Adalet Bakanlığı'nın Adıyaman'da açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosu için, 5 bin 217 kişi başvurdu. Bunlardan bin 143'ü üniversite mezunu… 9 kişilik temizlikçi kadrosuna başvuran 5 bin 217 kişi arasında 156'sı lisans, 987'si ön lisans olmak üzere bin 143 üniversite mezunu yer alıyor. 600 bin nüfuslu Adıyaman'da sadece İş-Kur'a kayıtlı 34 bin 690 işsiz var. Kayıtlı olmayan işsizler ve pandemi sürecinde iş yerini kapatıp işsiz kalanlar bu sayının dışında bulunuyor.https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/temizlikci-olmak-icin-1-143-universite-mezunu-basvurdu-6308991/
Üniversite mezunları çöpçülük kadrosu için başvurdu! Üniversiteliler çöpçü olacaksa, bizim gelecek nesillerimizi kim eğitecek?
İşsizliği azaltmak ve şehirlerin kalkınma politikasını geliri olmayan öğrencileri sömürmek adına açılan onlarca üniversitenin sonuçlarıdır bunlar. İstihdam sağlamadan gereksiz şehirlere bu kadar üniversite açılmamalıydı. Şimdi ise her yıl katlanan işsizlik var. Ülkenin öz sermayesi yok. Bitik ekonomiyle yeni gençler ne hayata tutunmaya çalışıyor. Hatta yaşamak için çabalıyorlar. Gençler iş beğenmiyor diyenlere ise asgari ücretin ne kadar yeterli olacağını ya da daha iyi eğitim alıp daha kötü bir yerde çalışmak isterler mi onları hatırlatmak istiyorum. Şu an ki hükümet 2002 yılından beri burada ve hala durumu düzelteceklerine inananlar var.
Üniversiteler Harvard olsa haklısınız derim de adıyaman üniversitesinden herhangi bir bölümden mezun kisiyi ben üniversite mezunu donanımlı bir kişi olarak görmem acikcası. Lise gibi üniversite okunuyor memlekette. Projelere katılmış yeni seyler üretmiş bir üniversite mezunu kişi degilse eğer bu kişiler hiç üzülmeyin. Ha lise mezunu ha kücük bir Anadolu sehrinden mezun olmuş üniversiteli hicbir fark yok. İş diplomayı alana degil o diplomayı hak edene veriliyor. Ülkenin durumu iyi mi derseniz hiç iyi değil. Anadolu üniversiteleri kapatılmalı köklü ve iyi eğitim veren okullar açık kalmalı. Gercekten okuyanla laf olsun diye okuyan ayırt edilebilmeli. Okumayan adamı kücümsediğimden degil bizim köyde kac bin lira veriyorlar sürüyü güdecek coban bulamıyorlar afganlar gelip calışıyor. Herkes kısa yoldan zengin olmanın derdinde. Sonra Avrupadan Amerikadan örnek veriyorlar. Ulan Avrupalıların hepsi mi üniversite mezunu, hepsi mi masa başı calısıyor. Herkes itibar pesinde. Ben boyacı bir adamın oğluyum calısırsan, isini iyi ve severek yaparsan hem mutlu olursun hem de zengin. Biz mutluluğu zenginlikte sanıyoruz. Halbuki mutlu olacağımız isi yapsak zaten zengin oluruz. Herkes sabırsız bugün calısayım yarın zengin olayım derdinde. En kötü Acun'a bakın sahada futbolcu kovalarken simdi futbolcular onun programlarına cıkabilmek icin yarisiyor. Hicbir sey tek günde olmaz.
Sen ne yapacaksın bay zeka küpü. Üretim yokmuş. Sen üreteceksin sen. Yeni şeyler bulacak yeni projeler üretecek sensin. Sanki bu zamana kadar her şeyi devlet adamları icat ediyordu.
Mevcut sistemde demek ki çöpçüye ihtiyaç var. Eğitim alanında ise eskiler devam edecek gibi gözüküyor. Neden mi? Misal bir öğretmensiniz ve emekli olacaksınız, aldığını ortalama 5 K civarı ama emekli olunca bu 3K civarı olacak. Peki bu hayat zorluğunda emekli olur muydunuz? - Emekli olanlar az. - Mezunlar çok. Malum işsizlik oluyor. Saygılarımla...
Öncelikle, ''çöpçü'' değil, ''temizlik görevlisi'' diyeceksiniz.
Konuya gelecek olursak, üniversite bitirmek artık sanki bir maharetmiş gibi görülüyor ancak üniversite öğrencilerinin çoğu kendini geliştirmiyor. Öyle ya da böyle bir şekilde mezun olup iş bekliyorlar. Temizlik görevliliği bile fazla bunlara.
Üniversite mezunu çok ama eğitimli çok az eğitim sistemimiz berbat üniversite mezunları bile tam. anlamiyla donanımlı bilgili kültürlü değil lise bitiripte halen ilkokul seviyesinde çok fazla insan var günden güne herşey daha kötüye gidiyor cahil ukala sevgisiz saygısız bir toplum olduk
Okumakta artık meslek sahibi yapmıyor her yer torpile bakıyor amcan dayın varsa atanıyorsun. Garibim üniversite mezunları da belediye temizlik işçisi alacak diye başvursun. 9 kişilik kadroya bu kadar kişinin başvurması da acayip olmuş. açıkçası. Tamamen şanstan çok çıkma şansı kumar gibi olmuş. Alınacak kişilerde bellidir şimdiden torpili olanı alırlar
Üni okumak ve mezun olmak bu kadar kolay olursa sonuç elbette kaçınılmazdır. Lise hatta ortaokul mezunu olup, üni mezunundan daha bilgili ve zeki yığınla insan var. Her üni mezunu iyi bir işi hak eder diye bir kural yok. Olsaydı işte o zaman vay halimize. Üni'ye katılım ve mezuniyet zorlaştırılmalı. Böylelikle daha çalışkan, daha bilgili ve daha zeki insanlar oluşturur geleceğimizi
Bizim ülkede bol bol üniversiteler kuruldu ama istihdam sahası ve alt yapısı kurulmadı bu sebepten üniversite mevzunları işsiz ve bu durum düzeleceğe de benzemiyor. Bu ülkede arkan sağlam değil ve torpilin yoksa birilerinin önünde eğilmiyorsan biryerlere gelmen biraz zor Allah yardım etsin insanımıza
Bu kadrolara başvuranların işsiz olmasına bile gerek yok özel sektörde çalışan insanlar da çöpçü olmak istiyor çünkü onlar daha çok kazanıyor ve kolay kolay işten çıkarılmıyorlar.
Düşünsene, adam neşter tutacak nasıltutacağını bilmiyor.. tıpta sıçacağız gibi. İşsizlik bir yana üniversite çokluğu var bu da fazla mezun /ihtiyaç fazlası demek.. Kontenjan neyse o ihtiyaç karşılanmalı sadece aksi halde işsizlik patlar, ki patladı da. Hollanda'da öyle mesela, yerine göre 1 yıl veya 2 yıl mezun vermiyor ihtiyaç olduğu kadar da o bölüme öğrenci alıyor. Bizde obaaaaa çullanılıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle çöp işçilerini küçümsemek için demiyorum. Bakınız, bu meslek elbette zor ve şehir temizliğimizi onlara borçluyuz. Sadece, size de garip gelmiyor mu, o kadar meslek için alım imkânı sunmak varken, bu mesleğe yönlendirmek? Hepimizin gözünü boyamak ve gitgide kültürden uzak bir gelecek için, bu mesleğe yüksek para ile alım yapılıyor bence.
Bu haberi okudum. Gerçekten çok üzücü. Bazı arkadaşlar okuduğu bölümün mesleğini yapsın diyor lakin bir çıkıp hava alsınlar, reel yaşamı, iş hayatını görsünler derim. Durum vahim. Birçok genç okuduğu bölümün mesleğini yapamıyor.
Üniversite Türkiye'de anlam ifade etmiyor. Verilere göre AB'ye bağlı ülkelerde ki tüm üniversite mezunu sayısı bizim Hukuk üniversitesinden mezun olan kişimiz kadar. Önemli olan kendini geliştirmek, kaldı ki üniversite bile kötüyken Adıyaman'da ki birinin donanımlı olması beklenemez. Neden İstanbul 'a akın var zannediyorsun.
Halk oy vermeye devam etsin ne yapalım? Ben oy vermiyorum ve Müslümanım. Bu düzeni devam ettirenlerin kendilerinden çıksın inşallah ne diyeyim. Ufacık bir hakkım varsa haram zıkkım olsun
Yok o öyle değul. Önce devlete kapağı atarsın, oradan mübaşirlik, oradan normal memurluk, oradan müdürlük. O iş çöpçülük değil, yğksek merdivenin ilk adımı. Yeterki, mitinglerde sesi sağlam çıksın🙂
din tüccarları , gençler uyanık olsa akp iktidarına oy vermez ki çöpcülük gibi işlere başvurmasın ne okuduysa o mesleği yapsın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
çorumun çemişgezek ilçesinin bırtlak kampüsünde okuyan onu göze alsın bence. bu kadar üni açılmamalıydı o kişiler iyi üni bitirdilerse üzülürüm ama aksi halde zaten hiç gitmemeliydiler herkesin önünü kapattılar
O 9 kişilik kadroya da kimin geçeceği 1 ay önceden belli olmuştur zaten.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öyle zaten üniversite mezunları çöpçü olmaya başladı. Geçen gün de kpss den 100 tam puan alan kişi hizmetli olarak atandı bir kuruma. Türkiye böyle işte arkadaşlar, böyle b*ktan.
olum sen ne mal adamsın. mevzu üniversite bitirmek değil, lise mezunlarına kadro üstüne kadro verdi bu hükümet imam hatip çıkışlı diye kendi adamı diye. niye üniversite mezunlarını doldurmadılar kadrolara. şu an devlette polislerin yarısı lise mezunu zabıtalar lise mezunu uzman askerler lise mezunu zabıt katibi mübaşir gardiyan lise mezunu sağlık çalışanlarından yarısı yine lise mezunu sahte diplomayla bi yerlere gelmiş hamza yerlikaya lise mezunu bile değil sqe sürülcek kafa yok sende
olum sen ne dediğimi anlamayacak kadar beyinsiz misin? Üniversite mezunları boş bişey öğrenmiyor tamam eyvallahta lise mezunları çok mu bi bok biliyorda o boş üniversitelere giden insanlardan çok mu başarılılarda kadro veriliyor o boş üniversite dediğin üniversiteyi bile kazanamayanlara iş verildi bu ülkede aptal
ahahah :D olum öyle kolay değil bu işler sandığın gibi , bi yanlış politika uygularsın adaleti bozarsan sistem bozulur. adalet müklün temelidir der tüm krizin başlıca sebebi adaletin bozulması. liyakatın bozulması. devleti kendi çıkarına göre yönetirsen batırırsın, devlet halktır halkın çıkarı ile yönetilir diğer türlü yürümez
bir Adıyamanlı olarak ne üzücü bir durum insanlar ekmek parası için meslek dahi seçecek durumda değiller artık 4 yıl üniversite oku sonuç işkurdan iş bekle böyle böyle soğuyoruz hayattan
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversite mezunları çöpçülük kadrosu için başvurdu! Üniversiteliler çöpçü olacaksa, bizim gelecek nesillerimizi kim eğitecek?