Geçen gün sosyal medyada bu fotoğrafa denk gelmiştim. Meksika'da yarısı hapishane, yarısı okul servisi şeklinde bir otobüsmüş.
Üzerinde de "Şiddet, eğitim başladığı anda biter." yazıyor."Şiddet, eğitim başladığı anda biter."Siz eğitim ile şiddet arasındaki ilişkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Evet. "Eğitimin" başladığı yerde şiddet biter. Fakat nasıl bir eğitim? Okullarda aldığımız şeye eğitim diyebilir miyiz? Ailenin desteği olmadan bu eğitimi verebilir miyiz? Bu konuda yanıtlanması gereken bir dolu soru var.
Malesef ki şu anda okullarımızda ilkokul 1. sınıftan üniversite son sınıfa kadar verilen şey eğitim değil öğretimdir. Bizim ülkemizde eğitim "Cimer" ile bitti. Artık sadece sınıflarında derslerini anlatıp sınıftan çıkan öğretmenler isteniyor. "Eskiden eti senin kemiği benim hocam." diyen veliler çocuğunun aldığı en küçük eğitime katlanamıyor. Liseye gelince de "Bu çocuk niye böyle oldu?" diye diye dizlerini dövüyorlar.
Bizim ülkemizdeki tek eğitim okul öncesinde veriliyor artık. Diğerleri malesef eğitim değil sadece öğretim..
Cezaevlerinde olan kişilere psikolojik destek sağlanmalı ve kesinlikle katılıyorum! Şiddet ancak eğitimle son bulur.. Ve eğitim sadece okul hayatından ibaret değildir, ailede başlar Bu kişileri topluma kazandırmak her ne kadar zor görünse de imkansız değildir Ve bize bu noktada çok iş düşüyor Çocuklarımıza şiddeti aşılayacak, meşrulastiracak şeylerden uzak tutmalıyız
Doğduğu günden bu yana şiddetin yanlış olduğu öğretildiyse evet eğitim şiddeti çözer ama aile evinde hep şiddet görmüş, birilerini dövmek marifet sanmış birine büyüyünce istediğiniz kadar eğitim verin bir şey değişmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bu işin eğitimle alakası olduğunu düşünmüyorum. tamamen kültür , vizyon meselesi merhamet meselesi. ne okumuş adamlar gördüm şiddetin alasını yapıyor , okumamış , cahil diyeceğin insanda şiddete karşı. en yakını kendi babam efendim. kendisi eğitimci yani okumuş bir insan ve zamanında şiddette uygulamış bayağı. hatta hamileyken bile yeltenmiş. insanın içinde olacak sevgi kardeşim. ben annemden bunları duydukça üzülüyorum ikisinede. birine gücü anca kadına yettiği için ( sıkıysa şimdi denesin ) , diğerinede çocuğum için katlanırım dediği için halbuki annemde okumuş sağlıkçı bir insan maaşı var. ne diyelim tüm dünyada şiddetin bitmesi dileğiyle...
O mafya şiddetine çözüm. Kadınlar erkek avcılıgı dolandırma ihanet iftira yuva yıkmaya devam ettikçe sürer bnce. Egitim ne ögretcen kocaya mesala. Bak egitğmli ol karın önüne gelene veriyo bu normal. Çocuklar senden degil üstüne seni boşayıp dolandırıp müşteri ile yaşıycak bunlar basit şey egitildğn deyin
Erkekler bunları yapınca neden öldürülmüyorlar? Birini öldürmemek için bunları normal bulmaya gerek yok. Herkesin yaşama hakkı olduğunun bilincinde olmak kimseyi öldürmemek için yeterli. Siz içgüdüsel olarak öldürmek istiyorum bir amacım da yok sadece vahşi bir yaratığım diyorsanız bilemem.
Parası için kadın da öldürülebilir bu konunun cinsiyeti yok ama aldatınca ne hikmetse erkeklere hiçbir şey olmuyor ama kadın canıyla ödüyor. Bizim onurumuz yok herhalde gururumuz kırılınca can almayı kendimize hak görmüyoruz.
Aldatma da degil şöyle oluyor bu bilgiyi kimse vermez sana iyi oku. Koca işte güçte kadın tüm şehirle aldatmış adamı Bi müşteri ye aşık oluyor ya da müşteri li hayat için kocaya iftira atıp boşanma açıyor dolandırarak gidicek
Tamm diyor bişey in farkında olmayan adam aylar sonra boşanma devam ederken koca yuvamı kurtarayım Bi konuşayım diyor bulunuluyor. Kafın başlıyor çirkeflige lan güzel kardeşim tüm şehir le aldattım seni çocuklar senden degil şimdi iftira atıp boşanıcam tüm malını da alıcam şu müşteri ile yaşıycam diyor işte cinnet ani. Hiçbir sey şiddet i getrmemeli ben Allah tan bul der boşar dım. Ama her erkek bunu yapamıyor
@birumut39 Ne diyorsunuz Allah aşkına!!! siz bu kafada olduğunuz sürece emin olun o cinnet hali sizi de bulur? Sorarım size o kadın neden boşanmak istiyor çok müthiş şahane bir evliliği var da mı boşanmak istiyor? Defalarca kez aldatılıyor, şiddete maruz kalıyor, bir umut düzelir diye bekliyor ama sonunda canına tak ediyor. Her şeyden önce çocukların babasız büyümemesi için ve gidecek bir yerinin olmadığını düşündüğü için boşanmayı hep erteliyor. Kadin boşanınca dul olur peki ya erkek ne olur? "Kadın boşandığında elalemin ağzında sakız olur falanca kocasından boşanmiş 2 çocukla kalakalmis , yazık.." inanın sırf bu ithamlardan dolayı kadın boşanmaktan korkuyor. Bir erkek için boşanmak o kadar zor değil malum erkek adam yapar anlayışı!! ve erkek o kadını sevdiği için değil sırf nafaka veya mal paylaşımı yapmamak için boşanmak istemiyor. Kimilerin sevgisi de acı.. her gün döver ama ben seviyorum der! O cinnet hali dediğiniz anı bu kadar zorlukların üstesinden gelen kadın geçirmiyorsa o pislik adamlar da geçirmesin! ama yok cinnet hali de erkeklere özeldir di mi? Erkeklerin öfkesi vardır susmaz ama kadın susar ? Şu yazdıklariniza cevap vermeyecektim ama sığınak olarak gördüğünüz bu düşüncenin ne kadar korkunç olduğunu hatırlatmak istedim
Ve koca işte kadın aldatmış diyorsunuz ? Kadın da aldatır erkek de aldatır ama istatistik verilere bakarsanız evli erkekler daha çok aldatır. Ama konumuz bu değil , neden erkeğin öldürmesini kendinizce haklı bir gerekçe sunma ihtiyacı duydunuz ? Bizim de öldürmek için o kadar haklı sebebimiz var ki.. ama Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır !
Kadın daha çok aldatıyor ve öldüyor öldürtüyor kocasını müşteri lerine saklıyorsunuz gercegi. Müşteri li hayat yasamak için çocuklarını katleden kadın lardan gecilmiyo
Bitmez herşey eğitime bitmiyor 2 3 sene once bir tarfik kazasinda esiyle kaza yapan kadin öldü ge günluğünde doktor olan eşinden şiddet gördüğünü hamile haliyle defalarca vurduğu yazmış polidler bu kazaya belkide kavga nedeniyle oldugunu düşünüyorlardı şiddetin bitmesi için mutlu bir yuva gerekiyor çocukların siddetten uzak büyütulmeli
Evet ama eğitim dediğimiz okula gitmek, üniversite diploması almak falan değil. Gerçekten kendini eğitmek, çocuğunu eğitmek empatiyi, yanlışı ve doğruyu öğretmek
Sadece insan gibi soru sordum. Neden böyle tavır aldın anlamıyorum. Açıklamak çok mu zordu yoksa sen ezberlediğin ve doğru yazamadığın cümlenin anlamını bilmiyor muydun?