Herkese selamlar..Beni tanıyanlar söyleşiler yaptığımı bilir. Eğer ki imkan olsa en çok kiminle söyleşi yapmak isterdim sorusuna vereceğim cevap kesinlikle MİT çalışanı veya başkanı Hakan Fidan olurdu..
Çünkü konu herkes için çok gizemli ve merak uyandırıcı..
İşte bu çok önemli kurum hazırladıkları video ile resmi sayfalarından personal alımı için duyuru yapıyorlar..
'PEŞİNDEYİZ VE SENİ YAKINDAN TANIYORUZ' başlıklı video çok ilginç gerçekten..
Pozitif hukuk esaslarına göre, terör, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, gümrük yolsuzlukları ve başka yolsuzluklar üzerine giderken devlet, ikramiye veya para ödülü gibi yöntemlerle bu tür olayların ihbar edilmesini teşvik etmekte ve ihbarda bulunan kişileri korumayı vaadetmekte..
İşte bunlardan biri de muhbirlik. Bu amaçla 'yardım' için muhbirlik yapmak isteyenlerin başvuru sayısı 40 bine ulaşmış. Bunların içinden gerekli evrakları tanımlayanlarla yüz yüze yapılacak görüşmelerden sonra çalışmaya başlanıyormuş..
Çok gizemli, bence zor ve tehlikeli bir iş muhbirlik..
''İstihbarat hava gibidir, varlığı anlaşılmaz ama yokluğu öldürür.'' Açıkçası eskiden beri benimde hayalim olan bu meslekte istihbarat uzmanı olarak olarak görev yapmayı fazlasıyla istiyordum. Çünkü Mit personelinin erişim gücü ve yetkisi çok fazla ve bu beni cezbediyor. Ancak muhbirlik ve istihbarat uzmanlığı esasen farklı şeyler, çok detay vermek istemiyorum ama başarılı olacağımı düşündüğüm bir iş açıkçası.
İfşa olan kişinin can güvenliği hiçbir zaman %100 sağlanamaz. Yüksek gelir ve bol para işin içindeyse herkesin şüpheci olacağı da bir gerçek. Yani, kısacası ajan bile olsa ifşa olan kişinin başına gelecekler korku filmlerinden çıkma sahneleri sunar.
Bi mok olamadım bari muhbir olayım. sınıftada herkesi öğretmene söylerdim zatwn... aynı şey değil lan insan bi sorgular kendini ben neyim nasıl yaparım diye bu kadar boş şeyler peşindeyiz ya
Benden olmazdı. Çünkü muhbir olmak için yetenekli olmak lazım. :) Trt de yemi başlayan Teşkilât dizisi MİT ve Siha'ları anlatıyor. Merakımı cezbetmesinin tek sebebi bu kurumu merak ediyor olmam. Sana da tavsiye ederim Funda. ❤
ben isteklerimi zaten cimere acik ve net yazoyorum. bu saate kadar belki 10.000 uzeronde cimer yazisj yazidm. devletle soyasetle isim olmaz oyu kullanir gerisine karışmam. devlet millet beni de baglamaz. daha once cok istedim çalışmayı ama resmi ve yasal olarak.7 universite bitirdim.11 defa pomeme girdim.13 defa subaylığa girdim. bu devlet beni subayliga veya polisliğe kabul etmemis ki istihbara neden kabul etsin. demek ki ben bu ulkede bu nitelikte degilim. ugramam. ha bu arada hic ihbar da bulunmadım. ne gerek var kotuluk varsa takibi de vardir. birisi beni ihbar eder mi? oyle bir sorunum yok. cimere defalarca yazdim issizligimi ve hala söyliyorum Allah bu ulke de tas ustunde tas birakmasin biz oksuz ve yetimlerin hakki icin. bu da dine girer keza 18 defa kpss girdim. icimde kalan yasanmamislik var kim ne yapiyorsa yalsin askerligim de bitti. be okyacagim doktora yapacahim ama ne emniyet ile nede istohbarat ile isim olmaz. doygunum.
valla muhbirlik güzel bişi ama tehlikeli öyle ispiyonladım olay bitti aldım paramı olmıuyor. eğer ispiklediğin adamlar seni tanır bulurlar ise hem sana hem ailene yapacaklarını da kabul etmelisin.
bunun için güçlü biri olucaksın mafya gibi aşiret gibi vs. silah tasımalısın ne olcagı belli olmaz ben böyle düsünüyorum acıkcası.
Yani Yahudi ve Arap deyyuslarının karşıtlarını bildirmek için bunca insan mite mürecat ediyor...Çocuklara tecavüz eden, Araba ve Yahudiye imkan sağplayan, PKK ya yardım ve yataklık edeni ve vatan hainlerini kimse ihbar etmiyor..
ben muhbirliği sevmiyorum ve yapamam da bu işi. Ama şunu unutma funda her işyerinde kurumda bir muhbir vardır. Konuşurken bazı şeyleri dikkat etmek lazım herşey her yerde konuşulmaz.