örnek verebilirim. İnsanlar emek versede çokda güzel hakları yeniliyor. Allah bırakmasın ne diyelim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Allh askina burada soylediginiz seyleri bilmiyor muyuz. Hangi okul oldugunu inatla soylemiyorsun. Ozelde calisamam ben illa da devlet demek büyük bir sacmalik. Kendinizi devlete yaslamissiniz. Tüm gelecek planlariniz devlete girip iyi bir maas almak. Evet maas bir etken ama sen boyle bir devlet boyle bir iktidara arkani yasladiysan. Şu an geldiginiz noktayi hakediyorsunuz. Devlet her kisiye yer saglayamaz. Politikalar önemli tabi ama kominizmlede yonetilmiyoruz.

Yorumla
    • _Çavbella_
      _Çavbella_
      +1 yıl

Özelde aç karnına çalışacağıma hiç çalışmam daha iyi. Kendi işim var açıkdan okurum bitmeden de üzere başka şeyler deniyorum. Devlet diploma verdiği her kişiye iş vermek zorunda. Ha zorunda değil diyorsan her yere üniversite açıp bölüm vermeyecekti. Ben okuduğum yılları çöpe attım hiç gözüm yok. Ama Allah sebep olanların bin belalısını versin hakkım helal değil.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hala aciktan okumaktan bahsediyorsan soyledigim hicbir seyi anlamamissin kardesim. Hem diyorsun çok uni var. Vasifsiz. Hem de bundan yararlanmaktan basliyorsun. Açıktan okumakta çok sacma bana göre. Bilgin olsun kariyer planin olusturmamissin. Ayrica hicbir demokratik sosyal devletin her kisiye is verme zorunlulugu yoktur. Sadece yaptığı politikalarla issizligi azaltir. Kalkinmayi arttirir Bunuda öğren. Ben sanki devleti savunuyormuşum gibi davranmayın. Kendi isin varsa neden 4 yilini attin. Aciktan okuycaksan neden devletin actigi fazla universtelere laf soyluyon.

Yorumla
    • _Çavbella_
      _Çavbella_
      +1 yıl

Yaw kardeşim devlet benim olan hakkımı felsefecilere verdi anlatabiliyor muyum? Felseyle pdr'nin ne alakası var. Bugün ben işsizsem devlet yüzünden işsizm. 2. Açıkdan Tarım okuyorum tek nedeni okudukdan sonra sınava girince Ziraai ilaç bayisi açma yetkisi vermesi yoksa okumazdım. Son olarak evet işim var çiftçiyim ama onada devlet izin vermiyor 4 ay kullandığım elektrik parası 240.000 lira. Daha gübre , ilaç , mazot ve teşkilata yapılan zamları bile söylemiyorum. Kredi çekmekden heder olduk. Neyse bu kadar yeter bence iyi günler dilerim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

hala bana devleti anlatiyor. Senin en basindan bir kariyer planin yokmus. Sorumsuzca bir meslege 4 yilini harcamissin. Meslegin vardiysa bunun uzerine okusaydin. Bak iste senin sorumsuzlugun bu. En basta ziraat muhendisligi okuyacaktin. Yanlis secimin yanlis. Demek istediğim devlet politikalari duzgun olmasa bile bir o kadarda kisiler yanlış tercihlerde bulunuyor. Kendi hatani hic demiyorsun.

Yorumla
    • _Çavbella_
      _Çavbella_
      +1 yıl

Ben hatam yok dediğim gibi iyi günler dilerim.

Yorumla
  • sessizelfida
    sessizelfida Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 37%
    +1 yıl

Bence saçma çünkü hem bu herkes için geçerli değil hem de 4 yıla saygısızlık olur. İnsan 4 yıl boyunca kendine hiçbir şey katamamışsa "4 yıl çöp" diyebilir çünkü kendisi böyle yapmıştır. Bazı meslekler açısından iş bulmak zor veya imkansıza yakın diye böyle saçma genelleme yapılamaz. Eğitim sistemi nasıl olursa olsun, gençleri okumaya teşfik etmek gerek ama bu sözü söyleyen amcamız gibi insanlar pek öyle düşünmüyor :D bilmiyorum ya, komik

3
    2 Yorumla
    • NataliaPortman
      NataliaPortman
      +1 yıl

Haklısın ot gibi üniversiteye gelip gidenler için çöptür tabi ama eğer kulüplere katılırsan kendini her yönden geliştirirsen o dört yıl dolu dolu geçer sonunda da er ya da geç bir iş bulunur

Yorumla
    • sessizelfida
      sessizelfida
      +1 yıl

Klüp cart curt katılmasan bile hani üniversite orası ne bileyim bir şekilde tecrübe ediniyorsun ama 4 yıl çöp demek cahillik oluyor işte bu cahilliği yapmamak için eğitim lazım

Yorumla
  • hiaxisheytan
    hiaxisheytan Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 44%
    +1 yıl

Ömrü çöplükte geçen adamın düşüncesi böyle olması normal. Bakınca güldüğümüz geçmişteki en ilginç daha doğrusu saçma haberlerin tamamında bu adamın imzası var. Örnek üstüne ceket geldi hamile kadı. Bu adam dünyanın hiçbir yerinde gazetecilik bile yapamazdı bu ülkede söz sahibi gazeteci sayılıyor ya dediği doğru aslında.

2
    0 Yorumla
  • redflowers008
    redflowers008 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 89%
    +1 yıl

Hayır, iş bulmana katkı sağlar-sağlamaz çok tartışmalı bir konu ancak bakış açını oldukça geliştiriyor. Bilhassa iyi bir üniversitede okumak bence gerçekten ayrıcalıktır. 4 yılı çöpe atmak o üniversiteye gidip, hiçbir şey öğrenmemektir. Üniversite bilgiyi hazır olarak vermez, bilgiye ulaşma yollarını gösterir ve kolaylaştırır.

1
    1 Yorumla
    • Dikenli_incir
      Dikenli_incir
      +1 yıl

Ama bilgiye ulaşmak çok kolay ki artık internet sayesinde,

Yorumla
  • Sivasli_Bey
    Sivasli_Bey Takip Et
    Xper 4 Yaş: 43 , eic 90%
    +1 yıl

11/12 yıl lise okutup bir yabanci dil öğretemiyorsa bu sistem, onca sene eğitimle üniversiteye kalifiye eleman, mühendis yetistiremiyorsa, iyi bir matematikçi, iyi bir sağlıkçı 12 senede ortaya çıkmıyorsa ; 4 sene daha ne anne babaların ne devletin imkanlarının ne de insanların yıllarının israf edilmesine gerek yok.

Komple eğitim sisteminizi çöpe atın ve kusursuz bir sistem koyun ortaya 👍👍👍

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bence çöpe atmak gibi bakma tamam bu devirde iş yok ama olan işte de ya da yurtdışında çalışmak istesende üniversite mezunu istiyorlar bence en mantıklısı benim yaptığım gibi üniversiteden önce ingilizce öğrenip ingilitereye erasmus yapmak 6 yıl sonrada vatandaşlık almak

1
    10 Yorumla
    • hazretiPRENS
      hazretiPRENS
      +1 yıl

Şimdi ben resim bölümü kazanıp erasmus yapıcam da ondan sonra hangi vize türüne başvurmam lazım?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hangi ülkeye gideceksin

Yorumla
    • hazretiPRENS
      hazretiPRENS
      +1 yıl

Aklımda UK var

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Öncelikle üniversitenin sonuncu yılında erasmusa başvuracaksın,
      sınavı kazanırsan tier 5 vizesi alıyorsun o vizeyle ise ingiliterede 12 ay kalabilirsin o sırada dilin yoksa dil falan öğren
      sonra ise tier 2 vizesine başvuracaksın tier 2 vizesi ilede 5 yıl 14 gün çalışma iznin olacak ingilitere 5 yıl orada yaşayıp sonrada başvuru yapanlara vatandaşlık izni veriyor fakat sen önceden 1 yıl erasmus yaptığın için tier 2 vizesini aldıktan 4 yıl sonra vatandaşlık için başvuru yapabilirsin ama o 1 yılın kaybolmaması için 450 gün içinde ingilitereden tier 2 vizesini alman lazım ve 450 günden fazla ingilitereden ayrılmamalısın yoksa tüm yaptıkların boşa gider

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

bence üniversitenin son senesi yap erasmusu daha rahat olur

Yorumla
    • hazretiPRENS
      hazretiPRENS
      +1 yıl

Hmm anladım.
      Benim orada akrabalarım da var. İlk yıl gidebilme şansım var mı?
      Ne kadar erken o kadar iyi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hayır hazırlık ve 1. sınıf olanlar gidemez ancak başvurabilir kazanırsada 2. sene gider

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

yani 2. sınıf

Yorumla
    • hazretiPRENS
      hazretiPRENS
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim. Ben biraz daha ayrıntılı araştırayım 🙏

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Birşey değil :)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

4 yıl aile evinde kalıp çalışsam ev bark sahibi olurduk. Bence bu devirde okumak pek kıymetli değil. Belli meslekler dışında okumak boş aylık 2.5 maaş alsam senede ort 30bin yapar üniversite yerine 4 yıl çalışsaydım 120bin tlm vardı ve her maasimla altın alsaydım 300bin TL olmuştu param

5
    2 Yorumla
    • Betul_36
      Betul_36
      +1 yıl

Bana da bu çok mantıklı geliyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Betul_36 maalesef öyle. Örneğin doktor hemşire mimar mühendis bunlar üniversite okusun ama abuk sabuk bölümler okuyor millet. Okuma git çalış. Biriktir paranı

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ortalama üstü bir üniversitede okumak kişiye sosyal açıdan da bir şeyler katar, bu yüzden hayır diyorum.
    Çok güzel eğitim verilen mühendislik fakülteleri var. Ama insanların ülkenin durumuna karşı takındıkları tavır heveslerini kırıyor. Buraya kadar her şey normal, hevesin kırılmaması saçma olurdu bu devirde. Ama bazı insanlar bu hevessizlik yüzünden kendini hiç geliştirmiyor, hiç bir şey öğrenmeden ve yapmadan mezun oluyor. Dolayısıyla torpili falan yoksa işsiz kalıyor. Kendinizi geliştirin arkadaşlar, öğrenmekten vazgeçmeyin. Bir şekilde tutunursunuz hayata...

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

O şans meselesi ben öyle düşünüyorum. Boş bi bölüm okuyup atanan da var iyi bir mesleği olup boşta kalanda.. Bi. Çözemedim.. Hemen atanmak istiyorsan revaçta olan sektörlere yönel mesela sağlık, eğitim vs gibi bu meslek gruplarına her zaman ihtiyaç vardır

1
    0 Yorumla
  • SenaSwift
    SenaSwift Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Hem öyle hem değil. Bu kişiye bağlı bir durum bana kalırsa. Okumak için okursan boş bence ama insan kendisini bir çok konuda geliştirmeli. Bilgisine bilgi katmalı yani sadece okumak yetersiz kalır

4
    0 Yorumla
  • gülpembebf
    gülpembebf Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

4 yıl okuyup canıyla başıyla çalışan insanlar da iş bulamıyorlar. Ogrencilerin hayalleri kurumaya yüz tuttu artık. Desteklemiyorlar bile öğrencileri. Sirf matematik bilmiyor diye bir öğrenciye aptal muamelesi yapıyor. Sırf matematik yapamıyor diye matematikle alakasız bölüme yerleşemiyor adam. Niye Ne hakları var. Bana göre turkiyede üniversite okuyup 4 yılı çöpe atmak şurda dursun yaşamak bile insanı bunalıma sokuyor hayattan nefret ettiriyor.

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

zaman bir şekilde geçiyor. cidden zamanını sadece eğitim hayatıyla dolu dolu geçeçeğini düşünenler çok yanılır. biliyorum hayat pahalı zorlukları var coğrafya kaderdir ama çok iyi işin olsada çok iyi eğitim alsanda kendi benliğini hala çözememişseniz hayat her şekilde size çöp boş gelecektir.

0
    0 Yorumla
  • Betul_36
    Betul_36 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

Hayallerini gerçekleştirmek için üniversite okuman gerekiyorsa okursun. Örneğin ben doktor, avukat, mühendis vs.. olucam diye bir hayalin varsa okumak zorundasın. Zengin olucam diye hayal kurulmaz bence. O yüzden önce bir meslek hayali lazım ve onun eğitimini almak lazım. Bu eğitim her zaman üniversite olmak zorunda değil. Çoğu esnaf, fenomen üniversite mezunlarından çok kazanıyor. Birde en önemlisi kader.

3
    0 Yorumla
  • Diana_08
    Diana_08 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 94%
    +1 yıl

Okuyup işsiz kalan cok öğrenci var ve önemli olan üni de kendini yetiştirip iyi bir bölüm okuman ve üniversite sana illa ki bişey katacaktır..
    Bence okuduğun yıllar çöpe gitmiş olmuyor.🙂

3
    1 Yorumla
    • gülpembebf
      gülpembebf
      +1 yıl

Katılıyorum. Kendini geliştirmek için koca 4 yıl var ama haliyle insan karsilik da almak istiyor.

Yorumla
  • Uygunbiseylee
    Uygunbiseylee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27
    +1 yıl

Kimine göre evet, kimine göre hayır çünkü okuyup ayaklarının üstünde duruyorsun ama okumayıpta duranlar var. Allah herkesim yüzüne baksın. Korkulardan arınsın.. Kötü olaylar yaşamasın kimse, amin yaşanan kötü olaylar da sonlansın. Nefes almakta zorlanlara nefes ol Allahım

2
    0 Yorumla
  • muradd013
    muradd013 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Evet lise meznuyum ve kend işimin patronuyum çok şükür..

2
    0 Yorumla
  • Denizdibindeinciiii
    Denizdibindeinciiii Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 93%
    +1 yıl

Hiç bi halta yaramıyor her meslek için gecerli değildir herkes güveniyor okuduğu bölüme ama nasıp kısmet bakıyorsun bimde çalışır olmuşsun asgari ücretle

2
    0 Yorumla
  • Justlee
    Justlee Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 61%
    +1 yıl

Öyle ki soyle bi durumda var memurda alıyor 3 bin tl iyi bi işçide alıyor 3 bin tl hatta daha fazlası ve bu işçi ilkokul mezunu
    Allah kişinin yolunu açık etmeli gerisi boş bence

2
    0 Yorumla
  • GünMavisi
    GünMavisi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 65%
    +1 yıl

Evet 4 yıl çöpe gidiyor malesef. Ha belli meslekler diyorlar falan torpilin yoksa onları da unut. Bu ülkede kimsenin kendi emeğiyle biryerlere geldiğine inanmıyorum ben mutlaka bi torpili vardır birşeyleri sağlayan. Staj falan bunlar da boş malesef.

0
    0 Yorumla
  • ToprakBey_
    ToprakBey_ Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Yoo çöpe atmak değildir , Türk Hava Kuvvvetlerinde Üsteğmen Olarak 132. Hançer Filoda görev yapıyorum , 4 yıl harp , 2 yılda Jet üslerinde eğitim aldım , işimde var çok şükür , fakat sivil meslekler ne durumda bilemem büyük ihtimalle torpil var

0
    0 Yorumla
  • SHİNKO
    SHİNKO Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Bu biraz da kişiye bağlı bir durum.
    Üniversite okumak yerine daha farklı alanlara yönelip kendini geliştirmek daha mantıklı bence. Tr veya başka yerde okuduğun Üniversite mesele değil yani.
    Zaman senin, ister çöpe at ister önem kat.

0
    0 Yorumla
  • Mavikartal30
    Mavikartal30 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 100%
    +1 yıl

Eğer kaliteli bir üniversite değilse ya da okumuş olmak için gidilen okullara verilen paraya da yazık harvanan zamana da yazık. Ya düzgün bir okulu bitirip atanan kişi olacaksın ya da liseden sonra bir meslek sahibi olacaksın.

0
    0 Yorumla
  • byJam
    byJam Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Bölümüne göre değişir. Ben üniversite 1 olduğu için kendim yaşamadan göremem. Tamam etrafta birçok üniversite mezunu işsiz var ama bence işsiz olanlar, iyi bir bölüm seçemediklerinden dolayıdır diye düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • Congruent
    Congruent Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Biraz öyle. Özellikle öğretmenlik okuyup da atanamayan onca tanıdığım kişi var. Bazı bölümler daha avantajlı tabi ama çoğu bölüm hayal kırıklığı...

3
    0 Yorumla
  • musicalower1
    musicalower1 Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 90%
    +1 yıl

Türkiyede öyle
    Birçok arkadaşım okudu ya markette ya benzinlikte ya mağazada ya işsiz ya evli ya boş ya evde ev işi ev kızı ev erkeği flanlar filanlar

1
    0 Yorumla
  • dreamgirl00
    dreamgirl00 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

Kesinlikle öyle çoğu bölüm bi kaç bölüm dışında ama ben mavi diploma olan bi ünide okuyup yurtdışına yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ülkede her şey kötüleşmeye başladı sadece eğitim değil maalesef... İmkanın şu an varsa yurtdışına gidip oku ama oranıda zorlukları var unutma 😉😊

1
    0 Yorumla
  • nanamichandesu
    nanamichandesu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 95%
    +1 yıl

Okudugun bölüme ve kendini ne kadar geliştirdiğine göre değişir bence. Ama ne olursa olsun her insan üniveriste okumalı. Hiç yoktan sosyal becerilerini ve iş tecrübesini filan geliştirir

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Yurtdisindayim ve cv birakmiyorum is teklifleri ayagima kadar geliyor ama mutsuzum is konusu maddi konu degil manevi olarak insanlik olarak ailemi ozluyorum ister istemez arkadaslarim ayni ortam olmadi asla

2
    10 Yorumla
    • AsabiÖküz
      AsabiÖküz
      +1 yıl

Avrupa"da ruh ölü
      Sadece ceset yakışıklı
      Bunu gördüm gittiğinde

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@AsabiÖküz evet aynen oyle cidden maddi durum asiri iyi turkiyeye bakicak olursak bunu asla kiyasliyamam ama insanlarla mantik seviyen uyusmamasi eglenceli ortam olmamasi hani evdne ise isten eve biryere gittigim yok

Yorumla
    • Eko-nomist
      Eko-nomist
      +1 yıl

yerim avrupasını paraları sömürgeden geliyor..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Eko-nomist uzman hemsireyim ve anestezi okudum yani hakkimla aliyorum

Yorumla
    • Eko-nomist
      Eko-nomist
      +1 yıl

bende londradaydım döndüm

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Eko-nomist ay hayalim donmek ya

Yorumla
    • Eko-nomist
      Eko-nomist
      +1 yıl

konusacak bir ingiliz bulamadım dısarıda hepsi kafayı çekince mutlu onun haricinden insandan kacıyorlar kazandıgınıda zaten kiraya ödüyorsun araba ucuz olsa ne olur vergisi yüksek sandartlarda yüksekte bizim türkiyede köyde üretilen organik besini orada bulamazsın güneşi ve insanın yardımlasmasını sohbetini bulamazsın

Yorumla
    • Eko-nomist
      Eko-nomist
      +1 yıl

dön manitan yoksa alırım ben seni :p

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Eko-nomist 😂😂manitim var ya kanka

Yorumla
    • Eko-nomist
      Eko-nomist
      +1 yıl

tühh bende şans olsa zaten...

Yorumla
  • Biradimotesi
    Biradimotesi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Yalniz 4 yılı değil, kalan ömrü çöp etmek için ugrasmaktir, yasamin seyrini degistiren en önemli yillar genclik yillaridir. İş, egitim, evlilik, gezme... bu yıllarda yapilir

0
    0 Yorumla
  • SiyahMuhafizz
    SiyahMuhafizz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 96%
    +1 yıl

4 Yıl okuyorsun ama yinede Bi mesleğin olmuyor okuduğun bölüme görende değişir tabi ama benim genel olarak karşılaştığım işsiz oluyorlar Bi yandan çöpe atmak Bi yandan da iyi bişey

0
    0 Yorumla
  • TheLostBoy
    TheLostBoy Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl

ülkece verilen emeklerin çöp olmasa bile karsılıgını alamadıgımız bir konu. doktor da verdiği yılların karsılıgını alamıyor öğretmen de diğer mesleklerde

0
    0 Yorumla
  • xatakanx02
    xatakanx02 Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 89%
    +1 yıl

Akıllı olan insan en imkansız ortamda bile kendini geliştirip iş bulur imkan yaratır. Ama çoğu kişi için 4 yıl üniversite okumak çöp çünkü herkes okumak için okuyor

0
    0 Yorumla
  • mrozdal
    mrozdal Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 74%
    +1 yıl

İngilizce geliştirip kapağı dışarıya atarsak çöplükten kurtulma şansı olabilir. O yüzden 4 yıl bir bakıma boş geçen yıllar olsa da geliştirip kapağı dışarıya atmak en iyisi...

0
    0 Yorumla
  • YiğitAkkoyun
    YiğitAkkoyun Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 93%
    +1 yıl

Sırf üniversite okumak için okumayacaksan iş bulabilirisn kendini geliştirmen lazım yoksa onla yatiyim onla kalkiyim , kıraathanenlerde zaman öldürüyüm dersen işin zor

0
    0 Yorumla
  • Sessizsedasızgitmek
    Sessizsedasızgitmek Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 98%
    +1 yıl

O kadar haklı ki. Ama bizim memlekete gidecek paramız yokken, yurt dışında nasıl okuyacağız?

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

İyi bir üniversite de yetmiyor ancak sayısal alanında bir bölüm ile mezunsan işin hazır dilciler eşit ağırlıkçılar sözelciler çoğu işsiz hep yığılma var cv ni geliştirmen güzel bir bölümde yer edinmen gerekiyor bunlar acı ama gerçekler

1
    2 Yorumla
    • Shinea
      Shinea
      +1 yıl

Elektrik Elektronik mühendisliği okuyorum bu dönem bitecek inşallah ama bende şimdiden işsizim malesef sayısal i da bitti bu işin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Shinea gerçekten mi :( peki sosyolojide iş var mıdır sizce? bir arkadaşım sosyolojide iş olduğunu söylüyor

Yorumla
  • bibakicamsadece
    bibakicamsadece Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

Hazırlık ve uzatmayla 5.5 yıl mühendislik okudum yüksekte tez dönemindeyim ama hala düzenli iş bulamıyorum bu ülkede delirmemek elde değil doktora da yapıp o diplomaları münasip yerlerine tıkayıp defolup gitcem

1
    0 Yorumla
  • HiggsBozon
    HiggsBozon Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

üniversite hocalarının okula gidiyorum yerine ''hadi ben işe gidiyorum'' diye çıktığı bir yerden ne beklersin

1
    0 Yorumla
  • BlueCupcake
    BlueCupcake Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl

O yüzden lise mezunu olup kendini geliştirip uniyi açıktan okuyun. Oradan 4 yılda mezun olana kadar 4 senede dışarıda iyi yerlere gelinebilir.

1
    0 Yorumla
  • kahveligünler_
    kahveligünler_ Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

Aynen öyle bak ben okumadım üni ama memurluga hazirlaniyorum torpilim var işe girecem dahada 20 yasindayim

1
    3 Yorumla
    • Sarıpapatyam1
      Sarıpapatyam1
      +1 yıl

Utanmadan söylüyor musun birde ülkenin geldiği hale bak

Yorumla
    • kahveligünler_
      kahveligünler_
      +1 yıl

Ya bak mecbur garanti diye haksizlik olur diye bende istemedim ama annem sen rahat ol diyo bende onlara uydum

Yorumla
    • kahveligünler_
      kahveligünler_
      +1 yıl

Akpdende iktidardanda nefret ediyorum ama mecbur sesimi cikarmitorum yoksa belediyede giremem

Yorumla
  • eylultoxic
    eylultoxic Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Çünkü insanlar yeteneğine göre değil sınav puanına göre bir üni okuyorlar. Sevmediği ve yeteneği olmayan bi meslektede başarılı olmak zor

1
    0 Yorumla
  • asdffgghh0
    asdffgghh0 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Evet. Ozellikle korumaci bi ailen varsa buldugun islere de izin vermezler. Evde curur gidersin. Benim umudum kalmadi artik

4
    0 Yorumla
  • walkerrr34
    walkerrr34 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 60%
    +1 yıl

Çok saçma bir görüş.
    Barajı zar zor geçip dandik bir bölüm okursan tabiki ıssız kalirsin. Git Galatasaray hukuk bitir bakim iş var mı yok mu

0
    0 Yorumla
  • Eko-nomist
    Eko-nomist Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43 , eic 93%
    +1 yıl

yurtdışı sanki sizi almaya cok meraklı gencler bide bunu anlasa gitmek için önce bir dünya para lazım..

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

eğitim fakültesi 2. sınıf öğrencisiym ve evet. şimdiden 2 yılım çöp oldu diyebiliriz. kalan 2 yılda öyle geçecek. koskoca akademik hoca youtubeden araklıyor , bi halt bilmiyor bizden bekliyor. çöp olmasında ne olsun?

0
    0 Yorumla
  • beyazyakalıanarşist
    beyazyakalıanarşist Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 94%
    +1 yıl

Bir de cumhurbaşkanına hakaret eden yurt hakkı kazanamayacak maddesi de eklendi ki artık akıl işi değil bu ülkede okumak

0
    0 Yorumla
  • Junioimparator
    Junioimparator Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 94%
    +1 yıl

Kardeşim de senin kafadan.
    Ünv okusanız bile iş bulmanız cok zor..
    En azından günümüz de malesef böyle..

0
    0 Yorumla
  • What_ever
    What_ever Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Özel sektörün bile tadı kalmadı. B*okunu çıkardılar. Isciye emekçiye artık hiç değer verilmiyor. Köle kukla gözüyle bakılıyo.

0
    0 Yorumla
  • crazyboys54
    crazyboys54 Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır değildir yurt dışına çıkmak için üniversite mezunu olmak gerek ve bende mezun olup Almanyaya gitmeyi düşünüyorum

0
    0 Yorumla
  • BALAMİR44
    BALAMİR44 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

4 yıl okuyorsun sonra
    Hiç tahsili olmayan bir iş verenin yanında çalışıyor.

Çöpe atmakmıdır şimdi bir daha düşün
    Doğru cevap sende.

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (161)
Devamını Gör(206)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Türkiye'de üniversite okumak 4 yılı çöpe atmak mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Türkiye ' de 4 sene üniversite okumak? 5 cevap verildi
Türkiye de üniversite okumak zaman kaybı mi? 6 cevap verildi
Türkiye şarlarında üniversite okumak boşa mı ? 12 cevap verildi
Türkiyede üniversite okumak sadece zaman kaybı mı? 4 cevap verildi
Türkiye'de bu şartlarda üniversite okumamak pişmanlık yaratıyor mu? 11 cevap verildi
Türkiye'de üniversite okumak pişmanlık mıdır? 17 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kötü birine aşık olabilir misin?
  • Güzel olmak mı, güzel görünmek mi daha iyi?
  • İnsan en çok hayallerini mi erteliyor, yoksa kendini mi?
  • Evde kaç kişi yaşıyorsunuz?
  • Nikah şahidiyim ne giymeliyim?
  • Karıma yıldönümü hediyesi olarak tek taş mı alsam beş taş mı?
  • Yemek yerken telefon ile konuşur ya da yazışırmısınız?
  • Sivri dilli misin, tatlı dilli mi?
  • ​Bazen en büyük huzur, görmezden gelmeyi öğrenmekte gizli. Sizce de artık duymamazlıktan gelme sanatını öğrenmenin vakti gelmedi m?
  • Sarı tavukları 10 saniyede sayabilecek bir zeka küpü var mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨